Tisztelt Derill,
köszönöm a válaszát.
Hangfelvétel nem készült, csak jegyzetelt a szakértő. Időnként rám is szólt, hogy lassabban, nem tud ilyen gyorsan írni... Tehát a befolyásolás nem bizonyítható vagy zárható ki.
Roscharch teszt készült, Szondi nem. (R egyébként a gyerekekkel is készült, de ház-fa-ember... rajz a gyerekekkel nem. Ezt már akkor sem értettem)
Nincs vmi minimum idő, amit egy-egy emberre kell szánni egy ilyen esetben? Fejenként nem volt 1 óra és ebbe minden belefért (tesztek, beszélgetés velem, tesztek a másik féllel, gyerekek vizsgálata a másik féllel, illetve csak az egyik gyerek vizsgálata velem , hogy velem miért nem nézte meg az összes gyereket, azt szintén nem értem. Talán az időhiány miatt. Gyerekek vizsgálata önállóan, tesztek velük. Másik fél visszahívása más időpontra, tehát ott lesz még gondolom egy óra talán. Ezt nem is vettem bele a fejenként egy órába. )
A szakvélemény kiadása előtt érdemes formai kifogásokkal élni?
Az is érdekes amit a gyerekek utólag meséltek, de a szakmai részéhez nem értek, előzetesen nem szeretnék - főleg nem téves - következtetéseket levonni, de a vizsgálat lefolytatásának mikéntje számomra minimum kétséges volt.
Arról nem is szólva, hogy a folyosón, ahol várakozni kellett, ha csend volt(ez konkrétan attól függött, hogy a gyerekek ott voltak-e a folyosón, vagy sem), a benn elhangzott minden szót tökéletesen lehetett hallani(pl a másik féllel felvett tesztet is).
Nem bíróság volt, aki elrendelte a vizsgálatot.
K.Gy. volt a szakértő hölgy.