Bölcsödei felvétel elutasítása elleni fellebbezés

monalisa1 # 2011.01.12. 08:32

Nálatok bizonyára alig van néhány bölcsödés korú gyermek, őértük nem éri meg az önkormányzanak egy teljes kapacitásra méretezett bölcsit üzemeltetni, fenntartani. A szomszéd község "körzeti" hasonló intézményébe valószínűleg gond nélkül felveszik a gyemekedet.

Az hogy ez strapás, nos hát ma már nem mindent helyben lehet igénybe venni, munka sem mindig "otthon" adódik.

Vidéken nem ritka hogy az általános iskolák is létszám-összevonással működnek, vagy az alsósokat vagy a felsősöket naponta buszoztatják "a" körzeti iskolába.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak, jogszabályi háttér hiánya miatt az önkormányzatnak valószínűleg nincs lehetősége az általad elképzelt külön finanszírozásra.

monaLuis
laikus hozzászóló

kekmappa # 2011.01.12. 09:23

Szia!
Itt egy 14.000-Lakosú városról beszélünk!Évente kb.200-gyerek születik.Ez kb. 3-4 db bölcsöde!!!
Ha lenne a közelben máshol bölcsöde már rég megoldottam volna.
Azért köszi a segítséget.

monalisa1 # 2011.01.12. 15:30

Előzőekben valószínűleg volt elegendő bölcsöde, azonban pár éve nagyvárosokban is sorra zárták be az óvodákat/bölcsödéket a fenntartási költségek hiánya miatt.

A Fidesz egy éve a választások előtt igérte, hogy egy gyesen lévő anyuka 2-3 gyermekre is vigyázhat a lakásán, és hogy ehhez megteremtik a megfelelő jogi- és anyagi hátteret.

Egyenlőre nagy kincs ha van a közelben egy nagymama.

kekmappa # 2011.01.13. 07:12

Sajnos nálunk sosem volt bölcsöde.A nagyszülők a folyamatosan emelkedő nyugdíjkorhatár miatt még dolgoznak.A 25000-Ft Gyes-ből viszont nem lehet megélni.Akkor mi a megoldás?Az önkormányzat azzal,hogy nem tesz eleget törvényi kötelezettségének(10000-lakos felett kötelező bölcsödét nyitni)elveszi tőlem 12-havi keresetemet mivel nem tudok dolgozni mert a gyerekre kell vigyázzak.Viszont 95000-FT fizetésemből nem tudom kifizetni a 72000-Ft magánbölcsödét.
Jó reggelt Magyarország!!!

monalisa1 # 2011.01.13. 16:38

A magadé mellett próbálj egy-két gyermekre is vigyázni napközben - nincs tiltva, és bizonyára olcsóbb lennél mint a magánbölcsöde.

Vagy a nagyszülő is elmehet gyesre az unoka 1 éves korától., tessék kiszámolni kettőtök küzül melyikőtöknek nagyobb a fizetése és akkor meglépni ezt.

trafo (törölt felhasználó) # 2011.06.19. 02:06

Kedves Mindenki,

Zugló, Mályva téri bölcsődébe szerettük volna ha gyermekünket felveszik. De sajnos hideg zuhanyként ért a hír, hogy tévedtünk. A sima adatlap amit vissza kellet vinni (igen kevés adatot tartalmaz egy család megélhetéséről) bölcsőde vezetője szerint aki biztos jós is egyben meggyőződött, hogy hozzánk képest rászorultabb gyerekek azok akiket felvett, gyorsan megemlíteném az a gyerek is rászorultabb akinek közeli hozzátartozója ott dolgozik-dolgozott??
Kérdem én ki az az ember aki egy egész család életét tönkre teheti, nyugodtan tud aludni???
Sokszor jövünk megyünk a bölcsi előtt és érdekes trabant-ból (elnézést kérek nem lealacsonyítani szerettem volna a kocsit csak pl.) még nem láttam kiszállni senkit a nyugati autók típusai amivel az öltönyös vagy divatguru anyukák hozzák viszik a gyerekeiket nem a rászorultságot tükrözik!!!!!!
Felmerül bennem a kérdés, hogy én is kérdezzem meg vágyik-e valamire drága és ezt tegyem borítékba???
Igazából ilyen embert szeretnék megbuktatni, mert nem való ilyen helyre!!!!!!!