Bölcsödei felvétel elutasítása elleni fellebbezés

monalisa1 # 2010.06.23. 18:14

Tudtommal az önkormányzat jegyzőjének van egy pótlólagos létszámkerete, szűkös, de ha szerencsétek van abba bekerül a gyermek - vagyis felvételt nyerhet a kerületen belül valamelyik bölcsödébe.

A munkábaállás, az esetleges hiteltartozások stb., tehát a család megélhetési nehézségei valóban indok lehet a felvétel elősegítésére.

hoppáréka # 2010.06.23. 15:39

Seduxen:fogadd meg a tanácsom,ez már nem a bölcsöde vezetőjének hatásköre....jegyzői döntés.

Seduxen # 2010.06.23. 14:55

hoppáréka: a levélben az van, hogy az Egyesített Bölcsödék VEZETŐJÉHEZ lehet fellebbezni. Mondjuk ez részletkérdés. Amit én igazán sérelmezek, hogy a döntés sincs igazából megindokolva. Csak NEM, és annyi.

Jamina: az Isten szólna belőled :) Miután a Füredi ltp-n lakunk, az Örs kifejezetten jó lenne. Bár én nem nagyon reménykedek a jogorvoslat sikerében, de természetesen megpróbáljuk.

Köszönöm mindkettőtöknek, de ha valakinek van még valamilyen ötlete, örömmel fogadom :)

Jamina # 2010.06.23. 14:24

Nekem sajnos sikerült kijárnom ezt a gyötrelmet, igaz óvodánál.
Azt a tájékoztatást kaptam, hogy ilyenkor az önkormányzat, helybenhagyja a kérelmed, és kerületen belül kell felajánlania egy helyet. Várható, hogy az Örs vezér tér környékén fognak felajnlani Nektek helyet.

hoppáréka # 2010.06.23. 05:46

Az önkormányzat jegyzőjének írj egy fellebezést,melyben pontosan írd le,hogy miért nem fogadod el az "elutasítást".
Amennyiben dolgozni kezdesz,szükség van a családnak a te jövedelmedhez is...hitel stb...
Figyelj oda,hogy ne a bölcsöde vezetőjének írj,mert ez már nem az ő hatásköre.

Seduxen # 2010.06.22. 20:32

Tisztelt Hozzáértők!

A mai napon "kézbesítette" a Zuglói Önkormányzat az Egyesített Bölcsödék vezetője által jegyzett "levelet" (határozatot?), amely arról értesít, hogy gyermekemet "férőhely hiány miatt" nem vették fel.

Az alábbi kérdéseim lennének:
1: Ilyen esetben - felvétel elutasítása - nem valamilyen alakszerű HATÁROZATOT kellene az önkormányzatnak hoznia? Amit illene a kézbesítés szabályai szerint (tértis levél, átvétel, stb) elküldenie?
2: Valamilyen jogszabályi hivatkozásokkal nem kellene ezt "megtámogatni"? EGYETLEN jogszabályi hivatkozás sincs, csak az hogy nem vették fel a gyereket, és július 9-ig fellebbezhetek. (15-i levelet ma kaptunk meg, postaládába dobva).

A lényeg: ezekre a tényekre hivatkozva nem lehetne az egész eljárást megkérdőjelezni, és ezzel elérni a felvételt? Lehet, hogy inkorrektnek tűnik, de nem érdekel, mérhetetlenül felháborít, hogy - ismerve a felvételi íratlan szempontrendszerét - pusztán azért nem vették fel a Fiamat, mert sem nem hátrányos helyzetű, sem nem nagycsalád, sem nem közszolgálati dolgozó nincs a családban.

Ha egyáltalán fellebbez ilyenkor az ember, mire érdemes hivatkozni?

Köszönettel: Seduxen