Kovács_Béla_Sándor
Értem, akkor megpróbálok ennél is jobban alkalmazkodni a tárgyalás körülményeihez, csak akkor szólni ha kérdez és nem tovább rontani a helyzetemen.
Köszönöm, hogy időt szántál rám!
Kovács_Béla_Sándor
Értem, akkor megpróbálok ennél is jobban alkalmazkodni a tárgyalás körülményeihez, csak akkor szólni ha kérdez és nem tovább rontani a helyzetemen.
Köszönöm, hogy időt szántál rám!
Nem kell lapulni. De a bírót bosszantani sosem okos dolog. különösen olyan ügyben nem, ahol a bírónak széles körű méltánylási joga van. Arról nem is beszélve, ha eleve nem te állsz nyerésre.
(Azt a megjegyzést valószínűleg már azért tette, mert bosszantod.)
Kovács_Béla_Sándor
Azt mondod, lapuljak, engedjem ezeket el a fölem mellett és bízzak a másodfokban?
SolnesM
Igen a bíró nem volt szemtanúja az esetnek. Ezért nem értem, hogyan tehet ilyen kijelentést. Ez az én véleményem szerint eléggé elfogult megnyilvánulás.
Bosszantsd csak a bírót! Remek taktika!
Talán úgy érted hogy : ő nem volt szemtanúja az esetnek ?
"nem volt szemtanúja az esetnek" itt a bírónőre gondoltam természetesen! Elnézést, de úgy láttam visszaolvasva, hogy így félreérthető. A gyermekbántalmazás bizonyítható a gyermek számolt be róla írásos üzenetben.
Tisztelt Fórumozók!
Az kimeríti-e a bírói elfogultság fogalmát, ha a bírónő a tárgyaláson a felperes helyett válaszol az én feltett kérdéseimre?
És konkrétan az a szituáció, hogy:
A tárgyaláson szóbahoztam a felperes által elkövetett gyermekbántalmazást, akkor a bírónő a felperes védelmében reflexből azt mondta nekem, mielőtt a felperes megszólalt volna, hogy: "hát csak megcsapta" Én úgy érzem ez mélyen elfogult kijelentés volt. A bírónő honnan tudja milyen minőségben történtek a bántalmazások? (mivel ütött, hova ütött, mennyit ütött a felperes) Nem volt szemtanúja az eseteknek.
Ez az első tárgyalás volt gyermekfelügyeleti jog perében. A volt élettárasam a felperes, magának szeretné a kizárólagos felügyeleti jogot. Én pedig a viszontkeresetemben magamnak.
Nemigazán érzetem a tárgyalás során azt a bizonyos jogegyenlőséget... Érdemes ilyen esetben elfogultsági indítványt beadni, vagy ne legyenek illúzióim?
Ugyan, ugyan...
Üdv. Segítséget szeretnék kérni önöktől a válóperemmel kapcsolatban. A tegnapi nap volt az első tárgyalás ahol a bírónő teljesen abszurd módon kezelte a dolgokat és a tárgyalás közepette trágár jelzőkkel illetett, mindemellett megfenyegetett, mikor meg próbáltam megszólalni, hogy feljelent mivel fenyegettem a "volt" feleségem és ezt mindenki hallotta, holott még szóhoz sem jutottam és gyakorlatilag egy minősíthetetlen tárgyaláson vettem részt ahol a személyem kizárása mellett kizárólag a feleség érdekeit vették figyelembe. Szeretném ezt a pert újra targyaltatni és a bíró személyét megvaltoztatni. Mi a ennek a menete és egészen egyszerűen, van e bármi mód arra, hogy ez a per "előírás szerúen" történjen. Előre is köszönöm a választ.
Mi akadálya van annak, hogy a problémádat akár szóban a tárgyaláson, akár írásban jelezd a bíróságnak?
Paranoia rulez!
Tisztelt Urak és Hölgyek!
Egy komplex és az átlagnál nehezebb válóperben szeretném a véleményüket és tanácsaikat kérni!
2016 november óta folyik a per én mint felperes apa minden beadványban és perben kértem a gyermekek pszichológiai meghallgatását, de a mai napig nincs határozat róla. Abban az esetben, ha észre veszem, hogy a jegyzőkönyvbe rögzített leírás más szerepel mint a tárgyalás során elhangzik illetve , ha Bíró az alperesre felhozott vádra az alperes (szájába adja) a vádra megcáfoló választ ezt Önök hogy ítélik meg?
Számomra nagyon kérdéses az elfogultság és félek nem segíti a pert egy új Bírával újratárgyalni.
Mit tehetek?
Köszönöm segítségüket
Gondolom, ezek nem gyermekelhelyezési ügyek...
5 hónap????
Nekem most zárult le egy ügyem, ami 1997-bn indult.
De a csúcstartó egy 1995-ös ügy, amit most rakták vissza újra elsőfokra, úgy hogy kezdődik minden előlről.
Köszönöm.
Akkor hogy bizonyíthatom az igazam? Az nem elfogultság, ha csak a másik fél tanúit hallgatja meg?
A keresettől már a 6. hónap, és ha még most sem lesz ítélet még több lesz. Ez még gyorsított eljárásnak nevezhető?
Értem. Lényegileg ez is az a kérdés: köteles-e a bíró helyt adni a bizonyítási indítványnak. Nem köteles.
A keresettől az ítéletig 5 hónap egyáltalán nem hosszú idő.
Köszönöm a gyors választ!
A 3. kérdésem arra vonatkozik, hogy ha a tanúkat nem idézték be, de én előállítom (vagyis eljönnek) a tárgyalásra, és a tárgyalás elején kérem a meghallgatásukat, akkor köteles-e behívni, meghallgatni őket?
Meddig lehet elhúzni egy gyermekelhelyezés megváltoztatása pert? Már 5. hónapja tart, most lesz a 3. tárgyalás...lehet, hogy még mindig nem lesz ítélet?
Lehet ítéletet hozni a tanúim meghallgatása nélkül?
Megteheti.
Bizonyítási indítványt - ami lehet tanú meghallgatásának a kezdeményezése - egészen az ítélethozatalt megelőző tárgyalás berekesztéséig lehet tenni. Más kérdés, hogy helyt adnak-e neki.
(A harmadik kérdéséd ugyanaz, mint az első.)
Megteheti-e a bíró, hogy a tanúként beidézni kívánt személyeket nem idézi be?
Van-e határidő, meddig kell bejelenteni, ha tanúkat kívánok beidéztetni?
Köteles-e behívni, meghallgatni a tanúkat, ha a tárgyalás elején kérem?
Egy kis olvasnivaló a témában:
http://www.fovarosi.birosag.hu/…menyezes.pdf
„A múltkor egy tekintélyes ítélőtáblai bíró mondta egy előadáson, hogy ellene több feljelentés és 40 körüli elfogultsági kifogás van aktuálisan benyújtva, de ezzel még nem csúcstartó a bíróságon.”
Ez azért is van, mert a bíróságok nem mernek a második alaptalan elfogultsági kifogás után sem bírságolni.
Ennek a fiatalka bírónőnek szemet szúró hülyeségei vannak már, még egy amatőr számára is. Szó sincs időhúzásról, az ember issza meg a levét, hogy a nyakába sóznak egy apaellenes és/vagy dilettáns bírót.
Az, hogy egy bíró határozatait másodfokon megváltoztatják, nem jelenti azt, hogy elfogult.
Egyre gyakoribbá válik, ha valakinek nem tetszik a bíró stílusa, vagy csak húzni akarja az időt, elfogultsági kifogást jelent be, vagy feljelenti a bírót, úgy hogy ezt a bíróságok fenntartással szokták kezelni.
A múltkor egy tekintélyes ítélőtáblai bíró mondta egy előadáson, hogy ellene több feljelentés és 40 körüli elfogultsági kifogás van aktuálisan benyújtva, de ezzel még nem csúcstartó a bíróságon.
Lassan meg fognak bírságolni.
Te komolyan elhatároztad, hogy mindenáron tönre teszed magad? "Lássuk, Uramisten, mire megyünk ketten"?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |