Üdv Mindenkinek !
A következő problémával kapcsolatban kérném a tisztelt fórumozók segítségét,illetve a tapasztalatok megosztását :
Németországban vásároltam egy személyautót,majd egy ideiglenes rendszám kiváltása után hazaérkezvén,már itthon rendőri igazoltatásba botlottam,minek kapcsán elkobozta a rendőr a rendszámot,és a forgalmi engedélyt. Mint kiderült nem megfelelő rendszámot kaptam a kinti okmányirodában,ugyanis a piros helyett sárgát adtak. Mindegy is igazából a nagyobb baj,hogy nincs a forgalmi,mivel ennek hiányában nem tudom honosítani az autót.
A rendőr a helyszinen azt mondta 3 munkanapon belül visszakerül a forgalmi a helyi okmányirodába. Már 3 hét ! telt el és az okmányirodában nyoma sincs. Azt javasolták menjek a rendőrségre. Itt azt javasolták érdeklődjek a központi nyilvántartónál a 1818-as számon,ezt körülbelül 6 alkalommal megtettem,mindig másik ügyintézőhöz kapcsoltak,és mindegyik másképp vélekedett az ügyről!
Volt amelyik azt mondta visszaküldik Németországb a a forgalmit,másik szerint a rendőrségen kellene utánanézni(ott már játram...) ,volt olyan is aki azt mondta fogalma sincs mit lehetne tenni!!!!
De a leggyakoribb eset az volt hogy az ügyintéző adott egy telefonszámot ,amit felhivtam,és kaptam egy ujabb telefonszámot,majd ujabbat,és ujabbat,végül visszairányitottak a központi nyilvántartóba 1818......
Esetleg valakinek volt hasonló ügye? Esetleg megosztaná velem a tapasztalatait az ügymenettel kapcsolatban,mivel a hivatalokban,úgy tapasztalom csupa dilettáns üldögél,némelyikük segítőkész ugyan ,de hiába párosul szorgalommal a tudatlanság ...
A segítséget előre is köszönöm!