Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


wargaw # 2009.05.21. 07:12

Köszönöm a választ! Akkor majd összehozok egy kis ügyi levelet...:-)

Anonym5 # 2009.06.04. 13:55

Norbika92!!
Nekem is ugyanez volt a szitu 50ccm en szállítottam másik kiskorút, én is azt hittem hogy nem büntethetnek meg mert kiskorú vagyok,találtam is pár paragrafust hogy nem lehet, de valójában nagy ívből szarnak rá hogy kiskorú vagy-e vagy nem.(Sünöknek mindent szabad)
Nekem ma jött meg a levél egy 30,000 huf-os büntetéssel. Én erre csak azt tudom mondani ha máson nem tudnak élvezni, akkor ennyi örömük legyen az életben.

monalisa1 # 2009.06.04. 14:17

Anonym5

Ne a szabálysértési hatóságra legyél morcos hanem tarsd be a közlekedés előírásait., nehogy már nem tudtad hogy robogón tilos személyt szállítani. Csak bizonyára jópofis volt az eset a haver vagy az aktuális barátnő előtt.

Szóval, fiatalember megkomolyodni és kellő felelősségtudattal rendelkezni mielőbb!

A szüleid majd kifizetik a bírságot - lehet részletfizetést kérni -, neked meg ennyivel "vékonyabb" a nyári költőpénzed.

monalisa1 # 2009.06.04. 14:23

Anonym5

A kismotor tanfolyamon tanultad (...) hogy robogón utast szállítani tilos, tehát ne a szabálysértési hatóságra legyél morcos mert nincs igazad.

Adott esetben kiskorú személy is bírságolható - melyet az érte felelős szülő fizet majd be.

A nyári költőpénzed ennyival "vékonyodott" és ezt a saját felelőtlenségednek köszönheted.

Anonym5 # 2009.06.04. 14:52

monalisa1!
Szerintem elég lett volna egyszer is leírnod a hülyeségeidet. ezeket tartsd meg másnak jó??
Szerintem te csak ne alkossál véleményt hogy mi jópofis meg mi volt az adott helyzet. Az égvilágon semmi közöd hozzá törődj a saját magánéleteddel!!Kösziiikeeee, vagy nincs?:D:D A nyári költőpénzhez pedig ismét nincs közöd törődj a saját gyermeked költőpénzével(értelemszerűen csak akkor ha van:D:D)de máséval ne!! Rendben????
Az ilyen dumákat hogy kellő felelősségtudat meg stb pedig ismét hagyd meg a szüleimnek légy szíves.Ismét Köööösziiiii .
És kimondta amugy hogy őket hibáztatom miért hibáztatnám őket? Egy szóval nem írtam le hogy ők a hibásak , csak hogy ezen élveznek.Amugy meg annyira retardáltak hogy 11óra helyet 23 órára írták az eset idejét. Ismét Grat a SÜNöknek
Ha esetleg visszaolvasnád mit írtam akkor lehet hogy megértenéd.
Ha nem világos valami nyugodtan szólj és elmagyarázom.
"Adott esetben kiskorú személy is bírságolható – melyet az érte felelős szülő fizet majd be."
Ez az adott eset pedig elég tág tehát minden adott eset ha úgy döntenek. röhejes:D:D
ui.:lehet hogy ENNEK az üzenetnek(tehát nem az előzőnek,hanem ennek(érted?)) hangvételében némi dühöt éreztél te irányodban.(nem a rendőr felé!!) Megsugom: jól érezted!
tehát összefoglalom a lényegét:te csak írosgasd az okosságaidat de NE MÁSOK MAGÁNÉLETÉVEL FOGLALKOZZ!.
KÖöööösziii

monalisa1 # 2009.06.04. 15:09

Egy kérdésre egy NORMÁLIS választ írtam, az hogy neked nem teszik arról én nem tehetek.

Tudnod kellene (...) hogy kismotoron utast szállítani tilos, aki a jogszabályt megszegi szabálysértési bírsággal sújtható.

A fenti lényegtől eltérő dumád süketülés csak.

Üdv.

Bossxx # 2009.06.25. 23:15

Szerencsétlen Gyerekek már öket se hadják békén... Szerintem ez az ért tulkapás. Most mit kell öket bxxx tatni?
Akivel meg kéne nem foglakoznak(vagy nem mernek foglakouni).....
Bárki barmit mond ez igy van. Én mar csak tudhatom;)
De igazabol total csak a lehuzás és a hivatalos lopás megy ebben az orszagban. Full GÁZ ami itt van!
Én megértem ezt a sok lázadot!

TomSecret! # 2009.06.26. 13:52

Bossxx, majd ha a túlterhelt motor nem tud lefékezni vagy éppen kigyorsítani időben egy váratlan szituációban -ami persze személyeskedő Anonym5-tel ugye biztosan nem fordulhat elő - és összetörik magukat vagy másokat, akkor majd mindjárt értelmet nyer a tiltás. Anonym5 ha ennyi energiád van az ügyre, mélyedj el jobban a szabálysértési és a közigazgatási eljárás közötti különbségben. Ha még sokat motorozol, valószínűleg érdemes lesz.


jogvédö

bemon # 2009.06.30. 09:00

A következőkben kérném tanácsotokat:
4-es útelágazásban lakott területen belül(útelágazás előtt kb. 7 m-re gyalogosátkelő) ismerősöm idexelve jobbra kívánt befordulni, a mögötte haladó balról elkezdte előzni, és természetesen összeütköztek. Betétlapot cseréltek, de a balról előző nő nem ismerte el, hogy ő a felelős. Na miután a Biztosítónál is azt mondták hogy ő a hibás, elment a rendőrségre feljelentést tenni, mondván hogy nem indexelt az ismerősöm és ezért történt az ütközés. Tette ezt azért is, mert vannak ismerősei a rendőrségen. Persze a rendőrök másnap kijöttek, lefotózták az autót, megkérdezték az ismerősömet, hogy mennyit keres, és elhúztak. Most küldött a rendőnykapitányság egy levelet, hogy közúti közlekedés rendjének megzavarása miatt folytatott szabálysértési ügyben tartandó meghallgatásra eljárás alá vont személyként megidézik. Mit lehet ilyenkor tenni??
egyáltalán el kell menni?? a rendőrök amikor kint voltak azt mondták 4-es útelágazásban lehet előzni balról!

Pirka13 # 2009.06.30. 09:20

Ezt nem értem, ha valaki jobbra fordul, balról előzik, hogy tudnak összeütközni?

bemon # 2009.06.30. 10:17

elrontottam: balra fordult nagy ívben, és balról előzték, köszönöm az észrevételt.

lafesta # 2009.07.14. 10:19

Üdvözlöm kérdésem a következő lenne egyik ismerősömet elütötte biciklizés közben egy suzuki wvb1 tipusu motorkerékpár.A baleset során az ismerősöm 8 napon belüli sérüléseket szenvedett.A jegyzókönyvben részben elismertették vele hogy ő volt a felelős a baleset kimenetéléért de véleményem szerint mivel a kórházban éppen vizsgálatokat végeztek vele nem volt teljesen beszámitható állapotban.Az ismerősöm elmondása eszerint a motorkerékpárral közlekedő fiatalember jobbról előzte őt a kerékpárral amit a rendőrségi jegyzőkönyvben meg sem emlitenek és tudomásom szerint jobbról előzni tilos.Két testvérpár a motoros mellett tanuskodott szerintük a biciklis volt a hibás mert figyelmetlenül kanyarodott bár igaz hogy használta a karjelzést de akkor is övé a felelősség.Ugyanakkor azt senki sem vette figyelembe hogy ez a nagy sebbességgel közlekedő motor nem a megengedett sebességgel haladt egy ovoda és iskola közvetlen közelében.A kórházban a rendőrök megkérdezték hogy mennyit ér a csepel kerékpár amiben a kár keletkezett majd sietve távoztak a kórházbol.Ezt követően derült az ki hogy még őt akarják felelősségre vonni nem pedig a motorost sőt rendkivül érdekes az hogy azt a tanut aki a biciklis mellett szólt volna meg sem kérdezték.Mit lehet ebben az esetben tenni?

bigdady # 2009.07.14. 11:40

szerintem a kárbejelentőn amin elismerte a felelősségét még rajta is van, hogy nem a felelősség elismerésére szolgál tehát később még más is lehet a végkimenetele az ügynek szerintem felelősség szempontjából.

encsim # 2009.07.17. 09:07

Tegnap a közterületesek tiltott helyen várakozás miatt feljelentettek. Az új albérletem földszintjén egy üzleté átalakított garázs előtt álltam meg félig. Táblát nem láttam, de ma alapos szemrevételezés után egy kis felfestett jel mégiscsak feltűnt az állandóan nyitva lévő kapu belső részén.
A 41§2/C vagyis az útmenti ingatlanra való behajtás akadályozása miatt jelentettek fel.
Jelent ilyenkor bármit is az, hogy a garázs helyett ott üzlet van és abba senki sem tud se ki se be hajtani?

_Wasp_ # 2009.07.17. 09:32

kissé későn reagálva: Anonim5 egy vakegér, akivel szívesen megbeszélném egyszer személyesen a felnőttek (szülők) iránt adandó tisztelet bibliában is említett hasznának a magyarázatát. (legyen hosszú életű a földön)

egy hozzá hasonló féle béna kis pöcs ölte meg a vacak motorjával való kivagyiskodással egy nagyon-nagyon kedves ismerősömet, ezért ha ilyeneket látok (mármint nem a "kis", vagy "véletlen" szabálysértésekre gondolok, hanem a "szándékosan szarunk a rendre", és a "vagánykodásból veszélyeztetünk másokat" mentalitásra gondolok), akkor komoly indíttatást érzek azóta arra, hogy kiszálljak a kocsimból és lerúgjam az idiótáját a nyavalyás motorjáról, vagy beleverjem a fejét a kocsija kormányába.

Sajnos túl jól nevelt és törvénytisztelő vagyok az ilyenhez, de azért a kényszer amit ilyenekre érzek az említett baleset óta, néha ijesztő.

Az meg röhejes, hogy a rendőr a hibás, mert megbünteti Anonim5-t emiatt... hát gratulálok.

Szép ember lesz egyszer, ha valaki ki nem veri belőle azt a hülyeséget, hogy a világ nem az ő elképzelései szerint forog.

ha némi indulatot érez hozzászólásomból maga iránt és a profizmus teljes hiányát az nem pusztán a véletlenek furcsa összjátéka.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

borembukk # 2009.07.26. 14:14

A következőt szeretném kérdezni:

közlekedesi baleset miatt a biróság 3 évre eltiltott gépjármüvezetéstől ami ez év majus 23-án lejárt.
Most intézem az utánképzési procedurát, hogy a jogsim visszakaphassam, 1 hete kocsit vezettem és pechemre beleszaladtam egy igazoltatásba. A rendör jogositvány nélküli vezetésért feljelentett
Mennyire büntethetnek?/ a rendör azt mondta hogy szerencsém hogy nem majus 23 a elott bukok meg mert akkor eltiltas alatti vezetes lett volna ami sokkal sulyosabb, igy csak egy sime "szabalysértessel" meguszom.
Vagy talán meg el is tilthatnak tovabbra is a vezetéstöl? Az egyik ismerösöm azt mondta hogy csak pénzbirságot kaphatok .De mégis mennyit?

websas # 2009.07.26. 15:28

Kedves borembukk !

Ez a a relativitás: "pechemre beleszaladtam egy igazoltatásba." Nekünk pedig hála Istennek !!

Parkoló autómat összetörte egy "papír nélküli" 2 hónapja nem jutok a pénzemhez.

websas

monalisa1 # 2009.07.26. 18:24

borembukk,

150e Ft-ig várható a pénzbüntetés.

"Lisa"
laikus hozzászóló

sunny88 # 2009.07.26. 20:56

üdv!a mai nap sikeresen kifordultam egy motoros rendőr elé a nagymotorommal amin nincs rendszám és a1-es jogsim van csak természetesen kisebb hajsza után már vette is fel az adatokat!!mire számitsak!!!mert a rendőr olyanokat beszélt h ö kérvényezni fogja h még a b-s jogsimat is vegyék el!!mit tegyek?mire számitsak?

monalisa1 # 2009.07.26. 21:20

Tucatnyi lehet a bűnlajstromod amit az esetről készített jelentésben felsorol., a bírósági eljárás során egész biztosan 1 - 10 évig eltiltanak a vezetéstől, valamint valószínűleg 100e Ft fölötti pénzbüntetésre számíthatsz.

Az eltiltás valószínűleg nem kategóriára fog vonatkozni hanem "a" vezetéstől magától - széleskörűen.

Ismerek valakit aki sportember, azaz télen-nyáron kerékpárral közlekedik.

sunny88 # 2009.07.26. 21:28

azzal tisztába voltam h lehunak pénzel de ez a jogsi elvétel durva!!és mit tok tenni h csak az a1et vegyék el meg tiltsanak el a jogsi megszerézéstöl de a b megmaradjon??

sunny88 # 2009.07.26. 21:29

jah meg azt mondta h a szabálysértési előadohoz fognak behivni ö dönti el h mi legyen!!az ki?

monalisa1 # 2009.07.26. 21:49

A nevében is benne van: a rendőrhatóság szabálysértési előadója, vagyis elsőleg ő foglalkozik majd az ügyeddel. (No persze nem azonnal, mivelhogy vannak előtted közlekedési "elkövetők" jónéhányan.) Tehát pár hét múlva kapsz majd egy levelet, azt mindenképp vedd át, abban le lesz írva a további "sorsod" útiránya.

Vélhetően nem tudsz tenni semmit az 1 évnél rövidebb eltiltás érdekében, mert a rendőr a jelentésben vélhetően felsorolt elkövetett nem kevés szabálysértést.

Én a bírósági eljárást "tippelem" az esetedben.

Külön írom: hogy lehettél olyan balga, hogy a profi rendőrmotoros elől megpróbálni eltűnni...

monalisa1 # 2009.07.26. 21:54

Valamit keversz, vagyis van-e már "B" kat. vezetői engedélyed vagy csak szeretnéd azt?!

Ha esetleg még nincs, az autóvezetői tanfolyamot mindentől függetlenül elvégezheted és le is vizsgázhatsz mindenből, csak nagy valószínűséggel az okmányirodán az eltiltás ideje alatt nem kapod meg ezen jogsit - se.

monalisa1 # 2009.07.26. 22:13

Annyit még, ha bírósági ügy lesz a dologból, ügyvédi segítség nem fog ártani.