Üdv mindenkinek!
Adott egy gépjármű, melyet 2 hónapja vettem. Nincs meg a törzskönyve, az eladó nem kapta meg az elmúlt 8 évben. Az autót 2 évesen, 2003-ban hozták be az országba németországból, azóta rokonom tulajdonában volt, tőle vettem. A behozatalkor kellet egy ún. "származás(eredet) ellenőrzés", ez a forgalmi engedély kiállításának egyik feltétele volt. Ez megtörtént, meg is kapta a forgalmit, a törzskönyvet azonban hiányzik. Amikor vittem átíratni az autót, közölték az okmányirodában, hogy nem kaphatok törzskönyvet, csak ha bemutatom. Mondtam, hogy ezt a tulajdonos nem is kapta meg. Az ügyintéző kikereste, hogy hol vizsgáztatták az autót, mikor hozták az országba, felhívta az adott helyet, ahol azt mondták, hogy hiányzik az a bizonyos "származás ellenőrzés", újból meg kell csinálni, addig nem kaphat az autó törzskönyvet.
Itt most akkor azt nem értem, hogy ha ez a vizsgálat feltétele volt a magyar forgalmi engedély kiállításának, akkor hogyhogy mégis kapott érvényes forgalmit? Ezt az ügyintézők sem tudták megmondani, csak a vizsgálat elvégzésére kötelezik záros időn belül az autót. Ennek pontosan 2 hónapja. Nem kellett volna 30 napon belül elbírálni ezt az ügyet?
Köszönettel: Bajusz35