Sziasztok!
18 év alatti személy nevére lehet-e autót iratni ill. lehet-e KFB-t kötni?
A netes KFB kalkulátor nem fogadja el az 1993 utáni születési dátumot.
Ideiglenesen kivont autó vásárlása
Ebből a szempontból (szigorúan a bónuszátírást célozva) most édesmindegy, de kösz az információt!
Csak tudd, műszaki nélküli autót vontatva se vihetsz sehova, csak autómentőn, esetleg 2 tengelyes trailler utánfutón.
Toooma - vagy bárki -: üzembentartó bejegyzéshez kellhet műszaki? Erről ellentmondásos tájékoztatókat találtam a különböző önkormányzatoknál.
(Fiatalkorú lányom nevére engedményezném a régebbi autó üzembentartói jogát, mert másképp nem látok kitörési pontot az új autóra való bónuszátírási csapdából... Lehet ilyet? A régi autó egyébként "átmenetileg kivonva" - tehát nem "ideiglenesen"!)
Sziasztok!
Ha forgalomból véglegesen kivont autót hirdetnek, okmányok nélkül, azt a vevő valamilyen módon még vissza tudja helyeztetni a forgalomba?
Köszi előre is!
amire figyelned kell viszont, hogy az ideiglenes kivonás max 6 hónapig érvényes, utána automatikusan "forgalomba helyeződik" az autó, az önkormányzat elkezdi számlázni a tejesítményadót, valamint ha később kötsz rá biztosítást akkor "forgalomba helyeződés" dátumáig visszamenőleg ki kell fizetned a biztosítást, egyébként nem köt veled szerőzdés egyik biztosító sem.
toooma,
igen, úgy van ahogy írtad.
Egyébként ideiglenes kivonással sokkal többet spórolhatunk a biztosításon mintsem a teljesítményadón, előbbi általában többszöröse az utóbbinak.
„A fórumtagok nem minden esetben jogvégzett szakemberek. Amennyiben jogi tanácsadót, jogi képviselőt keres, használja a Jogi Fórum Ügyvédi Szaknévsorát. Ügyvédek számára megkereséseket közvetlenül az "Ügyfél keres ügyvédet" oldalon küldhet.
Megértését köszönjük!”
baromira nem kell műszaki, átiratni viszont át kell 15 napon belül, de a lényeg h a működésképtelent is átlehet, mint kiderült
nem értem miért vezetik félre az embert olyanok, akiknek tudniuk kéne egy átiratáshoz mi kell...
no mindegy
köszi
kell egyáltalán érvényes műszaki vizsga átíráshoz.
mert ha nem, akkor semmi gond..
de sok helyen azt írják hogy kell, sok helyen meg azt, hogy nem.. :S
pl itt is írják:
http://www.eredetvizsga.hu/atiras.htm
Mi szükséges az átíráshoz:
magánszemély esetén:
eredeti forgalmi engedély
eredeti törzskönyv
eredeti adás-vételi szerződés
kötelező biztosítás kötvénye
érvényes műszaki vizsga
...
de sajna már nincs meg a műszakija, és így el se tdom vinni. előbb fel kellene készíteni rá. de 15 nap alatt biztos nem lesz meg..
tuti él ilyen esetben is az átiratási határidő?
Ideiglenesen kivonni legtöbbször azért szokták, hogy megszakadjon a gépjárműadó fizetési kötelezettség, ami ugye egész évre szólna különben az eladónak (jó nagy hülyeség). A műszakija attól még érvényes lehet (2 év). Elvileg eredetvizsgája is lehet még érvényes (60 nap).
Adásvételi, új forgalmi és máris újból forgalombahelyezve. Aztán meg átiratod.
Sziasztok!
Nem teljesen értem, hogy mi a helyzet, ha egy ideiglenesen kivont autót vásárolok..
Akkor is él a 15 napos átiratási határidő?
Mi van ha az autó nem üzemképes? Hogy a fenébe javítassam meg, vigyem el műszakiztatni, stb, ha egyszer nem megy és nem is közlekedhet a forgalomban?
Mert olvastam olyat egy fórumban, hogy valakit pont emiatt büntettek meg, hogy nem iratta át, pedig az ideiglenes kivonás még le sem járt.
És ha mégse él ez a 15 napos határidő, és megjavíttatom az autót, akkor is csak vontatva vihetem műszakiztatni, eredetvizsgára, stb, majd átiratni?
Ha még nincs kész az autó, de lejár az ideiglenes kivonás, akkor az előző tulajdonost kell megkérnem, h vonattassa ki újra a forgalomból, vagy én is megtehetem az adásvételivel?
Előre is köszönöm
Tomi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02