Forgalomból kitiltott autó átírása


honeybear45 # 2010.05.13. 11:50

Kedves Hanzee!
Ez a határozat az átírást elmulasztóra vonatkozik, tehát a lejárat után tudja ténylegesen forgalomba helyeztetni, addigra az APEH-tól is megkapja a mulasztási bírsággal terhelt vagyonszerzési illetékre vonatkozó csekkecskéjét, de mint mondtam ez nem rád vonatkozik.
Ha te megveszed az autót, elviszed eredetiségvizsgálatra és rendelkezik érvényes műszaki vizsgával, érv kgfb, úgy az autó papírjaival gondolom a forgalmit és a rendszámtáblát a felszólítás ellenére sem adta le a kedves átírást elmulasztó, befáradsz az okmányirodába és átíratod.

Csak akkor nem tudnád átíratni, ha le lenne foglalva a gépjármű.
Üdv. Honey

Hanzee # 2010.05.12. 22:31

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne:

Lenne lehetőségem egy kedves ismerősömön keresztül hozzájutni egy gépjárműhöz. Tavaly novemberben a hatóság lekapcsolta mert nem íratta át, 2011. októberig kitiltotta forgalomból a járművemet. Esetleg ha én megveszem milyen lehetőségeim lehetnek, hogy én a papír munkáját, újra helyre tudjam hozni. Vagy 2011. Októberig, semmiféleképpen nem fogom tudni használni?

Interneten semmit nem találtam, anno minden ilyen fent volt a magyarorszag.hu -n , de most már nincs fent.

Ennyit találtam internet:

Jogerőre emelkedett kitiltás után, ismételt forgalombahelyezésnél további 8400,-Ft eljárási díj és a jogerősen kirótt esetleges mulasztási bírság megfizetése szükséges.

Előre is köszönöm mindenki segítségét.

monalisa1 # 2010.05.05. 14:52

Talán ha az örökös kivonatná a kocsit a forgalomból, onnantól "kilóra" tán már eladható a járgány, vagyis jelen idő szerint csupán tulajdont szerezni rá.

Minden egyéb más az idő ködös messzeségében.

ml.

honeybear45 # 2010.05.05. 05:25

Kimaradt a lajstromból a teljesen felesleges, de szükséges eleme az átírásnak az eredetiség vizsga.

honeybear45 # 2010.05.05. 05:17

The big cat!

Hagyatékátadó végzés, adásvételi szerződés, amin te megveszed, érvényes kötelező biztososítás igazolása, érvényes műszaki vizsga, ha eddig nem volt akkor hátsó rendszámtábla is a gépjármű papírjai forg eng. törzskönyv, érvényes szig és befáradsz egy okm. irodába.
Ezen kellékek maradéktalan megléte után át tudod íratni a nevedre és utána ki tudod rögtön vonatni a forgalomból.
Üdv.

monalisa1 # 2010.05.04. 18:00

A gépjármű kötelező felelősségbiztosítást is le kell mondani valamint az önkormányzatnál a súlyadót is szüneteltetni, lévén egy a forgalomból kivont autóról lesz szó - néhány évig még.

monalisa1 # 2010.05.04. 17:55

Szerintem az autót megveheted., a forgalomba helyezés kérdéséről te döntesz, a miértre senkinek semmi köze hozzá.

"Lisa"
laikus hozzászóló

the big cat # 2010.05.03. 14:40

Van egy elég kusza ügyem, sok mindent már rendeztem, de egyvalamivel nem vergődök zöld ágra.

Van egy autó, ami egy 10 éve elhunyt bácsi nevén van, mert az örökösök a már akkor sem túl sokat érő autót inkább kihagyatták a hagyatékátadó végzésből. Na ezt egy póthagyatékival lerendezem. így már lesz tulajdonosa, aki el tudja adni nekem. Viszont vagy lesz tulajdonos a jegyző ki fogja vetni 5 évre visszamenőleg az adót, de ezt is elintézem. Jön a következő gubanc. Az autót, mivel nem kivonva van, átírási kötelezettség terheli, viszont azt nem értem, hogy ha át akarom íratni, azt csak úgy tehetem meg, ha előbb forgalomba helyezem? Nem maradhat az autó kitiltásban? És majd ha idővel rendbe hoztam, visszahelyezem a forgalomba, kifizetem a kitiltás miatti büntit, és kérek rá forgalmit. Szóval kitiltott autót ezek szerint nem lehet átíratni? Azaz inkább csak akkor kössem meg az adásvételit, ha forgalomképes állapotban van? Mert ugye ha most megveszem, aztán mondjuk csak 3 év múlva íratom át, akkor jön az átíratás elmulasztása miatti bünti. Megköszönném a tanácsot, az okmányirodák, ahány annyiféle állásponton van. A forgalomba helyezés azért probléma, mert egy romról van szó, tehát több évi munka lesz, míg újra járni fog.