Forgalomból kitiltott autó átírása


wers # 2018.05.07. 09:26

Kellene tudni, milyen tiltás van rajta.

Egyre van gyanúm, lehet, hogy hiteles jármű volt, és az akkori tulaj nem töröltette a bank az elidegenítési tilalmát. Bár akkor hogyan adta el külföldre? Ennek ott ki kellett volna derülnie.

Gyanítom az előző magyar tulajt meg kell majd keresned.

bsarosi # 2018.05.07. 08:29

Segítséget szeretnék kérni.
Angliában vásároltam 3 éve egy motort és most hazaköltöztem vele együtt. Regisztrálás közben kiderült, hogy az angol tulaj előtt magyar tulaja volt és 2 tiltás is van itthon a motoron, így nem adták ki az ügyintézőmnek a rendszámot.
Ez esetben engem vagy az előző magyar vagy a kettő közt lévő angol tulajt terheli a felelősség? Kaphatok bármi felmentést?

drbjozsef # 2018.05.01. 10:15

A biztosítás kijátszható volt 2014. júli 1-ig egy üzembentartó váltással, akkor megváltoztatták a 2009. évi LXII. törvény vonatkozó passzusát, és a nem fizetőtől utólag is behajtható a fedezetlenségi díj, akkor is, ha közben eladta az autót vagy változott az üzembentartó.
Legfeljebb akkor kerülheti ki, ha nem is lehet végrehajtani egyáltalán, se jövedelem, se vagyon (se autó akkor, ugye).

Atis77 # 2018.05.01. 06:20

A biztosítás kijátszható egy üzembentartó váltással.

Szomorú örökös # 2018.04.29. 04:38

wers

Nekem anno úgy sikerült, hogy pár nappal a műszaki lejárta után a kasznis és a szerelő között elugrottam vele egy alkatrészért, de útközben lemeszeltek. Forgalmi bevonást követően természetesen nekem is hatósági műszakira kellett vinnem - az enyémen volt kötelező, tehát nem amiatt történt a kivonás - de csak jóval az újra üzembe-helyezést követően kaptam a rendőrségtől a bírság-csekket. Tehát szerintem azt még nem tudhatja.

A fedezetlenség miatt rendőrségtől bírságot nem kap. Viszont nehezen megsaccolható szerintem, hogy mennyit fog fedezetlenségi díjra fizetni, ugyanis az nem szerepel a kérdező posztjában, hogy mikortól nem fizette a kötelezőt rá.

Az viszont egyszer biztos, hogy sokkal szigorúbb műszaki vizsgára lesz kötelezve a kormányhivatalnál, mint egy külső helyszínen. Ott ugyanis jóval keményebb elbírálás van a tapasztalat alapján. Sajna ezért fordulhat elő, hogy nagyon sok külső helyszínen olyan autók is átmennek, amelyeknek már ezer éve nem volna helye a forgalomban. :-O

drbjozsef # 2018.04.28. 20:04

Csak hogy nagyságrendileg képben legyen, autóra 340-760 Ft/nap a fedezetlenségi díj, teljesítménytől függően. Tehát olyan 10-20ezer per hó, amíg nem volt biztosítás. Mondjuk ha már októberben kivonták a forgalomból, akkor lehet nem olyan sok...

wers # 2018.04.28. 18:12

Szerintem azt már megkapta. Forgalomba visszahelyezést kérdezte. Hogy mennyibe fáj neki, hogy a rendőr tájékoztatta mi áll a forgalmijában? Saccolni sem akarom. Ingyen maga megnézheti minden üzembentartó.

Szomorú örökös # 2018.04.28. 18:07

wers

Kifelejtetted a sorból a bírságot, amit még majd a végén a rendőrségtől fog kapni a lejárt műszaki vizsgával közlekedés miatt. Egyszer én is jártam így, azért is kőkeményen fizetni kellett a rendőrség számlájára.

wers # 2018.04.28. 16:45

Kifelejtettem: Nincs sem rendszámod, sem forgalmi engedélyed, közúton saját lábon a kocsival így nem közlekedhetsz. Még a vizsgaközpontig sem, és így még ideiglenes útvonalengedélyt sem kaphatsz. Tréler, vagy keresel egy autókereskedést, akiknek van "P" rendszámuk. Hogy hogyan használhatod és mennyiért, majd ők tájékoztatnak.

wers # 2018.04.28. 16:42

A forgalomból kivonás ideje alatt sem kgfb sem gépjármű adó kötelezett sincs. De előtte igen. Első körben ezeket kell rendezni, igazolással. Tehát megújított biztosítás, és a jegyző 0-ás igazolása, hogy nincs adóhátralék (ezt akkor is javaslom, ha nem adótartozás miatt került kivonásra a gépjármű) A biztosítás bonyolultabb, a fedezetlenségi díj miatt én itt jósálokba nem bocsátkoznék költségeket illetően.
Ha ezek megvannak irány a műszaki vizsga. Ekkor nem sima normál műszaki állomást kell felkeresni, hanem a kormányhivatal vizsgaközpontját.
Utána jön a volt okmányiroda, most kormányablak (de nem mindegy melyik, amelyik régebben okmányiroda volt jellemzően, ezt helyileg kell megkérdezned) A kormányablaknál a visszahelyezés illetéke 10.900 Ft, ha kell esetleg új forgalmi vagy törzskönyv az 6000 - 6000 Ft.

Gyanítom a leghúzósabb tétel a biztosítás lesz a fedezetlenségi díj miatt.
De mellékesen megjegyzem, nagy mákod van, hogy kgfb nélkül nem okoztál nagyobb, akár millás kárt másik gépjárműben, mert akkor az is te sarad lenne.

maradona100 # 2018.04.28. 10:28

Tisztelt szakértők!
Üzemben tartója vagyok egy autónak, a héten megállított a rendőr, mint kiderült lejárt a műszaki vizsga és az autót az okmányiroda biztosítási fedezet hiánya miatt kivonta a forgalomból.
Az már kiderült, hogy én hibáztam. Kérdésem a következő: hogyan helyezhető vissza az autó a forgalomba és ez milyen költségekkel jár. (2017.10.27-én vonta ki az okmányiroda és a forgalmit és a rendszámot a helyszínen elvették.)

kovakoss20 # 2014.01.07. 09:14

üdv mindenkinek segítséget szeretnék kérni.

Szeretnék vásárolni egy Lada 21011 est de a mostani gazda ideiglenesen kivonta a forgalomból.
De az autó kicsit felújításra szorul hogy lehet ezt megoldani addig míg nincsen felújítva addig ne írassam át vagy átlehet de hogy, mi ennek a költsége?

gabi999 # 2013.12.01. 17:44

Sziasztok
Ma néztem meg 1 kocsit amit megvennék . A forgalomból ideiglenesen ki van tiltva , Se rendszám se forgalmi )
A jelenlegi tulaj elmondása szerint müszakija volt de a biztosítást nem fizette EZÉRT hivatalbol kitiltották . Ha megvenném , hogy tudnám papíroztatni , müszakiztatni ,átíratni vagy egyáltalán szállitani ?
A tulaj szerint adásvételivel szálítható tréleren , és az itteni okmányiroda ( ha megkapja az ottanitól a papírokat ) irja át nekem .
Lehet ebbe valami buktató átíráson ,eredetvizsgán müszaki vizsga dijon felül ?
Mire figyeljek ?

supra23 # 2011.01.26. 13:02

Üdvözlök mindenkit. Lehet rossz helyen kérdezem.
Van egy autóm aminek 2006-ban elvették a forgalmiát.én azóta kicsit megpöcköltem 600le. de nem irattam át meg semmi. próbálgattam -próbálgattam addig amíg aztán utánam jött két rendőr én 140-190km/hval elhajtottam ez meg csak szirénázot meg stb de nem ért utol majd ketten lettek és akkor magamtól megáltam, hogy mi ez itt .majd eljátszottam a hülyét hogy nem is láttam őket. Kamera nem volt a rendőrautóban. minden 2006-os papírt odaadtam majd a rendőr a gumibotjával hadonászva elvette azt és kiabált hogy ez nem hungaroring hol a rendszám én persze kiröhögtem és mondtam nem azzal megy :) szval semmiféle forgalmi rendszám biztosítás sesemmi nem volt csak egy határozat az okmányirodából h kivonták a kocsit odaadtam minden iratot majd kérdezgette az ember a diszpécsert mi legyen előállítsam? erre mondták neki hogy nem tud! annyit tett hozzá a rendőr, hogy a feljelentésbe benne fog szerepelni a menekülés + 120-al hajtottam meg a paprok hiánya kérdésem ebből fakad mibe fog ez kerülni keressek-e egy jó ügyvédet vagy mi a szösz :) köszönöm szépen a választ.

honeybear45 # 2010.05.20. 15:29

Kedves Libelle

Maradjunk annál a meghatározásnál, hogy kitilt és nem letilt.
„Az új tulaj fel lett szólítva, de mivel nem lépett, az eredeti tulaj vonatta ki az önkormányzatnál.”
Ez nem így működik, hogy az újat felszólítják és régi kivonatja. Ez úgy működik, hogy az újat felszólítják, és ha nem íratja a nevére, akkor hivatalból ideiglenes kivonják a forgalomból.
Itt az lesz a böki, hogy Ön beviszi az adásvételi szerződést és mindaddig míg a tulajdonosi lánc nincs tisztázva nehezen rögzíthető a rendszerbe. Felszólítják az Ön által bemutatott adásvételi tulajdonosát, hogy nyilatkozzon, hogy mikor vette és kitől a gépjárművet, csatoljon be adásvételit, ha van, ez már most előre látom igencsak hosszadalmas lesz, ennyit tudok mondani meg azt, hogy én nem venném meg, nem véletlen, hogy ennyi kézen átfutott és senki nem vette a nevére, hanem gyorsan inkább tovább adott rajta. Grízes papírokkal általában az autó is grízes… ez tapasztalat.

Üdv. Honey

Libelle # 2010.05.19. 16:32

Tisztelt Honey!

Akkor hogyan tovább? Forgalomból kivont (letiltott) járművet nem lehet vissza helyezni? Aki letiltotta az nem tudja visszavonni? (eredeti tulaj) Az új tulaj fel lett szólítva, de mivel nem lépett, az eredeti tulaj vonatta ki az önkormányzatnál.

honeybear45 # 2010.05.19. 14:49

Kedves libelle!

Ha jól értelmezem, akkor csak az első tulaj van meg, azt gondolom ő papírral adta el az autót, máskülönben nem mondaná az okirathamisítást.Így is van most olvasom újra a bejegyzésed, tehát Ő gondolom nem jelentette le annak idején az okmányirodába, a tulajdonos változás tényét, mert akkor már az új tulaj fel lett volna szólítva átírásra, hivatalból lett volna kivonva, ráadásul az új tulaj, hogy mentse a bőrét jelezte volna, hogy kinek adta el. Ki lehet ezeket bogarászni, csak nem biztos, hogy megér ennyit ez a motor...

Libelle # 2010.05.19. 14:28

Tisztelt Honey!
Az a baj, h a forgalmi szerinti tulaj hallani sem akar új adásvételi írásáról, mert közokirat hamisításnak tartja. A több kézen átment adás-vételiknek pedig nem lehet utána nézni. Nincs meg csak az első. Utána még több tulaj volt. Nem igazán papír barátok.:)
Kösz a gyors reagálást!

honeybear45 # 2010.05.19. 04:49

Kedves hanzee!

Szivesen, igazán nincs mit!
Budakeszi okmányirodába kell befáradnod, de meg teheted a törökbálintiba is mindegy, csak kicsit gyorsítható így az eljárás, ha egyenesen Törökbálintra fáradsz. (Még megkeresik Törökbálintot, iktatják, még válaszol még megkapják plusz a posta idő stb... hosszadalmas) Kérhetsz három napos útvonal engedélyt, hogy le tudd vizsgáztatni a gépjárművet, hiszen feltétele az átírásnak az érvényes műszaki vizsga is. Egyébként, ha már eljutsz az okmányirodába ott biztos, hogy eligazítanak, hogy mit csinálj, hova menjél, eljárási, szolgáltatási díjak...
Üdv. Honey

honeybear45 # 2010.05.19. 04:37

Kedves Libelle!

Amennyiben sikerül tisztázni a tulajdonosi láncot, úgy érvényes műszaki vizsgával, eredetiség vizsgával és kgfb valamint az adásvételi szerződésekkel és a gépjármű papírjaival valamint a hátsó rendszámtábla bemutatásával rendezni tudja a sorsát és a nevére tudja venni.
Üdv. Honey

Libelle # 2010.05.18. 16:16

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne:
Szeretnék megvenni egy motort, de van vele egy kis probléma. Az eredeti tulaj eladta adás-vételivel. Nem íratták át ,több kézen megfordult, de senki nem rendezte a papirokat. Az eredeti tulaj letiltatta ( kivonatta) a forgalomból (Apeh ,önkormányzat büntetések miatt). Szeretném rendbe rakni és saját névre íratni a motort. Mi a megoldás? Rendszám ,forgalmi Nálam van. Műszaki lejárt. Biztosítás nincs rajta.

Hanzee # 2010.05.13. 14:59

Tisztelt honeybear45!

Először is engedd meg, hogy köszönetet mondjak a segítségedért.

Műszaki vizsga lejárt róla miután kitiltották.

Én Budakeszin lakom: Okmányirodához tartozó települések:
BUDAJENŐ, BUDAKESZI, NAGYKOVÁCSI, PÁTY, PERBÁL, REMETESZŐLŐS, TELKI, TÖK, ZSÁMBÉK

A tulaj pedig Törökbálinton lakik.
Okmányirodához tartozó települések:
BIATORBÁGY, BUDAÖRS, HERCEGHALOM, TÖRÖKBÁLINT

Effektív 8 km van két település között.

honeybear45 # 2010.05.13. 12:28

A műszakit a rendszámtábla miatt kérdeztem. Egyébként egy városban lakik azzal, aki elmulasztotta átíratni a nevére? Hiszen a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező okm ir-tól meg kell kérni a rendszámtáblát ellenkező esetben és a háttéranyagot is, így is át tudják írni, csak kicsit hosszabb ideig tart majd az ügyintézés.

honeybear45 # 2010.05.13. 12:23

Így már kicsit sántít a jóhiszemű vevő képe, így kicsit komplikáltabb. Van műszaki rajta?

Hanzee # 2010.05.13. 12:20

Tisztelt honeybear45!

A hatóság helyszínen leszedte a rendszámot és letépte a forgalmi 3.dik részét. Ez hiányzott még a pontos adatokhoz. Elnézést.