Köszi a tájékoztatást, sajna csak a balhét láttam. Nem igazán tévézek, ha igen, akkor humor!
átverés szgk. vásárlásnál
Az ABS nem egy doboz, amit ki lehet szedni. Az egy integrált rendszer. Nem lehet nyom nélkül eltávolítani. Mi több, a kocsi alvázszáma alapján megállapítható, hogy ABS-se gyártották-e.
Az említett V-nes hölgy pedig végül nyert, és árengedményt kapott.
Néhány hónapja a TV is tele volt azzal, hogy az illető vett a WV-márkaboltban (Porshe Hungary), egy 0 kilóméteres új autót, de utána kiderült, hogy nem csak használt, de törött is volt valami főtartó! Igazságügyi vizsgálat igazolta a vevő állításait, de nem kapott egy fillért sem!
Nem tudta bizonyítani egyértelműen, hogy nem ő volt, aki megtörte az autót!
Mindezek alapján, az általad kiszedett ABS (Õ igy hirdette és adta el neked), miért adna mégegyet?
Mindezektől függetlenűl remélem sikerűl megegyezned valamilyen módon!
Hát a fogyasztóvédelem nem aleghatékonyabb, és nem si tudom van-e hatáskörük ilyesmire még. Az biztos, hogy a szavatosság alapján kérheted az ABS beszerelését vagy árengedményt (nyilván annyit amennyit egy ABS ér), vagy megtévesztés okán elállhatsz a szerződéstől. Valószínűleg mindegyik esetben bírósághoz kell fordulnod. De nyerni fogsz.
Tudna-e valaki segiteni abban hogy:
Vettünk egy 6 éves citroen jupy 6 szem. szgk.-t. A hirdetésben ami a mai napig is megvan többek között az állt, hogy ABS-es. Sajnos csak most (1 hónap elteltével) vette észre a szerelő ismerősünk, hogy nincsen benne ABS. (Előtte Ladánk volt, ahhoz képest nagyon jól fog a fék.) Németországból lett behozva kereskedő által januárban még a regisztrácios adó előtt. Ez lett az elso Mo.-i forgalomba helyezése. Vásárláskor is "eltitkolták" hogy esetleg rosszul lett megjelenve a hirdetésben. Telefonon mikor előszőr beszéltem velük visszaolvastam a hirdetés szövegét, de akkor sem jegyezték meg, hogy nem igy van! Mivel négy gyermekünk van feltétlenus ABS-est akartunk volna vasárolni. Az adás-vételiben csak alvázszám, rendszám, tipus szerepel és az hogy eltitkolt hibáktól mentes! Fordulhatok-e pl. a Fogyasztó Védelemhez, és elegendő bizonyíték-e a hirdetés szövege ahhoz, hogy átvertek az ABS-el?
Előre is köszönöm a hozzászólásokat! (Nem pénzt kérnék, hanem, hogy szereljenek bele egy ABS-t)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02