Külföldi rendszám-magyar vezető


Mohács # 2012.03.28. 09:22
Kassad # 2012.03.28. 07:33

k.kormos

Külföldi útlevél, személyi, jogsi, forgalmi esetén az ég világon semmi problémád nem lesz. Én magyar állampolgár vagyok csak külföldi személyi-jogsi kombóval, rendelkezem magyarországi lakhellyel , csak tartózkodási helyem van külföldön és semmi gondom nincsen. Hordom magammal az okmányirodai ideiglenes lakcím bejelentésről szolgáló bizonylatot, mint magyar nyelvű közokiratot a dologról, amit NEM kértek tőlem. Megnézték a külföldi hatósági igazolványt, amely meglepő módon KÜLFÖLDI nyelven íródott, és kész.

A félelmet Nándorfehérváry kelti. És csak ő. Úgy oszt tanácsot, hogy közben haza sem jön egyszer sem. Ati meg én nap mint nap közlekedünk. Valamint ahogy már az előző, méltán kitörölt felhasználóneveivel (Mocsi45, jogibece, shohat(öbbé nem kellett volna újra regisztrálnod)) is: semmi mást nem csinál csak fossa a szót és akadályozza a fórum meglétének az okát, miszernt informálódhasson az aki ide téved, hogy mire van szüksége, ha NEM kívül akarja hagyni az autóját az ország területén...Bizony nincs ember, aki egyetértene veled!
És ne aggódj, semmi gyanúsítgatás nincsen abban, hogy te ugyanaz vagy, mint az előző három. Baromi könnyű titeket felismerni. Még egyszer: az ég egy világon nincs senki, aki egyet értene veletek. Ilyen egyszerű, ha megjelenik valaki, aki arról beszél, hogy egyet ért azzal, amit írtál, az csak te lehetsz.

StefanAti # 2012.03.28. 06:17

Nándorfehérváry:

Nagyhatalmú apukád vagy anyukád biztosan tudja mivel igazolod az külföldi tartózkodási helyet. Megkérdeznéd őket a fórumozók kedvéért ma?? Ha van magyar lakcím is meg külföldi is akkor mivel igazolod?

Végre segíthetnéd valamivel a fórumozók életét. Ők meg állítólag olyan nagy emberek, hogy biztosan tudnak egy ilyen apróságot, pláne hogy annyi országban éltetek már.

Köszi a többiek nevében is....

StefanAti # 2012.03.28. 06:14

"ezt "hiszi" őkelme"

Ez nem hit kérdése, igaz. Sajnos senki nem tudja megmondani, hogy mi elég bizonyíték arra, hogy valaki életvitelszerűen külföldön él. A megfogalmazás lehet az volt, hogy "rendszeres tartózkodási helye külföldön van".
Állampolgársággal és minden kinti papírral ha ezt nem fogadják el, akkor nem tudom mi mással.....

StefanAti # 2012.03.28. 06:09

"StefanAti" az, akinek több ID-ja is van és szivatja a fórum egyéb tagjait "

A több az kettő. A másik kétszer lépett be (vissza lehet nézni ezt is), ezalatt lebuktatta Nándorfehérváryt, hogy akkor éppen Shohat néven hazudozott itt a fórumon. Az volt a harmadik azonosítója amin törölték a moderátorok. Ő már negyedik azonosítójával osztja az észt itt, én azóta is maradok Stefanati....

StefanAti # 2012.03.27. 23:41

k.kormos

Egy külföldi útlevéllel, meg mellé külföldi személyi és jogsi és nem hiszem, hogy bármelyik rendőr belemenne, hogy van e magyar lakcímed.
Ezeknek a papíroknak elegeknek kell lenniük ahhoz, hogy egyértelműen igazolja, hogy a szokásos tartózkodási helyed külföldön van.
Ha pedig az igazolva van, akkor az sem probléma, hogy van esetleg magyar lakcímed.

StefanAti # 2012.03.27. 23:38

Nándorfehérváry

  1. Miért jó neked, hogy mindenkit elüldözöl innen??
  2. Segíteni szeretnénk neki ezért kell tudni milyen papírjai vannak, nem kérdeztem semmi személyeset.
  3. Itt soha senki nem kérdezte meg a másiktól, hogy mit csinál vagy milyen autója van. Te vagy az egyetlen, aki magától felsorolta a családjában fellelhető összes autót, a tollja márkáját, meg hogy a családban ki hol dolgozik, ki milyen nagy ember!

Tipikus nagyravágyó kispolgári magatartás. Olyan helyen játszod a nagyembert, ahol úgysem tudják ellenőrizni. Az életben eddig biztosan nem jött össze semmi ugye, az építkezésen is lenéz a főnök ha csak támasztod a lapátot ezért ezt a fórumot találtad ahol el tudod játszani a nagymenőt. Akinek van, az ugyanis magától nem szokott vele menőzni, de te ezt nem tudhatod....

Véleményem # 2012.03.27. 23:28

k.kormos

Úgy gondolom hogy a sok külföldi közokiratod elegendő ahhoz hogy ne érjen kellemetlenség.(akiket eddig megbüntettek azoknak még ilyen sem volt)

Ha a neveden van az autó akkor ott lehet némi gond.(az üzembentartói résszel ritkábban foglalkoznak)

Nándorfehérváry a szokásos tartózkodási helyed valamilyen közokiraton jobb esetben fel van tüntetve.
Ha rendelkezel Mo.-on lakhellyel akkor az a rendszerben is szerepel és az ott leellenőrizhető. A külföldi viszont nem, ezért kérnek róla közokiratot.

Semmi olyat nem írtam ami fenyegetőzés vagy ehhez hasonló lenne, távol áll tőlem az ilyen.

A rossz törvény is törvény. Elég hülyén hangzik. De ha itt élnél akkor látnád hogy 100 hülye törvényünk van még, és még jóval több magyar szív, mint ahogy te azt gondolod.

Ha a rendőr a lelkiismeretére hallgat hogy ez az ember márpedig jó embernek tűnik ne büntessük már meg, akkor mi lenne itt? Felesleges lenne az össze törvény, ha mindenki egyénileg a lelkiismerete alapján döntene.

k.kormos a józanabbik oldal tanácsa: ne gyere az országba saját autóval, ahol csak tudsz szállj szembe a törvénnyel.
Nándorfehérváryhoz lehet fordulni mert ő a törvények felett áll, és minden úgy van ahogy ő gondolja. Ha segítség kell akkor a szülők jönnek akik szintén nagy emberek és rájuk nem vonatkozik semmi, mert ők kívülállóak.

Fantomas1 # 2012.03.27. 22:49

Picit off, de jól mutatja, hogy hová süllyed kis országunk:

http://www.economist.com/…ys-president

Sajnos rajtunk röhög a világ.

k.kormos,

Üdv. a fórumon. Hogy gondolod, hogy ezután haza akarsz menni egy kicsit? :-) Ugyanmá.. tegyél le róla, akárcsak én...

k.kormos # 2012.03.27. 22:26

StefanAti:

1.Kulföldön elek 29 eve
2.Ott dolgoztam 28 evet
3.Ott kapok nyugdijat
4.M.O-on van egy bejelentett pici lakasom (megörökölt) es szeretnek 2-3 honapot ott eltölteni evente (mint eddig is) de a bank dolgok (rezsi, közös költseg, stb. kell a cim)
6.Van kulföldi allampolgarsagom,utlevelem, jogsim, szemelyim, mind kulföldi.....
Idaig nem volt problema, mostantol miert?????
Tudom hogy kocsival (sajat tulajdonu es a nevemen van) draga odautazni de ott is kell a kocsi es ez a pipim...

Véleményem # 2012.03.27. 22:06

k.kormos

Amiket írtál, idéztél az nem jogszabály! Az csak az eljáró szerv (rendőrség) álláspontja, hogy ők hogyan alkalmazzák. Gyakorlatban ezek alapján járnak el, amit ők határoztak meg.

Minden esetben amikor eljárást indítanak, egyedileg fogják elbírálni.

A jogszabályt viszont mindenki máshogy értelmezi, ezért is határolódnak el ettől hogy ők így értelmezték.
Itt is mindenki máshogy értelmezi...
Ők gyakorlatilag azt fejtették ki hogy mi kell ahhoz hogy megfelelj gyakorlatban egy igazoltatásnál.

Míg az autósoknak megfelelniük kell a jogszabálynak az adott lehetőségekkel, addig az eljáró szervnek alkalmaznia kell.

Lehet hogy jogilag levédik magukat, de fordítva megteheti ezt más is, ha megfelel az adott feltételeknek.

A jogalkotót lehet felelősségre vonni miért hozott ilyen törvényt. Sajnos egy eljáró szerv se nézhet el a jogszabályok mellett. Kötelességük eljárniuk úgy ahogy a törvény azt kéri...

StefanAti # 2012.03.27. 22:06

Kormos

Tobbfele megoldas is letezik! Mindet atbeszeltuk tobbszor!
Ha elmondod, hogy nalad mi a helyzet, kie az auto, milyen papirjaid vannak stb akkor valoszinuleg megoldhato a dolog!

k.kormos # 2012.03.27. 21:44

Ha valaki azzal jön hogy "be kell tartani a törvényt" akkor biztos azt is tudja hogy a tuti megoldas az hogy kell lenni nalad:

  1. A papirnak es
  2. B papirnak es
  3. C papirnak meg egy
  4. D papirnak

de addig amig ez nem egyertelmu addig sajnos szocseples az egesz.
Nem egyseges milyen papirok kellenek konkretan, egyik egysejtu igy ertelmezi a masik meg ugy, teljesen ki vagy szolgaltatva es fuggsz a joindulatuktol pedig semmi rosszat nem tettel...Nincs "utolagos bemutatas" , ott helyben döntenek.

Idezet a Jogszabalybol ami felett sokan elsiklanak:

"Rendőri intézkedés során ezért elsőként az intézkedő rendőr ellenőrzi, hogy a nem magyar rendszámmal rendelkező jármű vezetőjének - állampolgárságára való tekintet nélkül - van-e magyarországi lakóhelye. Az ellenőrzést akkor is el kell végezni, ha az intézkedés alá vont személy nem ad át magyar hatóság által kiállított lakó- vagy tartózkodási helyet megjelölő igazolványt (lakcímkártyát)."

Raadasul a közölt folyamat rajz több helyen is hibas (erre mar többen is ramutattak) de ez az igazoltato egysejtut nem erdekli es azonnal veget vethet a mutatvanynak...
A legerdekesebb az egeszben hogy a Jogszabaly legvegen a következö szöveg talalhato:

III.

Tekintettel arra, hogy a fenti tájékoztatás nem minősül jogszabály-értelmezésnek - mivel a Rendőrség általános rendőrségi feladatok ellátására létrehozott szerve a hatályos jogszabályok alapján csak jogalkalmazó szerv - az ebben foglaltakra egyedi, konkrét rendőri intézkedéseknél hivatkozni nem lehet. A lehetséges jogszabály-módosításokra való tekintettel a fenti tájékoztató tartalma is változhat, ennek megfelelően a tájékoztatót frissítjük.

Kérjük továbbá, hogy egyedi ügyekkel kapcsolatosan a rendőri szerveket ne keressék, mivel a tájékoztatóban foglaltakon túl egyéb felvilágosítást nem áll módjukban adni.

(gyakorlatilag SEMMI FELELÖSSEGET nem vallalnak, ugy szar az egesz ahogy van, ahanyan vannak annyifelekeppen ertelmezhetik...Ez mindennek a csimborasszoja. Itt a szabaly, nesze , de ha hivatkozol ra, mi mossuk kezeinket... Magyar Rendörseg, szondazunk es merunk...)
A bizonyítási kényszer tehát mostantól soha nem a hatóságé, hanem a gyanúba keveredett autósé. A fentiek alapján várható, hogy minden külföldi rendszámú jármű gyanús lesz. Így még izgalmasabbá válik a magyarországon vakációzó, de külföldön élő magyarok élete. Bizonyára azok is jól szórakoznak majd, akik életükben először járnak nálunk. Egy szót sem beszélnek a nyelvünkön, gyakran a rendőrök sem az övéken, ezért nem értik, miért igazoltatják őket úton-útfélen.
Lehet itt okoskodni meg magyarazkodni de ugyis ök döntik el az ut szelen es jogilag levedik magukat (ha megis tevednek) minden oldalrol (lasd fennt).

Kassad # 2012.03.27. 20:47

A magyar átlagban mindenütt van valaki, aki a szófosásával gátolja mások eszmecseréjét?

Véleményem # 2012.03.27. 20:25

k.kormos

Sajnos igazad van, ez a helyzet. Nem személyeskedem de van köztünk egy rendbontó fórumozó aki csak problémázik és egy törvényes megoldást sem hajlandó elfogadni illetve megérteni. Nehéz így, és hála neki a téma mindig elkanyarodik egy teljesen másik irányba, amiből személyeskedések, sértegetések alakulnak ki.

Ildikó770 Egy hasznos dolgot osztott meg. Több nap után valami új információ/tapasztalat is érkezett a témához. Egy gyakorlati példa arra hogy van megoldás, és ez az egyik járható út ha valaki esetleg ezt választja.

k.kormos # 2012.03.27. 20:14

Nagyon szomoru hogy itt föleg egymas szapulasaval, kioktatasaval, ekezesevel vagytok elfoglalva es nagyon keves szo esik az igazi megoldasra valo törekvesröl illetve javaslatokrol, hogyan lehetne segiteni az "artatlanok" szivatasanak elkeruleseröl....

Kassad # 2012.03.27. 18:16

4. Akkor most megint nem ignorálsz? Vagy csak annyira hülye vagy, hogy megint elfelejtetted, hogy ignorálsz? Utóbbi, igen magas valószínűségű esetben elhiszem, hogy szomjazod az értelmet...

Kassad # 2012.03.27. 17:45

, mert

  1. a KET szerint, ha az ügyfajtára vonatkozó egyéb megszokott gyakorlatból következik, akkor nem kell fordítani. Ami a hatósági igazolványra igaz. Arra vagyok kíváncsi, hogy a német lakcímet igazoló papírra is igaz-e.
  2. a magyar rendörnek nem kell tökéletesen beszélnie németül, hogy felismerje a Name és az Adresse szavakat, mint ahogy felismerte az én hatósági igazolványom esetében is.
  3. a véleményedet jelen esetben, és általánosságban más dolgokhoz kapcsolódóan is leszarom.
Kassad # 2012.03.27. 17:37

A kérdésemet továbbra is fenntartom...

Roni83 # 2012.03.27. 16:49

Kedves szerkesztőség kérem a moderáció után a legfrissebb bejegyzésnek tegyék be a hozzászólásomat, mert így mire átesik a vizsgálaton több oldal hozzászólás történik és senki ne fog visszalapozni.

Fantomas1 köszönöm érdeklődésedet, de azóta felvetődött bennem még pár kérdés, ami láttam téged is érdekel.

Nem is gondoltam volna, hogy ekkora felfordulást okozok ezzel az "egyszerű" kérdésemmel. Ha lehet, akkor most sikerült összezavarni. Mindenkinek látom igazát.

1. Napos papír.. Nem tudom mennyire megbízható, nincs leírva, hogy pontosan minek kell benne lennie. Mi van abban az esetben ha én fizikailag az autót 03-20án kapom kölcsönbe No-ban, de ott töltök még pár napot és csak 03-26án jövök Mo-ra. Hivatalosan szeretnék eljárni, vagyis a papíron 03-20i kölcsönadási dátum szerepel. Jó legyen benne a kitétel, hogy vállalom hogy nem vezetem az autó Mo területén 24óránál tovább. Ezt már akkor el sem fogadják? Hasonló eset, mi történik, ha 03-26án kapom kölcsönbe az autót és 03-27én megállítanak. Nem fogadja el az autót, mert nem egyezik a dátuma? Akár az lehetett 03-26 23:59perc is vagyis 03-27 23:59percig vezethetem.
Német HIVATALOS kölcsönadási szerződést nem kell tanúzni, arról nem nyilatkozhatom, hogy mi áll benne?
2. KPM-nél intézhetek bármit, ha csak egy német személyit tudok bemutatni? A Magyart már rég elvették a kijelentkezéskor. Se lakcím, se személyi, akkor hogy lehet ilyet intézni? Amúgy a megoldás tetszene, mert nincs ellenemre, hogy fizessek, mégis csak ebben az országban élek. Nem az elkerülés a célom, hanem a nyugodt legális vezetés. Később, ha nem viszem végig a regisztrációt a testvérem nem vonható felelősségre (nem adja el, nem törik össze, csak simán meggondolja magát?)
Amúgy valaki értelmezte már a törvényt? "egy napnál rövidebb ideig" nem kellett volna szabályozni, hogy egy héten vagy egy évben egy életben. Úgy nem lehet értelmezni, hogy én 24 alkalommal vezetem 1 órát az autót, az is kevesebb mint egy nap. Nincs benne, hogy a forgalomba lépéstől számított 24 óránál kevesebbet.
Mi lenne, ha simán bejelentkezem No-ba ideiglenesen? arról nem hiszik el,hogy a szokásos tartózkodási helyen No. Tegyük fel nem kell dolgoznom No-ban, mert milliomos csemete vagyok és a drága családom pénzel folyamatosan :)
Lassan kezdem felidegesíteni magam ezen a dolgon :)
Kérem kedves törvényhozó és esetleg fórumot olvasó szakember, szeretném ha a törvényem módosítanának, vagy ha ez nem megy, akkor állami pénzen biztosíthatnának számomra pár hónapra egy szakadt A6-ot (esetleg klímás és bőrös is lehet), ígérem rendes leszek, tankolok bele, veszek parkoló jegyet, még ki is takarítom. Köszönöm
Kedves fórumozók, köszönöm az eddigi segítségeteket és várom a következő összecsapást a levelem hatására :)

dreizwanzig # 2012.03.27. 16:34

Szóval ezt az igazságtalanságot fogjuk eltöröltetni hamarosan.

úgy legyen!! :-)
egyébként mostanság van vmi fejlemény/tapasztalat? sajna mostanság nem nagyon volt kedvem itt olvasgatni :(

Kassad # 2012.03.27. 13:55

Ildikó,

Kérték a fordítást is egyébként, vagy eleve adtátok is kérés nélkül?

Ildikó770 # 2012.03.27. 12:25

Sziasztok.

Elég régen voltam fent a fórumon.Na az én férjem gond nélkül hazaért múlt7en csütörtökön este.Nem volt sehol igazoltatás.Pénteken mentünk Miskolcra az OFFI-ba hitelesíttetni a németről magyarra fordíttatott lakcímet igazoló papírt,a munkáltatóija magyarnyelven van.Azóta 4* állítottak meg igazoltatásnál és minden rendben volt a papírokkal.Én mindenkinek csak javasolni tudom ezt a megoldást,mert kb 30000ft mégsem 200.000ft.

Kassad # 2012.03.27. 11:18

Bármelyikőnk javaslataival egycsapásra megoldódnak a gondjai.

A fordított bizonyítási kényszer ugye nem újdonság MO-n, lásd NAV, korábban apeh ügyekben. Bár ha jól tudom az adókkal és illetőségi kérdésekben talán másutt is így megy ez. Hogy most kiterjesztették a rendszámra is hát pech, de a lényeg, hogy van megoldás.

A mondás meg abszolút jogos.

Fantomas1 # 2012.03.27. 11:03

Roni83,

Bízom benne, hogy azóta mindenre megkaptad a választ. Szerintem a javaslatommal egycsapásra megoldódnak a gondjaid.

ex-magyar,

értelek én, értelek. Nekem sem tetszik a guilty until preven innocent rendszer otthon. Nemkéne a törvényalkotónak így gondolkodni, az autósokat hülyének, meg fejőstehénnek nézni, túlbonyolítani az életünket és akkor nem védekeznénk.

Egy ismerősöm azt mondja erre: "ezek (a magyar törvényhozás és bürokrácia) olyan okosak, hogy túljárnak a saját eszükön is."

:D :D Azthiszem ez most is sikerült nekik! :-)