Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.02.13. 10:44

Zolltomi

Köszi a segítséget. Annyiban még tudnál segíteni, hogy akkor mennyi a pontos regadó egy
4000ccm
Benzines
2009-06.-hó autóra
Euro4 motorral,
V9: 09 környezetvédelmi osztállyal??

Köszönöm!
Melyik regadókalkulátor mutat helyes értéket a neten??

StefanAti # 2012.02.13. 10:46

Egyébként a munkaszerződés, egynapos papir stb esetében fontos hogy szerepeljen benne minden amit a törvény kér.
Anélkül simán előfordulhat, hogy nem fogadják el....

Sőt, mikor egy hónapos bérleti papirral jártam, volt hogy tőlem kértek cégkivonat másolatot a cégtől akitől béreltem az autót, hogy látszódjon benne, hogy az aki aláírt, az jogosan írt alá a cég nevében... Ez még jan.1. előtt volt..... Nem volt belőle gond,de megjegyezték, hogy az kellene...

Kassad # 2012.02.13. 10:47

A szlovákhoz sajnos nem tudok érdemben hozzászólni. Mindazonáltal az EU-n belüli ide-oda költözéshez jellegzetesen semmi sem kell. Ugyanis a szabad áramlós koncepció szerint nem engedélyt kérsz arról, hogy odamehess, hanem közlöd, hogy ott vagy. Szigorkodoni az ügyben szoktak, hogy igazold kellő mennyiségű anyagi forrás meglétét arról, hogy nem az ottani szociális háló igénybevételét fontolgatod (erre egy variáció a jövedelemigazolás), valamint hogy biztosítva vagy. Ezt jellegzetesen a letelepedési igazolás (nem engedély) kiállításához kérik, amit a legtöbb helyen külön intézmény végez az okmányirodától (pl. idegenrendészet, bevándorlási hivatal). Ennek az okmánynak a megléte gyakran kötelező, de semmihez sem kell... :). Az okmányiroda pedig az iménti engedély meglététől függetlenül állítja ki a hatósági igazolványt (lakcímkártyát, személyi igazolványt). Lehet, hogy a szlovákoknál össze van vonva a kettő, és csak együtt lehetséges, erről nincsen információm.
tehát a válasz az, hogy jellegzetesen bárhol az EU-ban le lehet csak úgy telepedni, mert jogod. Szlovák specifikus esetet azonban nem tudok felvázolni, beszélj egy szlovákrendszámozós céggel, hogy ők hogy intézik az ottani lakcímkártyát.

Kassad # 2012.02.13. 10:54

StefanAti,

"Kell hozzá egy lakás/cím ahova bejelentkezhetsz és persze a tulajnak ehhez hozzá kell járulnia (ez itthon is így van).
Aztán kell egy cég aki alkalmaz helyben. (persze nem kell kijárni dolgozni, de kell fizetni járulékokat, stb azaz bejelentett munka kell hogy legyen)

Aztán lehet járni hivatalokba és kapsz kinti okmányokat.

Legvégső, hogy teljes legyen a folyamat, hogy az itthoni okmányirodában ki kell jelentkezned, de akkor elveszik az itthoni lakcímkártyát és személyit is, hiszen úgyis kapsz kintit. Ez nem kötelező, de ha nem adod le, akkor marad az itthoni címed és nem ér semmit az egész...."

Nem mindenütt kell hozzájárulás, van ahol úgy ellenőrzik, hogy kiküldenek egy levelet a címre, és azzal kell bemenned az okmányirodába, igazolva, hogy tényleg ott laksz. "Alkalmazva" nem kell lenni, az csak egy variáció, jellegzetesen létezik EU-s országokban a tanuló, vállalkozó, nyugdíjas, önálló vagyonnal rendelkező típusú státusz is a munkavállalói mellett, mindegyiknek más és más tud lenni a követelménye (feltéve, hogy ezeket teljesíteni akarod, mert ez mint mondtam jellegzetesen csak az "igazoláshoz" kell, nem a hatósági igazolványhoz). Az itthoni lakóhelyről a folyamat lezárásaként csak akkor kellene kijelentkezzen, ha az ő nevén lenne az autó. de nincs. Ezen kívül ugye, itthoni tartózkodási helye maradhat még attól, ha a lakóhelyét át is helyezi. Ilyenkor magyar lakcímkártyát kap, csak a személyije veszik el.

Kassad # 2012.02.13. 11:32

Ha valaki végleges külföldi letelepedést jelent be, de marad magyarországi tartózkodási helye (ami régen ideiglenes lakcím volt), az fizethet TB-t lehet bankszámlája, és nem érinti a törvény, mert a külföldi cím kerül be az adatbázisba lakóhelynek (,ami régen állandó lakcím volt), és kap új magyar lakcímkártyát.

Kassad # 2012.02.13. 11:37

Bedobnék egy új kérdést. Úgy járt már valaki a fórumozók közül, hogy igazoltatásnál a külföldi hatósági igazolványát nem fogadták el (olyan is írjo, akinek elfogadták, ha van ilyen) a vezetői mentesülés igazolására ?

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 11:39

és nem érinti a törvény

Ha igy lenne, akkor egyetlenegy rendszamot sem tudnanak leszedni ezzel a torvennyel, hiszen mi sem egyszerubb, mint kijelentkezni egy magyar allando lakcimrol. Ezzel szemben mintha olyan hireket hallana az ember, hogy furtokben szedegetik le a rendszamokat. Most akkor mi az igazsag?

Egyebkent a torveny szovege szerint teljesen mindegy, hogy allando vagy ideiglenes: az csak magyarorszagi lakhelyrol beszel. Tehat ha ugy ertelmezi a szerv, hogy az ideiglenes is magyarorszagi tartozkodasi hely is azt bizonyitja, hogy a jarmu uzembentartoja tkp Magyarorszagon el (es ellenorizni a Schengen hatarok hianya miatt lehetetlen ugyis), akkor visszaertunk a kalyhahoz.

Jo ez a tanc ide-oda, de nem volna egyszerubb eltorolni ezt a torvenyt es visszaterni ahhoz a gyakorlathoz, ami tavaly szeptember elott is volt, es ami teljesen megegyezik az osszes tobbi EU orszag gyakorlatahoz: magyaran ha rendben vannak a papirok, akkor bekenhagyni az autozokat? ;-)

Kassad # 2012.02.13. 11:51

DE. Csak, semmi nem mutat arra, hogy ez meg is történne.

Ugyanakkor, ha benne van a bm adatbázisban, hogy a lakóhelyed külföld és Magyarországon csak tartózkodási helyed van, akkor már nyögvenyelős úgy értelmeznie a hatóságnak, hogy de a szokásos tartózkodási helyed mégis itthon van és belföldi üzembentartó vagy (,mint mondjuk egy magyarországon élő/dolgozó/tanuló külföldi állampolgár esetében, ahol jogos...). Ugyanakkor szerintem az elvett rendszámok többsége nem ilyen tulajhoz tartozik, mert mivel eddig semmi hátránya nem volt, ha valaki csak ideiglenes külföldön tartózkodást jelentett be, így véglegest szinte senki nem tett. Te nem így gondolod?

S8ABT # 2012.02.13. 11:54

Várjatok már egy picit!!!
Azért mert külföldön élsz,dolgozol,adózol,NEMKELL ÁLLAMPOGÁRSÁGOT KÉRNED ÉS NEM KELL OTTHON SEMMIT FELADNOD!!!!!
Ez alapvető jogod!!!!
Következő,írjátok mégsem értitek:
Az nem úgy van hogy csak bejelentkezel "valahova"!!!!
Nehogy már egy faszkalap hülye kitalálmánya miatt lemondjak az államolgárságról....
Rendőröztök,meg paráztok...
Ezredszerre ismét leírom:AKINEK VAN HIVATALOS LAKCÍME KINT,BIRTOKOLHATJA AZ ADOTT ORSZÁG AZONOSÍTÓJÁVAL RENDELKEZŐ JÁRMŰVET,VEZETHETI EGY EU-s TAGÁLLAMBAN FOLYAMATOSAN 6 HÓNAPIG!!!
Munkaszerződés meg még mi???
Munkanélküli vagyok,nem regisztrálva és a megtakarított pénzemből élek...
Akkor most hogyan tovább?
És engem védenek az EU-s törvények,rajta vegye le valaki ha ott leszek!!!!!!!
A hülye duma meg a "behajthatatlan"büntetésekről:az okos magyar még 1800km-re is kiküldi a parkolási büntetést a tulaj nevére!!!!

Kassad # 2012.02.13. 11:59

S8ABT
Állampolgárságról és annak a váltásáról senki sem beszélt :). Szokásos, habituális tartózkodási helyről van szó. Ha ez a Magyar lakóhely végleges meszüntetésével jár együtt, akkor a személyidet veszik el. Nem az útleveledet. Tehát az állampolgárság marad.

A behajthatatlan büntetés meg nem azt jelenti, hogy nem küldik ki, hanem, hogy nem történik semmi, ha vagy olyan pofátlan és nem fizeted be.

S8ABT # 2012.02.13. 12:36

Azt majd Én eldöntöm mikor mit szüntetek meg,nem hozhat senki sem olyan helyzetbe hogy erre kényszerüljek...És jöhet megint a "törvény be kell tartani" duma,amiből mindíg kamaradnak azok a törvény által biztosított jogok amelyekkel élhetek...(az ártatlanság vélelme)!!!!!
Bírság:És magyarországon ez nem történik meg???
Ugye röhögtetsz????
Otthon hiába van ideiglenes címed,azt sem tudjak követni hogy egy háznak ki a tulaja (Pedig az nem fut el)és melyik széljegyzet az ami élő....
A picében kartonokon tárolnak adatokat a földhivatalban!!!!
Ki akar bizonyíttatni,kivel mit??
Már írtam,mielőtt egy ekkora fába vágja fejszéjét az "adóbehajtó"különféle alaptalan indokokkal,azelőtt otthon kéne néhány vitás kérdést rendberakni....ja csakhogy a aki kint lakik "van pénze" ha már nem balek és a semmiért nem adózik otthon,akkor megbüntetjük!!!
Mert az otthon lakókat már nem tudja,hiszen pl.ha nincs a neveden semmi baktathat utánad a "kéregető"....
Ugye ugye......
Illetve még egy érdekes dolog amiről égszó sem esett:
Megállítanak,nem megfelelő nekik az általam adott papírköteg,begbüntet...ne:
Adok 100 ezret zsebbe...nem enged el???
Szerintetek??

Kassad # 2012.02.13. 12:41

A rendőr képernyőjén nem lesz ott a parkolási bírság, amiről szó volt, mert semmi köze hozzá.

Kassad # 2012.02.13. 12:46

Sőtt az autópályamatricához se...

Véleményem # 2012.02.13. 13:25

S8ABT

Megvesztegetnéd a rendőrt. Nem fogadja el. Még te jársz rosszabbul. Ilyen butaságot ne mondj. Elenged. De kapsz majd egy feljelentést mellette.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 13:48

S8ABT: Sajnos sajat tapasztalatbol tudom mondani, hogy a magyar rendor bizony ilyen. Bar elvileg megvesztegetesnek szamit es csak olaj a tuzre, tapasztalatbol mondom, hogy eddig meg 10-bol 10-szer a rendor tolem PENZT kert, es raadasul EUROT a szemetje, forint nem is volt jo neki. NEM VICCELEK. Akarhanyszor Magyarorszagra mentem, mindenfajta trukkos tablaik vannak, amiket azutan raknak ki, miutan te leparkoltal szabalyosan, es mire visszaersz, ott varnak, mutogatnak az altaluk frissen leszurt tablara, es tartjak a markukat.

A multkor annyira felment bennem a pumpa, mert ezt tobbszor is eljatszottak, hogy elhataroztam, tobbet EGYEDUL nem megyek Magyarorszagra sajat autoval. Mindig lesz nalam tanu, es hordok magammal kamerat es hangrogzitot is, es ha szervet latok, mindkettot azonnal bekapcsolom, biztos ami biztos. Aztan ha megprobalnak zsarolni vagy penzt kicsikarni, ott a bizonyitek, es en jelentem fel oket, nem forditva.

En a megvesztegetest NEM PROBALNAM KI a helyedben, mert az elvileg csak az EU-n kivul mukodik, pl Ukrajnaban, Feher- es (normal) Oroszorszagban, ott fel kell keszulni, hogy mindig fizetni kell, az nagyon durva. De az EU-n belul a rendor is sokat kockaztat, ha megprobal veled kemenykedni, mert nekunk itt JOGAINK vannak. Viszont ha te mesz le olyan balkani szintre, hogy megprobald megvesztegetni, az rizikos, mert ha nem mukodik, duplan leverik rajtad. EN NEM PROBALNAM KI SOHA.

De mint mondom, ne csodalkozz, ha maga a szerv utalgat majd arra, hogy penzzel mindent el lehet intezni. En akkor sem adnek neki semmit, foleg akkor, ha tudom, hogy semmilyen szabalyt nem szegtem meg... :)

S8ABT # 2012.02.13. 14:10

Véleményem!
Mint ahogy mondtam,én éltem otthon...
Nem tudom miért ez a véleményed,nem is érdekel.
Csak kiváncsi voltam,ki hogyan reagál...
Visszautasít?
Feljelent?
Jaja....
5 megállításból 3-nál elengednének!
És aki otthon él és közlekedik igazat ad nekem!
Úgy látom én sem megyek haza egy darabig....

Véleményem # 2012.02.13. 14:43

S8ABT

Pár éve működött ez hogy 20 ezret zsebre raktak meg hasonló. Lehet hogy most is van ilyen. De az nagyon buta rendőr aki 100 ezret elfogad. Gyakorlatilag egy havi fizetése miatt kockáztat. Amúgy sok az ellen példa, tudok olyat aki 500 ezerre is azt mondja hogy nem. De ha milliókat adnál, is azt kell mondania hogy nem.
Ha meg kéri a lóvét, akkor azonnal menjetek be a kapitányságra. Az ilyen korrupció mellett manapság már nem néznek el. Lehet hogy ti tapasztaltátok ezt, mert pár éve még tényleg sokan csinálták ezt. Most jelenleg nem hiszem hogy ez működne.

jógibece

Nem kellett volna adnod egyiknek se eurót se forintot.
Nem tudom az ország mely területén trükköznek, de amerre én mozgok arra nem találkoztam ilyennel.

Kár ezen rágózni, nem kell erre számolni. Kerüljétek az ilyen szituációt.

RichJerk # 2012.02.13. 15:20

Stefanati

Regadó kalkulátor:
http://mgoe.hu/

Itt egy misit ad ki. És egy év alatt kb 100e csökkenés van.

Ha a kocsid 3 hónappal újabb lenne, már EURO 5-öt kapnál:
http://hu.wikipedia.org/…_norm%C3%A1k

Melyre így mindössze a negyedébe kerülne.

zolltomi # 2012.02.13. 18:50

StefanAti!

Hú, basszús igen kemény géped van!
:-)

A regadója jelenleg 632.000,- Ft.

Ez a kategória tényleg nagyon sok ( új esetében 1.600.000,-)...

Na mindegy, tehát ez az alapja és a bérleti szerződés lejártáig hátralévő hónapok számától függ, hogy mennyit kellene fizetned, mint bérlemény után fizetendő regadót.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.13. 20:18

Ma este munkabol hazajovet megalltam egy percre egy nagyobb autokereskedes mellett. Felirtam a szerintem jobbnak szamito autok kozul parat, olyanokat, amiket en is javasolnek mondjuk magyaroknak megvenni, hazavinni.

Volt koztuk Mercedes, Opel, VW, Audi, Honda, Citroen, Renault, Peugeot. Osszesen 15 auto adatait irtam fel, evjarat, kobcenti, ami kell a regado szamitashoz. Nem farasztok senkit a reszletekkel, a lenyeg: az itt emlitett oldalon talalhato szamitas szerint mindegyik autohoz 80-200% kozotti regadok tartoztak. Tehat az auto erteket vagy annak duplajat kell meg kifizetni regado cimen. Es akkor meg vamot, szallitast, uzembehelyezest nem is szamoltunk.

Ezek az autok olyan 1500-4500 euro kozotti arakon kaphatok, es ennel tobbet szerintem nem is erdemes autora kolteni (aki tanult penzugyet, az ismeri az amortizacio fogalmat). Itt akiket csak ismerek mind ekorul az ar korul keresnek-talalnak autot, amikor meguntak a regit es lecserelik, vagy vesznek meg egy parat a csaladba kedvtelesnek. Ez itt kevesebb, mint 1 havi fizetesnek szamit, tehat evente egyszer mindenki elgondolkodik, hogy nem szeretne-e kiprobalni egy masik modellt, es becsereli az autojat valami masra. Ez az a korosztaly is, amelyet erdemes venni, mert az ujak tele vannak olcso muanyag es gyorsan elromlo elektronikai elemekkel: a regi autokat meg vastag, idotallo darabokbol raktak ossze es ugy, hogy sokaig tartson: a maiaknal pont az ellenkezoje a lenyeg, minel hamarabb szetessen, hogy az urge vegyen ujat.

Na most en nem tudom, hogy milyen autora lenne OLCSO a regado (valoszinuleg olyanokra, amik jo sokba kerulnek, es nem sokat ernek amugy, csak aki nem ert az autohoz, az megveszi mert szep piros szine van), de azokra az autokra, amiket mernokileg szakavatott szemmel erdemes megvenni, azokra DRAGA.

Megint visszaertunk a kalyhahoz ebben a keringoben. Meg mindig ott ul egy uzsoras valahol, es tartja a markat, munka nelkul akar meggazdagodni. Ti tudjatok magyarok... ha nektek nem budos egy ilyen szemetlada, hogy lihegjen a fejetek folott, akkor szagoljatok. En minel tavolabb szeretek elni az ilyen ocsmany fergektol. LE KELL VINNI A REGADOT NORMALIS SZINTRE, ez a megoldas!

StefanAti # 2012.02.13. 22:08

Tudod Jogibece, a regisztrációs adó egyik értelme, hogy az emberek ne importáljanak régi olcsó autókat Magyarországra, amiknek a környezetszennyezési mutatói már nem a legjobbak.
Éppen ezért van minimális regadó pl hybrid autókra....

És ne haragudj, szerintem annyira nem menő dolog, hogy évente cserélgettek 1,500 eurós autókat. Igen igazad van, nagy amortizációja van a drága autóknak, de ezt mindenki belekalkulálja az saját éves költségvetésébe... Ezek az emberek nem hülyék, csak valószínüleg többet keresnek még Magyarországon is, mint te Belgiumban....

Mérnökileg szakavatott szem? Lehet, hogy egy 2-3ezer eurós autóban sok a vas, de próbálj ki egy 60-70-80ezer eurós új autót és rájössz, hogy mit tudnak a mai mérnökök.... Persze, nem mindenki teheti meg. Még Belgiumban sem...

StefanAti # 2012.02.13. 22:10

Zolltomi

Köszi, én többel számoltam, de ez így jól hangzik....

(M3) :-)))

StefanAti # 2012.02.13. 22:36

Mondjuk abban biztos voltam, hogy Magyarországon senki nem keres annyit, mint te Belgiumban....

StefanAti # 2012.02.13. 22:48

Jógibece látod az a baj, hogy ha valaki másképpen gondolkozik mint te, akkor te azt nem elfogadod, hanem lehülyézed.

A hitel, a tartós bérlet az nem rossz dolog, hanem egy kiszámítható költsége annak, hogy az ember egy "szolgáltatást" igénybe vegyen (jelen esetben ez az szolgáltatás egy autó használati joga).

És rossz példa a bajor Helmut, mert pont a németeknél jellemző az, hogy nem vesznek kp-ra, hanem 2-3 éves intervallumokban fizetik az autót, majd a futamidő lejártakor beviszik és kigurulnak az új autójukkal és fizetik tovább.
Ami vásárlás esetén az amortizáció, az bérlet esetén egy költség... és a kettő ugyanaz az összeg, mindegyiket "bukod", csak az amortizácót a végén egyben, a bérletet havonta...

És ezt felfoghatod te pénzszórásnak. Ez nem pénzszórás, hanem annak a költsége, hogy mindig új, biztonságos kénylemes autóban üljön az aki megteheti.....

StefanAti # 2012.02.14. 06:33

"A magyar hülyíti a magyart, rázza a rongyot, mint a cigány. Ez az, amit mi itt Nyugaton berzenkedve fogadunk, összerezzen tőle a gyomrunk, mert nekünk ez ostoba és gusztustalan,"

Ha az új autó vétele nálad ezt jelenti, akkor elmondanám, hogy a 2010-es statisztika alapján Magyarországon 45,081 hülye rongyrázó ember volt, Belgiumban 547,347 primitív buta ember vett új autót, Németországban közel 3 millió, stb....