Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.02.14. 09:05

Ezt nem ertem Kassad! Istennel beszelgetunk es nem szereti az uj autokat, pedig azt hittem jo autoval jar:

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.14. 09:05

Most pedig le a gyakorlat szintjere:

Amivel épp csak előrébb nem jutunk.

Itt van az "elorejutashoz" az info, amit kovetkezetesen tobbszor leirtam: "NE MENJEN MAGYARORSZAGRA KULFOLDI RENDSZAMU AUTOVAL SENKI" (vagy parkolja le valahol, ahova nem er el a polip csapja) addig, amig ezt a torvenyt el nem torolteti Brusszel, mert ez 100%, hogy az Europai Unios normak ellen van, tehat csak ido kerdese, hogy mikor kell majd a) vagy eltorolni, vagy b) kitakarodni az Uniobol. Mindket esetben utana mar nyugodtan lehet majd jarni teljesen legalis kulfoldi rendszamu autoval magyarnak is.

Tudod, ha tartósbérlet formájában cégként veszed az autót, akkor igazából az amortizációt (meg nyilván egy felárat, ami a lízingelő haszna) fizeted ki, havi részletekben.

Orvendetes, hogy ezt atlatja valaki, csak akkor a kovetkezo lepes mar rossz: en nem tudok semmi olyan uzleti vagy konyvelestechnikai fogalomrol, amely arra mutatna, hogy gyorsan amortizalodo termekeket JO asset-kent fenntartani (en angolul tanultam mindent, elnezest, nem ismerem a magyar szavakat ezekre a fogalmakra). Persze vannak egyesek, akik nagyon gyorsan meg akarnak szabadulni nagyobb penzosszegektol legalisan (hm, hm), es nekik jol jon, ha valami gyorsan veszit az ertekebol, de a mentalisan normalisabb businessman kategoria nem elvezi, ha amortizaciora megy el AKARHANY szazaleka a bevetelenek. Tovabbi "megmagyarazhato" kivetel lehetne, ha az illeto cegvezeto tenyleg semmi masra nem tudja atkonvertalni a befizetendo adojat, es csak az az egyetlen otlet jut eszebe, hogy "menjen az egesz osszeg egy csilivili auto amortizaciojara!", de mondanom sem kell, aki hozzank jon be tanacsert, tudunk neki meg par tucat otletet, hogy milyen ertelmesebb, hosszabb tavon kifizetodo "koltseg" az, ami hasonloan "leirhato az adobol". En maradok annal, hogy ez inkabb kulturjelenseg: a szegeny magyar ezzel probal kompenzalni, hogy tovabb nyujtozkodik, mint a takaroja er. Megtortent ez mashol is (Amerika 250 eve teszi ezt, Irorszag, Iceland probalkozott, majdnem sikerult nekik, a gorogok pedig mar halottak, mar csak a nemetek joindulatabol vannak lelegeztetokeszuleken, stb), a magyar nincs egyedul ezzel: csak meg kene erteni. Kis vilagossag az agyakban, hogy talan van mas ertek is, mint az autogyarak tamogatasa "tokeattettel".

Kicsit kevesebb, mint fél évet töltök Magyarországon évente.

Helyes. Vigyazz, hogy 182 napnal ne tolts tobbet. Igaz, hogy semmilyen modon nem lehet ezt igazolni... de majd idejon a szerv es leolvassa a forumrol, hisz ideirtad. Igy mar hivatalos. :-)

Uff.

StefanAti # 2012.02.14. 09:21

Nem tudom megjelent e a video, nekem más jelenik meg, mint amit linkelni akartam, de hogy miért pont Whitney Houston, azt nem értem.....!
Amit poénnak szántam, azt igy lehet megtalálni youtube-on:

Family Guy - Isten és Jézus

:-)))

Kassad # 2012.02.14. 10:32

StefanAti

Nálam semmi nem jelenik meg a hsz-ben. De rákerestem. Megérte :)

Nazso77 # 2012.02.14. 13:51

Sziasztok, csak egy kérdés , ha én egy külföldi (németországi) cégnél vagyok alkalmazva, tehát rendelkezem külföldi munkaszerződéssel , de Magyarországon dolgozom (és itt is adózom), mint a cég képviselője, akkor jogosan használom a külföldi rendszámos autómat,ami a külföldi cég nevén van?
üdv Zs.

Kassad # 2012.02.14. 14:47

szia,

Ha a munkaszerződés megfelel a hatóság igényeinek, akkor igen.

Kassad # 2012.02.14. 15:31

Félreértetted :) Ne ignorálj, menj el!

Nazso77: Ne aggódj a rizsa miatt, én a nyugdíjas küldöm a linket (ami már csak google tárolt változat, úgy tűnik az urak a tárgyi tévedések miatt levették :) ):

http://webcache.googleusercontent.com/search?…

De a téged érintő rész az nem hibás. Ott vannak a munkaszerződéssel szemben támasztott követelmények...

Ami hülyeség volt az az, hogy a külföldi hatósági igazolványról hiteles fordítás kell, meg hogy a fordítást a Magyar Országos Közjegyzői Kamara készítse (pedig ez utóbbit, ahogy a tárolt változatban nézem azóta ki is javították...)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.14. 16:03

Kassad: Menj el te! Ponstosan ugyanannyi jogom van itt lenni, mint neked. Ha nek igy gondolod, esetleg szolhatok a moderatornak, hogy kozolje veled a jatekszabalyokat ezen a forumon. Meg egy szemelyeskedo hozzaszolas szemelyemmel kapcsolatban, es tenyleg irok is a moderatornak. Tehat vagy elmesz, vagy ha ittmaradsz, akkor leszallhatsz rolam is, meg masokrol is.

Nazso77: felolem arra hallgatsz akire jolesik, de szerintem tenyleg nincs senki, aki pontos, preciz adatokkal tudna szolgalni (itt legalabbis). A legjobban akkor jarsz, ha (auto nelkul!!! gyalog, es csakis fenymasolatokkal, nem eredeti papirokkal) bemesz a legkozelebbi rendororsre es ott kersz informaciot. Amit ott mondanak, azt iranymutatoul veheted. Amit itt ir barki is, nyugodtan felejtheted, mert egyreszt ok sem tudjak, vagy ha tudjak, akkor a hozzaszolasaikbol eddig kiderult, hogy ellenerdeku felek, azaz nem fognak neked megnyugtato infot atadni, inkabb csak tovabb kodositenek, mint pl a legutobbi hozzaszolasban az a link.

Ha oda klikkelsz, akkor egy mar online nem elerheto (azaz: garantaltan nem ervenyes) torvenyszoveget talalsz, ami tele van hibakkal (lasd alabb). De a hibakon felul is hidd el nekem, ha eddig legalisan autoztal, most is legalistan KENE autozzal, es most emiatt megy Brusszel es Budapest kozott a huzavona, mert akarmennyire gyurjak a torvenyt, ameddig az az EUs alapelvekkel utkozik (mozgasszabadsag), addig az hiaba "ervenyes", ha ez alapjan valakinek jogserelme tamad, az csak kis bajbol nagyobbat kreal. Magyaran, ha valakinek ez alapjan leszedik a rendszamat, az bepereli a magyar allamot az EUs alapelvek megszegeseert (a mozgasszabadsag korlatozasaert), es hopp, csinaltunk a bolhabol egy elefantot. Ez van.

Tehat a torvenytervezet hibai:

A magyarországi lakóhellyel rendelkező járművezető akkor jogosult nem magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel ellátott járművel a közúti forgalomban részt venni, ha:

... kimaradt a mondatbol, hogy "Magyarorszag teruleten", hiszen eszerint a mondat szerint kulfoldon is jogosulatlan lenne a hasznalat, marpedig egyreszt nem az, masreszt ha az is lenne, a magyar jog ott ugysem ervenyes.

... valamint nincs definialva, mit ertenek "magyarorszagi lakohely" alatt. Allando, ideiglenes, bejelentett, stb.

rendelkezik az üzembentartó által kiállított, a birtokba adás időpontját megjelölő hozzájárulással (magánokirattal), amely alapján megállapítható, hogy a járművet Magyarországon 1 napnál rövidebb ideig használja, vagy

... ezek teljesen hulyek, mert nincs olyan ember, aki kevesebb, mint 1 napig hasznalna egy autot kulfoldon, kiveve, ha a hatar mellett lakik es csak a TESCO-ba megy at vasarolni... normalis hasznalat mindig tobb, mint 1 napos. Valamint ha az volt a gond, hogy ne aludjon Magyarorszagon az ember, akkor ezzel nem zartak ezt ki, mert johet delben, es mehet masnap delben vissza, es az is 1 nap...

A rendszeres külföldi munkavégzés céljából használt külföldi rendszámú gépjármű esetén elsősorban a külföldi munkavégzés tényét, annak helyét, gyakoriságát, időtartamát kell igazolni, hogy a hatóság a maga következtetését a rendszeresség tekintetében levonhassa, és nem azt, hogy a járművezető a külföldi járművet rendszeres munkavégzés vagy munkába járás miatt használja.

Ennek nyelvtanilag sincs se fule, se farka, de ettol most tekintsunk el, nyilvan egy ideges ember gyorsan probalt valamit lefirkantani, aztan ez lett belole. Termeszetesen a hiba itt is az, hogy nincs definialva, mit ertenek "igazolas" alatt, ezert is emliti kesobb csinovcsik elvtars a "hatosag a maga kovetkezteteset ... levonhassa", mert ezt ugy kell ertelmezni, hogy POFARA MEGY A DOLOG. Az ember nyilvan nem fog a munkaszerzodesevel a zsebeben jarkalni, de ha lenne, akkor sem mutatna meg egy utszelen allo rendornek, MERT ANNAK SEMMI KOZE HOZZA (igaz, S8ABT?). Szoval itt is majd farkasszemet nez az autos es a rendor, es ha nagybogyu, hosszucombu szoke akkor mehet, ha kicsit borostas farmeres kialvatlan szemu, akkor jon a csavarhuzo.

Idohiany miatt a tobbi reszebe nem megyek bele, probald vegigragni magad rajta, ha mazochista vagy. Az en tanacsom az, hogy keruld el a magyar utakat most addig, amig el nem torlik ezt a torvenyt es vissza nem all az europai rend.

Nazso77 # 2012.02.14. 16:36

fent van a rendőrség honlapján ,már az első lapon:):

http://www.police.hu/…0213_01.html

Kassad # 2012.02.14. 16:37

Na mi az mégsem ignorálsz? :)

"Meg egy szemelyeskedo hozzaszolas szemelyemmel kapcsolatban, es tenyleg irok is a moderatornak."

Ja vagy úgy? Neked lehet, de ha egyszer visszakapod, akkor szólsz a moderátornak? Tedd meg légy szíves! Akkor legalább nem kell többet megkérjelek, hogy menj el, mert sérted az emberi jóérzést, azzal , hogy amikor nem személyesen engem, Zolltomit vagy StefanAtit fikázol, akkor alattvalózol, disznózol, bunkómagyarozol, kedves Moncsi.

"Tehat vagy elmesz, vagy ha ittmaradsz, akkor leszallhatsz rolam is, meg masokrol is."

Másokról? Kiről? Only you van!

"Ha oda klikkelsz, akkor egy mar online nem elerheto (azaz: garantaltan nem ervenyes) torvenyszoveget talalsz,"

Törvényszöveg sosem volt, ez egy rendőri tájékoztató (nem hivatalos állásfoglalás).

"most emiatt megy Brusszel es Budapest kozott a huzavona,"

Ez szóba se került Brüsszel és Budapest között.

"Tehat a torvenytervezet hibai"

Nincs törvénytervezet. Amiből idézel az a tájékoztató, nem törvény és nem törvénytervezet, oké? Amit be kell tartani az sem tervezet, hanem sajnos a törvény hatályos állapota.

"valamint nincs definialva, mit ertenek "magyarorszagi lakohely" alatt. Allando, ideiglenes, bejelentett, stb."

A lakóhely az sajnos egy definiált fogalom, keresd ki a 1992. évi LXVI. "Polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló" törvényben. Kevered a lakcím szóval. Leírtam KONKRÉTAN NEKED már sokszor, hogy nincs már olyan, hogy állandó/ideiglenes lakcím (állandó/ideiglenes lakóhely pedig sajnos SOSEM volt). A régi állandó lakcímből lett a lakóhely, az ideiglenes lakcímből a tartózkodási hely. (, hogy harmonizáljon a domicile-lal és residency-vel, hogy te is értsed, mert angolul tanultad)

Csak ennyit tárgyi tévedésed volt. A többi részben, ahol hisztizel, ami a rendőrt még kevésbé fogja érdekelni, mint az idelátogatókat, mást már nem találtam.

RichJerk # 2012.02.14. 16:55

jógibece

"keruld el a magyar utakat most addig, amig el nem torlik ezt a torvenyt es vissza nem all az europai rend."

A törvényt akkor fogják törölni, ha valakinek leveszik a rendszámát, kicsapja a balhét Brüsszelben és megnyeri a pert. Hónapok, évek múlva. Na ha ilyen perből lesz úgy 2-3 akkor talán törlik. De addig mindenki csöndben jár míg lehet. Talán ezt a törvényt sem tartatják be az idő folyamán mint a többi ezret is.

Kassad # 2012.02.14. 16:59

Azt írja már meg valaki, hogy hogyan lehet kicsapni a balhét Brüsszelben. Mert az mindenképpen egy érdekes infó volna! Anno volt már ilyen a regadóval, és ebből lett egy korlátozott visszatérítés is, persze nyögvenyelősen, szétpapírozva. Ja és eltörölve nem lett mint tudjuk... De akkor is érdekelne a folyamat mikéntje!

Kassad # 2012.02.14. 17:28

Most megint ignorálsz Moncsi?

Nazso77-től azért nyugodtan kérjél bocsánatot a tévedéseid miatt. Félreinformálni valakit nem szép dolog! Vagy ez is ignored?

Már kérdeztem, hogy a tervedbe, hogy illenek azok, akik már az országban vannak a kocsijukkal, mert itt vannak jan.1-óta, vagy mert tartósbérelnek 100 kocsinál kevesebbet birtokló cégtől. Nekik mit javasolsz?

Ja semmit? Ők is ignored?

Ugyanoda jutottunk! Nem ignorálnád az egész fórumot?

RichJerk # 2012.02.14. 17:41

http://europa.eu/…index_en.htm

Itt van e-mail, telefon kontakt meg helyi irodák. Lehet egy e-maillel el lehetne indulni, kérdés válaszolnának-e egyáltalán.

Kassad # 2012.02.14. 17:47

Hehe,

Hát itt az: EU institutions, agencies and other bodies / EU offices by country: * within the EU / Hungary =

* European Institute of Innovation and Technology (EIT)

Ez nem hiszem, hogy jó :)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.14. 17:52

S8ABT: Igazad volt... :-)

RichJerk: Itt van egy konkret cim es telefonszam is, az europai ombudsman-hoz kell fohaszkodni:

http://www.adviceguide.org.uk/…an_union.htm

Mi szemelyesen is bemegyunk, csak meg nem tudom mikor.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.14. 17:54

Ja, rossz linket nyomtam az elobb, itt a helyes:

http://www.ombudsman.europa.eu/home.faces

Nazso77 # 2012.02.15. 06:55

Sziasztok, köszi az eddigi információkat. már csak az a kérdésem, hogy a munkaszerződésem németül van , ezt le kellene fordítani. Elég , ha én lefordítom és ugyan úgy aláíratom a főnökeimmel, ahogy a német munkaszerződést? Üdv Zs.

Kassad # 2012.02.15. 07:40

Ha aláírják, persze.

StefanAti # 2012.02.15. 09:45

Nazso77
Vigyazz mert mindjárt jön jogibece es elmagyarazza, hogy nem is tudsz németül! Meg ha Belgiumban dolgoznal akkor sokkal jobban járnál mint Németben!! Ne hidd el neki!! :-))

StefanAti # 2012.02.15. 09:49

Nazso77
Egyébként én a helyedben úgy fordítanám le, hogy két hasábban német-magyar legyen párhuzamosan és odaírnám a végére, hogy a német a mérvadó nyelv! A főnökeid is szivesebben aláírják és a rendőr is jobban elfogadja!! Közben pedig a magyar oldalon használd a törvény által előírt szóhasználatot!

Kassad # 2012.02.15. 13:04

Szopatáshoz való vazelin?

Kassad # 2012.02.15. 13:10

Te olyankor is annyi hülyeséget beszélsz, hogy kiszárad a torkod, azért kell ?

StefanAti # 2012.02.15. 18:35

Szerintem Nazso77 magatol is el tudja donteni, hogy ki adott neki hasznos tanacsokat!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.15. 18:47

Szerintem Nazso77 magatol is el tudja donteni, hogy el tudja-e donteni, hogy ki adott neki hasznos tanacsokat!