Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.02.15. 19:29

Szerintem döntsd el te, úgyis te tudsz mindent a legjobban vazelinlakóhelytörvénytervezeten innen és túl!

RichJerk # 2012.02.15. 22:09

http://totalcar.hu/…m_legalisan/

A "gyakorlati szabályok" enyhülnek az idővel. Néhány hónap és ugyanúgy járnak, kellnek a 'szlovákok', mint tavaly. Csak már új rendszámot nem nagyon érdemes kiváltani ott, de majd az idő megoldja, hogy máshol megérje (akár itthon, ha eljön a kánaán)! ;)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.15. 22:52

RichJerk: jaja, ezt hivjak kenyszerzubbonynak, ebben vonaglanak most az uzsorasok. Mondtam, hogy most az ember szepen leparkolja az autojat a hataron es vonatozik addig, amig a bolondnak mar nagyon faj, es visszavonja a lehetetlen szabalyait... :-)

Tavaly nyaron valaki megkerdezte tolem, mit gondolok egy ilyen esetleges torvenyrol (akkor meg csak tervezgettek). Mondtam, hogy az ongyilkossag lenne, es szerintem annyira nem mazochista a magyar allam, hogy magara haragitsa a tobbi 26 orszagot... Szlovakiat pedig nem szedhetik ki mint egyetlen celpontot, mert akkor kipenderitenek minket az uniobol, mint aszocialis kisgyereket, aki nem tud a tobbi gyerekkel a homokozoban egyutt jatszani es cibalja a hajukat. Tehat mivel a szlovakokra kulon nem hajthatnak, csak olyan "torvenyt" hozhatnanak, amivel minden kulfoldi autost egyforman szopatni kene, de ezekbol 26x annyi van mint szlovakbol, es ez a 26 masik orszag nincs hozzaszokva ahhoz, hogy szopassak oket, foleg nem kelet-europai csoro jottmentek (ez a renomenk Nyugaton). Tehat en tavaly azt gondoltam, hogy ilyen ongyilkos torvenyt epeszu ember nem fog hozni.

Nem jott be a joslatom: valami miatt valakik tenyleg megkergultek ma Magyarorszag ketharmados vezeteseben, es sorra hagjak at az europai normakat. Na most ugy nez ki kezdenek merlegelni, hogy mi a fontosabb: a szlovakok utalata vagy az Unio... es fogcsikorgatva visszatancolunk majd oda, ahol a tobbi gyerek jatszik bekesen a homokozoban: az Unioba, ahol elfogadhato TARIFAKKAL lehet csak egymassal versenyezni, azaz az adok merteket lehet csavargatni, allitgatni fel-lefele, de ez a max: a polgarok meg szabadon eldontik, hogy melyik orszagban szeretnenek elni, dolgozni, autot venni... az az auto pedig az egesz EU-n belul szabadon mozoghat.

Ezt csak igy lehet normalisan elkepzelni, es ez is lesz a vege... mint ahogyan ez is volt ez elott a torveny elott... :)

Kassad # 2012.02.16. 07:56

Végre előkerült megint a kényszerzubbonyod (ehhez viszont elhiszem, hogy tényleg értesz) és a kristálygömböd is Mocsi! Most pedig menj szépen és szólj egy moderátornak, hogy vágjanak ki megint...

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.16. 13:44

Új hír, hogy Brüsszel napirendre vette ezt a törvényt és hamarosan döntés születik.

Kassad # 2012.02.16. 14:38

Ennek a hírnek a forrását is megmutatod?

Odijah # 2012.02.16. 15:14

Megfelelő az az új törvény szerint, ha egy külföldi CÉGES autóra használati szerződés alapján kevesebb mint egy napra a cég képviseletére jogosult személy aláírásával és a tulajdonosi cég bélyegzőjével 2 tanú jelenlétében használatba adja egy magyar állandó lakcímmel rendelkező személynek?

A válaszokat előre is köszönöm

RichJerk # 2012.02.16. 16:09

Odijah
Megfelel, de most csak egy napig használnád?

jógibece
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?…

erre gondolsz?

Kassad # 2012.02.16. 16:15

Odijah

Megfelel, ha magyar nyelven van.

Rich

Amit linkeltél, ott melyik pontot kell nézni? Nem találok hivatkozást benne a KKT-re...

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.16. 16:51

RichJerk: ügyes vagy! Látod, az internetes változatát nem is ismertem. Mi itt Brusszelben személyes találkozókon tárgyalunk meg dolgokat, egyszerűbb és biztonságosabb mint a szájberszpész. Sok a hackertroll bajkeverő errefele ugyanis. De valóban, ahogy azt Moncsi is, S8ABT is, én is helyesen láttuk, addig amíg Magyarország csak dumált a szlovák rendszámról, addig nem léptek, mert dumálni lehet, azt nem tiltja a törvény. De ilyen törvényt hozni, mint a mostani, az már az Európai Unióban lefektetett alapelveket sérti. Nekünk ez unalmas, mert olyan egyszerű az ilyen hatás-ellenhatás dolgokat látni innen, mint az egyszeregy. Itt lesznek majd olyan olvasók-írók, akik ne hitték régebben se, most sem hiszik, hogy a renitenskedésnek, a más országokkal való ujjat húzásnak ez szokott lenni az eredménye.

De komolyan, nem lenne egyszerűbb tiszta vizet önteni a pohárba és kilépni az Unióból? Orbán már látja, hogy miről szól ez az egész... egy húzással az összes törvényt legitimizálhatná, ha elkezdené a kilépési tárgyalásokat. 2 év, de utána végre szabad lenne az ország, mint 1989 és 2004 között volt 15 évig. Független, szabad... ez jobban passzol a magyarok állandó renitenskedéséhez, mint a Brüsszel szoknyája körül való sündörgés. Sz.v.sz, hozzáteszem.

zolltomi # 2012.02.16. 20:36

Mocsi!

"Új hír, hogy Brüsszel napirendre vette ezt a törvényt és hamarosan döntés születik."

Ezt hol tudnám ellenőrizni?

Kassad # 2012.02.16. 20:48

Láthatóan sehol. Időről időre bedobja, de sajnos ettől még nem kerül szóba, csak az alkotmány, nemzeti bank, meg a bír(k)ák.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.16. 20:50

zolltomi: csak súgok, hogy akihez beszélsz, már régóta ki lett innen cenzúrázva... tehát ne csodálkozz, ha nem tud válaszolni. Valamint érdemes elolvasni amit mások írnak, és csak akkor hozzászólni, ha valami még azok után sem világos. Egyébként téged, mint ellenérdekű felet, nem tudom miért érdekel ez az egész Brüsszel dolog. Még egy ideig folydogál majd a zseton a te zsebedbe is, vámoskám. Vagy ha ezzel nem, majd kitalálnak a haverjaid valami új szopatós jogszabályt, amivel munka nélkül lehet zsetonhoz jutni.

Brüsszel csak az európai normákhoz próbálja idomítani a vadlovakat, ezért szóltam, hogy még időben ki kéne lépni az EU-ból, mert nem mindegy, hogy mi magunk kezdeményezzük, vagy a többiek... :-)

StefanAti # 2012.02.16. 21:30

Jogibece!!
HOL ellenorizheto le a friss hir amit irtal??????

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.16. 21:45

StefanAti!!! Olvasd el eddig amit masok es en irtam!!! Koszi!!! Ha valami nem vilagos, akkor kerdezz megint, de ne olyat, amire mar ott a valasz!!! Koszi!!! Erted?????

Kassad # 2012.02.16. 21:51

A linken nincs szó a KKT törvényről. Magyarul a rendszám kérdése nem került szóba továbbra sem. És Mocsi vagy.

Véleményem # 2012.02.16. 21:52

http://www.police.hu/…0213_01.html

Elsőre ahogy átfutottam, az újabb állásfoglalás szerint nincs benne a rendszám elvétel.

Véleményem # 2012.02.16. 21:56

elnézést mégse változott mert erre hivatkoznak:

98. § (1) Ha a közúti, illetve telephelyi ellenőrzés során az eljáró hatóság megállapítja, hogy a közúti közlekedésről szóló törvényben meghatározott, a külföldi hatósági jelzéssel ellátott járművek belföldi üzemeltetésére, használatára vonatkozó sajátos szabályok szerint a jármű jogellenes használatára került sor, a külföldi hatósági jelzést és engedélyt a helyszínen el kell venni és azt az elvétel okának megjelölésével együtt 8 napon belül meg kell küldeni a jármű belföldi üzemben tartója vagy a járművezető lakcíme, székhelye, telephelye szerint illetékes közlekedési igazgatási hatóságnak.
(2) A közlekedési igazgatási hatóság az (1) bekezdés alapján megküldött hatósági engedélyt, jelzést bevonja és döntésében tájékoztatja a belföldi üzemben tartót, hogy amennyiben annak jogerőre emelkedését követő 15 napon belül nem kezdeményezi a jármű belföldi forgalomba helyezését, a bevont hatósági jelzést és forgalmi engedélyt a Hivatal útján a kiállító külföldi hatóság részére megküldi.
(3) Amennyiben a jármű üzemben tartója vagy a jármű vezetője a közlekedési igazgatási hatósági eljárásban a döntés jogerőre emelkedéséig okirattal igazolja a külföldi hatósági jelzéssel és engedéllyel történő közlekedés jogszerűségét, a külföldi hatósági engedély és jelzés visszaadásával egyidejűleg a bevonásra irányuló eljárást meg kell szüntetni.

Véleményem # 2012.02.16. 22:46

http://tv2.hu/…-rendorokkel

Szerintem itt Győzikének megy a 400.000 Ft-os közigazgatási bírság.

StefanAti # 2012.02.17. 12:11

"Ha ebbe a szituacioba EMPATIKUSAN (tudom, ezt nehez) bele tudnad kepzelni magad, maris megertened, hogy a kulfoldon elo magyarok (akik a kulfoldi rendszamu autok 99.99%-at kepviselik, hiszen kulfoldon eles nelkul NEM LEHET hozzajutni kulfoldi rendszamu autohoz)..."

Legalabb hatszor irtam le, hogy több ezer külföldi rendszámú autó fut Magyarországon magyar soförrel, CÉG néven! El nem tudom képzelni h ezt hogy nem tudod felfogni... A személyeskedést a moderátorokra bíznám.....

StefanAti # 2012.02.17. 12:54

Hamar átfutottad, hogy mi történt eddig....

Kassad # 2012.02.17. 12:59

Persze ettől még lehet, hogy igaz, és valóban Jógibece fia. Ez esetben Mocsi az anyja, és erről a fórumról beszélnek családi ebéd közben :)

Kassad # 2012.02.17. 13:11

Bár már volt szó róla, most ütött csak szöget a fejembe, hogy Ügyvédúr azt mondta a tv-ben, hogy 100 fölötti SAJÁT TULAJDONÚ autóval rendelkező cégtől lehet csak bérelni, ami 75+%-ban ebből szerzi a bevételét, és csak ha regisztrálva van a NÁV-nál :) És persze ha fizeti a regadót ilyen %-os jelleggel, mert az a feltétele a mentesítő igazolásnak. Ez az infó így komplett és helyes Zolltomi?

Csak mert a német autóbérbeadó cégek nagy %-a tudomásom szerint eleve lízingeli a kocsit (az, hogy alapból nincsenek regisztrálva a magyar NÁV-nál az nyilvánvaló), mert különben elég masszív cégautó adó van a gépeken. StefanAti tudod, hogy nálad ez hogy van/volt?

StefanAti # 2012.02.17. 13:38

Nálam a cégnek nem tudom hány autója van! Elvileg ők megkapták az engedélyt a %-os regadófizetésre, de mi már jan 7-én megcsináltuk a regisztráció elindításához szüksèges magyar vizsgát, forgalombahelyezési engedélyt! Ezzel használom most, azóta nem tettem egyéb lépéseket az ügyben!

Nalam az auto a ceg neven van, nem lízingelik, hanem hitelezték!
A lízingelt autók ügye jó kérdés, kíváncsi vagyok rá én is....

Kassad # 2012.02.17. 14:27

Na, a moncsibece által alább linkelt EU Ombudsmann a következőt írta vissza az érdeklődő e-mailemre:

Dear Mr itt meglepő módon a vezetéknevem van,

I am writing in reply to your e-mail of 14 February 2012, in which you asked how to submit a complaint concerning a change of Traffic Road law in Hungary.

I would like to inform you that the role of the European Ombudsman is to investigate complaints alleging maladministration in the activities of the European institutions, bodies, offices and agencies, such as the European Commission and the European Parliament. No action by any other authority or person may be the subject of a complaint to the Ombudsman.

From the above also follows that the Ombudsman is not in a position to help you in your matter, since it does not fall within his mandate.

As regards your problem, you could consider requesting specialised legal advice from Your Europe Advice, a free on-line service provided by the European Commission available at: http://ec.europa.eu/…index_en.htm.

You could also consider contacting a lawyer in Hungary, who may be able to advise you on how to proceed further.

I hope this information suits you well.

Best regards,

European Ombudsman

Zuzana Vaníčková

Úgy tűnik ez egy nem nyert akkor, várjuk a további tanácsokat brüsszelből, hogy kinél próbálkozzunk.