Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.02.08. 13:02

Mivel látom a következő felháborodott kérdéseket:
"Miért kellene ezeket magamnál hordanom?"
"Mi van ha elhagyom a papirokat/feltörik az autót, az nagy veszteség nekem?"

Szerintem biztosan elég ezekről a papirokról egy hiteles másolat. Azt a rendőrök is megértik, hiszen logikus/ésszerű magyarázat hogy nem hordhat ilyen dokumentumokat eredetiben magával az ember.

És hogy ezt miért kell?? Amiért kötelezően kérhetik Ausztriában, hogy legyen az autóban hólánc télen.... Ez van, ez a szabály....

zolltomi # 2012.02.08. 13:30

Kassad!

Tehát arról van szó, hogy magyarországon élő, de külföldön dolgozó és külföldi lakcímkártyával is rendelkezőket vizsgálják?
Ha erre gondoltál, akkor a válaszom sajnos igen.
Viszont van egy kibúvó! Amennyiben érvényes munkaszerződéssel, vagy bármi a munkáltatótól származó, akár kifejezetten erre a célra kiadott igazolással rendelkezel, akkor nem fognak megbüntetni. Ez a mentesség addig jár, amíg a munkád odaköt, ha megszünik már a következő naptól büntethető vagy. Ugye két dolog van. vagy hivatalosan dolgozol, vagy nem. Ha hivatalosan akkor az előbb említett módon igazolod a külföldön életvitelszerűen tartozkodást ( ebben az esetben nem kérhetnek tőled magyar rendszámot, mivel a külföldi hatóság is megköveteli tőled hasonló módon az ottani felségjelzésű rendszámot ). Ha feketén vagy kint, akkor az baj és biztos birságra számíthatsz, ha csak... Ha csak nem jelentkezel ki teljesen magyarországi lakcímedről. Az ellenőrzést úgy kell elképzelni, hogy a zsarú ( vámos, közlekedési hatóság) megállit, elkéri az irataidat és rádión adatokat kér le a BM központi adatbázisból. Ha nem szerepelsz benne, mehetsz tovább viszont ha igen, akkor neked kell bizonyítanod, hogy jogszerűen használod a külföldi rendszámot.
Ezt csak mint magánember kérdem! Nem érte volna meg itt forgalomba helyezni?

zolltomi # 2012.02.08. 13:42

Zotya77

Sajnos van eg EU-s jogszabály, ami kimondja a tagállamokba egy másik országból érkező gépkocsi 6 hónapig alakiság nélküli ideiglenes behozatalban van. Ezt meghaladóan vagy forgalomba kell helyezni, vagy újra kivinni az ország területésről. Ez a turisták miatt van, ők mégsem helyeztehetik forgalomba az autójukat egy idegen országban, mert kirándulnak egyet. Viszont az EU tagállamok általában ragaszkodnak hozzá, hogy az országuk területén csak a saját hatóságuk által forgalomba helyezett gépjárművel legyenek. Ugye ezeknek az intézkedéseknek nagyon is ésszerű oka van. Mivel ott fizetsz biztosítást, ott van a gépkocsi nyíilvántartva egy esetleges baleset, vagy szabálysértés ne adj Isten büncselekményt követnél el, a hatóságok nem a semmiben tapogatóznának és nem veszítenek időt vele amíg nemzetközi jogsegély formályában adatokat kérnek egy másik ország hatóságaitól.
Azt nem tudom megmondani, hogy miért nem helyezheted ott forgalomba a kocsidat, valószínűleg a bankoddal kötött szerződésben foglaltak miatt.

StefanAti # 2012.02.08. 14:19

Jógibece

Köszönjük a helyesírási leckéket. Én pl néha telefonról is írok,csak ott nem egyszerű ékezetekre figyelni. Szóval nem mindenki hülye, csak egy fórumon vagyunk, nem nyelvtan órán.

Szerintem felesleges újra arról a hülyeségről beszélned, hogy nem isten hozza a törvényeket, nem kell betartani...

Gondolom te előzöl záróvonalon, nem kapcsolod be az öved, nyugodtan behajthatsz egyirányú utcán szembe, járdán vezetsz, autópályán fordulsz meg, stb és ha megállít a rendőr azzal érvelsz, hogy NEM ISTEN HOZTA A SZABÁLYOKAT..... Kíváncsi lennék egy ilyen beszélgetésre egy rendőrrel, biztosan vicces lenne...

És ha olvastad volna, előre megválaszoltam a problémád:
"az emberek nem mászkálnak ilyen okmányokkal a zsebükben"
Válasz:
StefanAti 2012.02.08. 14:02

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 14:31

StefanAti, nem értetted meg amit mondtam. Sőt, ahogy a példád mutatja, erősen FÉLREértetted. Nem baj.

Az általad említett szabálysértések olyan szabályok megsértése, amely szabályokat mindenki elfogad, és hozzáértő emberek hozták a világon mindenhol, a közlekedés zökkenőmentességének biztosítása céljából. Tehát a normális ember nem szegi meg azokat a szabályokat, amikre te gondoltál.

Ez a törvény, amiről itt beszélünk, a többség érdekeit NEM szolgálja. Ha az ún. "kamu szlovák" autók kiszűrése a cél, akkor ez a törvény azt semmilyen szempontból sem szolgálja (arról nem is beszélve, hogy miért kéne kiszűrni őket, és legfőképp, "hogyan", ki dönti el mi a kamu, mi az igazi, mert papíron az összes szlovák cég pontosan ugyanannyira jogszerű, egyik sem "kamu"). De még ha találnánk is nagy-nehezen valami mumust, amelyet tényleg üldözni kéne (én jelenleg nem látok ilyet: aki Szlovákiába ment élni, céget alapítani, dolgozni, az semmilyen EU-s törvényt nem szegett meg ezzel), akkor is kiönti a vízzel a gyereket: a megállított külföldi rendszámú autók 99%-a legális, tehát ezek NAGYON IDEGESEK LESZNEK, ha leszedik a redszámukat. Márpedig ha nem szedi le a rendőr, akkor felesleges megállítani őket.

Szóval róka fogta csuka.

Az isteni és emberi törvény közötti különbséget nem fogom (itt) elmagyarázni, gyaurnak felesleges, aki járt hittanra, az meg úgyis tudja. Ez arra emlékeztet engem, hogy a disznót ne tanítsd énekelni (valaki mondta itt?), mert úgysem sikerül, a disznót meg idegesíti. :-)

StefanAti # 2012.02.08. 14:48

Attol hogy te nem fogadod el, attol meg ez a szabaly van, letezik, torvenybe van leirva, megjelent a Magyar Kozlonyben, tehat tetszik nem tetszik be kell tartani!!

Te nyugodtan ne tartsd be, ervelj a rendornek EU-rol meg jogokrol, nekem nincs kedvem 800ezret fizetni es hivatalokba jarni, hogy visszakapjam a rendszamom....

StefanAti # 2012.02.08. 15:31

Elkerulni nem tudom Magyarorszagot, mert itt elek!
Es bocs de nem fogok azert BKV-val vagy vonattal jarni, hogy ne allithasson meg a rendor!! Szoval ezt a verziot kihagynam....

Ha pedig szettarom a kezem a rendornek, hogy bocs szakikam ez a te gondod.... Szerintem te is tudod, hogy nem fogja meghatni a rendort....

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 15:54

StefanAti, ha Magyarországon élsz, akkor valóban minek jársz külföldi rendszámú autóval? A külföldi rendszámú autó azoknak van, akik külföldön élnek. Mint pl. én és még sokan mások. Minket szivatnak elsősorban azzal, hogy leveszik a rendszámainkat, mert egyikünk sem tudja "igazolni", hogy itt élünk külföldön, mi egyszerűen csak itt élünk és dolgozunk, mint minden normális ember.

Ha valaki tényleg nem külföldön él, akkor tényleg felesleges és disznóság is úgy csinálnia, mintha külföldön élne. De ha neked külföldi rendszámú autód van, akkor te külföldön élsz, csak lehet, hogy nem tudsz róla. Ugyanis nem lehetne a neveden az autó, ha nem élnél külföldön. Tehát lehet, hogy neked úgy tűnik, mintha te Magyarországon élnél, de hivatalosan te külföldön élsz. És ha gondolod, ezt nyomatékosítsd is azzal, hogy bemész a kerületi tanácsba és kijelentkezel onnan. Ez a legjobb megoldás.

Megbocsátom ugyan, hogy nem fogsz BKV-zni és vonattal járni, de szerintem nagy butaság. Budapesten egyértelműen olcsóbb és gyorsabb tömegközlekedni, mint autózni (majd egyszer számold meg, hogy mennyit költesz autóra egy hónapban, és hasonlítsd össze az összeget a BKV bérlet 10e forintjával). Vidékre lemenni vonattal vagy busszal már macerásabb, de az is megoldható. Bécsbe pedig van viszonylag elfogadható minőségű vonat (nem 200-zal megy, mint Németországban, hanem csak 100-zal, de a kocsi ugyanaz, ha az osztrákok vonatjákra szállsz). Bécs pedig már szabad föld, ott azt csinálsz, amit akarsz, fel lehet lélegezni.

StefanAti # 2012.02.08. 16:11

Hát pont ez az Jógibece!!! Erről beszélnénk már régóta!

Azért járok külföldi rendszámmal, mert van szlovák cégem és a cég nevére vettem Szlovákiában autót! De Magyarországon élek!!! Csak ti akik külföldön éltek nem tudjátok, hogy itthon nagyon sok nagy értékű autó fut az utakon szlovák és német rendszámmal, pedig NEM szlovákok vagy németek vezetik!!!!

Ezért hoztak ilyen törvényt! Nem azért, hogy Te ne tudj hazajönni!! Végre elkaptad a fonalat!! (és ez nem bántás, csak aki külföldön él az ezt nem látja, hogy kiállsz Pesten a Váci útra és minden második nagy értékű autón szlovák vagy német rendszám van, pedig azok nem szlovákok vagy németek hanem magyarok)

BKV-zni biztosan olcsóbb, de egyik szlovák rendszámos sem fog kiszállni a fűtött bőrülésből és beállni a hideg buszmegállóba, hogy spóroljon pártízezer Forintot, úgyhogy erről felesleges beszélni....

StefanAti # 2012.02.08. 16:32

"Ha valaki tényleg nem külföldön él, akkor tényleg felesleges és disznóság is úgy csinálnia, mintha külföldön élne. De ha neked külföldi rendszámú autód van, akkor te külföldön élsz, csak lehet, hogy nem tudsz róla. Ugyanis nem lehetne a neveden az autó, ha nem élnél külföldön. Tehát lehet, hogy neked úgy tűnik, mintha te Magyarországon élnél, de hivatalosan te külföldön élsz."

Na ezt nem értelmezed jól! A Magyarországon futó német vagy szlovák rendszámos autók 90%-át magyarok vezetik, akik Magyarországon élnek, csak alapítottak CÉGet külföldön, mert ott olcsóbb autót cég nevére venni, mint itthon. Szóval ezek az autók nem magánszemély néven vannak, hanem cég néven...

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 17:54

Szóval ezek az autók nem magánszemély néven vannak, hanem cég néven...

Na és? A cég legális, annak az autója is legális, innentől kezdve kit érdekel, hogy ki ül benne, és vezeti azt ugyancsak legálisan? Én nem aggódnék.

StefanAti # 2012.02.08. 17:56

OK! Cég nevén van, de:
Külföldi rendszám + magyar vezető + Magyarország + új törvény
a négy együtt nem fér össze.....

zolltomi # 2012.02.08. 18:00

StefanAti!

Nagyon jól látod a dolgokat, csak azt csodállom, hogy van idegzeted időről időre elmagyarázni miről is van szó!

Hát akkor kitartás!
:-)

StefanAti # 2012.02.08. 18:29

Feladom lassan,, csak nem hiszem el hogy ezt nem lehet megerteni!!
:-)

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.08. 19:15

Már rég rájöttünk mi, a másik oldalon levők, akik nem értenek egyet a törvénnyel, hogy hol húzódik az IQ határvonal. Aki itt valamit nem ért, az természetesen nem mi vagyunk. Pontosan tudjuk a törvény szövegét, ÉPP AZÉRT tudjuk azt is, hogy az betarthatatlan, és pofára fog menni az igazoltatás, és hatalmas botrányok lesznek belőle. Ezt csak azok a zolltomik és egyebek nem értik, akik szerint „ez a szabaly van, letezik, torvenybe van leirva, megjelent a Magyar Kozlonyben, tehat tetszik nem tetszik be kell tartani!!”.

Gyengébbek kedvéért: nem kell nekünk semmit sem "elmagyarázni", főleg az ne magyarázzon, aki általános iskola 4. osztályában helyesírásból megbukott. Vagy mondjam úgy, hogy meg bukott? :-)

Nem "nem értjük" a status quo-t, hanem NEM FOGADJUK EL. Szótárból nézzék meg a hölgyek, hogy a latin status quo mit jelent.

StefanAti # 2012.02.08. 19:46

Feladom....

DjBluelight # 2012.02.09. 12:47

Egy kis érdekesség:

http://totalcar.hu/…e_politikus/

S8ABT # 2012.02.09. 13:22

Ez is az okok közé tartozik,nem csak az hogy az"adócsalók"ne járhassanak idegen rendszámmal...
Kicsi ország,óriási költségek...
Nyálverés az van,közben az emberek butulnak,a fiatalok(akinek van lehetősége és esze)külföldön dolgoznak....
Ha kimentek és nem otthon adóznak,majd most megtanuljákők is a leckét!!!
Magyaroszág nem képes ilyen drága politikát eltartani...ezért születnek a hasonló jogszabályok teljesíthetetlen és az emberi jogokat sértő bizonyítási kényszerrel!!!!
Európa....az messze van...nagyon....
Ez nem a rendőrökről,vámosokról szól tudom én...
De mindenhol a világon tudják kikre kell lacsapni....
Volna otthon is kire....
De ugye az nem olyan egyszerű....

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.09. 14:21

Ez a totalcar politikus cikk fenyesen bizonyitja, hogy mekkora tahok a magyarok (tisztelet a kiveltelnek). Ez az a foldmuves aki oltonyben, nyakkendoben megy ki kaszalni, mert szegyelli, hogy paraszt?

Mintha attol a rohadt autotol fuggene, hogy merre megy a gazdasag. Peldat lehetne venni a Magyarorszagnal ezerszer osibb, civilizaltabb es gazdasagilag is ezerszer erosebb irani elnokrol, aki meg mindig az anyukajanal alszik, egy 1977-es Peugeot 405-tel jar, szallodai agyak helyett foldre teritett matracon alszik es a felesege csomagolja neki az olivbogyot, sajtot, szendvicset, azt viszi be a hivatalba magaval ebedre.

Es Ahmedinajadnak Orbannal ellentetben van penze, vannak katonailag eros kliensei es partnerei (Kina es Oroszorszag), es megsem razza a rongyot.

Neha szegyellem, hogy magyarnak szulettem :( Ez a torveny is arrol szol, hogy ki milyen autoval jar? Nevetseges. Inkabb dolgozna a magyar, ahelyett, hogy a meg nem keresett penzet probalna elkolteni.

Véleményem # 2012.02.09. 15:51

Ez a cikk már egy éves. Azóta volt a Házon kívül műsorban is ez pár hete, hogy épp sajnálkoztak milyen használt A6-osokat kaptak. Újak közül több a Superb már. De azért még így is aktuálisnak mondható a cikk, meg persze van benne igazság.
jógibece ezzel én is egyet értek, hogy a cikk alapján ezt olcsóbban is megoldhatnák...

Kassad # 2012.02.10. 12:04

StefanAti

A szokásos tartózkodási helyre reagálva. Az csak a vezetői körülményre van, ez benne a szopó. Az üzembentartói nem teljesül attól, hogy szokásos tartózkodási helyed külföld, ha megmaradt a magyarországi lakóhely. Tehát a hazalátogató külföldön dolgozók 99%-a megbüntethető, mint üzembentartó. Az hogy nem ellenük van a törvény, meg az hogy esetleg a rendőr is máshogy néz rá, ha szerencsés és hisz neki, az egy dolog. Ettől még a törvény szar, mert az imént említett embercsoportot büntethetővé teszi.

Kassad # 2012.02.10. 12:09

zolltomi

Az üzembentartói követelmény alól nincs semmilyen munkaszerződéshez kapcsolódó kibúvó. Csak a vezetői alól, de oda is tök fölösleges a munka feketeségével/bejelentettségévél küzdeni, mert aki kint él, annak van külföldi hatósági igazolványa, használja azt. Lévén, hogy nem mindenki DOLGOZIK, van aki tanul, van aki nyugdíjas és van akinek szimplán van elég pénze egy évig nem dolgozni mondjuk...Ettől még élhet külföldön.

Kassad # 2012.02.10. 12:17

jógibece

Ezt írtad:

"„Szóval ezek az autók nem magánszemély néven vannak, hanem cég néven...”

Na és? A cég legális, annak az autója is legális, innentől kezdve kit érdekel, hogy ki ül benne, és vezeti azt ugyancsak legálisan? Én nem aggódnék."

Hogy cég nevén van, az az üzembentartói követelmény alól mentesít. A vezetői követelményt ugyanúgy számon kérik, ezzel szívatva az adón spórolni vágyókat. Úgyhogy ők aggódnak. Nekik kell kamu munkaszerződés.

Kassad # 2012.02.10. 12:18

Remélem nem hagytam ki senkit :)

StefanAti # 2012.02.10. 13:17

Jogibece

Ha ennyire tudod, hogy milyen jogi fogalmak vannak, akkor erről hogy nem hallottál még?

Az Alkotmány szerint ugyanis a jogszabályok betartása mindenkire egyaránt kötelező, az nem önkéntes. [1949. évi XX. törv. 77. § (2)]

Szóval lehet nem egyetérteni a törvénnyel és helyesírási hibák miatt lehülyézni a másikat, de ez törvény, be kell tartani és kész....