Külföldi rendszám-magyar vezető


S8ABT # 2012.02.07. 11:15

Még egy apróság!!
Minden "ostoba" átutazó aki a csodalatos Magyarországra téved:
Tanuljon meg Magyarul,minden iratát fordítassa le Magyarra!!!!
Merthogy a Magyar rendőrnek nincs lehetősége,és nem is kell neki nyelvet tudni!!!!
És ez nem túlzás,Ti irtátok hogy kint más világ van pl:a Németnek más a képzése....
Nincs itt lázítás,meg túlzás...
Egyszerűen irígység,és sajnos azt kell mondjam Tudatlanság van!!!!!!!!!!!
A Magyaroknak nem kell igazodni senkihez!!!!!
Majd hozzáigazodik egész Európa!!!!!
Imádlak titeket!!!!!

StefanAti # 2012.02.07. 11:40

S8ABT

De rajtad érződik legjobban, hogy nagyon bosszant, hogy hogy működnek a dolgok Magyarországon!
Sajnos ez van, erről nem a fórumozók tehetnek és nem azok akik megpróbálnak ebben a környezetben megélni. A politikusokhoz pedig úgysem jutnak el a szavaid, sajnos nem különösebben érdekli őket, hogy te vagy én mit gondolunk. Azoknál kell panaszt tenni, akik 2/3-ot adtak a jelenlegi kormánynak, de persze egyik kormányt sem kellett félteni eddig....

A rendőröktől nem várható el, hogy európa összes nyelvét beszéljék, hogyha véletlenül valamilyen külföldi itt jár, akkor tudjon vele beszélni annak saját anyanyelvén. Az, hogy Németben beszélnek angolul... Angolul itthon is beszélnek....

Az irigységre annyit, hogy én nem vagyok irigy senkire, mert itthon is nagyon jól élek és nem vágyok külföldre. Azt nem mondhatod, hogy aki itthon marad az hülye, mert te is tudod, hogy nem költözhet mindenki külföldre. Örülök, hogy te ott találtad meg a számításod, biztosan jobban boldogulsz mint sokan itthon... De mi itt élünk és itt kell alkalmazkodnuk a helyi szabályokhoz.

És abban sincs igazad, hogy itthon még úgy működik a rendszer, hogy úgyis találunk valamit és úgyis megbüntetünk.... Csak ha én elutazok valahova, akkor átnézem, hogy ott mik a szabályok, mennyivel mehetek és betartom a helyi szabályokat. Én utazok valahova, akkor hiába mondom, hogy otthon mehetek 130-cal. Ha ott 110 a megengedett, akkor nekem azt kell betartanom......

S8ABT # 2012.02.07. 12:00

StefanAti!
SOK DOLOGBAN VALÓBAN IGAZAD VAN!!!
A nyelv kérdésben csak az angol érdekes azt beszélik mindenhol.
A kormányról is igazad van!
Az otthon élésről is!
Én is hazamenék,csak nekem ott nem ment ahogy szerettem volna!
És persze hogy nem mehet el mindenki!!!!
Túl kell élni otthon!
Engem ezért bánt ez a történet,mert otthon is mehetnének könnybben a dolgok!!!!
De minden tiszteletem azoké akik otthon helytállnak és élnek!!!!

negist # 2012.02.07. 13:24

Szép napot.
Olvasgatva az írásaitokat, mindkettőtöknek van igaza.
Az egyetlen baj hogy ha én kinn dolgozom esetleg élek és ráadásul magyar is vagyok. Miért feltételezik rólam hogy adó csaló vagyok. Miért kell nekem 1 hazalátogatáskor /vagy ingázóknak akik kinn vásárolnak autót/ fél táska iromány hogy ezt a feltételezést meg cáfoljam. Miért nem elég 1 forgalmi 1 biztosítás 1 vezetői engedély Mint más eu-s országban.
Tudom most jönnek a szlovák példák....
Legyen nekünk is 1 olyan országunk kormányunk,akik olyan törvényeket hoznak hogy az aki szeretne itthon megélni tehesse. Ne kelljen a hazájától 1000-2000 km-re lenni. Mindannyian ezt szeretnénk.
Sajnos csak húzzák rólunk a bőrt, de hogy meddig??

zolltomi # 2012.02.07. 15:43

Mi a baj azzal, ha valaki magyar rendszámú, a jelenlegi törvényi előirásokat betartva jár ki dolgozni külföldre? Miért ragaszkodik mindenki a külföldi rendszámhoz? El kell fogadni és könyebb lesz! :-) Vannak ebben az országban a kint dolgozóknál sokkal szarabbul keresők akik magyar rendszámmal járnak.

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.07. 16:22

Eléggé kibújuk a szög a zsákból. Magasak a ziccerek, de csapjunk le párat.

  1. A magyar a legirigyebb nép a világon, akit ismerek. Ez az oka a legtöbb szemétségnek, ami miatt otthon élni nem jó, még akkor sem, ha az ember történetesen jól keres. Én tartom a kapcsolatot otthon élő, nagyon jól élő barátokkal, de mindegyik menne bárhova, ha tudna.
  2. Miért is nem tud? A nyelvtudás és a más kultúrák iránti fogékonyság hiánya miatt. A magyar izomból lebunkózza a németet, franciát, angolt, pedig eléggé fordítva van a dolog külső szemlélő számára. Egyedül magyar turistacsoportok tették zsebre mindig a svédasztalos vacsorákon a kaját. Égés.
  3. Negist, hogy meddig húzzák a magyarról az álmagyarok a bőrt: addig, amíg a magyar fel nem ébred, hogy milyen kígyót melenget a keblén. Aztán lesz nagy ijedtség, amikor feleszmél.
  4. S8ABT: nagyon helyes, meg kell dolgoztatni a külképviseleteket, hogy lássák otthon, hogy mekkora szarba nyúltak ezzel a törvénnyel. Azért a pár ál-szlovákért most a 99% legális autózókat fogják a Parlament elé kényszeríteni vasvillával.
  5. Zolltomi: jártál te valaha is külföldön? Hat hónapig lehet a magyarnak az otthoni, magyar rendszámú autóját legálisan használni külföldön, ha ott él és dolgozik. Utána köteles helyi rendszámot csináltatni rá. Ha ez lenne a szabály Magyarországon is, nem volna gond, hiszen mindenki, aki külföldi rendszámmal jár, az külföldön is lakik hivatalosan, tehát rájuk nem vonatkozna. Nem "ragaszkodik" senki semmilyen rendszámhoz, hanem mindenki betartja a törvényeket.
  6. StefanAti, nagyon gusztustalanul érveltél, az ember gyomra forog tőle. Belőled is csak a vak irigység beszél, közben tényleg azt sem tudod, milyen a "külföld". Tanulj nyelveket és próbáld ki, hidd el, hogy gerincesebb embert farag belőled az, ha más kultúrákban élsz egy ideig. Vannak sokan, akik a pénz miatt jönnek "külföldre", de talán többen, akik egyszerűen kiváncsiak, és rájöttek már, hogy Magyarország olyan pici (nézd meg a térképen), hogy egy óra autózás után máris más országban találja az ember magát. Nagyon kis körben jár föl-alá az az ember, aki még sosem volt külföldön. Emellett a globalizáció miatt ma már magyarok ezrei dolgoznak mindenütt a világon, Ázsiában, Amerikában, Afrikában, Közel-Keleten, Oroszországban, stb. Nem az alacsonyabb adó miatt jön senki sem dolgozni, hanem mert érdekes. És csak külön előny, hogy az itteni emberek pl. nem olyan furkók, mint a magyarok otthon. Ez megmosolyogtatja az embert minden nap, és ez pénzben NEM kifejezhető.

Izsák

zolltomi # 2012.02.07. 17:06

jógibece

:-))))))))))))))))))))

Hát képzeld jártam, és nem fogod el hinni de itthon is ez a szabály! Hat hónap az a közösség területére vonatkozik, az adott ország területére belépett külföldi rendszámú gépkocsik hat hónapig tartozkódhatnak alakiság nélküli ideiglenes behozatalban... Nem baj, csak mond a magadét! :-)
Apropó nyelvtudás! Hát ez meg nagyon vicces volt!
Tényleg a zoll mit jelenthet a németeknél? Hm... Nem tudom, mindegy én adó és vámszakértőként tengetem az itthoni életemet, és én is jóban vagyok a külföldön élő rokonaimmal. Na a másik pedig az, hogy a neved arra utal, hogy szabadidődben jógázol? :-) Szép estét!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.07. 17:15

Kedves zolltomi!

Mi a baj azzal, ha valaki magyar rendszámú, a jelenlegi törvényi előirásokat betartva jár ki dolgozni külföldre? Miért ragaszkodik mindenki a külföldi rendszámhoz?

Erre válaszoltam. Ettől függetlenül lehetsz bármilyen szakértő német vámnévvel. Itt vannak páran, akiket felháborít ez az egész új törvény, és te eddig még mindig ezekhez az emberekhez ellenségesen szóltál, mintha te magad hoztad volna ezt a törvényt, vagy mintha egyetértenél vele. Ne csodálkozz tehát, ha morcos képpel olvassuk amit írsz.

Az érzelem egy dolog: és azért írtam, hogy "kibújik a szög a zsákból", mert „Hát képzeld jártam, és nem fogod el hinni de itthon is ez a szabály! Hat hónap az a közösség területére vonatkozik, az adott ország területére belépett külföldi rendszámú gépkocsik hat hónapig tartozkódhatnak alakiság nélküli ideiglenes behozatalban...” te magad is elismered, hogy tudtad a választ a saját kérdésedre. Tehát az csak provokáció volt nyilván, hiszen te is tudod pontosan, hogy miért járnak a külföldi rendszámú autóval az emberek.

Inkább azt mondd el nekünk, hogy mennyit kapsz a jól beijesztett magyarokról leszedett rendszámos büntetésekből? Vagy a regadóból, vámoskám?

Ha nem vetted volna észre, ez egy JÓGI fórum...

zolltomi # 2012.02.07. 17:55

Látod ez a baj! Nem értesz semmit és még a tippjeid se jók... Senkitől nem kapok pénzt szakértőként, csak aki megbíz az ügyének intézésével! Ez csak az egyik szakmám, kenyérkeresethez kell.

Nem, nem vettem észre! Ez nem Jógi fórum!!! Honnan vetted ezt a hűlyeséget?
Nyelveket beszélsz, értesz a joghoz csak nem tudod leirni immár sokadszorra sem???

Ezért kérdeztem rá a "jógibece"-re, de még ekkor se tünt fel... Mióta használod? Engem már nagyon zavar, hogy a jogról beszélsz és még leirni se tudod...

Na ez a ciki, mondaná a tényleg nyelveket beszélő 16 éves lányom!

Okoskám!

jógibece (törölt felhasználó) # 2012.02.07. 18:22

Mevan a csapatkiosztás, felállás.

Kék mezben azok a játékosok, akiket most szivatnak. Ez lennék én, S8ABT, negist. Kassad határeset, hol innen, hol onnan mondja.

Piros mezben a törvénypártiak, akik mellesleg jogászok is valamilyen szinten (talán), magyarán mások kárán gazdagodnak meg: Véleményem, zolltomi, StefanAti.

Nagyon élvezetes fórum valóban. Én a kék mezesekre teszem a zsetonjaimat, mert a Ki Nevet a Végén játékban mindig a nép győz a végén.

zolltomi: nem beszélek "nyelveket". Flamandul és franciául tudok jól, mert gyerekkorom óta itt élek. De nyugodtan irigykedj erre is, és írj továbbra is otromba rondán magyarul, rossz helyesírással. Csak nehogy valaki hozzád menjen tanácsért...

Helyesírás óra neked (bár általános iskola alsó tagozatában kellett volna megtanulni): "hülye" és származékai: rövid ü, ír hosszú í (leír, az is), (fel)tűnik hosszú ű. Köszönd meg, hogy valaki foglalkozik veled, ha a fórumozás helyett nincs jobb dolgod úgysem (hja, elég rossz a munkaerőpiac most a válság idején).

StefanAti # 2012.02.07. 18:55

Jógibece

Nem tudom mi volt gusztustalan az érveimben, max azt tudom elképzelni, hogy valamit magadra vettél, mert esetleg az igaz volt.... bocsánat ha így volt, engem a jóindulat vezérelt.

Egyébként képzeld külföldi cégek alapításával foglalkozom.
Munkámból kifolyólag heti rendszerességgel járok külföldre (EU-n belül) így voltam már szinte minden európai országban, de USA-ban és dél amerikai országokban is... Beszélek angolul, németül, kicsit még spanyolul is....

Szóval hidd el, nem vagyok irigy se rád, se senki másra.... csak nem szeretem mikor valaki lenézően beszél másokról azért mert ő most külföldön él és nem olyan hülye mint az össze többi ember aki itthon maradt....

StefanAti # 2012.02.07. 20:12

:-)
Meglepődnél......

S8ABT # 2012.02.07. 20:16

Uraim!!!

Sajnos úgy érzem kezd eldurvulni a helyzet!!
Nem kívánok vitázni....
Azonban!!!!
Nehogy már az legyen a "rosszfiú" aki külföldön dolgozik hogy a gyerekének,családjának és vagy magának jobb életet teremtsen!!!!!!!!!
Szépen fogok fogalmazni,tehát:
Mi a fasz van veletek????
Nem kell egyetértenünk,de ahogy már leírtam ne riogassuk az embereket!!!!
Hazudoztok össze vissza,kik vagytok,mit csináltok...
Kit érdekel?????
Itt arról "beszélgettünk",milyen jogokkal rendelkezünk!!!
Nem kell az alakoskodás!!!!
"ez a tövény,ezt be kell tartani"...
Nem ez a gond Uraim!!!!
Hanem hogy értsétek vannak akik számára ez nem elfogatható....és törvényadta jog ez is!!!!
Itt jön a "lehet menni panaszra"
MEGTESSZÜK,ÉS MEGLÁTJUK MI TÖRTÉNIK!
OK?
Ahogy olvasom,itt sokan nem szeretik ha ellentmondanak nekik....pedig ilyen a DEMOKRÁCIA!!!!!
SZABAD VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS!!!!!
Mielőtt hazaindulok,itt le fogom írni az autóm azonosítóját!
Hátha valahol valakivel megvitathatjuk ezt élőszóban is,esetleg angolul,vagy németül,vagy akár a pici spanyol is belefér!!!!
Ja és ahogy írtam minden tiszteletem azoké akik helytállnak otthon!!!!

Passionata # 2012.02.07. 20:48

Uraim,
Ezen forum nekem eddig egesz "elhetonek"tunt,lszives maradjunk a temanal mert eddig ez-volt-az egyetlen hely ami evvel foglalkozott kicsinyes szemelyeskedes nelkul.
Azert megjegyeznem,hogy belga uzlettarsam emlitette,hogy 3xra emeltek nalunk identol a cegautoadot melynek nem a kocsi beszerzesi hanem annak ujkori erteke az alapja ezert aztan tomegesen kerulnek az eddigi cegautok privat tulajdonban szoval az eltulzott adokivetes mashol is elkerulest eredmenyez.
Amugy van barmi uj hir rendszam ugyben ?vagy a ho miatt most kerulik az igazoltatasokat?

StefanAti # 2012.02.07. 20:56

Szerintem senkinek nincs rá szüksége hogy itt hazudozzon, bárki mondhat bármit, úgysem tudja senki, hogy mi igaz és mi nem...

Másrészt, ha elolvastad volna mivel foglalkozom, megspóroltál volna magadnak egy hosszú bekezdésnyi magyarázatot azzal kapcsolatban, hogy miért csinál valaki külföldön céget.

De ezek alapján elbeszéltünk egymás mellett, hiszen én arról beszéltem, hogy miért megy valaki külföldre DOLGOZNI (orvosok, akiket itthon nem fizetnek meg, stb - magánszemélyként kiköltözik és munkát vállal) te pedig arról beszélsz, hogy miért alapít valaki külföldön céget. De a kettő nem ugyanaz. Attól, hogy külföldön alapítasz céget mert ott alacsonyabb költségen tudsz gyárttatni, stb az nem egyenló azzal, hogy kiköltözik valaki dolgozni...

zolltomi # 2012.02.07. 21:32

Tisztelt főrumozók!

Ez a külföldi rendszám ügy nagy vihart kavart, pedig nincs benne semmi különleges.
Aki magyarországon él, magyar rendszámú gépkocsival járhat (alapesetben). Ez még az idetelepült külföldi állampolgárokra nézve is kötelező.
Ezt a törvényt hozták és mint oly sok "igazságtalan" törvényt, ezt is tudomásul kell venni.
Vagy el fogadja valaki, vagy nem. Ennyi.
Az, hogy hol jobb, ez viszonylagos. Pro és kontra. Van ami miatt idehaza jobb, de van ami miatt külföldön ( pl. munkahely ).
Egy biztos, aki itt él és továbbra is a saját nevén lévő de nem magyar rendszámú autóját akarja használni, regadót kell fizetnie, de el is adhatja és vásárolhat magyar rendszámút is.
Az meg hogy, kinek mi éri meg és mi nem az szubjektiv, ezzel nagyon sokan és sokminden más dologgal kapcsolatban igy vannak.
Felesleges ezen tovább vitatkozni, nem változtat a tényen és ráadásul előbb -utóbb mindenki valahogy kénytelen lesz megoldani, mert nem akar büntetést magának.
Továbbra is fenntartom, hogy akinek tényleg szakmai kérdése van ebben az ügyben, teljes körű tájékoztatást adok. ... ha már idevergődtem segíteni...

StefanAti # 2012.02.07. 22:27

Zolltomi

+1

Zotya77 # 2012.02.08. 09:52

Üdv. mindenkinek!
Van egy történet,ami velem történt meg,ezzel kapcsolatosan szeretnék egy jogi hozzászólást,véleményt kapni.
Röviden: Mo.-n banki részletre vásarolt autómmat Németországban használom,Magyar rendszámmal. Átjelenteni,itt levizsgáztatni nem tudom,mert ugye a törzskönyv a banknál van,még vagy 2 évig...
A rendör megállított és azt mondta,hogy megbüntet,feljelent,az ügyet továbbadja az adóhatóságnak,stb... mondván miért nem fizetek itt Németországban adót a kocsi után. Önök szerint mi a megoldás erre a dologra? Vigyem haza a kocsit Mo.-ra állítsam a ház elé és fizessem tovább a részleteket,ugyanekkor vegyek itt is egy autót ami teljesen legalis? Vagy szerezzek a banktól valamiféle "igazolást",hogy az autó lényegében még az Övék? Egyszer felvetettem ezt a kérdést egy fórumban,és hatalmas vita kerekedett ki belöle. Konkrét dolgot senki sem tudott mondani. Mindenki a saját tapasztalatát osztotta meg. Mi a jogi oldala ennek az ügynek? (az igazoltatás kb. 2.5 hete történt,de még nem jött levél) Nagyon köszönöm szíves válaszukat! L.Zoltán

Kassad # 2012.02.08. 11:29

zolltomi,

Az benne a különleges szerintem, hogy a törvény a nem véglegesen letelepedett, de külföldön dolgozó/élő magánszemélyek számára a saját néven üzemben tartott autóval való hazalátogatást büntetendővé teszi. Ami szerintem elég érdekes húzás. Más kérdés, hogy ezt az eljárást alkalmazzák is-e, vagy a külföldi hatósági igazolvány bemutatását követően már nem molesztálnak tovább...

S8ABT # 2012.02.08. 11:58

kassad!
Ez a lényeg,tökéletes megfogalmazás!!
Nos erre reagáljunk urak!!
zolltomi?"Az benne a különleges szerintem, hogy a törvény a nem véglegesen letelepedett, de külföldön dolgozó/élő magánszemélyek számára a saját néven üzemben tartott autóval való hazalátogatást büntetendővé teszi. Ami szerintem elég érdekes húzás."...

S8ABT # 2012.02.08. 12:00

Eddig még nemsikerült ilyen jól megfogalmazni EGYIKÜNKNEK SEM MI IS AZ AMI MIATT AZ INDULATOK NEHEZEN TARTAHATÓK KORDÁBAN A KINT ÉLŐK RÉSZÉRŐL!!!!!

S8ABT # 2012.02.08. 12:05

Bocsánat de tovább kell vigyem a gondolatot....
Nem kevés emberről beszélünk,és ők költenek otthon....
Ez turizmus..bevétel...értjük ugye???
Elnézést ha ismét elkanyarodtam ,de fontosnak tartom azt is hogy a folyományokat kimondjuk!!!

StefanAti # 2012.02.08. 12:39

KASSAD, S8ABT

Szerintem azért nincs igazad, mert a törvényben van erre kiskapu:

  • Szokásos tartózkodási hely nem Magyarország területén van

Szokásos tartózkodási hely:
Adott naptári évben az adott állam területén a természetes személy tartózkodásának időtartama összességében – a ki- és beutazás napját is egész naptári napnak számítva – eléri vagy meghaladja a 183 napot.

Ha van munkaszerződésed ami mondjuk 183 napnál többről szól, munkavállalási engedélyed, egy kinti lakcímed, EU-s egészségbiztosításod és minden ami ahhoz kell hogy hivatalosan dolgozz külföldön, akkor szerintem kellően tudod bizonyítani, hogy kinn élsz és nincs probléma.

StefanAti # 2012.02.08. 12:47

S8ABT

"Nem kevés emberről beszélünk,és ők költenek otthon...."

Aki szlovák cégre vett autót az is itthon költött (autóvásárlás után) hiszen itthon tankolt, szervizelt, vett autopálya matricát, stb...

StefanAti # 2012.02.08. 12:53

KASSAD S8ABT

Még annyit a szokásos tartózkodási helyhez:

Ha volt elég papirod a "kintélésről" hogy tudtál saját névre kinti rendszámú autót venni, akkor annyi papir szerintem biztosan elég lesz ahhoz, hogy bizonyítsd itthon, hogy kinn élsz....