Külföldi rendszám-magyar vezető


clerenc # 2012.06.07. 08:56

StefanAti
Erös a gyanum, hogy ez igy lesz. Olyat meg en sem hallottam , hogy valamikor is visszaadtak volna a penzt. En is ugy gondolom hogy az lesz a valasz akkor ez a törveny volt eletben.

Remelem minel hamarabb megvaltoztatjak a törvenyt. Engem speciel surget az idö!!!
Szivesen olvasnam en is Rogan magyarazkodasat!:)

StefanAti # 2012.06.07. 08:46

Kassad

Szerintem akiket jan.1 és az új változat elfogadása között megbüntetnek, annak nem lesz sok esélye a jogorvoslatra...

Remélem nincs igazam, de nem szokásuk visszaadni a büntiket. Mindig emlegetem a luxusadó példáját:
Határidő volt a befizetéséig, de másnap eltörölték. Talált pénz. Aki nem fizette be jól járt, aki befizette, az "megajándékozta a tisztelt házat" és igyon rá hideg vizet...

A magyarázat egyszerű lesz, változott a törvény: Amikor megbüntették más törvény volt, annak kellett megfelelni...

Remélem nincs igazam, de sokat tennék rá igen....

Kassad # 2012.06.07. 07:53

Illetve, ha valakinek volna linkje Rogánnal a módosítás bejelentése óta a témában készült interjúhoz, az ne tartsa vissza :)

Szívesen tanulok nagyjainktól, úgyhogy örömmel olvasnám, hogy az ilyesmit, hogy kell úgy kimagyarázni, mintha "én mindig is ezt akartam" volna :)

Kassad # 2012.06.07. 07:48

Apropó azt tudja-é valaki, hogy ha az új szöveget elfogadják, akkor hol lehet jogorvoslathoz fordulni (vagy egyáltalán milyen irányban lehet tapogatózni) azoknak, akiket jan 1. óta megbüntettek (meg még meg fognak) eme, az EU-s irányelvekkel ütköző törvény alapján, mely a biztonság kedvéért még érvényben van?

Kassad # 2012.06.07. 07:41

jambory

Nem! Nem neked :)

Ha új vagy először átmegy jóváhagyáson a hozzászólásod, ezért egy darabig nem jelenik meg. Ugyanakor az eredeti írás időpontja szerint kerül beillesztésre. Így történt, hogy bekerültél a tűzvonalba...

Amit írtam mocsi-jogibece-shohat-nandorfehérvári neveken már 4-szer moderált tahónak szólt, aki most megint itt van mdrs12 néven. Aki teljesen meglepően megint ugyanabban a minősíthetetlen stílusban fröcsög itt oldalakon át, mert nincs élete. Továbbra is ugyanazt a 30 szóból álló szókincsét csillogtatja személyeskedés-kristálygömb-kényszerzubbony-nyakasmagyar-mocsár vonalon. Ehhez kapcsolódik a náci módjára szélsőségeskedő magyar-, orbán- és közszereplőgyűlölet. Ja meg még minket utál Ati-val, mert időnként megkérjük, hogy ne politizáljon, fröcsögjön, fossa a szót, hanem a témához szóljon hozzá. Ilyenkor ő elkezd arról őrjöngeni, hogy ez az okádék, amit idehány nekünk nem, hogy ide kapcsolódik, hanem a lényeg és, hogy erre mindenki kíváncsi, csak azok valahogy mind hallgatnak :)
Vannak itt még "rosszak" (mi mind) és "jók" (ez ő), mint az óvodában. Ja és alkalmankénti rolex és merdzsóláv.

Nagyjából ennyi. Viszont szeretettel várjuk a"jók" közé tartozó mszp-s korruptfatertől az infót, hogy mikorra várható, hogy a törvénymódosítást elfogadják?

Véleményem # 2012.06.07. 06:45

mdrs12

A vicc és a szánalom topicba írj ilyen kommenteket. Sikerült az utóbbi hozzászólásaiddal építeni a topic témáját. Gratulálok.

jambory # 2012.06.07. 06:13

Kassad nekem írtad! Ha igen akkor miért!!

Véleményem # 2012.06.06. 21:08

mdrs12 nem kell még egy nándorfehérváry stílus úgy gondolom ebbe a topicba.
A témához nem sikerült hozzá szólnod, csak mást szólsz le te is!

Kassad # 2012.06.06. 20:37

Mondanám, hogy már hiányoztál, de nem...

jambory # 2012.06.06. 19:39

Üdv! Most vagyok itt először! A mi esetünk: Férjem, osztrák munkaadójának megbízásából M.o-ra jött alkatrészvásárlás céljából. Az autó osztrák rendszámú volt , megállították a NAV emberei. Nem volt nála meghatalmazás a főnökétől, hogy vezetheti ezt az autót. Ez volt az egyetlen gond!
De a legnagyobb! Mert levetették vele a rendszámot, elvették tőle a fogalmit.Rendszám nélkül ment vissza a munkaadójához és nagyon nehéz volt megmagyaráznia mi is történt.Hisz ez az ügy egy kicsit nevetséges!! De sajnos ez van! A környezetünkben sokan járnak haza a cég autójával, és itt a nyugati határon senki nem tudott arról, hogy meghatalmazás kell minden egyes külföldi rendszámú autó vezetéséhez! Mi is várjuk a büntetést, ami 200.000 Ft lesz.!Várjuk a folytatást! Ja ez május 8-án történt..

clerenc # 2012.06.06. 07:42

Ezt irja a hvg:
"Jelentősen enyhülnek a külföldi rendszámra vonatkozó szabályok is: jelenleg magyar állampolgár gyakorlatilag nem vezethet külföldi rendszámú autót Magyarországon - írta a lap -, akkor sem, ha külföldön él és dolgozik. A mostani javaslat szerint a jövőben a magyar állampolgár a külföldi munkáltatójától kapott gépkocsit korlátozás nélkül használhatja idehaza is, a külföldi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár pedig saját külföldi rendszámú autóját is használhatja félévente legfeljebb harminc napig - szemben a jelenlegi egy nappal.

A magyar közalkalmazottak, diplomaták, EP-képviselők, az OECD-hez, ENSZ-hez és egyéb nemzetközi szervezetekhez kiküldött politikusok, tisztségviselők és családtagjaik korlátlanul használhatják majd külföldi rendszámú autóikat."

StefanAti # 2012.06.06. 07:41

amen

Kassad # 2012.06.06. 06:04

Nekem alapvetően mindegy, de igazad van legyünk jóindulatúak, és ismerjük el ami jár. Így:

A KORRUPT FATER INFORMÁCIÓ-BESÚGÓI JELEN ESETBEN KEVÉSBÉ BIZONYULTAK SZARNAK, MINT KORÁBBAN AZ ÜGYVÉDEI.

Ez így volt korrekt, és máris jobban érzem magam.

De végül azonban egy a lényeg, hogy kitörölték végre az összes, órák munkájával ideküzdött, izzadtságszagú baromságával, és emberek közé nem való kommunikációs stílusával együtt, negyedjére is :)

Fantomas1 # 2012.06.05. 21:37

Semmi kedvem visszalapozni, hogy megnézzem, milyen dátumot írt, ja meg nem is lehet, mert törölték az összes hsz-ét.

Kis jóindulattal ez felér egy eltörléssel. Persze 'változtatnak', hiszen a mundér(nemlétező) böcsületének csak meg kell maradnia.

Ha meg tényleg nem fogják nyílvántartani/ellenőrizni a 6 hónap/30 napot sem, akkor meg pláne jó, ugyanis ha hazamegy az ember nyáron egy hónapra, akkor nem kell kivárnia a 6 hónapot (vagy ötöt), hogy megint mehessen pl. karácsonyra haza 1-2 hétre.

Sinclair # 2012.06.05. 20:39

én Július 1-ére emlékszem nem június !

Kassad # 2012.06.05. 20:30

"Szerintem ez így ebben a formában nem igaz, csak egyszerűbbek a feltételek/lehetőségek:

* tudnod kell igazolni, hogy van külföldi címed. (annyi a segítség ha jól értem, hogy nem baj ha van magyar)
* 30 napig használhatod (és nem kell lakcím)
* munkáltató igazolás (és nem kell lakcím)"

Ati, szerintem 2011. Szept. 1. és 2012. Jan. 1. között pont ezek a feltételek voltak. Leszámítva a per 6 hónapos kitételt a 30 napos papírnál. Azonban ez utóbbit szerintem semmilyen módon külön ellenőrizni nem fogják/tudják.

Fantomas1
"Nándorfehérvárynak mégiscsak igaza volt."
Emlékeim szerint ő azt mondta, hogy jünius 1-el eltörlik. Ha jól látom sem az időpont nem valósult meg, sem az, hogy eltörlik, hisz csak változtatni TERVEZNEK rajta. Vagy te másra gondolsz?

Fantomas1 # 2012.06.05. 20:16

Igen, lehet, hogy lesz és ha fél éven belül megjelenünk egy másik 30 napos papírral, akkor cumi. Lehet, hogy nem árt erre is gondolni, de talán még korai ezen elmélkedni, először emelkedjen jogerőre a módosítás.

StefanAti # 2012.06.05. 17:44

Az kérdés, hogy 30 napot lehet 6 hónap alatt és ezt most le is írták a törvényben (eddig nem szerepelt, hogy hányszor 1 napig használhatod)
Szóval ez esetben várható, hogy ellenőrzik valamilyen formában, hogy hányszor harminc napot használod? Ha van egy 30 napra szóló papír és igazoltatnak, akkor fel tudják jegyezni a dátumokat? Van erre vmi rendszerük?

StefanAti # 2012.06.05. 17:40

"Magyarul visszatért minden a régi kerékvágásba, mindenki olyan rendszámmal megy, amilyennel akar"

Szerintem ez így ebben a formában nem igaz, csak egyszerűbbek a feltételek/lehetőségek:

  • tudnod kell igazolni, hogy van külföldi címed. (annyi a segítség ha jól értem, hogy nem baj ha van magyar)
  • 30 napig használhatod (és nem kell lakcím)
  • munkáltató igazolás (és nem kell lakcím)
Fantomas1 # 2012.06.05. 17:11

StefanAti,

Csak a magad nevében barátom, csak a magad nevében...

Kassad,

"Magyarul visszatért minden a régi kerékvágásba, mindenki olyan rendszámmal megy, amilyennel akar."

Nándorfehérvárynak mégiscsak igaza volt.

Kassad # 2012.06.05. 15:38

Ha ezt elfogadják, onnantól, ha azt nyilatkozod, hogy külföldön van a SZOKÁSOS tartózkodási helyed, és igazolod egy kinti lakcím meglétét, az innentől kezdve üzembentartóként is 100%-osan elég...

Magyarul visszatért minden a régi kerékvágásba, mindenki olyan rendszámmal megy, amilyennel akar.

Persze lehet ezentúl a NAV majd vizsgálatot indít minden igazoltatott külföldi rendszámmal járó ellen, hogy valós-e a szokásos külföldi tartózkodás ténye, de ez már nem ide tartozik :)

InFlames # 2012.06.05. 14:14

Az új törvénytervezet szerint akkor akinek van külföldön bejelentett állandó lakcíme és pl. ott is született (oda jár "haza") nem számít belföldi üzembentartónak?
Jó lenne ha tisztáznák a dolgot...

StefanAti # 2012.06.05. 14:13

Nyugodtan lehetnek ilyen érzéseid Fantomas, egészségedre.

De erre, itt nem kíváncsi senki....

Fantomas1 # 2012.06.05. 13:35

Nem épp az én szóhasználatom, meg nem is akarom a szabályzatot megszegni, ezért nem másolom be, de linkelem, így elolvasható:

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Sokunknak vannak ilyen érzéseik, akik már eljöttünk(vagy el akarnak jönni).

clerenc # 2012.06.05. 13:12

Jaja, De ha maganszemelykent (csalad) sajat autoval utazol akkor ez rad nem vonatkozik. Akkor eleg a kulföldi lakcim (hiteles forditassel ellatott) igazolas? En konkretan erre lennek kivancsi! Hogy ha egy csalad megy haza sajat autoval,( magyar lakcimmel is) mi a fenet vigyen magaval! Amit a rendör szo nelkul elfogad.