Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.06.05. 13:09

Na a lényeg ez: a Kkt. 47. § 18. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:
(A törvény alkalmazásában:)
16
„18. belföldi üzemben tartó: a jármű tulajdonosa, vagy a tulajdonos által meghatározott, a jármű üzemben tartásának jogát és kötelezettségét gyakorló személy vagy szervezet, akinek/amelynek
18.1. természetes személy üzemben tartó esetében – állampolgárságára tekintet nélkül – a lakóhelye és szokásos tartózkodási helye is, vagy
18.2. nem természetes személy esetében székhelye vagy telephelye
Magyarország területén van.”

Tehát a belföldi üzembentartó definíciója változik meg, ami eddig a hazalátogatóknak és saját névre vásárló adóelkerülőknek a megoldhatatlan gond volt.
Rogán nem nyert.

StefanAti # 2012.06.05. 13:05

Clerenc

"Ja es azt hogy bizonyitod be hogy miota tartozkodsz Mo-n? Honnan szamitjak a 30 napot"

Magánokirat, átadás átvétel időpontja benne, tanukkal aláírva.... olvasd el azt a két sort....

titokka # 2012.06.05. 13:04

A 10. oldalon megtaláltam az erre vonatkozó részt, de nem tudja valaki mi lesz azokkal akiket eddig megbüntettek? Akik utólag tudták bizonyitani, hogy külföldön élnek ténylegesen?

clerenc # 2012.06.05. 12:59

Talan ujbol felallitjak a hatarokat???

clerenc # 2012.06.05. 12:56

Ja es azt hogy bizonyitod be hogy miota tartozkodsz Mo-n? Honnan szamitjak a 30 napot?

Dr.Attika # 2012.06.05. 12:55

Megnéztem nemrégen az angol szabályozást. Ennek az a lényege, hogy az a magánszemély aki gépjárművével belép GB-ba, az 90 nap elteltével kötels angol rendszámot kiváltani és azt felhelyezni. Ha nem teszi, akkor Őfelsége Adó és Vámhivatala jogosult a gépjárművet elkobozni. Igazolásként, hogy a 90 napon belül történt a belépés hitelt érdemlően a kompjegyet vagy a "csalagút" jegyet fogadják el, illetve B/L-t és ha repülőn érkezett, akkor az arra vonatkozó fuvarlevelet.
( Megjegyzem, hogy könnyű nekik. Hogy a bánatba lehetne másként belépni hozzájuk, mint a hivatkozott módon.)

clerenc # 2012.06.05. 12:53

Akkor miert nem hoznak törvenyt konkretan erre? Marmint a szlovak es nemet rendszam dologra? Jaaa, mert diszkriminacio??? Akkor ök hogy tudjak elvenni valakinek a szlovak allampolgarsagat ha felveszi a magyart??
Jol eltertem a tematol!

StefanAti # 2012.06.05. 12:48

Fantomas

"Szóval nemtudom miért ilyen az átlag magyar. Beletörődő, meghunyászkodó, jajj, csak én ússzam meg, meg dögöljön meg a szomszédé is... "

Azért mert ti felháborodtok érthető módon, hogy nem jöhettek haza a jogosan külföldi rendszámos autótokkal. Ez teljesen érthető...

Aki itthon él ténylegesen és adóoptimalizálási céllal használ szlovák meg német rendszámot, az nem fog felháborodni és kopogtatni a Parlament ajtaján. Vagy szerinted oda fog menni panaszkodni, hogy ugyan itthon élek és nem fizetek regadót, meg ÁFÁt az autóra, de miért nem engeditek, hogy ezt csináljam??

Ti akik külföldön éltek továbbra sem látjátok, hogy ha kiálltok Budapesten egy főút mellé és nézelődtök egy kicsit, akkor minden második terepjárón meg luxusautón szlovák vagy német rendszám van. És higgyétek el ők nem az éppen hazalátogató, Szlovákiában vagy Németországban élő magyarok akik véletlenül pont mind arrafelé mentek amerre ti megálltatok....

StefanAti # 2012.06.05. 12:43

Vagyis egy hónapra haza lehet jönni az a külföldön élőknek az ismerős, apuka, anyuka, barátnő, kolléga vagy bárki más autójával is.....

StefanAti # 2012.06.05. 12:42

Fantomas

Az 1 nap kikerül belőle, mert ha elolvasod ott lesz helyette az, hogy 6 hónapon belül összességében 30 napot használhatja.

Fantomas1 # 2012.06.05. 12:40

Egy kis pontosítás ebben a mondatban:

"Teljesen egyet tudok érteni. Mindig is kisebbségben voltak, akik kiálltak és aztmondták, na ezt már nem! Akik ilyenek, azok nagyrésze is eljött már otthonról. Nemtudom miért ilyen az átlag magyar(?)."

Szóval nemtudom miért ilyen az átlag magyar. Beletörődő, meghunyászkodó, jajj, csak én ússzam meg, meg dögöljön meg a szomszédé is... tisztelet a kivételnek, mert persze van az is, csak nagyon kevés.

Fantomas1 # 2012.06.05. 12:34

Dr.Attika,

Ez klassz és a magyarázat is. Így kerül harmóniába a többi Eu-s állammal, pontosabban még így sem, ha az egy nap nem kerül ki belőle.

mdrs12,

Teljesen egyet tudok érteni. Mindig is kisebbségben voltak, akik kiálltak és aztmondták, na ezt már nem! Akik ilyenek, azok nagyrésze is eljött már otthonról. Nemtudom miért ilyen az átlag magyar(?).

Az öregtől már idéztem sokat, szerintem nagyon témába vág néhány nappal ezelőtti posztja:

Birkanép
http://www.antalffy-tibor.hu/?…

Mielőtt bárki is visítana, hogy magyargyalázás, olvassa el előbb a posztot. Szerintem ezek tények, egészséges kritika, bár, hogy lesz-e haszna, változás, abban erősen kételkedem!

clerenc # 2012.06.05. 11:49

Es kb mikorra varhato , hogy ezt elfogadjak?

clerenc # 2012.06.05. 11:27

azt a 3 hetet a csaladdal szeretnenk tölteni nem a rendörökkel meg a nagykövetsegen.

clerenc # 2012.06.05. 11:26

Oke , ezt ertem, de akkor milyen papirokat vigyunk haza a nyaralas idejere. Honnan a feneböl fogjak megallapitani, hogy hol elek?

Dr.Attika # 2012.06.05. 11:21

Nem ez a lényeg. Az eljáró rendőrnek azt kell vizsgálnia a törvényjavaslat országgyűlés általi elfogadása és a hatályba lépést követően, hogy a vezetőnek holvan a szokásos tartózkodási helye. A lakcímkártya szerinti lakcím, vagy hogy van-e, az irreleváns.
Namost. A lakcím egy jogkérdés, a tartózkodási hely pedig ténykérdés.
Eddig azt mondta ki a törvény és vonatkozó alacsonyabb rendű jogzabályok, ha az intézkedő rendőr azt állapítja meg, hogy a vezetőnek van magyar lakcíme, akkor megindíthatja az eljárást. A módosítást követően az ellenőrző járőrnek azt kell megállapítani, hogy az eljárás alá vont személy hol él életvitelszerűen. Na ez nem fog sikerülni az útszélen.
Látni kell. Ezzel a törvénymódosítással "visszavonulót fújt" az állam a külföldi rendszámos magyar emberek megbüntetése körében.
Lehet úgyis fogalmazni, hogy Rogán Antal, ha csendben maradt volna, okosabb volna.

clerenc # 2012.06.05. 11:01

Persze csak ha elfogadjak a törveny javaslatot.

clerenc # 2012.06.05. 11:00

Akkor ezek szerint, ha jol olvasom: ha a soför es uzembentarto egy es ugyan az,magyar allando lakcimmel is rendelkezik, de sved-magyar allampolgar, sved auto papirok, sved jogsi, sved utlevel, hiteles magyar forditassal ellatott (kulföldi) lakcim igazolas elegendö lesz? Ezzel mar nem buntet meg a rendör?

Dr.Attika # 2012.06.05. 10:31
clerenc # 2012.06.05. 09:40

Hol tudom elolvasni a törvenyjavaslatot?

Dr.Attika # 2012.06.04. 16:59

Teljességgel igaza van. A lakcím egyben kötődés is Magyarországhoz. Az EU-s jogszabályok sem lakcím- jogi kategória- hanem a szokásos tartózkodási hely ténykérdéséhez fűznek vám, adó, közlekedés igazgatási szankciókat.

clerenc # 2012.06.04. 16:17

DrAttika, ezt hol tudom megtenni?

Dr.Attika # 2012.06.04. 15:27

Olvassátok el az Országgyűléshez már benyújtott törvényjavaslatot. Nem lakcím, hanem tartózkodási hely lesz a kritérium. Nem a bejelentett lakcímet, hanem a tartózkodási helyet kell vizsgálni a rendőrnek. Mivel a lakcím jogkérdés a tartózkodási hely pedig ténykérdés, így visszafrdul a bizonyítási teher.

Véleményem # 2012.06.04. 15:20

mdrs12

Hidd el, hogy ez a jelenlegi törvény a csalók ellen nem volt rossz. Az a baj hogy ebbe bele estek a tisztességes emberek is. Ezt kell kijavítani törvény módosítással.

Nem osztom az észt, segíteni próbálok aki nem érti a törvényt, elmondom hogy lehet megfelelni. Bár erről letettem mert sokan nem akarnak megfelelni neki. Amúgy StefanAti, Kassad többet osztotta az észt, hogy lehet megfelelni ennek a törvénynek. Én inkább akkor írok amikor valaki hatalmas butaságot állít, vagy ír.

Remélem, hogy Kassad és StefanAti nem sértődik meg azon hogy említem őket.

mdrs12 kísértetiesen hasonlítasz nándorfehérváryra és jógibecére. Neki álltál te is szidni a magyarokat.

Véleményem # 2012.06.04. 13:22

mdrs12

Nem hinném, hogy Brüsszel alkotja a törvényeinket.

Csalók alatt olyan embereket értek akik, megkockáztatom még életükben nem jártak Szlovákiában. Közben itt élnek Mo.-on bejelentett lakcímmel, és magyar munkahellyel. Többen magyar bejegyzésű cég tulajdonosok is egyben. Mindeközben szlovák rendszámú autókat használnak. Az meg egy másik része hogy ezek az autók mind luxus autók illetve felsőbb kategóriásak. Márkát nem mondok mert abba belekötsz mint nándorfehérváry anno.
Akik ilyen autóhoz hozzá jutottak ők a regisztrációs adót kikerülve használnak ilyen autókat. Ez az egyik dolog ami miatt hozták ezt a törvényt.
A másik az, hogy kihasználva a külföldi rendszámot, tilosban parkolnak, száguldoznak egyéb szabályokat szegnek stb. A bírság rajtuk behajthatatlan.
Nincsenek ezek az autók nyilvántartásban Mo.-on így bírságolni sem lehet őket.
Ha cím tartozna a rendszámhoz az is külföldi lenne és egy nem létező cím,a csalók esetében.

Egyesek úgy csalnak, hogy például angol rendszámú autókat hoznak be, itt is ugyan az a helyzet hogy semmi nem köti őket ahhoz az államhoz, max a tévében hallottak róla. Majd ezzel az autóval ami szintén nincs nyilvántartásban, elmennek betörni, lopni, csalni stb...

Mondhattam volna német, spanyol, francia, luxemburgi stb. rendszámokat is...!!!

Csalók alatt ezeket értem! Nem azokat akik kint élnek vagy dolgoznak...!