Külföldi rendszám-magyar vezető


Véleményem # 2012.01.29. 19:20

Ha Győzikén bevasalják a bírságot, akkor abból ki indulhatnak a forumozók, akikben kétségek vannak. Talán tényleg meg kellene felelni a jogszabályoknak...

Egy eladósodott országban mindig lesz pénz behajtás. Így vagy úgy...

Sinclair # 2012.01.29. 19:39

Igaz, hogy bérelt autó és elvileg furikázhat vele, de viszont semmi más nem stimmel se jogsija nem kinti se nem tulajdonos vagyis semmivel nem tudja bizonyítani !
Ő pont az a fajta aki úgymond bliccel és nem az a gondja, hogy csak haza szeretne néha jönni látogatóba !
Ez a fórum nem róla szól !

RichJerk # 2012.01.29. 19:50

http://www.blikk.hu/…ttek-2078860

Nyilatkozott a Blikknek:
"Ez azonban egy bérautó. Magyar állampolgárként pedig onnan bérelek autót, ahonnan akarok. A mai világban cseppet sem mindegy, hogy 90 vagy 150 ezer forintért bérel valaki kocsit. "

Várjuk meg mi lesz, Győzike nem az a fajta aki hagyja magát :)

StefanAti # 2012.01.29. 20:51

Örülök Mocsi, hogy ilyen kiváló képességekkel nem kellett Mo-n maradnod, 10millió primitív hülye ember között...

Csak azt nem értem, hogy ezzel a gyors helyzetfelismerő képességgel, amivel időben észrevetted, hogy itt kell hagynod Magyarországot, hogy nem veszed még mindig észre, hogy nem tudod előremozdítani ezt a beszélgetést, hiszen a problémát sem sikerült még most sem felfognod....

Véleményem # 2012.01.29. 21:07

..."amíg azzal törvényt nem szeg."
Épp ez az Mocsi, hogy törvényt szegett.

Sinclair # 2012.01.29. 21:14

No kommentár !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

S8ABT # 2012.01.29. 23:40

Vajon hova tűnhetett a kommentem amelyben leírtam,a tulajdonjognak semmi köze ahhoz ki,hol,mit vezethet az Európai Unióban!!!
Ugyanis ha konkrétan nem tulajdonolsz is egy autót köthetsz biztosítást a nevedre adott rendszámra (azonosítóra,mert nem magyarorszagon tudnak kezelni kiskutya feliratú autókat is,konkrétan Angliában 7 félét plusz a különlegesek)!
Tehát amig van biztosításod,nem kell a forgalminak sem a te neveden lennie!!!!!

Véleményem # 2012.01.29. 23:54

Ostoba a törvény. Lehet rossznak is nevezni.
Az adós állam nem osztogathat pénzt, próbál pénzt beszedni így vagy úgy. Még 100 másik törvénnyel ezt teszi. Azok között is van olyan ami biztos felháborító és rossz.
Egy ilyen ostoba törvény kikerülése, mint amiről megy a vita, nem ajánlatos hisz százezreket akár milliókat is bukhat az ember, a magyar ember. A magyar kormánynak ez meg bevétel. Ha ez valakinek nem tetszik, hogy így lehúzza a magyar állam a magyar embert, akkor egyszerűbb lenne a törvénynek megfelelni.

Lehet segíteni valakinek abban hogyan szerezzen be különféle okmányokat ahhoz, hogy vezethessen vagy üzemeltethessen külföldi rendszámos autót. Vagy akár hogyan helyezze forgalomba külföldi rendszámos autóját Mo-on.

Ha megfelel a törvényben a követelményeknek akkor meg használhatja tovább a külföldi rendszámos autóját. Aki ebben bizonytalan azt lehet itt segíteni.

Arra senkit sem kell buzdítani hogy ne vegye figyelembe a törvényt csak azért, mert ostoba. Ostoba de érvényben van, és alkalmazzák is.

Tetszik vagy nem tetszik a törvénynek meg kell felelni, aki meg nem teszi az viselje a következményeit...

StefanAti # 2012.01.30. 00:31

Kib....ott frusztrált életed lehet Mocsi, hogy ennyi agresszió gyűlt össze benned....

Lassan törlöm magam, mert még a végén Mocsi kigyűjti az adatainkat és lemészárol mindenkit....

Véleményem # 2012.01.30. 01:35

Kellene Mocsi45 forumot nyitni. Oda rajta kívül nem írna senki :)
Itt meg vissza térhetünk az eredeti témához.

negist # 2012.01.30. 05:07

Csak azt nem értem, hogy ennyi intelligenciával ennyi ésszel miért nem segítesz ezeken a "barmokon".
Csak vered a nyálad haszontalanul. Könnyen vernéd a csalánt a más f@szával. /bocs a kifejezés/
Nem tudom Mocsi ismered-e ezt a mondást? "help those in need that you can be saved in heaven"
Akkor tedd ezt ne tépd a szádat.
Kérünk, hogy írj Brüsszelbe, hogy ezzel a "barom" magyar néppel mit csinál a még baromabb magyar kormány.
Ez a megoldás nem a sok felesleges fecsegés!

mylon # 2012.01.30. 08:41

26.-án szóltam hozzá utoljára, de látom még mindig Moncsing a téma, amig ez nem szünik nem jövök :D :D Nyissatok már neki egy külön szervert....

StefanAti # 2012.01.30. 09:31

Utoljara irom le MOCSI, hatha felfogod! Nem azokrol szol a forum akik kulfoldon elnek es hazalatogatnak, hanem azokrol akik itthon elnek es kulfoldi rendszamot hasznalnanak!!

mylon # 2012.01.30. 09:54

Bamme muszáj állandóan oldalakat írogatni? Menjél el regényírónak vagy politikusnak vagy mit tudom én...

StefanAti # 2012.01.30. 12:02

Mocsi nagyon okosnak erzed magad, de most sem sikerult feltalalni a spanyol viaszt!

Ahol laksz, adozol van bejelentett munkad ott laksz! Ha magyarorszagon laksz es adsz be adobevallast, akkor itt elsz! Akinek kulfoldi cime van es ott adozik, fizet egeszsegbiztositast, az ott lakik!! Ezen csak neked kellett gondolkodni!!

Az EU lenyege, hogy megtehetedmashol is, de nem az h nem tudjak megmondani hol elsz! Akkor senki sem adozna.....

StefanAti # 2012.01.30. 13:43

Te tényleg nem érted.....

Magyar törvény!! Nem EU hoz törvényeket, hanem az országok külön külön az EU-n balül! Ha nem felel meg az EU-nak, majd visszavonatják, de jelenleg ez egy magyar törvény, ami magyar emberekre vonatkozik, nem csehekre, olaszokra stb. De szerintem az EU-nak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a magyarok milyen autót vezetnek.....

A kiváltó ok, amit más 100x leírtam az, hogy nagyon sok magyar ember, magyar lakcímmel, magyar munkahellyel, magyarországon élve stb azért közlekedett külföldi renszámmal, mert olcsóbb volt alapítani egy szlovák céget és megvenni a cégre az autót szlovákiában ÁFA és regadó nélkül mint itthon megvenni ÁFÁval regadóval.... Namármost ezek az emberek magyarországon élnek, adóznak dolgoznak, az autónak pedig a forgalmija, papirjai azok szlovákok..... És azt akarják elérni, hogy a magyar adórezidens, ne külföldi, hanem magyar autót vezessen....

Ha valaki kimegy egy évre dolgozni és bejelentkezik kinti lakcímre, akkor szó sincs róla, hogy mindent fel kell számolni itthon. Amíg kinn van, kinti lakcímmel, vehet külföldi autót, de abban az évben kint kell majd adóznia. Aztán ha egy év után hazajön és hazahozza az autóját, akkor azt az autót be kell itthon regisztrálni, hiszen visszajelentkezett Magyarországra és innentől kezdve magyar autót használhat.

És mellőzd kérlek az ilyen lenéző megjegyzéseket, hogy haladtunk végre kicsit előre, mert te vagy az akinek még a legalapabb dolgokat is el kell magyarázni, mert annyit sem tudsz a jogról meg az EU-ról, hogy mi alapján minősül valaki magyar, szlovák vagy német lakosnak.....

Véleményem # 2012.01.30. 14:01

Mocsi45 amíg nem értetted meg, nem dolgoztad fel, nem érted el az életed során azt az emberi fejlettségi szintet hogy megértsd ezt vagy nem aludtál rá egyet, amit StefanAti írt, addig ne írj ide ostobaságokat az Eu-ról meg a magyar emberről.

StefanAti # 2012.01.30. 14:58

A GOND a negyedik kérdésedben van a zárójel után a vessző előtt.... Erről beszélnénk már hetek óta....

Egyébként ha ilyen okos vagy akkor keress rá kérlek ezekre:

MAGYAR KÖZLÖNY - 2011. évi 79. szám 22885, 5.pont
majd ennek a módosítása:
MAGYAR KÖZLÖNY 2011.évi 140.szám, 129.oldal 33.

Szóval akkor vezethetik Magyarországon? Szerinted? Végülis ezért vagyunk itt, hogy megtudjuk.....

StefanAti # 2012.01.30. 15:07

Hogyan igazolja bárki, hogy hol él az EU-n belül, ha egyszer nincsenek határok és elvileg bárhol tartózkodhat bárki? Bemondásra?

EZT MÁR LEÍRTAM AZ ELŐBB IS, DE EZEK SZERINT ELFELEJTETTED: AHOL ADÓREZIDENS VAGY!! Tudod, lakcím, társadalombiztosítás, munahely, adóbevallás...

Ha valakinek bármilyen magyar lakcímkártyája van, akkor automatikusan nem vezethet külföldi rendszámú autót? (Ha IGEN a válasz, akkor mégis milyen jogon nem, kinek árt vele, milyen ráció van mögötte?)
ERRŐL BESZÉLGETNÉNK!!! EZ A PROBLÉMA AMIÉRT A FÓRUM MEGALAKULT ITT!!

Ha „az EU-nak kisebb gondja is nagyobb annál, hogy a magyarok milyen autót vezetnek.....”, akkor ez miért zavarja a magyarokat? Nem onnan kéne példát venni, ahova szeretnénk tartozni? Ha őket nem érdekli, lehet, hogy minket sem volna szabad, hogy érdekeljen? (Vigyázat, becsapós: költői kérdés volt!)
AZÉRT MERT AZ EU-t NEM ÉRDEKLI ANNYIRA HOGY VISSZAVONASSA, DE A MAGYAR RENDŐR VESZI LE A RENDSZÁMOT NEM EU KÉPVISELŐK IGAZOLTATNAK AZ UTCÁN TE HÜLYE!

Biztos, hogy „te vagy az akinek még a legalapabb dolgokat is el kell magyarázni, mert annyit sem tudsz a jogról meg az EU-ról, hogy mi alapján minősül valaki magyar, szlovák vagy német lakosnak.....”? Nem lehet, hogy bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű?
NEM! MERT PÁR ÓRÁVAL EZELŐTT IS ELMAGYARÁZTAM MÁR, HOGY MIBŐL DERÜL KI, HOGY VALAKI MELY ORSZÁG LAKOSÁNAK MINŐSÜL!! ERRE MOST UGYANEZT MEGKÉRDEZTED ÚJRA A KOMMENT ELEJÉN!

StefanAti # 2012.01.30. 15:21

Köszönjük Mónika, hogy megoldottad a problémát, örülök neki, hogy téged nem zavar ha mi külföldi rendszámmal járunk....

Ja még csak annyit, hogy ez nem egy parlamenti belső fórum, úgyhogy az üzeneted, hogy ébredjünk fel, hogy mekkora szart csináltunk magunknak szerintem nem jutott el az illetékesekhez... De azért köszi....

StefanAti # 2012.01.30. 15:29

Na ezt nem jol tudod!!!!! A ket dolog teljesen fuggetlen egymastol!! Es nekem ez a szakmam, ugyh kerdezz nyugodtan!!

Kepzld van szlovak cegem es nem vagyok szlovak adorezidens!
Magyar lakcimem van, itthon adozom!
De kepzeld vsn Seychellesi cegem is! Megis magyar adorezidens vagyok!

Véleményem # 2012.01.30. 15:33

Külföldi rendszámú autód is van akkor?
Hogyan használod? Volt már probléma belőle az új törvény miatt?

S8ABT # 2012.01.30. 15:34

Mocsi45!
Igazad van!Mindenben!
Többiek!!
Magyarország Uniós tagállam nincs jog amellyel felülbírálhatná az Unióban elfogadott szabályokat!!
Ha a tulajdonomban van,és biztosításom van rá olyan rendszámmal használom amilyennel akarom,ahol akarom!!!
Aki ezt kétségbe vonja (rendőr,vámos,bárki) azt feljelentem!!!
Nincs állam az államban értsétek meg!!!EU-van!!!!

S8ABT # 2012.01.30. 15:49

Hölgyek,Urak!
Feszülnek olyasmin ami egyszerű!!!
Magyarország nem hozhat olyan törvényt amely nem illeszkedik az EU szabályaihoz!!
De mivel hozott (nem az első eset,csak a regadó miatt sem szólt senki) amig valaki nem tesz feljelentést az eljáró hatósággal szemben (ha valaki a külföldi azonosítómhoz vagy ne adj isten forgalmimhoz nyúl,én leszek az első)addig lehet fenyegetőzni!De amint adott ország vizsgálatot indít,hogyan is mert egy magyar "szerv" olyasmit tenni amihez nincs joga (hiába a saját területe,mert az nincs neki EU-van!!)meglátjuk mit fognak mondani az okosok!
Győzike azért rossz példa,mert mindenki azt nézi hogyan szerezte a pénzét!!!Ebben a témában nem ez a kérdés!!
Bárki bérelhet autót,bárhol!!És bárhol vezetheti,amig biztosítva van!!!!

StefanAti # 2012.01.30. 15:51

Velemenyem:

Jelenleg nemet rendszammal jarok! Voltam a kozlekedesfelugyeletnel elso forgalombahelyezesi engedelyt csinaltatni! Ez utan 3 honap van regado befizetesere, atirasra, stb.... De ezt a papirt elfogja a rendor, hogy elkezdodott a regisztracio (torvenyben benne van), igy mar nem kotekedhet....