Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.06.13. 12:21

Akkor neked a munkáltatói igazolás tök felesleges.

Sinclair # 2012.06.13. 10:27

Nekem a jogsiban van címem !
Az évvégéig tartó razziát azért említettem, mert a TV-ben ezt mondták !, a razzia eltart évvégéig.
Bár már mondtak sokkmindent !

Kassad # 2012.06.13. 10:18

Ez világos. Én arra voltam kíváncsi, h fejlemény van-e?
Tehát konkrétan vissza minősítették-e azóta megint a közbiztonhalságra különösen veszélyes eszközzé vagy korlátozzák-e egyéb módon a birtoklását/használatát.
De akkor nem.
Köszönöm,

StefanAti # 2012.06.13. 10:08

A lézerblokkolók között nincs különbség és jelenleg Mo.-n semmilyen törvény nem tiltja a használatát, nincs köztük legális meg illegális fajta....

Egyetlen törvényre hivatkozva tudnak büntetni, az pedig az, hogy "nem gátolhatod a rendőrt a munkájában". Vagyis ha végig blokkolod a mérést, akkor gátolod a munkájában.
Ezért szokták azt ajánlani beszereléskor, hogy ha csipog mert mérnek akkor lassíts majd kapcsold ki.

Az, hogy ha lelassítasz és utána be tudnak mérni, akkor nem gátoltad a munkájában, igaz téged pár másodperccel később tudott bemérni mint olyat akinél nincs blokkoló....

Kassad # 2012.06.13. 08:17

"Ez egy érdekes kérdés, mert ez szerintem megint nem tiszta egyik oldalon se, hogy most tiltják vagy sem, illetve melyik tiltott melyik nem."

Lézerblokkolóból szerintem működési elvet tekintve nincs többféle. Így tudomásom szerint nincs köztük legális és illegális. Olyan meg ami ártana a mérőberendezésnek pláne nincs.

Véleményem # 2012.06.13. 07:19

andream

Járművezetőként teljesen jogszerű a használat. Üzembentartóként sajnos nem, de ezt nem minden esetben vizsgálják...

Mohács

Ez a kamerarendszer nem schengeni határon megtalálható, ki van építve, de tudomásom szerint nem használjak nem üzemel.
Az ötlet jó, de pénz kérdése és erre biztos nem fognak áldozni.
Az a fontos, hogy az (volt) államfőnknek legyen milliós zongorája (ami most gazdátlan, feleslegessé vált), több százezres függönye, majd fizessünk neki egy házat, egy autót, egy sofőrt, és a fizetését még dobjuk össze adófizetők...

Kassad

Ez egy érdekes kérdés, mert ez szerintem megint nem tiszta egyik oldalon se, hogy most tiltják vagy sem, illetve melyik tiltott melyik nem. Van amit legálisan szerelnek be és engedélyezve van, azt elméletileg szabad. Van olyan ami nem legális azt viszont elvehetik és büntethetnek rá.
Függ attól milyen mértékben zavarja meg a traffit, okozhat e károsodást benne stb.

Kassad # 2012.06.13. 06:44

Apropó blokkolhatatlan traffipax. Elnézést az offért, de pár hete volt itt téma a lézerblokkolók lehetséges betiltása. Ez ügyben tud valaki valami fejleményről, vagy csak szóba került?

Mohács # 2012.06.13. 06:44

Hát mit ne mondjak, jó a kérdés:

"Ehhez kapcsolódóan továbbra sem értem annak a páneurópaiságát, hogy mi a fenéért lehet egy fél évben csak egy hónapra bérelni külföldről autót magyarnak?
Mennyiben nem korlátozza ez a határon átnyúló szolgáltatások nyújtását mint alapgondolatot?"

Mohács # 2012.06.13. 06:41

Kassad

Ez igaz! De a tényleges adócsakóktól befolyt bütetésekből és más bütetésekből átcsoportosítva finanszírozható lenne a rendszer.
(Ennek feltétele, hogy bütetéseket ne "tapsolják el" hanem hasznos dolgokra fordítsák...)

Példa: http://automenedzser.hu/…tatla_G2R836

Kassad # 2012.06.13. 06:38

"Arra leszek még kíváncsi ha elfogadják a törvényt és modosítják akkor is ez a církusz lesz évvégéig közterület stb.?"

Szó nincs arról, hogy ez év végéig menne. Vagy akár a Forma1-ig. Ez egy "razzia", "akció", ilyen szavakkal illették mindenütt...

Kassad # 2012.06.13. 06:36

"http://hvg.hu/…i_rendszamok"

Ehhez kapcsolódóan továbbra sem értem annak a páneurópaiságát, hogy mi a fenéért lehet egy fél évben csak egy hónapra bérelni külföldről autót magyarnak?
Mennyiben nem korlátozza ez a határon átnyúló szolgáltatások nyújtását mint alapgondolatot?

Kassad # 2012.06.13. 06:33

Mohács

A kamerás ötlettel egy baj van. Miután megfinanszírozták, be kellene szedni az árát büntetésben...

Kassad # 2012.06.13. 06:32

"Szóvá tettem, hogy két ugyanúgy viselkedő, ugyanolyan szavakat használó kommentelő közül az egyiket törlik, a másik marad."

Ahhoz lehet köze, hogy "szopni jár ide" barátunk MINDENKIT egyből szó szerint "kurvaanyázott", aki esetleg fel merte hívni a figyelmet a sorozatos tárgyi tévedéseire, arra bíztatta, hogy a témához szóljon hozzá, vagy arra, hogy ne fröcsögjön, mindenkiről és mindenről, ami magyar; ad absurdum arra mert utalni, hogy mivel ugyanazt a 20 szót használja, nem-e ugyanaz a személy, akit már 4-szer töröltek...

Én ezt úgy gondolom nem tettem. Így az "ugyanúgy viselkedő"-t ki kell, hogy kérjem magamnak. Egyébként furcsálom is, hogy neked ez nem tűnt fel.

Felhívnám arra is a figyelmet, hogy akad némi hangulat és hasznos információ-béli különbség a fórumon olyankor, amikor itt van az immáron ötödjére kimoderált kolléga, és olyankor, amikor a helyén van, a szemetesben... Ez viszont gondolom már mindenféleképpen feltűnt...

Kassad # 2012.06.13. 06:15

"nem tudtam volna igazolni, hogy van e munkahelyem.
Ez is olyan dolog nem muszáj , hogy legyen !"

Az jelenleg sem kell, hogy legyen. Nekem sincs. A szokásos tartózkodás verziót elég ha igazolod bármilyen hatósági igazolvánnyal, amin szerepel a kinti lakcím. szerencsés esetben ez jogsi vagy ID, amit amúgy is hordanál magaddal.

Mohács # 2012.06.13. 06:01
Mohács # 2012.06.13. 05:58

Tudom most sokan le fognak hurrogni de a skandináv példa (rendszámfelismerő rendszer) szerintem Magyarországon is megtérüne. A skandináv államhatárokon az országtáblán kívül található még egy kamera is ami többek között ezt a célt is szolgálja. Ezt lehet alkalmazni schengeni külső és belső határokon is. Pl. Helszinkiben a ki és beléptetést a hajókról egy kamerával felszerelt kanyarral oldják meg. Aki ellenérvnek például Finnország határait hozná fel –tengerrel határolt területek- valamint azt, hogy a zöldhatáron is érkezhetnek személygépkocsik az ország terletére, annak mindjárt említeném, hogy a rendszámfelismerő rendszer kiegészül a rendőrautókba szerelt kamerás nyomonkövetéssel. Ezzel a módszerrel szűrik ki például az észt rendszámú autokkal közlekedőket. Nincs felesleges dokumentumkötelezettség, nem terheli anyagiakkal az embereket (dokumentumok beszerzése), nincs zaklatás a szervek részéről és jól alkalmazható a rendszer.
Mellesleg megjegyezném a kamerák használata Magyarországon is tervben van:
http://videotar.mtv.hu/…_kamera.aspx

A többi már adatkezelés kérdése...

Arról nem is beszélve amit példának Sinclair hoz fel:

"Ezzel továbra is azt érik el jönnek majd turisták Forma1 stb. és valaki rossz helyen parkol nem csak megbüntetik hanem ki hívják rá a NAV-ot is aztán a külföldi értethlenűl áll, hogy itt mi folyik, de az is aki kint élő magyar és nem törödik vele, hogy milyen új fejlemények vannak itt."

(Jól lejáratnák vele az országot.)

Sinclair # 2012.06.13. 04:30

Arra leszek még kíváncsi ha elfogadják a törvényt és modosítják akkor is ez a církusz lesz évvégéig közterület stb.? vagy bfejezik ezt végre és max a szokásos rutin ellenőrzések lesznek mint bárkivel?
pl. magyar rendszám

Sinclair # 2012.06.13. 04:24

Igaz azért vigyázni kell, de ahogy ez a cikk is irja kerékbilincs stb. akkor értesítik a NAV-ot, igaz jobb félni mint megijedni.
,de hogy mindenki ezzekl foglalkozik !
Legközelebb már a BKV ellenőr is !
Ezzel továbra is azt érik el jönnek majd turisták Forma1 stb. és valaki rossz helyen parkol nem csak megbüntetik hanem ki hívják rá a NAV-ot is aztán a külföldi értethlenűl áll, hogy itt mi folyik, de az is aki kint élő magyar és nem törödik vele, hogy milyen új fejlemények vannak itt.
Remélem mi hamarabb változik valami, igaz én amikor nem rég itthon voltam korábban említettem, hogy nem történt velem semmi a közutakon, de nem is volt nálam semmilyen fordítás em csak a kinti jogsim abban a címem a kocsi a nevemen stb.
Söt most jelenleg váltottam munkát is és éppen abban az időben voltam, hogy ki léptem és még nem volt új munka szerződésem stb. gyakorlatilag nem tudtam volna igazolni, hogy van e munkahelyem.
Ez is olyan dolog nem muszáj , hogy legyen !

Fantomas1 # 2012.06.12. 22:00

Állítottam, hogy velem szemben trágárkodtál?

Szóvá tettem, hogy két ugyanúgy viselkedő, ugyanolyan szavakat használó kommentelő közül az egyiket törlik, a másik marad.
És ez már nem egyszeri, hanem rendszerressé váló dolog.

Kassad # 2012.06.12. 21:37

Kedves Fantomas1,

Veled szemben trágárkodtam, gyalázkodtam egy picit is?

Fantomas1 # 2012.06.12. 21:31

Sinclair,

Úgy legyen, ahogy írod, de én azért erre nem vennék mérget. Mindenesetre majd gyorsan lezárom az autót, aztán hadd várjanak, ha a papírjaim akarják. Persze amikor visszamegyek az autóhoz, tisztes távolságból szétnézek és ha az autóm közelében van a szerv, akkor még elmegyek elintézni valamit, vagy kávézni, fagylaltozni... :-))

Értelmetlenül üldözik a külföldi rendszámosokat

http://www.hir24.hu/…dszamosokat/

Jók a hozzászólások a cikk alatt. Az első

"Nem tudom. Nem lenne célszerűbb inkább a gépjármű utáni adók, járulékok mérséklését fontolóra venni, a környező országokéhoz hasonló szintre csökkenteni? Mert ugye akkor lásd bolond magyarja, ha itthon is annyiért veszem meg, sőőt, esetleg fenn is tarthatom plusz költségek nélkül, akkor nem megyek külföldre vásárolni autót, ergo: itt veszem meg az autót, itt fizetek adót utána, nem idegeskedek, hogy lebukok, nem kell ezért külön csoportokat fenntartani razziázni, és a többi és a többi. Vagy ehhez elég lenne a józan paraszti ész is, ami az országot vezető emberkékben hiányzik???"

andream # 2012.06.12. 17:02

Sziasztok.A segitsegeteket kernem.Angliaban elek 10 eve,de meg mindig van magyar lakcimem.Angliaban olyan intezmeny NINCS,ahol igazoljak a lakcimemet...tehat lakcimkartya itt nincs.Egyedul az angol jogositvanyomon szerepel az angol lakcimem(ami arckepes,tehat igazoltataskor elvileg el kellene fogadniuk).Szerintetek akkor hazamehetek autoval Magyarorszagra?A magyar nagykovetsegen adtak tajekoztatast errol a torvenyrol,de ok igazolast nem tudnak adni semmirol,ami ehhez szukseges lehet.Azt javasoltak,hogy forduljak a magyar rendorkapitanysaghoz(adtak is egy emailt).....de ok az eletben nem fognak nekem visszairni.(hiaba irtam nekik).

Sinclair # 2012.06.12. 11:24

Ez így van !
Ha szabályosan parkolsz pl. csak egy lakótelepen még parkoló óra sincs nem fognak veled foglalkozni, csak azért mert külföldi rendszámod van, bárki megállhat amúgy is mit foglalkoznának veled ha szabályosan parkolsz !
A közterületeseknek nem ez a feladatuk nekik sem kell a probléma.
Ha meg szabálytalan vagy akkor a magyar rendszámot is megbünteti. Annyi a különbség, hogy itt értesítheti a NAV-ot, de ez már közterületesektől is függ, mert elsülhet ez rosszul is !

Kassad # 2012.06.12. 11:09

A közterület felügyelet az a tilosban parkolás témaköre. A fizetős helyen jegy nélkül parkolás nem hozzájuk tartozik. Tehát ha csak nem 3-4 olyan helyre akarsz parkolni, ahol tilos, akkor nem fog jelentgetni senki...

Kassad # 2012.06.12. 11:07

"Az ugyanúgy gyalázkodó, trágárkodó Kassad viszont megintcsak maradt."

Kedves Fantomas1,

Veled szemben trágárkodtam, gyalázkodtam egy picit is?