Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.01.24. 07:04

Jani79,

Te vagy az üzembentartó is a forgalmi engedély szerint?

Kassad # 2012.01.24. 07:29

Bizony erről LEHET szó, ha az üzembentartó szó szerepel a forgalmidban a neved előtt, és a rendőr betű szerint veszi a törvény üzembentartót definiáló sorát. Egyéb esetben nem gond a magyar lakóhely megléte.

Kassad # 2012.01.24. 08:13

Mivel én magam magyar paraszt vagyok, így nem tudom a választ, és megkérdezem semleges személyben:

Mit mond a netikett arról, ha egy hozzászólónak már vagy a 10-ik öcsi jelzi, hogy - a stílusosnak és hatalmas általános műveltségről tanúskodónak szánt, de ehelyett csak a hazajönni készülőknek az információkeresést megnehezítő, és az életükből ezáltal értékes időt elrabló szómenéseket mellőzze -, de az illető ezt egész egyszerűen leszarja?

Úgy is kérdezhetném, hogy amennyiben mind a 10 öcsit egyúttal parasztnak (esetleg köpő jelleggel "magyarnak") is minősítjük, akkor a netikett szerint folytatható-e a nehezményezett szómenés minden további illemszegés nélkül?

Segítségeteket előre is köszönöm!

emina # 2012.01.24. 13:12

Nálunk a helyzet a következő:én jómagam külhoni magyar vagyok, azaz szlovák állampolgár, a párom,akivel együtt élek (Magyarországon), ő magyar állampolgár.A kérdésem az lenne, ha egy szlovák rendszámú autó az én nevemen van, azt a párom használhatja a mindennapokban (Magyarországon)? Vagy ha nem, mi szükséges hozzá?

Kata77 # 2012.01.24. 13:21

Köszi Kassad. Megkérdezhetem ezt honnan ollóztad? Elolvasnám a teljes passzust.

Kassad # 2012.01.24. 13:42

Kata77, emina:

http://www.police.hu/…0110909.html

maga a törvény:

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

aminek a:
20. § (11)

25/B. §

és a

47. § 18.
részletei alapján okoskodunk itt a fórumon (már aki).

Kassad # 2012.01.24. 13:44

Ja és maga a büntetés folyamata:
http://jogszabalykereso.mhk.hu/…/njt_doc.cgi?…

3.

evusk # 2012.01.24. 17:18

Próbáltam kibogozni a korábbi hozzászólásokból, de nem minden kérdésemre találtam meg a választ. Tudnátok nekem is segíteni?
Nekem a férjem német állampolgár, német és magyar lakcímmel is rendelkezik. A szülei (akik ugyancsak németek és ott is élnek) kölcsönadták nekünk az autójukat, német rendszámmal. Ök az üzembentartók, vagyis a tulajdonosai, ök is maradnának, ha ez lehetséges. Èn magyar állampolgárként és lakcímmel milyen papírokkal vezethetném ezt az autót?

Spagyesz # 2012.01.24. 18:47

Jó a link Kassad, köszi! Benne van sok minden amire sok kérdező kíváncsi itt.

Sajnos néhány bekezdés benne viszont felháborító. :(

Kassad # 2012.01.24. 19:10

Azt azért ne felejtsd el az olvasáskor, hogy a rendőrséges link egy nem hivatalos állásfoglalás, és mint ilyen tárgyi tévedéseket is tartalmaz, ahogy kell.

Pl.:
"Amennyiben a külföldi okiratot nem a Magyar Országos Közjegyzői Kamara, vagy magyar konzuli tisztviselő fordította le, a fordítást hitelesnek kell tekinteni akkor is, ha annak helyességét a magyar konzuli tisztviselő konzuli tanúsítvánnyal igazolja."

Na a Magyar Országos Közjegyzői kamaránál épp csak ki nem röhögtek, miközben küldték az x mennyiségű törvényi hivatkozást arra, hogy Mo-n csak az OFFI fordíthat hitelesen, ők nem...

Ezen kívül ugye ez a mondatpár:

"A lakóhely és szokásos tartózkodási hely meglétét az intézkedő rendőri a nyilvántartásban ellenőrzi. Szokásos tartózkodási helyen az érvényes tartózkodási helyet kell érteni."

Már mi a fenéért kéne azt tekinteni, ha egyszer én mást állítok és a törvénynek megfelelően igazolom is? Ez úgy hülyeség ahogy van (persze alá sincs támasztva jogi hivatkozással, csak oda van vágva)...Nyilván arra gondoltak, hogy amennyiben ezzel ellentéteset nem igazolsz, mint pl. egy itthon tanuló külföldi diák esete vagy ilyesmi, dehát ez ettől még nem lesz kevésbé pontatlan...

StefanAti # 2012.01.24. 19:17

Aki külföldön él, és van kinn bejelentett lakcíme, esetleg kinti jogosítványa, azzal nem lehet baj. Nyugodtan hazajöhet, mert külföldi lakcímmel nyugodtan vezetheti az autóját. Tévhit, hogy a külföldön élők nem jöhtnek haza.
Ez alól kivétel, aki feketén van kinn és nincs kinti lakcíme, stb.
Ha hivatalosan vagy külföldön akkor hazajöhetsz a hivatalos külföldi autóddal. Nem azokat akarják kiszűrni, akik külföldön élnek és éppen hazalátogatnak, hanem azokat akik magyarországon élnek, minden papirjuk magyar és közben külföldi rendszámot vezetnek....

MOCSI45
Senki nem kiváncsi arra, hogy mivel jársz, senki nem is kérdezte. Ha az én hozzászólásom háborított fel és késztetett arra, hogy kisregényt írj az összes lehetséges közlekedési eszközről és összes országról ahova elbújhatsz a fórum többi hozzászólója elől, akkor bocsánat, hogy elraboltam unalmas életedből néhány órát.

Arra próbáltam utalni, hogy IGNORÁLNI a hatályos törvényeket és elkerülni a hatóságokat lehetetlen és a lehető legrosszabb megoldás. Néhány rendőrtől, főleg a 13. kerületben az is kitelik, hogy megfordulnak este a Váci úton, ha szembe jön egy külföldi rendszám, csak hogy igazoltassák... Bármilyen autód van, anélkül, hogy padlógázzal átmennél a piroson, nem lehet elmenekülni....

Ha pedig leállít zsebében a kinyomtatott törvénnyel, amelyen kiemelőceruzával kihúzták a lényeges pontokat, akkor hiába magyarázod, hogy EU-ban vagyunk, azt fogja mondani, hogy igen EU-ban, azon belül Magyarországon úgyhogy jelenleg ezek a szabályok vonatkoznak ránk...

Szóval ez az Ignoráljuk a hatályos törvényeket, ez elég veszélyes játék.... Ennyi erővel lopott autóval is közlekedhetek, mert azt mondom, hogy ignorálom a törvényeket és feljelentem zaklatásért a rendőrt, ha kötekedni próbál miatta????

Jani79 # 2012.01.24. 22:55

Kassad

Igen én vagyok a, tulaj, és az üzembentartó is. Igaz a Forgalmiban, az angliai címem szerepe. Ha angol jogsim lenne amin ugye szerepel az angliai cím is, akkor is bele köthetnek?
Előre is köszi

Jani79

kovazoltan # 2012.01.25. 08:13

Hát itt még mindig az anyázás van napirenden. Erről egy vicc jut eszembe,"Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:
NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

  • Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

  • Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,

az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:

  • Nem látom az őrséget, és tábla sincs.
  • Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza." szerintem ehhez nincs mit hozzá fűzni.
StefanAti # 2012.01.25. 08:38

Jani97

Ha angol lakcímed van és esetleg angol jogsid, akkor biztosan nem kötnek beléd.
A rendőrök viszont le tudják ellenőrizni a helyszínen is, hogy van e magyar lakcímed. Ha van akkor már problémásabb a helyzet.
Magyar lakcím nélkül biztosan nincs semmiféle gond az angol rendszámmal ugyanis nem állampolgárságra mennek, hanem tartózkodási helyre....

Kassad # 2012.01.25. 08:54

Egyetértek, ha eleve magyar papírt nem is adsz oda, akkor gond nem lehet. Honosítsd a jogsit.

Jani79 # 2012.01.25. 20:30

StefanAti, Kassad

Ezen gondolkodtam, én is. De, ugye mivel magyar vagyok van magyar személyim. Az alapján meg már meg tudja nézni, hogy van-e magyar lakcímem (egyébként igen van, de nem lakom ott). Csak a jogsit nem mutathatom, mert személyazonosításra ugyan alkalmas, de mivel nem magyar okmány, ha nem tudok mellé útlevelet mutatni, akkor nem tartózkodhatnék az országban. Ha meg a magyar utlevelet mutatom, akkor megint csak ott vagyok, hogy mindent megtud.

StefanAti # 2012.01.25. 21:13

Mocsi45

Te miről beszélsz? De most komolyan. Nem mi vagyunk értetlenek hanem te. Honnan szeded, hogy minden külföldi rendszám ilyen?

Töredékének sincs külföldi lakcíme... vagy fogalmad sincs miről beszélsz, vagy tényleg nem Magyarországon élsz....

StefanAti # 2012.01.26. 07:20

Na látod MOCSI45, innen látszik, hogy soha nem volt közöd külföldi rendszámhoz és nem is tudod hogy miről szól ez az egész. A következő a lényeg:

Magyarországon több ezer olyan NÉMET rendszámú autó fut, melynek a rendszáma ND vagy RO-val kezdődik! Ezek ugyanis németorságból bérelt (lízingelt) autók! És ezek az autók NEM magánszemély nevén vannak, hanem német CÉG nevén, amely cég havonta kiszámlázza a magyar cégnek vagy magyar magánszemélynek az autót! Ez a bérleti konstrukciót hívják tartós bérletnek és több ezer magyar ember magyar lakcímmel és magyar cégével bérli az autót.... Szóval azért nem kell lakcím, mert német CÉG nevére vesszük az autót!!!!

SZLOVÁK rendszámnál ugyanez a helyzet!! A szlovák rendszám azért érte meg, mert az autóra a szlovák cég visszaigényelheti az ÁFÁT!!! Ezért olcsó az autó, mert szlovák cég nevére veszed, nem azért mert szlovák lakcímed lesz és megveszed magánszemélyként!!! Itt látszik, hogy soha nem is értetted, hogy mi a szlovák és német rendszámok LÉNYEGE!!! Nem az hogy magánszemélyként kinti lakcímmel vegyek autót, hanm az hogy cég nevére veszem és se regadót nem fizetek se ÁFÁT!!!!!

Úgyhogy nem kényszerzubbonyozni és hülyének nézni kell a másikat, hanem utánaolvani, hogy mi van az egész rendszámmizéri hátterében!!!!

Budapesttől 60 km Szlovákia, 1,500 EUR-ért alapítasz egy szlovák céget és regadá és ÁFA nélkül tudsz rá autót venni!! Ez a lényeg!!
Ha meg Németországból bérelnél autót, akkor az egész bérleti díjat le tudod költségeli és jobban jársz mintha a magyar céged venne cégautót!!!

Ennyi a lényeg és hidd el a kinti rendszámok 90% ilyen formában van itthon!!!!!

StefanAti # 2012.01.26. 07:30

Egyébként MOCSI45 írd be GOOGLE-be azt, hogy SZLOVÁK RENDSZÁM vagy azt hogy NÉMET TARTÓSBÉRLET és nagyon sok olyan céget dob ki, ahol szépen le van írva, hogy akkor éri meg, ha SZLOVÁK CÉG nevére veszed az autót vagy akkor éri meg ha NÉMET CÉG nevén van az autó, stb.... Egyértelműen le van írva, hogy NEM magánszemélyként, NEM külföldi lakcímmel, hanem kinti CÉGGEL éri meg autót üzemeltetni, amihez a magyar tulajdonosnak, aki vezetni fogja az autót NEM KELL kinti lakcímet igényelnie...... És szinte az összes autó ilyen Magyarországon!!

mylon # 2012.01.26. 08:06

Jó ideje nem szólok hozzá már a témához, mert látom még mindig Mocsika a téma :DD

StefanAti # 2012.01.26. 08:24

Én még új vagyok ezért vettem fel a kesztyűt, de már kezdem unni MOCSI-t.

Ezek szerint ti már megküzdöttetek vele? Tényleg köze nincs a témához vagy csak szórakozik??

Elegedett vasarlo # 2012.01.26. 16:47

StefanAti cafolnam azt a hozzaszolasod miszerint angol lakcimmel meg jogsival semmi bajod nem lehet. Akinek van bejelentett magyar lakcime emellett az feljen en vagyok ra az into pelda. Az intezkedo rendor semmibe vette az angol jogsit meg a rajta egyertelmuen megallapithato lakcimet. Sot tovabb megyek a sved szemelyi igazolvanyomat sem ismerte fel es elvette a rendszamot es a kocsi papirjait. Rohej az egeszben, hogy ugye az okmanyiroda ket nap mulva kiadta es megszuntette az eljarast. Ezutan kijott egy 200000ft-os birsag amiben indoklaskent az szerepel hogy kizarolat magyar okmanyokat adtam elo es elismertem a szabalysertest... na most a jegyzokonyvben a rendor sajat kezuleg beleirta h angol jogsi, sved szemelyi stb... na erre varrjatok gombot....

StefanAti # 2012.01.27. 07:17

Azért regisztráltam a fórumra, hogy hasznos információkat gyűjtsek, naprakész legyek vagy segítsek másoknak mert úgy gondolom elég jól ismerem a témát ami engem is érint.

Már 2008-ban USA rendszámú autóval jártam. Magam vettem meg Miami-ban az autót az ott alapított cégemre, személyesen intéztem a papirmunkát ott is, meg Hollandiában is mikor kinyitották a konténert. Aztán mikor az állam kiszűrte az USA rendszámokat szlovák céget alapítottam és vettem rá autót és motort. A motorom még mindig szlovák rendszámos, de autót azóta már német rendszámút használok...

Mindig mindent magamnak intéztem, szóval azt hiszem van némi közöm a témához, mindig figyelemmel követtem a jogszabályváltozásokat. Tényleg segíteni szeretnék, de ne várd MOCSI, hogy bárki "bizonyítékokat" fog kitenni az internetre. Egyébként sem kell, mert aki érintett a témában az tudja, hogy úgy van ahogy én mondom.

Ugyanakkor hogy érezd a jóindulatomat felajánlok egy személyes találkozót ahol mindent tudok neked bizonyítani... Még a kávét is én fizetem... Ja egyébként nemzetközi adótanácsadással foglalkozom már sok éve. Hivatalosan is megkereshetsz, bár nem hiszem hogy ki tudnád fizetni az óradíjam. Ennek ellenére a személyes találkozó ajánlata áll, teljesen ingyen, sőt ha érdekel még el is viszlek egy körre a német rendszámú autómmal...

Ha ez ilyen formában nem érdekel, akkor viszont kérlek hagyd, hogy azok beszélgessenek, akik információt szeretnének cserélni a témában... Egy hete vagyok a fórumon,de van itt olyan ember, akinek már bizonyítottam privátban...

StefanAti # 2012.01.27. 07:20

MOCSI45: "De tegyük fel egy pillanatra, hogy ez így van. Akkor is 100% biztos vagyok benne, hogy a NÉMET (vagy SZLOVÁK) ÁLLAM nem engedi egy percig sem, hogy az általa kibocsátott rendszámok illegálisan legyenek felhasználva."

Az általuk kibocsátott rendszám nincs illegálisan felhasználva. Jelenleg a magyar állam küzd azon, hogy a magyar emberek ne vezessenek külföldi rendszámot. Nem a németeknek vagy a szlovákoknak van ezzel baja. A németeknél vagy a szlovákoknál nem illegális az, hogy magyar ember által bérelt autó vagy német/szlovák cég tulajdonában lévő autót magyar ember vezessen. Ez a probléma a magyar államot zavarja, hiszen ők esenek el regadó és ÁFA bevételtől....

DjBluelight # 2012.01.27. 09:25

"Elégedett vásárló": Ezutan kijott egy 200000ft-os birsag amiben indoklaskent az szerepel hogy kizarolat magyar okmanyokat adtam elo es elismertem a szabalysertest... na most a jegyzokonyvben a rendor sajat kezuleg beleirta h angol jogsi, sved szemelyi stb...

Szerintem érdemes lenne fellebbezni a végzés ellen, arra hivatkozva, hogy valótlan tényeket állítanak.
Be lehetne mutatni a külföldi okmányokat mégegyszer, meg 1-2 "külföldi" közüzemi számlát.
A munkaszerzödést meg ne akarják, mert felháborítónak tartom, hogy bárki is beletolja az orrát egy számára vadidegen ember munkaszerzödésébe.
Egyébként is, mi van, ha valaki épp munkahelyet vált?

Kíváncsi lennék az ügy végére, persze csak akkor ha publikus.