Külföldi rendszám-magyar vezető


Véleményem # 2012.06.14. 17:44

kovácselvtárs

Ha nyíltan nem is, de ezt próbáld elérni, hogy mások elhiggyék ugyan úgy zajlik minden mint egy éve. Pedig nagyon nem így van...

Véleményem # 2012.06.14. 17:26

kovácselvtárs

Két álláspont van. Az egyik a tiéd a másik az enyém. Én a sajátom mellett érvelek, te a sajátod mellett.
Ha nálad ez védekezésnek számít, akkor legyen, annak nevezed aminek akarod.

Lehet hogy nem szomorít el, de ha a törvény ellen beszélsz és a kommentálásaidból indul ki valaki, akkor belefuthat egy bírságba.

Én azért írom le hogy mit vár el a törvény, hogy ne fusson bele az ember bírságokba.

Újból elnézést kérek, hogy sokat írok...gyanús lesz a végén...

Kassad # 2012.06.14. 17:16

Azt akartad írni, hogy Ma’a salama ?

Mindketten tudjuk, hogy nem én fogok menni :)

Ha "csak ennyit" akartál, milyen okból maradsz még?

Kassad # 2012.06.14. 16:35

Már elmondtad! Csak ennyit akartál!

Szia!

Véleményem # 2012.06.14. 16:35

kovácselvtárs

Lehet hogy tudsz kulturált stílusban is írni. De egy egy szóval elárulod saját magad hogy ismét vissza jöttél egy nick névvel.
Senki nem említett törölt felhasználókat amióta te itt vagy ahhoz képest nagyon képben vagy. GYANÚS

Ha jógibece,Shohat,nándorfehérváry,mdrs12 nem egy és ugyan az lenne, akkor miért nem tudtak egyszerre írni egyszer sem??? A sorral a te nick neved fog folytatódni, ugyanis, gyanús hogy utánuk te ismét ugyan azt mondod. Hiába próbálsz több személyiségként megmutatkozni.

Míg te azért jöttél hogy kétségbe vond az írásaimat addig én azért jöttem hogy segítsek. Én nem azzal foglalkozok hogy a te írásodat kétségbe vonjam, de ha gondolod ezzel is foglalkozhatok. Segíteni továbbra segítettél, egy példát hoztál, köszönöm. Pro és kontra. A törvény hatályos, e szerint járnak, sajnálom ha ez elszomorít de ez van.

Ha egy intézkedésbe beleszólsz, mint írtad te megtennéd. Én azért nem tenném még meg mert, akkor engem feljelentenek jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenséggel.

Sajnálom de nem tudok egyet érteni azzal hogy az utcán nem büntetnek, mert én sajnos tudom hogy büntetnek. Igaz nem minden esetben. Ha nem hiszed hát ne hidd, az te problémád.

Kassad # 2012.06.14. 16:34

"Köszönöm, ennyit akartam mondani."

Akkor csáó!

Kassad # 2012.06.14. 16:27

Mocsi, mocsi te szopni jársz ide...

Kassad # 2012.06.14. 16:13

De mi viszont mind most jöttünk a falvédőről, és elhisszük, hogy te nem Mocsi vagy, 6-odjára, a fizetett trolljaiddal együtt...

Salaam!

Véleményem # 2012.06.14. 16:12

kovácselvtárs

Nem kell nekem hinni. A törvény szemszögéből közelítek.
Példát mondok rá mikor hogyan vettek le rendszámot. Nem kell elhinni. Itt semmit sem kell elhinni, azt sem amit te írsz. Mindenki eldöntheti magában hogy mit hisz.
A fórumok már csak ilyenek...

Véleményem # 2012.06.14. 16:07

kovácselvtárs

Gyanús hogy sokat írok? Bocsánat...
Mit rejtegetek szerinted?

Te oda mennél, én nem. Semmi közöm hozzá és amúgy is elzavarnának onnan szerintem, egy ilyen szituációban.
Nem vagyok kárörvendő.

Védekezésnek veheted azt, hogy leírom miket írsz rosszul rólam...
A személyemmel foglalkozol nem a törvénnyel és nem a témával.

Megkérdeztem attól az embertől akitől ennyi angol rendszámot elvettek, hogy mi lett az ügyeiből. Azt mondta hogy eddig összesen kapott rá 1.200.000 Ft bírságot.

Én az ilyenek hallatán gondoltam azt, hogy jobb megfelelni a törvénynek mint az ellenkezőjét csinálni.

Kassad # 2012.06.14. 16:05

Én például sosem jártam még a Kantoni Vásáron. Sőt egyetlen ismerősöm sem. Gondolod, hogy akkor meg sem rendezik? Mi nem láttunk rá bizonyítékot... Ez így bizony gyanús!

StefanAti # 2012.06.14. 16:01

Nekünk az a gyanus, hogy uj vagy a fórumon mégis olyan, mintha régen ismernénk!

StefanAti # 2012.06.14. 15:56

kovácselvtárs azt akarja bizonyítani, hogy nincs baj, nem vesznek le rendszámot és soha nem is vettek.
Ezt azzal próbálja bizonyítani, hogy ha nem a szemed előtt vették le Véleményem, akkor biztos nem igaz, hogy levették.... És itt sincs senki akinek levették, tehát nincs baj....

jól értelek Kovácselvtárs? Valahogy csak be kellene bizonyítani, hogy igaz amit Nándy ígért hónapokkal ezelőtt, pedig nem az... :-)

StefanAti # 2012.06.14. 15:47

kovácselvtárs

Semmi gondom nincs vele, sőt!
De a magyar állampolgár, magyar lakcímmel, magyar személyivel és magyar jogsival vezet egy szlovák cég tulajdonában lévő szlovák rendszámos autót, akkor az önmagában ütközik a jelenlegi törvénnyel, amiről tudjuk, hogy egy rosszul megfogalmazott törvény és ezért vagyunk itt, hogy megfejtsük...

Én csak azt az esetet próbáltam felvázolni, hogy nem mindenki dolgozik és él külföldön, aki külföldi rendszámmal jár....

Kassad # 2012.06.14. 15:47

kovácselvtárs,

Tulajdonképpen mit szeretnél mondani nekünk?
Téged nem büntettek meg eddig, é az ismerőseidet sem. Örülünk nektek. Ti vagytok a kivételek. Mi ezzel a mondandód?

Véleményem # 2012.06.14. 15:43

kovácselvtárs

Nem drukkolok, hogy több rendszámot vegyenek le. Félre értelmeztél valamit.
A rendes embereket nem titulálom csalóknak. Próbáltam kifejteni kik lehetnek a csalók a törvény értelmében, olvass vissza aztán talán megértesz.
Honda Civicet és Kassadot jobban "ismerem" nálad több mint fél éve írok ebbe a topicba és vissza olvastam a tavalyi törvényig. Ha ez gyanús hogy többet tudhatok róluk mint te, akkor olvass vissza kérlek kb. januárig. Ha onnét vissza olvasol mindent akkor megérted mind azt amit írok és amit ők írtak eddig.

Addig meg ne írj olyanokat hogy ez meg az meg amaz gyanús.

Mond meg nekem őszintén ha veled ilyen történik az orrod előtt, hogy intézkedik jogszerűen és szakszerűen mondjuk egy rendőr egy civillel szemben, akkor te mint civil oda mész és megmondod a rendőrnek hogy ezt ne csináld?! Tiltakozok ellene, tessék vissza adni a rendszámot? Vagy hogy képzeled el ezt az egészet?

Ha kölcsön adásról van szó vagy rokoni kapcsolatról akkor ott van az 1 napos papír...

Nem kérdőjelezem meg a példádat, vagy ami történt veletek, csak vedd figyelembe, hogy ez nem így zajlik az egész országban!

StefanAti # 2012.06.14. 15:35

"„Aki Mo.-on él és dolgozik, külföldön sosem élt és nem dolgozott, nem köthető másik országhoz az minek használ külföldi rendszámú autót?”
Azért kis bogaram, mert pl. a barátja, családtagja, fia, apja, sógora, ismerőse, munkáltatója (pl. Mercedes gyár Kecskeméten), alkalmazottja, stb kölcsönadta neki, hogy menjen vele egy kört."

Vagy mert nem akart regadót meg áfát fizetni és ezért alapított egy szlovák céget................ a többit tudjuk......

Véleményem # 2012.06.14. 15:24

kovácselvtárs

Véleményem, gondolom nagyon megviselt, hogy az orrod előtt vették le 4 embernek a rendszámát. Gondolom odamentél és tiltakoztál. Szar ügy tényleg. Megviselhetett lelkileg, gondolom...

Nem tiltakoztam, kevés vagyok én ahhoz. Hidegen hagyott az egész. Nem viselt meg lelkileg.

Véleményem # 2012.06.14. 15:20

kovácselvtárs

Kellő távolságból vagyok a tűztől, égés veszély nincs.

Az angol rendszám esetében nem volt legális semmi sem. Egy külföldön leselejtezett autóval Mo.-on furikázni szerintem nem éppen szabályszerű, úgy hogy az angol autó külföldi papírjai sem voltak meg mind...

Nálam a csalók táborát gyarapítják azok, akik külföldi címet használva próbálnak külföldi rendszámú autóhoz jutni. A külföldi címen életükben nem jártak, a határt nem lépték át, tehát nálam ők csalóknak számítanak, mert a törvény értelmében rendelkeznek magyar lakóhellyel és bármilyen oldalról is nézem nem jogosultak külföldi rendszám használatára.
Aki Mo.-on él és dolgozik, külföldön sosem élt és nem dolgozott, nem köthető másik országhoz az minek használ külföldi rendszámú autót? Regadó kikerülés? Szabálysértés, bűncselekmény elkövetés eszközéül? Miért nem akarja nyilvántartásba vetetni Mo.-on?

Ha elég jártas lennél ebben a topicban és vennéd a fáradtságot akkor vissza olvashatsz Honda Civic hozzá szólásaihoz. Ő egy példa a te statisztikádra. Követi a topicot, de csak akkor ír ha valakinek a példája hiányzik. Szerintem nincs összefüggésben Kassad nick név alól író emberrel.

A 6 autóból álló statisztikád nem állja meg a helyét, országos szintre lebontva.

Már többször elhangzott az is hogy, ahány hely, ahány intézkedő rendőr, annyi féle képen zajlik az egész intézkedés. Azt is olvasni lehet hogy a NAV komolyabban veszi a témát,törvényt.

A törvény értelmében jóval több rendszám levételnek kellene történnie, de hála nem minden eljáró hatósági személy tartja be ezt...

Kassad # 2012.06.14. 15:18

Tehát magyar jogsival és személyivel vezetsz külföldi rendszámos autót, de a törvény létezik. Viszont azt hihetetlennek tartod, hogy rendszámlevétel nélkül megbírságolnak...

StefanAti # 2012.06.14. 15:14

nem irogatna - a "nem"-et kihagytam

StefanAti # 2012.06.14. 15:13

kovácselvtárs

"Szerintem csak lipservice (száj járatás) megy, nem mernek levenni külföldi rendszámot."

Lipservice Kiszel Tünde körül van, aki semmit nem csinált életében mégis foglalkozik vele a média....

Ha csak lipservice lenne ez a törvény, akkor írogatna hivatalos leveleket az ombudsman és nem nyilatkozna róla Rogán Antal a sajtóban....

Kassad # 2012.06.14. 15:04

Tehát jól értem Mocsi, hogy a legújabb szüveged az, hogy ez a törvény nincs is? Na végre valami új...

Véleményem # 2012.06.14. 14:54

kovácselvtárs

Írd bele a statisztikádban, hogy ez a 4 angol rendszám, ugyan annak az embernek a nevén volt, aki életében nem járt külföldön. Hamis volt az 1 napos papír is az egyik esetben.
Közel járok a tűzhöz mert érdekel a téma.

StefanAti # 2012.06.14. 14:46

Én arra értettem, hogy ha megbüntetnek mondjuk 800ezerre rendszám miatt, akkor fogsz nekik tartozni... Csak már NAVnak, nem APEH-nak!