Külföldi rendszám-magyar vezető


guba" # 2012.01.09. 17:57

Megalázó, hogy egy magyar egy másik magyartól pecsétes papírt kér arról, hogy hogyan merészel egy másik európai országban élni.

Nem egészen ez a célja, hanem az autóhasználat jogosságának az ellenőrzése.

guba" # 2012.01.09. 18:29

A véleményem egyre lesújtóbb az itteni felhozatalról, de ez maradjon személyes vélemény.

Ahhoz keresel társakat, hogy együtt dicsérhessétek a szlovákokat és kulturálatlan népnek nevezhessétek a magyarokat, akiknek nincsen helyük Európában?
Ehhez szerintem nehéz lesz itt partnert találni.

mylon # 2012.01.09. 18:54

Én részben értem Mocsi45 felháborodását. Nyilván arra gondol, hogy a magyar a magyart miért szívatja ilyen mértékben, holott máshol nagyobb az összefogás, mint itt. A külföldi rendszám használatát lehet szabályozni, de azért ilyen mértékben tényleg "böszmeség", ugyanis megint a kisember szívja meg (pl: én), aki meg jár a milliós bmw-vel az simán megússza. Mondja meg nekem valaki miért nem járhat szlovák rendszámos autóval olyan, akinek a fél családja szlovák és kölcsönadja az autót, mert így tud csak segíteni, és miért járhat az, aki fiktív céget alapít kint és céges autóval furikázik legálisan...

guba" # 2012.01.09. 19:54

Ha van egy hatályos szabályozás, azt lehet kritizálni, de szerintem sok értelme nincsen. Ez van, ezt kell betartani. Mindenki tudja, hogy elhibázott, a kormány is tudja, ezért próbálták először az ellenőrzéssel a szankciók oldaláról javítani a helyzeten, mivel az sem ment, most lejjebb vitték a mértékét. Ennyiben már javult a helyzet, az irány jó. Egyébként látom, hogy nagyon indulatos vagy, ezért nem kívánlak tovább tüzelni, de azt azért megjegyezném, hogy a II Golftól és Passattól azért alkottak már jobb autókat, és nem gondolom, hogy az lenne a helyes, hogy 300 Eurós nyugati bontószökevényekkel rakjuk tele az országot.

nora82 # 2012.01.09. 21:54

regadó 2012 kalkulátor:
kalkulatorlap.hu

mln49 # 2012.01.09. 23:30

Esetemben továbbra sem teljesen tiszta, hogy a német személyi igazolványommal és állampolgársággal használhatom-e a német autómat (személyin és a forgalmiban lévő cím is azonos)... A rendőrség oldalán ugyanis ez szerepel:
"A magyarországi lakóhellyel rendelkező járművezető akkor jogosult nem magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel ellátott járművel a közúti forgalomban részt venni, ha:
rendelkezik bejelentett külföldi tartózkodási hellyel és ezt a tényt külföldi hatóság által kiállított igazolvánnyal (közokirattal) igazolni tudja, vagy... "

Azt pedig úgy gondolom, semmilyen módon nem lehet ellenőrizni egy Uniós tagországban, hogy valaki hány napot melyik országban tölt... Még akkor is ha emellett rendelkezem magyar lakcímkártyával is.

Az még részben megértem, hogy nem tűrik meg, hogy az ide oda bejelentett kamu lakcímmel használják a magyarok a külföldi rendszámot (bár ez sem kéne, hogy probléma legyen), de hogy hogy merülhet egyáltalán az fel, hogy egy állampolgársággal rendelkező személyt cseszegessenek mert használja az annak megfelelő rendszámot, azt felfogni nem tudom.

negist # 2012.01.10. 09:29

Guba"
Mi az hogy "jogosan használja-e az autóját?"
Az én meg adózott pénzemen amiért én izzadtam és és vettem adózom utána igaz nem Mo.on de miért rossz az ha az itthoni polgár 1 jobb megbízhatóbb autóval közlekedik az itthoni elmondhatatlan rossz utakon?
Én 59 évesen Ausztriában vagyok kénytelen dolgozni hogy megélhessek. Itthon sem én nem találok az Orbán nem tud nekem munkát adni. Érdekes az osztráknál nem vagyok "öreg" dolgozni... itthon igen.
Naponta kijárok 200 km megyek ez miatt. Nem vezethetem az autót amit kinn vettem?
Meg valamit dolgoztam kinn Németo.ban is a nyáron a magyar a magyarral b@szott ki ahogy csak lehetett. Nem a német nem!!!

Mocsi45 -nek sok mindenben igaza van!!!

guba" # 2012.01.10. 10:08

Komolyan van még Magyarországon olyan ember, aki azt hiszi, hogy joga van neki megmondani a többi magyarnak, hogy az hogyan éljen? Hihetetlen pökhendiség, szemtelenség ilyet leírni...

Szerintem én nem sértegettelek téged, sőt tiszteletben tartom a véleményedet, csak nem biztos, hogy mindennel egyetértek veled.

Attól, hogy olcsó egy autó, még nem rossz. Attól, hogy régi egy autó, még nem rossz.

Azt mondta neked egy autószerelő, hogy "a Golf II-ben még volt anyag, azok voltak ám a megbízható autók." Teljesen igaza van az autószerelő ismerősödnek, de ez nem mond ellent annak, hogy az idő eljárt felettük, sem a károsanyag kibocsátásuk sem a fogyasztásuk, sem a fajlagos teljesítményük nem versenyezhet a mai modern autókéval. És akkor az esztétikáról nem beszélek, mert a szépség szubjektív, de nyilván ergonómia és cV érték vonatkozásában is messze elmaradnak. Tehát én nem gondolom sznobságnak, ha valaki nem ezekre vágyik.

Azt, hogy hol vannak a megvehetőség határai, a közlekedésbiztonsági hatóságok döntik el: minden efeletti kritérium a szabad állampolgárok szuverén választása.

Ki korlátozza a szabad választását bárkinek? Mindenki olyan autót vesz, amilyet akar. De nem kell olyan szabályozást alkotni, amely arra indítja a polgárt, hogy Olyan autókat hozzon nyugatról, amelyeket kint már régen nem használnak és itthon is tele van velük minden. Ettől függetlenül behozhatod most is, ez után is, meg itthon is megveheted, mert van belőlük bőven.

guba" # 2012.01.10. 10:08

...mindenben egyetértek...

guba" # 2012.01.10. 10:17

hogy egy állampolgársággal rendelkező személyt cseszegessenek mert használja az annak megfelelő rendszámot, azt felfogni nem tudom.

mln49, megkérdezném tőled, hogy cseszegetett téged bárki is azért, külhoni polgárként nem magyar rendszámmal közlekedtél Mo-n? Nyilván nem, és ez után sem fognak.

mylon # 2012.01.10. 11:35

Wazze te sose alszol?

mylon # 2012.01.10. 11:52

Az élet legnagyobb gondja, hogy tegeződünk-e vagy sem...

mylon # 2012.01.10. 11:53

"5.1 Netes illemszabályok ("netikett"). 5. fejezet. Az interneten – korosztálytól függetlenül – elterjedt szokás a tegeződés."

Ha már ennyire belemélyedünk.

mylon # 2012.01.10. 12:23

"lehet egymást izomból tegezni, aztán nézni, ki bírja cérnával. "

Amint látom ÖN bírja legkevésbé...

Sinclair # 2012.01.10. 12:55

Szerintem vissza kéne térni a szokásos témához !
és nem egymást ócsárolni.
Mindenkinek lehet véleménye nem kell a szavakon lovagolni itt egyenlőre a rendszám témáról van szó.
Egyenlőre arról van szó, hogy ha akarok haza jöhessek bármikor autóval és ne az legyen a kérdése a rendőrnek miért van magyar lakcím igazolom !
Van és kész semmi közük hozzá !
Ez az egész törvény elég régi rendszerű csak azt nem tudom miért nem mondják újra aki kint él az diszidens és az ország köré miért nem húznak újra szögesdrótot.
Itt teljesen el lehetetlenítik az embereket!
Ha döntsem már el, hogy a saját tulajdonommal azt csinálok amit akarok !
és ha haza merek jönni ne paksamétákkal jöjjek haza és ne káderezzenek le !, mert szerintem spontán kintről haza jövök nem hiszem, hogy az a legfontosabb, hogy hol dolgozom stb.
Ez az egy nap dolog is vicc, mivel ezek szerint ha meg állít a rendőr másnap akkor nem kelhetek fel otthon mivel csak egy napig használhatom a saját tulajdonomba lévő autót.
Főleg sok helyen nincsenek is határok !
Mit akarnak kontrollálni !
Egy pár feljelentés biztos fog befelé menni zaklatás stb. akkor majd gondolkodhatnak a nagy ötletükön !
,mert megint csak a pénzéhség semmi más !
Magyarországon elég szomorú, hogy ez nekik a legnagyobb gond ki mivel jár.
Legközelebb majd ki találják, hogy veszek majd kint valami műszaki cikket ami a saját pénzemen saját tulajdonomba került és ha megállítanak meg kell mondanom, hogy miből vettem stb. és ha nem tudom igazolni akkor elveszik !
Ha kint élek kinti jogsim is van a tulajdonomba van az autó is nehogy már kelljen igazolnom, hogy kint mit csinálok mit dolgozom, mivel nem vagyok köteles dolgozni lehet sok pénzem is és abból élek, meg majd közüzemi számlát kérnek sok országban feltőltős áram van kapok róla egy blokkot és kész, azt se tudják mi van kint.
Demokráciáról beszélnek, csak nálunk nincs.

mln49 # 2012.01.10. 13:05

Egyelőre még nem ért attrocitás, mert nem igazoltattak. Azért érdekes az eset, mert a törvény szerint a rendőrők állampolgárságtól függetlenül lekérdezik a BM-től, hogy az illető rendelkezik-e magyar lakcímmel. Miután én rendelkezem magyar lakcímmel, és magyar személyivel is, így nem teljesen egyértelmű számomra, hogy biztosan nem fog-e ebből semmilyen problémám származni..

mln49 # 2012.01.10. 15:20

Hát a rendőrség oldalán ezidáig ez állt:

"Rendőri intézkedés során ezért elsőként az intézkedő rendőr ellenőrzi, hogy a nem magyar rendszámmal rendelkező jármű vezetőjének – állampolgárságára való tekintet nélkül – van-e magyarországi lakóhelye. Az ellenőrzést akkor is el kell végezni, ha az intézkedés alá vont személy nem ad át magyar hatóság által kiállított lakó- vagy tartózkodási helyet megjelölő igazolványt (lakcímkártyát).
Amennyiben a jármű vezetője rendelkezik magyarországi lakóhellyel, a rendőr felszólítására a jogszabályban megfogalmazott mentesülési körülmények valamelyikét a helyszínen igazolni kell."

Viszont ma már nem volt elérhető az oldal. Vagy átmenetilag, vagy véglegesen, ezt nem tudom sajnos.

Sinclair # 2012.01.10. 17:42

Remélem ezt azért törölték, hogy végleg elfelejtsék !

guba" # 2012.01.10. 19:12

Miután én rendelkezem magyar lakcímmel, és magyar személyivel is, így nem teljesen egyértelmű számomra, hogy biztosan nem fog-e ebből semmilyen problémám származni..

Hogy a rendőrök mi kérdeznek le, azzal én nem kívánok vitába szállni, de mylon már tegnap 9 óra körül leírta azt a három esetet, amikor jogszerű a használat akkor is, ha valaki magyar állampolgár és magyar lakcíme is van. Ezek közül az első esetnek mindenképpen megfelel az, aki külföldi állampolgár (is) és külföldi lakcímet is igazol. Mivel az, hogy életvitelszerűen hol él, és azt hogy hány napot tölt Mo-n egy évben, teljesen lehetetlen bizonyítani egy rutinellenőrzés keretei között, ezek után értelmetlen időrablás azt vizsgálni, hogy mit tartalmaz ezekről az illetőkről a lakcímnyilvántartás. De, ha vizsgálják is, nem lehet gondod ebből.

DjBluelight # 2012.01.11. 06:39

Szép napot mindenkinek!

A kedvenc részem ez:

Pótkocsi tekintetében kizárólag az üzemben tartó felelőssége merülhet fel, mivel a Kkt. 25/B. § (1) bekezdés b) pontja e jármű tekintetében nem értelmezhető.

Már az utánfutók sincsenek biztonságban:-). Még szerencse, hogy erre maximum csak 400E Ft lehet a bírság, köbcenti adat híján....

mylon # 2012.01.11. 08:14

Igen, valóban megnyugtató, hogy már a pótkocsik is veszélyben vannak. Akkor ezek után mik következnek? Babakocsik? Attól függően ki tolja jön a bírság. Ha borostás apuka 200ezer, ha szőke anyuka 100ezer... kész röhej...

BaaD # 2012.01.11. 10:53

Tisztelt Fórum!

A 2012. január 01.-től érvénybe lépett külföldi rendszám használatra vonatkozó szigoritások gyakorlati használatával illetve igazolásával szeretnék segítséget kérni.Az elmúlt 1 hónapban rengeteg, hír, fórum foglalkozott a témával, de még a police.hu lap állásfoglalásával is ellentmondó gyakorlati intézkedések történtek.
A külföldi munkaviszony hivatalosan elfogadható és kivitelezhető igazolása:
A törvény hiteles magánokiratot említ, mely ebben az esetben a cég vezetője ad ki, ír alá, a törvényi előirásoknak megfelelően a rendszerességre kiterjedően.Hitelessé a 2 tanú teszi,lakcímmel.
Mivel egyértelműen a magyar hatóságoknak készül ez az igazolás, így készülhet ez magyar nyelven?
Az aláírási címpéldány hitelesitése történhet-e magyar közjegyzőnél?Vagy magyar nyelven írt nyilatkozatot hitelesítethet-e magyar közjegyző, amely a cégjegyzésre jogosultságra vonatkozik?

A cégkivonatot is le kell fordítatni? (konzul,OFFI)
Mivel értelemszerűen a cégkivonat,aláírási címpéldány forditáásánál nem történhet valótlan állítás, igy ezt egy írásos magyarnyelvű nyilatkozatban kijelenthető,hogy valős tartalmú a 2 okirat forditása.(ezt azért emelném ki, mert magánokirattal való visszaélés következményeivel fenyegetőzik a hatóság)

Ezenkivől még egy meghatalmazás szükséges..
Mivel szintén magyarországra készül, ez is elegendő magyar nyelven elkészíteni?
Külföldi munkavégzőnék is csak 1 napos tartozkodás engedélyezett?(Minden napra új meghatalmazást kell írni?)Vagy elegendő az uniós normának megfelelő 30napos meghatalmazás?

Előre is köszönöm
Baad

Santitom # 2012.01.11. 20:12

Üdvözlöm a Fórumtagokat,Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, hogy a Barátnőm kocsiját használom néha itt nálunk, Ő szlovák állampolgár.
Nekem milyen papír kell hogy tudjam igazolni, hogy kölcsönadta az autót!?

Előre is köszönöm a válasz(t/okat)
Üdv:Santitom

Véleményem # 2012.01.11. 23:41
Sinclair # 2012.01.12. 07:56

Az rendben van, hogy ID kártya stb., de pl. nekem nincs ID kártyám viszont jogsim az külföldi és abban is benne van a kinti címem az jó ? Kocsi az rendben, mert az a nevemen van
!