zöld rendszám lassú jármű


wers # 2018.03.21. 13:27

Mi 5000 Ft-ot fizettünk a felvilágosításért a rendőrségnek. Vontatáskor sem! Az a szabály, hogy a vontatott járműnek is használnia kell a lámpákat. Az irányjelzőt is, ha irányt vált.

wers # 2018.03.21. 13:27

Mi 5000 Ft-ot fizettünk a felvilágosításért a rendőrségnek. Vontatáskor sem! Az a szabály, hogy a vontatott járműnek is használnia kell a lámpákat. Az irányjelzőt is, ha irányt vált.

nonolet # 2018.03.21. 15:28

TCsabi

Ehhez képest fényes nappali is belerohannak elég sokan az előttük lévőbe.
Plán ha az lassú vagy áll...

Szinte minden nap láthatsz egyet a híradóban is.
De sajnos jóval több van ettől is a figyelmetlen hülyékből az utakon.

Sötétben meg pláne szar dolog a villogó fény miatt
a sebesség+helyzet érzékelés :-(

Szóval, bizony veszélyes az úton minden!
Ami lassúbb az általános tempónál.
Pláne ha nagyon lassú (vagy áll) és pláne-pláne sötétben.

nonolet # 2018.03.21. 15:31

"Tehát ha a szomszéd faluban ami mondjuk 15-20 km-re van pl. ki kell takarítani egy erdős telket és kora reggel vagy késő este hozom-viszem a gépet a saját lábán a forgalom lehető legkisebb zavarásával, azt gondolom, vagy remélem, hogy ez rendeltetésszerű és szabályokba nem ütköző használata egy zöld rendszámos erdészeti gépnek."

Az általam ismert vállalkozó már pár km esetén is inkább feláll vele a trélerre.
A 15-20 km-re eszébe nem jutna lábon vonulva szarakodni...

Megvan az egész művelet pár perc alatt és kizárt a probléma.

nonolet # 2018.03.21. 15:38

TCsabi

Menetközben nem vészvillogózunk.

A munkagépre, különleges járműre lehet villogó sárgát intézni.

Talán kell is, mert látni szoktam rajtuk!

Szomorú örökös # 2018.03.22. 04:59

drbjozsef

Ez érdekes, a kerékpárt mióta hajtja beépített erőgép?

Valamit nem értettél meg a Magyar Közút állásfoglalásából. Azt egészen konkrétan egy kisebb kerékpáros társaság kekeckedésére kértem, mert ők azt akarták bemesélni, hogy a „lassú járműforgalom” az csakis a „lassú járművek forgalmára” vonatkozik. Azonban kiderült, hogy a „lassan haladó járművek” forgalmát értették alatta a jogszabályban, amelybe természetesen a kerékpár is beletartozik. Ezért is írta le az emberke, hogy a „lassú járműnek” egészen más a jelentése a „lassan haladó járművel” ellentétben. Kezded már érteni?

drbjozsef # 2018.03.22. 06:53

Teljesen igazad van.
Most elolvastam még egyszer, és látom, hogy mi mire vonatkozik.

TCsabi # 2018.03.22. 09:35

nonolet,

azért is gondoltam a vészvillogóra, mert távolról azt minden autós úgy kezeli hogy álló jármű, arra számít hogy áll ott valaki (este, sötétben még jobban észlelni a vészvillogós járművet, pláne gyér forgalom esetén). ha ez így nem ok, akkor a B tervem nekem is az lenne hogy szerzek rá figyelmeztető jelzést.
Járok éjszaka és korán reggel vidéken, a vonzáskörzetemben, tudom és látom milyen a forgalom olyankor az itteni utakon, néhány autóval találkozom 5-10 km-en.
Persze hogy a tréler lenne az egyszerűbb én ezt nem vitatom :), csak én nem nagyban tudom elkezdeni ezt a dolgot, nem rögtön 6-8 db gépem lesz és ehhez mérendő állandó megrendeléseim amelyekhez már nem gond egy tréler beszerzése vagy kölcsönzése. Hobbiként/mellékállásban kezdenék el ezzel foglalkozni (mert szeretem az erőt, a fa kivágást, megmunkálást), aztán ha ne adj isten beindul az üzlet vagy ezt akarom/tudom később főállásban csinálni és több gépem lesz akkor már más lesz/lenne a helyzet.