Gyorshajtás


fapuma8 # 2009.07.01. 20:45

Akkor pár héten belül "benézek" a jardra.

A családi rész nem fenyeget mert szóltam előre hogy lehet lesz küldemény , "számítottunk" rá sajnos...

Köszi

nyikita # 2009.07.02. 21:33

hi,
a következő a problémám.
ma este lefotóztak (legalábbis nagyot villant valami a visszapillantómban).
Na nem csodálom, hisz az autómnak dugulása volt, és a lámpánál állva majdnem lefulladt alattam.
Persze a lámpától ahogy elindultam, a belső sávban mentem, félreállni nem tudtam, hát nyomtam neki a gázt, hátha átküzdi a szennyeződés magát. Egyszercsak meglódult az autó, ás hát mákomra, elkészült a sztárfotó.
Kérdésem, hogy érdemes-e fellebezni, igazolni bármit is, vagy sem.
majd 20 éves személyautó üzembentartója vagyok, szőke, és elkeseredett, és soha nem szegtem meg a sebességhatárt.
mit tehetek?
előre is köszönöm ha valaki válaszol.

nyikita # 2009.07.02. 21:37

bocsánat, még kiegészíteném.
a tulajdonos nemrég lakástulajdonos nélkülivé vált, van lakcímkártyája de csak a kerület száma van benne.akkor hova fog megérkezni a csekk?
a tulajdonosnak nincs állandó sem ideiglenes lakcíme, akkor az én címemre jön a boríték?

csabus # 2009.07.02. 22:08

Sziasztok!
Sajnos én is beleszaladtam!
Tegnap lefotóztak, lakott területen belül 79km/h-val mentem! Aki tud segítsen már, hogy milyen/mennyi büntetésre számíthatok, lehet-e kérelmet benyújtani enyhítésre (milyen enyhítő körülményeket fogadnak el?)?
Ja, és ezt kinek és hogyan lehet benyújtani?
A válaszokat előre is köszönöm!

monalisa1 # 2009.07.03. 14:09

csabus,

Előszőr is tudnod kellene, hogy adott utszakaszon volt-e külön sebességkorlátozás, mert nem mindig az 50 km/órából kell kiindulni. Amúgy gyorshajtás kalkulátort lentebb találsz Pirka13 2009.06.30. 13:18. beírásánál.

Előszőr majd érkezik egy adatkérőlap: ki vezette az autót, és egyéb kérdésekre a válaszok bekérése.

Egy bűntetést nem azért szabnak ki, hogy mindjárt enyhítsék is azt - leginkább a részletfizetés kérhető majd.

60 napon belül várható az érdemi döntés, de van amikor némi késedelmet szenved pl. a nyári szabadságolás ill. beteg a szabálysértési ügyintéző stb.

Olvassad vissza ezen topicot, mások esetéből sokat lehet tanulni, hasznosítani.

"Lisa"
laikus hozzászóló

TomSecret! # 2009.07.04. 17:19

csabus:

fáradj be a rendőrségre az értesítés után, kérd ki a fotókat, h mi látszik rajta, gyakran nem ismerhető fel a helyszín, ilyenkor a települési naplót kellmég megnézni, meg a mérőberendezés hitelesítési okmányait

ha ezekkel nem tudsz mit kezdeni, akkor egyetlen esélyed, hogy a gyorshajtástól számított 60 napon belül nem adják fel postára a határozatot (postára adás számít, nem a keltezés!)

egyébként 2.200 ft illetékkel részletfizetés kérhető

üdv:


jogvédö

monalisa1 # 2009.07.05. 19:12

Én csak annyiban, hogy ez a "... kérd ki a fotókat..." egy idő óta adott esetben problémát okozhat, mert a fotók egybegyűjtésére és kérelem esetén megmutatására regiónként egy rendőrfőkapitányság van kijelölve. (Vagyis szerencsétlen esetben egy másik megyébe kell elmenni fotókat szemlézni...)

"Lisa"
laikus hozzászóló

Torpe # 2009.07.07. 15:14

Sziasztok

nekem van egy nagy problémám:
Úgy néz ki, hogy beleszaladtam egy trafiba! !
Vettem egy (kis)motort, és az újdonság erejével próbálgattam, hogy mit tud.
Még leírni is rossz(és bános is, nem kicsit), 160-körül mentem az 50-es táblánál! !
Na most a pénzbüntetés (relatív) nem érdekel, de a jogsimat féltem, mert azzal dolgozok! !
Ha elveszik a munkámnak is oda.
A kérdésem az lenne, hogy mit lehet tenni ez ügyben, ha esetleg kijönne a papír???

előre is köszönöm

Feri29 # 2009.07.07. 15:36

Azért ez elég durva!
Ha eléd gurul egy biciklis vagy eléd lép egy gyalogos, mit csinálsz 160-nál?

monalisa1 # 2009.07.07. 15:40

A "papír" nem esetleg fog kimenni hanem tutira veheted annak pár héten belüli megérkezését 300.000 Ft-os csekk mellékletével. (A megengedett legnagyobb sebesség mértéke a megengedett legnagyobb sebesség %-ában., 50 km/óra sebességig: f) 150% felett 300.000 Ft a büntetés.)

Az összeget nem fogják méltányoságból mérsékelni, a részletfizetést valószínüleg felajánják. Ha van "B" kat ill. "C" kat vezetői engedélyed, akkor kérd hogy a munkádhoz (= megélhetésedre figyelemmel szükséges jogosítványt hagyják meg - vagyis csak a motortól tiltsanak el. (A büntetés mellé büntetőpontokat is kirónak majd.)

Az eltiltás kérdésében végül is a bíróság dönt majd.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Torpe # 2009.07.07. 15:48

azt tudom, hogy durva. :(

És kb. mennyi időre vonhatják be a motor jogsit??
Vagy most már nincs az, hogy azt mondom, hogy családtag vezette a motort és akkor csak a pénz büntetés marad??
Végül is mindegy, mert a célját elérte a rendőrség, mert azóta herotom van a motorozástól és a motortól! !

Feri29 # 2009.07.07. 15:52

Ha szabálysértési eljárás indul, akkor mehet a sablon szöveg.
Ha közigazgatási eljárás indul (objektív felelősség), akkor nem vonják be a jogsit, csak fizetni kell.

Feri29 # 2009.07.07. 16:04

Annyit még elmondanék, hogy nekem egy közeli családtagomat a zebrán ütötte el egy motoros gyerek nagy sebességgel. A rokonomnak gyakorlatilag nem maradt ép csontja, nagyon súlyos sérüléseket szenvedett és pár hónapra rá meg is halt. A motoros megúszta a büntetést jogi értelemben, mert akkor volt valami általános amnesztia.
Azért írom, hogy jogi értelemben, mert végül csak megkapta a maga büntetését, amikor pontosan két évre rá, ugyancsak motoros balesetben ő is meghalt.

Szóval nem árt vigyázni a motoros száguldozással, mert előbb-utóbb utoléri az embert a sorsa. Ha nekem lesz gyerekem biztosan nem fogom megengedni, hogy motorozzon, mert úgy tapasztaltam, hogy az emberek többsége elveszti a józan ítélőképességét ha motorozik.

Royal # 2009.07.07. 20:12

"nem fogom megengedni, hogy motorozzon, mert úgy tapasztaltam, hogy az emberek többsége elveszti a józan ítélőképességét ha motorozik.”"

Szia Feri,

Igy ismeretlenül is őszintén sajnálom a rokonodat, és a családot. Szerintem a motorozással önmagában nincs baj, a probléma mindig abból fakad, hogy az emberek nem járják végig a ranglétrát, túl fiatalon, tapasztalatok nélkül, túl erős gépet kapnak a seggük alá, és ebben elsősorban szülők hibásak.

Hallottam néhány éve valakitől egy sztorit, miszerint kölyöknek érettségire beígértek egy 1000 köbcentis speed motort. Zéró motorozási tudással. Dehát tudjuk hogy megy ez, a fiatalok 90%-át nem az autózás motorozás szeretete vonz, hanem a villongás, meg a jaszkari, amivel ki lehet tűnni a haverok közül. Egy simsonnal -ami ideális tanuló motor minden értelemben- nem igazán lehet jaszkarizni. Szóval irány a kereskedés, az értékesítő becsületes volt, nem profitorientált, jószándékúan figyelmeztette a családot, hogy erősen ellenjavallt ilyen motor megvásárlása, ha nincs sokéves tapasztalat mögötte. Tud jóval gyengébb típust ajánlani. De nem halgattak rá, az üzlet megköttetett. Nem nehéz kitalálni a történet végét, másnap egy vasúti árjárón elszállt a srác, és többet vissza se tért a földre.

Szerintem egyrészt törvényileg kéne szabályozni, bizonyos életkor alatt tiltani a versenyautók, versenymotorok vezetését,

Másrészt, a szülőnek is be kéne látni, hogy ha csemetéje segge alá tolja fiatalon a jobbnál jobb technikát, annak előbb utóbb tragédia lesz a vége.
Dolgozzon meg érte, vegyen olyat amire a zsebpénzből, vagy kezdőfizuból fussa, (jóeséllyel nem vadiúj GSXR) tartsa fönt. Sokkal jobban fog rá vigyázni, és gyenge géppel megtanul motorzni is.

Feri29 # 2009.07.07. 20:52

Szia Royal,

nagyon egyetértek a szülői felelősséggel kapcsolatban, annyi megjegyzéssel, hogy a motorozás mindenképpen egy igen veszélyes műfaj, ugyanis ha baj van, akkor nagyon rosszak az esélyek és tapasztalattól függetlenül mindenki kerülhet bajba. Legyen egy úthiba vagy akármilyen más kis malőr. Éppen ezért nemcsak a gyerekemet fogom ettől óvva inteni, hanem valószínűleg én sem fogok nagyon motorozgatni, max. valami kis robogóval, azt is csak kis forgalmú helyen.

Torpe # 2009.07.08. 17:21

hát köszi srácok a válaszokat! !

akkor most várok, aztán majd kiderül

antonnyó # 2009.07.08. 21:00

Igen, a motorozás veszélyes műfaj. Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos!

antonnyó # 2009.07.08. 21:57

TomSecret:

....egyetlen esélyed....nem adják postára a határozatot....

Ilyen esélye nincs!

Egyetlen esélye az lenne, ha visszamegy rögtön a helyszínre és megpróbál helyszíni bírságot fizetni, vagy megvesztegetni. Tudnék erről sokat mesélni, mennyire korrupt volt a rendőrség. Ma már manipulálhatatlanok a mérőműszereik java része, és valamilyen oknál fogva a rendőrök is.
Lehet, hogy a helyszín nem ismerhető fel a kikért fotókon, de a rendszám annál inkább és ez éppen elég! Aztán nézegetheted a települési naplót, meg a mérőberendezés hitelességét......meg a határozatot!:)))

antonnyó # 2009.07.08. 22:06

Torpe:
A motorkerékpárodon még függőlegesen áll a rendszámtábla??
Nem vagy észnél ennél a résznél.

TomSecret! # 2009.07.09. 13:40

antonnyó, ne fecsegj feleslegesen


jogvédö

csaba12345 # 2009.07.09. 17:32

Sziasztok.

Segítsetek már nekem.
2009.04.16-án lefotóztak engem, hogy 30km/h sebesség korlátozásnál 44km/h sebességgel mentem. Azt írja a határozatban, hogy 2009.04.29-én hivatalból indítottak közigazgatási hatósági eljárást a legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt, 30 ezer forint megfizetésére köteleznek.A határozatot 2009.05.18-án írták, de a borítékon 2009.07.07. dátum szerepel.
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy ne kelljen ennyit fizetni?
Előre is köszönöm mindenki válaszát.

Feri29 # 2009.07.09. 17:51

Szerintem semmit.

Grád András # 2009.07.09. 17:54

Kedves Csaba12345!

Ha nem akar ennyit fizetni, bujkálhat élete hátralevő részében, de nem biztos, hogy érdemes. A másik lehetőség, hogy gyorsan megfellebbezi, de jelzem, hogy ennél kisebb büntetést nemigen lehet kiszabni, az pedig fölöttébb valószínűtlen, hogy a hatóság fog fizetni Önnek a gyorshajtásért. A fellebbezés költsége viszont garantáltan Önt terheli. Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

antonnyó # 2009.07.09. 21:42

TomSecret fejezd be a "nem kell félni, nem fog fájni",.....esetleg....talán megúszhatod, szövegű hozzáállásodat!

Royal # 2009.07.10. 07:28

lefotóztak engem, hogy 30km/h sebesség korlátozásnál 44km/h sebességgel mentem

Azonnal elvenni a jogsit, a sportkocsidat pedig zúzdába! :)