RENDÕRI CINIZMUS? TRAFFIPAX


monalisa1 # 2007.04.09. 16:49

Annak céljából, hogy mérni lehessen - akár szabálytalanul is parkolva - a BM belső rendelet felülírja a Kreszt. És vedd figyelembe, hogy alapból a közlekedést nem akadályozták és/vagy veszélyeztették, csak mértek...

Ne a rendőrön dühöngj, hanem Te magad közlekedj szabályosan!

szota # 2007.04.09. 16:29

BM belső szabályzat vs KRESZ.
Melyik az erősebb jogszabály?
És ha ez gondot jelent, akkor a mostanság évente változó KRESZbe miért nem kerül bevezetésre??

OK, elfogadom, hogy amit látok az nem autó, hanem mérőeszköz, de SZABÁLYOSAN hogyan kerül oda ahol mérnek?


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

monalisa1 # 2007.04.09. 16:21

Valamilyen BM belső rendelkezés alapján a mérőautóra bizonyos esetekben valóban nem vonatkozik a Kresz előírása., hogyan is tudna mérni ha szabályosan közlekedik és/vagy parkol...

szota # 2007.04.09. 15:59

alapszitu: 1 hónapja megállított a rendőr, mert 65tel mentem lakott területen belül. Tény, elfogadtam. Miközben a papírokat intéztük egy másik sorstársammal beszélgetni kezdtünk, amikoris megjegyeztem, hogy szerintem a mérést végző CIVIL autó (festés, felirat, megkülönböztető jelzés nélküli autó) szabálytalanul állt meg a forgalommal szemben a járdán.(ld. KRESZ: megállás szabályai). A rendőr azt mondta: ha nem tetszik valami tegyek bejelentést. Tettem.
Most érkezett meg a határozat és azt hittem, hogy eldobom az agyam e cinizmust olvasva:

"A sebesség ellenőrzés céljából az út valamely részén leállított, és azt követően sebesség ellenőrzést végző jármű a közúti forgalomban már nem vesz részt, csak sebesség ellenörző eszközként használja a rendőrség. A sebesség ellenörző berendezéseknek az út valamely részén történő elhelyezésére a KRESZ rendelkezéseket nem tartalmaz. Ebből következően az ilyen jármű esetében a megállás, várakozás szabályainak alkalmazása nem vethető fel."

Na ehhez mit szóltok! Ez aztán a metamorfózis! Míg jár a motor autó és vonatkoznak rá a szabályok, de 1 másodperccel késöbb amikor leállították a motort már nem is autó hanem mérőeszköz!
Hümmm...
Szerintetek is így van?


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.