http://www.jogiforum.hu/publikaciok/557
Talán azért nem háborít fel sokakat, mert ők a szakdolgozatukat, szakdolgozataikat becsületesen készítették el. Főiskolai, egyetemi oklevelük megszerzésének alapvető feltételeként fogadták el, hogy saját maguknak, saját kútfőből kell elkészíteni. A szakirodalmat könyvtári kutató munkából merítették. Ezen szakirodalom idézése természetes volt, bár volt rá figyelem felkeltő előírás. Az első - főiskolai- szakdolgozatom megírása kapcsán írógépet béreltem. Vettem 500 db "tükörfényes" papírt. A hiba esetén "papír kukába", újra kezdés. A kész művet elvittem egy könyvkötőhöz, beköttettem 2 példányban és leadtam. Igaz a másodiknál már ott volt a számítógépes "csoda", de az csak arra volt jó, hogy hiba esetén nem kellett a papírt kidobni, hanem lehetett javítani anélkül is. A kész munkát ugyanúgy el kellett vinni- már nem könyvkötőhöz- egy erre is szakosodott fénymásoló szalonba. Sőt elektronikusan is fel kellett tölteni az egyetem meghatározott honlapjára. Ilyen munka alatt szóba sem jöhetett a plagizálás. Mi még megvédtük a szakdolgozatokat. Komoly bírálók előtt. Itt nem a "svindrelek " a hibások, hanem a bírálók.