Sokat segítene, ha valaki meg tudná mndani, hogy egy pályakezdő jogász milyen munkakört tölthet be. Nem az ügyvédi irodákra, vagy a közigazgatásra gondolok, hanem olyan esetekre, amikor valaki pl. egy cégnél szeretne elhelyezkedni. Mi az, amit nem végezhet, jogi képviselet és hasonlók.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a munkahely elhagyásakor, vagy a 3 év leteltekor az igazolásban szerepelnie kell egy jogásznak, aki instuktorként funkcionált a 3 év alatt. Mennyire kell vele napi szinten kapcsolatban állni, minden munkát meg kell-e neki mutatni, vagy arra van, hogy ha valami kérdéssel fordulok hozzá, legyen, akivel meg tudom beszélni?
Előre is köszönöm.
Választ várok
Köszönöm! Nagyon sokat segített! :)
nem kell feltétlenül ügyvédnek lennie.
találni lehet is egy ilyen személyt...könnyen, szerintem
Kedves drdosa! Köszönöm a pontos választ! :)
Remélem kérhetem az ön és a forumozók véleményét az alábbiakról is:
Egy Alapítvány számára szeretnék szakértő segítséget találni. Jobban mondva olyan jogi szakértőt keresek, aki önkéntes munka keretében az Alapítványhoz forduló emberek számára ingyenes jogi tájékoztatást nyújt az őket érdeklő kérdésekben. Lehet ez a személy friss jogász vagy már ügyvédnek kell lennie? (Gondolom az utóbbi. Természetesen megállapodás kérdése, hogy mit tesz térítésmentesen és mit tiszteletdíj fejében.)
A jogi pálya telítettsége miatt úgy gondolom, hogy egy kezdő ügyvéd számára jó lehetőséget szolgáltat egy ilyen tanácsadási munka, hiszen ha jól dolgozik, hamar elterjed a híre és ezzel megalapozhatja a karrierjét. Önök ebben élnek. Mit gondolnak erről? Van rá reális esélyem, hogy találjak egy ilyen személyt?
nem dolgozhat önállóan ügyvédként, mivel egy friss jogász nem ügyvéd, csupoán jogász.ahhoz, hogy ügyvéd legyen, le kell szakvizsgáznia, előtte pedig 3 évet kell bojtárkodnia. majd a szakvizsga után egyéb feltételek teljesülése mellett lehet ügyvéd.
a jogászok közül tehát az az ügyvéd, aki a fentebb említett feltételeket teljesíti, az , hogy mivel foglalkozik attól függ, mire akar szakosodni cagy épp mindenféle üggyel foglalkozik
Két kérdésemre kérek szépen választ egy hozzáértő forumozótól: Dolgozhat-e ügyvédként önállóan egy "friss diplomás" jogász? Tulajdonképpen a jogászok közül ki az ügyvéd, mivel foglalkozik?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02