Sziasztok!
Kisebb nagyobb segítségre lenne szükségem, még nem tudom pontosan mekkora is a problémám.
Adott egy helyzet, hogy állandó lakhelyemtől cirka 300km-re vállaltam munkát ugyanazon cégnél mint aminél eddig is dolgoztam, új irodanyitással. Albérletet kellett találnom, méghozzá törvényes adózó főbérlővel a lakhatási támogatás miatt amire amúgy teljes mértékben jogosult vagyok, ezzel nincs probléma.
Nagyjából úgy a 30. főbérlő (legyen mostantól Béla) valóban azt mondta, hogy ő becsületesen adózik, még meg is győzött, hogy a NAV nál dolgozik. Megírtuk a szerződést, kiállítottunk egy számviteli bizonylatot a támogatáshoz ( nem is számlára van szükség igazából), minden ment mint a karikacsapás, a munkahelyen elfogadták az igénylést.
Nos, a csavar a dologban, hogy a lakás nem az ő nevén van, hanem a 13 éves lányáén, a bérleti szerződésen viszont a Béla neve és adatai szerepelnek, a számviteli bizonylatra azonban már a lánya neve és adószáma került.
Most szóltak a könyveléstől, hogy ez így bizony nem jó, szerintük a Béla nevének kéne szerepelnie mindenhol, úgy tudom csak megkapni a támogatást.
Nagyon szívesen fogadok bármilyen tanácsot ez ügyben mielőtt beszélnék a főbérlővel, kicsit úgy érzem, hogy fölényben van velem szemben ez ügyben.
Köszönöm előre is a válaszokat.
LT