36 hetes terhesen, úgy hogy már két gyerek van??? Tipikus hülye picsa, potyogtatja a gyerekeket, de lakás megélhetés nincs... gondolom mind a három más apától van... A mai világban szépen meg lehet élni kurválkodásból meg a férfiak gyerektartás címén történő lehúzásából!
Albérlő jogai?
Szép Napot!
A következő kérdésem lenne:
Áprilisban béreltünk egy albérletet, volt egy folt a falon, a hálóban, azt mondták, beázott, de nincs ok aggodalomra, mivel már kijavtották, stb. Májusban újra beázott, a konnektorból folyt a viz, a pára miatt nem tudtunk aludni. Májustól júliusig ázott a szoba, 14 db sms-t küldtem, hogy javitsák ki, kb 30 hivást intéztem, hogy javitsák ki, amikor semm nem történt, mondtam, hogy kijavitom én, ezt visszautasitották. Szeptemberben elkezdett szó szerint rohadni a szoba, át kellett rakni az ágyat a nappaliba, a szoba használhatatlanná vált. Közben anyagi kár is keletkezett a penész miatt, és az egész lakásban penészfoltok jelentek meg. Októberben 4szer hotelben kellett aludnunk olyan mértéket öltött a penész. Most kezdték el kijavitani, a tulaj meg meg van lepődve, amikor egyezkedni akarok vele. Közben előjött az asztmám, a ruháink fele elrohadt. Kérdésem a következő: Szerintetek jogosan követelem tőle a kár megtéritését, valamint mivel a lakást nem tudtuk rendeltetésszerűen használni 7 hónapig, 3 hónap lelakást? Megelőzve a kérdést: Azért nem mondtunk fel, mert a költözés költségét, a lakáskeresést, a hercehurcát nem akartuk vállalni, valamint berendeztünk mindent, és folyamatosan igérgették a javitást. És persze nem akarok a behúzott farokkal, jelentős kárral, keserű szájizzel távozni..
Budapesti ügyvéd munkatársaink állnak rendelkezésükre polgari mint büntetőjogi képvisetben egyaránt.
Hotelbe költözöl, és levonod a bérleti díjból.
Tisztelt hozzàértők!
Arról szeretnék érdeklődni,hogy ha a bérleti szerződésemben az szerepel,hogy a bérbeadótól november 6-án veszem át a bérlendő lakást,és esetleg ő aznap nem bocsájtja a kulcsokat és a lakást a rendelkezésemre,és október 18-án átvett tőlem albérleti foglalóként 120000 ft-ot,akkor milyen lépéseket tehetek?Arról tájékoztattak hogy csalás vagy hasonló cimen hiába teszek ellene feljelentést,a rendőrség el fogja utasìtani,mert mással ez nem csinálta.Polgári perre vihetem a dolgot 36 hetes terhesen,és kivárhatom mig történik valami az ügyben?Még két kiskorúval vagyok.Az ő helyzete elmondása szerint azért bonyolult,mert ebből a lakásból költözne el a sajátjába amit nemrég vásárolt,de az ottani felújìtási munkálatok csúsznak a munkások miatt,igy az ő kiköltözése is csúszik,de hozzám meg környezettanulmányra jönne nov.9-én és minderről a bérbeadót is tájékoztattam.Szóval ez igy elég durva.
Valaki esetleg tudna segiteni?
Előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Ági
Az albérlőnek kevesebb joga van mint a bérlőnek !
Ilyen lukba nem lépek, elnézést a kimaradt betűért...
Kedves Fórumozók! Február óta bérlek egy lakást, mivel nehéz kiadó bérleményt találni aránylag olcsón, itt csak egy havi kaució volt, belementem abba, hogy ne írjunk szerződést, óraállásokat, semmit. Gondolom, a bérbeadó fél a NAV-tól, mint a tűztől. Most 12-én költözünk ki, én jeleztem felé, hogy a rezsit rendezzük a nála lévő 70 ezer forintból (kaució), mert bérleti díjat előre szoktunk fizetni, azt már nem kell. A legviccesebb, hogy még itt lakunk, de ő már hirdeti a lakást, a lehetséges beköltözés dátumát 12-ére jelölte meg. Aznapra, mikor mi költözünk, ami ugye nem megy egyik pillanatról a másikra, no meg takarítani is szeretnék utána. Köteles vagyok-e naponta több érdeklődőt beengedni, akik ki szeretnék venni a bérleményt? Mert mióta itt lakunk, elég sok idegen fordult már meg a lakásban, ugyanis az előző bérlő cuccai ott maradtak, (amit mi kerülgetünk, tehát már itt sem volt korrekt a bérbeadó)és a bérbeadó történetesen a hűtőgépet árulta, azt nézegették meg többen is. Továbbá szeretném megtudni, hogy ha nem hajlandó a kaució visszajáró összegét nekem kifizetni, agyon csapni ugyan nem fogom, de ha készítek egy hangfelvételt a tudta nélkül, az csatolhatom-e a NAV felé? Mert ha ő gusztustalanul jár el, én nem maradok adósa. Egyébként mindig tisztességesen fizettem, számlák megtekintése nélkül! Többet ilyen lukba nem épek, az biztos, szerződéshez mindenképpen ragaszkodni fogok!
Köszönöm a válaszokat.
Meg még a lakástulajtól is!
Akkor elég nehéz lesz bármit követelned a tulajdonostársaktól.
Köszönöm a választ. Szerződés nincs, feketén van kiadva a lakás. Ekkor teendő?
A bérbeadótól kérjétek. A többiek hozzájárulása nem kell. (Persze, kérdés, hogy a bérleti szerződésben rendelkeztetek-e erről, meg az is, hogy a lakás bérletéhez - külön rendelkezés nélkül - hozzátartozik-e a biciklitároló használata.)
Üdvözlet!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 15 lakásos társasházban lakunk, ebből 4 albérletbe van kiadva. Az albérlőnek milyen joga van a bicikli tároló használatához? A tulajdonosok nem járulnak hozzá, hogy használják, mert állandóan cserélődnek, és féltik az ingóságaikat. Kötelességük oda adni a kulcsot hozzá? A 10 tulajdonos nem járul hozzá. Mit lehet tenni? Köszönöm.
Az én kérdésem is lehetne... továbbkérdezném:
A befogadó nyilatkozatot kiállíthatja-e magának?
2 vidéki ingatlanuk van, van hova menniük.
Kedves hozzászólók!
Albérletbe adnám ki a lakásomat, mivel két szobás, azért elég sok gyermekes család jelentkezik. Nagyon sok helyen olvastam, hogy a gyerekes családokat nehéz kirakni, mert a törvény őket védi még akkor is, ha nem fizetik a rezsit, az albérleti díjat, stb., viszont úgy vélem, hogy nekik is kell lakni valahol..... A kérdésem az lenne, hogy a közjegyző előtt megírt bérleti szerződés az megvéd-e engem ilyen esetben attól, hogy a gyermekes bérlő a lakásban ingyen élősködjön? Illetve olvastam még azt is, hogy befogadói nyilatkozatot kell kérni a bérlőtől, ez is megoldás lehet?
Azért több kötelezettsége is akad.
A bérletidíjon felül a lakás használatából adódó rezsi költségek megfizetése és az elvárható gondosság az állag megóvásra.
Alapvetően egy bérlőnek egy joga van: A bérelt ingatlant, rendeltetésének megfelelően, zavartalanul használni, birtokolni. Kötelezettsége sem bonyolult: A bérleti díjat határidőre fizetni.
Folytatva a 2016.06.28. 14:35-kor tett előhozatalt, mondta az ismerős, hogy a végén még egy kisállatott is becsempésztek. A szerződéskötés napján hozták fel, hogy lenne egy kiskutya is. Akkor az ismerő belement.
Úgy nevezik ezt a szituációt, hogy kész tények elé állítás.
A kutyás bérlők/albérlők egy külön kaszt.
Általában zokon veszik az elutasítást.
Nincs is ezzel semmi baj ha valaki mard 3 -4 évig a fenekén, de úgy 3 -5 hónap lakásban tartott kutya után kell egy újra festés minimum.
Annak is van előnye!
Valami ilyenre gondoltam én is.
Hiába mondtam anno, hogy szar a szerződés, nem hallgatott rám.
Én egyébként elviekben soha sem kötök határozott időre szerződést.
Mindig határozatlan idővel, általában 1 hónap felmondási idővel.
Jó bérlőt egyébként nem szoktak csak úgy kitenni. Mindig oka van annak ha valaki nem kell.
Ajánlja fel hogy 3 hónapig ingyen lakhat, ha szeptember 30-al távozik.
Ha korábban kell a lakás akkor fizessen neki 2 hónapot!
Üdv !
Az egyik ismerős kiadta bérletbe a lakását, egy évre. Részére különféle biztosítékokat épített be a szerződésbe arra az esetre, amennyiben a bérlő egy évnél előbb távozik. Lényege, hogy a kauciót, vagy annak egy részét visszatarthatja.
De most úgy adódott a helyzet, hogy neki kellene a lakás. Elvileg ki kell várni az egy évet aminek még nagyon az elején van.
Mit lehet tenni ?
Hát javasoltam, hogy szimatolja ki, hogy bevált e a bérlet a bérlőnek, ha nem, szabad az út a közös megegyezéshez. Ha nem megy bele, hát ajánljon fel a bérlőnek valami hasonló konstrukciót mint a kaució visszatartás .... magyarul egy hónapot ád neki vagy ingyen lakhat egy hónapig.
Vélemények a megoldásról ?
Ilyen egyébként egy rossz szerződés !!
Certina
Nem.
matthiasi
Tehát szerinted létezik olyan ok, ami miatt egy 3 gyerekes anyát megverhet egy agresszív drogos alkoholista barom? Ha igen, akkor inkább költözz ki az arabokhoz, nálunk ugyanis ezt szigorúan bünteti a törvény.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02