Albérlő jogai?

pappcs # 2016.11.23. 15:55

36 hetes terhesen, úgy hogy már két gyerek van??? Tipikus hülye picsa, potyogtatja a gyerekeket, de lakás megélhetés nincs... gondolom mind a három más apától van... A mai világban szépen meg lehet élni kurválkodásból meg a férfiak gyerektartás címén történő lehúzásából!

Horvathy # 2016.11.23. 12:18

Szép Napot!
A következő kérdésem lenne:
Áprilisban béreltünk egy albérletet, volt egy folt a falon, a hálóban, azt mondták, beázott, de nincs ok aggodalomra, mivel már kijavtották, stb. Májusban újra beázott, a konnektorból folyt a viz, a pára miatt nem tudtunk aludni. Májustól júliusig ázott a szoba, 14 db sms-t küldtem, hogy javitsák ki, kb 30 hivást intéztem, hogy javitsák ki, amikor semm nem történt, mondtam, hogy kijavitom én, ezt visszautasitották. Szeptemberben elkezdett szó szerint rohadni a szoba, át kellett rakni az ágyat a nappaliba, a szoba használhatatlanná vált. Közben anyagi kár is keletkezett a penész miatt, és az egész lakásban penészfoltok jelentek meg. Októberben 4szer hotelben kellett aludnunk olyan mértéket öltött a penész. Most kezdték el kijavitani, a tulaj meg meg van lepődve, amikor egyezkedni akarok vele. Közben előjött az asztmám, a ruháink fele elrohadt. Kérdésem a következő: Szerintetek jogosan követelem tőle a kár megtéritését, valamint mivel a lakást nem tudtuk rendeltetésszerűen használni 7 hónapig, 3 hónap lelakást? Megelőzve a kérdést: Azért nem mondtunk fel, mert a költözés költségét, a lakáskeresést, a hercehurcát nem akartuk vállalni, valamint berendeztünk mindent, és folyamatosan igérgették a javitást. És persze nem akarok a behúzott farokkal, jelentős kárral, keserű szájizzel távozni..

Csak egy közvetítő # 2016.11.14. 21:53

Budapesti ügyvéd munkatársaink állnak rendelkezésükre polgari mint büntetőjogi képvisetben egyaránt.

http://kompromisszum.com

MajorDomus # 2016.11.06. 20:45

Hotelbe költözöl, és levonod a bérleti díjból.

Ági3 # 2016.11.04. 15:29

Tisztelt hozzàértők!

Arról szeretnék érdeklődni,hogy ha a bérleti szerződésemben az szerepel,hogy a bérbeadótól november 6-án veszem át a bérlendő lakást,és esetleg ő aznap nem bocsájtja a kulcsokat és a lakást a rendelkezésemre,és október 18-án átvett tőlem albérleti foglalóként 120000 ft-ot,akkor milyen lépéseket tehetek?Arról tájékoztattak hogy csalás vagy hasonló cimen hiába teszek ellene feljelentést,a rendőrség el fogja utasìtani,mert mással ez nem csinálta.Polgári perre vihetem a dolgot 36 hetes terhesen,és kivárhatom mig történik valami az ügyben?Még két kiskorúval vagyok.Az ő helyzete elmondása szerint azért bonyolult,mert ebből a lakásból költözne el a sajátjába amit nemrég vásárolt,de az ottani felújìtási munkálatok csúsznak a munkások miatt,igy az ő kiköltözése is csúszik,de hozzám meg környezettanulmányra jönne nov.9-én és minderről a bérbeadót is tájékoztattam.Szóval ez igy elég durva.

Valaki esetleg tudna segiteni?

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Ági

matthiasi # 2016.10.02. 15:50

Az albérlőnek kevesebb joga van mint a bérlőnek !

evatunde # 2016.10.02. 07:00

Ilyen lukba nem lépek, elnézést a kimaradt betűért...

evatunde # 2016.10.02. 06:58

Kedves Fórumozók! Február óta bérlek egy lakást, mivel nehéz kiadó bérleményt találni aránylag olcsón, itt csak egy havi kaució volt, belementem abba, hogy ne írjunk szerződést, óraállásokat, semmit. Gondolom, a bérbeadó fél a NAV-tól, mint a tűztől. Most 12-én költözünk ki, én jeleztem felé, hogy a rezsit rendezzük a nála lévő 70 ezer forintból (kaució), mert bérleti díjat előre szoktunk fizetni, azt már nem kell. A legviccesebb, hogy még itt lakunk, de ő már hirdeti a lakást, a lehetséges beköltözés dátumát 12-ére jelölte meg. Aznapra, mikor mi költözünk, ami ugye nem megy egyik pillanatról a másikra, no meg takarítani is szeretnék utána. Köteles vagyok-e naponta több érdeklődőt beengedni, akik ki szeretnék venni a bérleményt? Mert mióta itt lakunk, elég sok idegen fordult már meg a lakásban, ugyanis az előző bérlő cuccai ott maradtak, (amit mi kerülgetünk, tehát már itt sem volt korrekt a bérbeadó)és a bérbeadó történetesen a hűtőgépet árulta, azt nézegették meg többen is. Továbbá szeretném megtudni, hogy ha nem hajlandó a kaució visszajáró összegét nekem kifizetni, agyon csapni ugyan nem fogom, de ha készítek egy hangfelvételt a tudta nélkül, az csatolhatom-e a NAV felé? Mert ha ő gusztustalanul jár el, én nem maradok adósa. Egyébként mindig tisztességesen fizettem, számlák megtekintése nélkül! Többet ilyen lukba nem épek, az biztos, szerződéshez mindenképpen ragaszkodni fogok!

ozsis # 2016.08.26. 13:59

Köszönöm a válaszokat.

MajorDomus # 2016.08.23. 18:11

Meg még a lakástulajtól is!

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.23. 15:45

Akkor elég nehéz lesz bármit követelned a tulajdonostársaktól.

ozsis # 2016.08.23. 13:59

Köszönöm a választ. Szerződés nincs, feketén van kiadva a lakás. Ekkor teendő?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.23. 11:32

A bérbeadótól kérjétek. A többiek hozzájárulása nem kell. (Persze, kérdés, hogy a bérleti szerződésben rendelkeztetek-e erről, meg az is, hogy a lakás bérletéhez - külön rendelkezés nélkül - hozzátartozik-e a biciklitároló használata.)

ozsis # 2016.08.23. 11:22

Üdvözlet!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy 15 lakásos társasházban lakunk, ebből 4 albérletbe van kiadva. Az albérlőnek milyen joga van a bicikli tároló használatához? A tulajdonosok nem járulnak hozzá, hogy használják, mert állandóan cserélődnek, és féltik az ingóságaikat. Kötelességük oda adni a kulcsot hozzá? A 10 tulajdonos nem járul hozzá. Mit lehet tenni? Köszönöm.

Bea1 # 2016.08.01. 09:03

Az én kérdésem is lehetne... továbbkérdezném:

A befogadó nyilatkozatot kiállíthatja-e magának?

2 vidéki ingatlanuk van, van hova menniük.

11Kérdezősködő11 # 2016.08.01. 08:41

Kedves hozzászólók!
Albérletbe adnám ki a lakásomat, mivel két szobás, azért elég sok gyermekes család jelentkezik. Nagyon sok helyen olvastam, hogy a gyerekes családokat nehéz kirakni, mert a törvény őket védi még akkor is, ha nem fizetik a rezsit, az albérleti díjat, stb., viszont úgy vélem, hogy nekik is kell lakni valahol..... A kérdésem az lenne, hogy a közjegyző előtt megírt bérleti szerződés az megvéd-e engem ilyen esetben attól, hogy a gyermekes bérlő a lakásban ingyen élősködjön? Illetve olvastam még azt is, hogy befogadói nyilatkozatot kell kérni a bérlőtől, ez is megoldás lehet?

matthiasi # 2016.07.03. 16:34

Azért több kötelezettsége is akad.
A bérletidíjon felül a lakás használatából adódó rezsi költségek megfizetése és az elvárható gondosság az állag megóvásra.

Dr.Attika # 2016.07.03. 09:55

Alapvetően egy bérlőnek egy joga van: A bérelt ingatlant, rendeltetésének megfelelően, zavartalanul használni, birtokolni. Kötelezettsége sem bonyolult: A bérleti díjat határidőre fizetni.

Zöldövezeti11 # 2016.07.03. 08:27

Folytatva a 2016.06.28. 14:35-kor tett előhozatalt, mondta az ismerős, hogy a végén még egy kisállatott is becsempésztek. A szerződéskötés napján hozták fel, hogy lenne egy kiskutya is. Akkor az ismerő belement.
Úgy nevezik ezt a szituációt, hogy kész tények elé állítás.

A kutyás bérlők/albérlők egy külön kaszt.
Általában zokon veszik az elutasítást.
Nincs is ezzel semmi baj ha valaki mard 3 -4 évig a fenekén, de úgy 3 -5 hónap lakásban tartott kutya után kell egy újra festés minimum.

MajorDomus # 2016.06.30. 21:32

Annak is van előnye!

Zöldövezeti11 # 2016.06.29. 08:44

Valami ilyenre gondoltam én is.
Hiába mondtam anno, hogy szar a szerződés, nem hallgatott rám.

Én egyébként elviekben soha sem kötök határozott időre szerződést.
Mindig határozatlan idővel, általában 1 hónap felmondási idővel.
Jó bérlőt egyébként nem szoktak csak úgy kitenni. Mindig oka van annak ha valaki nem kell.

MajorDomus # 2016.06.28. 18:23

Ajánlja fel hogy 3 hónapig ingyen lakhat, ha szeptember 30-al távozik.
Ha korábban kell a lakás akkor fizessen neki 2 hónapot!

Zöldövezeti11 # 2016.06.28. 12:35

Üdv !
Az egyik ismerős kiadta bérletbe a lakását, egy évre. Részére különféle biztosítékokat épített be a szerződésbe arra az esetre, amennyiben a bérlő egy évnél előbb távozik. Lényege, hogy a kauciót, vagy annak egy részét visszatarthatja.
De most úgy adódott a helyzet, hogy neki kellene a lakás. Elvileg ki kell várni az egy évet aminek még nagyon az elején van.
Mit lehet tenni ?
Hát javasoltam, hogy szimatolja ki, hogy bevált e a bérlet a bérlőnek, ha nem, szabad az út a közös megegyezéshez. Ha nem megy bele, hát ajánljon fel a bérlőnek valami hasonló konstrukciót mint a kaució visszatartás .... magyarul egy hónapot ád neki vagy ingyen lakhat egy hónapig.
Vélemények a megoldásról ?
Ilyen egyébként egy rossz szerződés !!

MajorDomus # 2016.06.23. 21:17

Certina

Nem.

Szomorú örökös # 2016.06.23. 18:46

matthiasi

Tehát szerinted létezik olyan ok, ami miatt egy 3 gyerekes anyát megverhet egy agresszív drogos alkoholista barom? Ha igen, akkor inkább költözz ki az arabokhoz, nálunk ugyanis ezt szigorúan bünteti a törvény.