Albérlő jogai?

Barbi1 # 2017.02.02. 11:48

A bérleti szerződésben sajnos nem szerepel az,hogy kinek a feladata a tisztasági festés,sajnos nem figyeltünk erre.Hogy hogyan kaptuk retkesen ,sőt minősíthetetlen volt az állapot ezért nem értem az egészet.Akkor azt mondta kifizeti z anyag árát és ezt szeretné most visszakérni.Rossz volt a tűzhely,megjavíttattuk mert nem nagyon érdekelte, egy hétig takarítottunk,hogy tiszta legyen.
Bea 1
A felújítási alap havi 6 ezer forint és szeptember óta fizetjük,amikor 1 év után szeptemberben újra kötöttük a szerződést akkor én erre rákérdeztem azt mondta nem tud róla semmit,majd 1 hét múlva szerződés kötés után jött az email tőle,hogy havi 6 ezer forinttal emelkedik a közös költség az,hogy ez a felújítási alap mi derítettük ki.Ezért is nem értem.Mivel akkor fél évet írtunk alá így eddig nem mondhattuk fel a bérletet,nyilván ez most megtörtént.Szerintem nem akarja visszaadni a kauciót.Dühítő a hozzáállás és ez a tehetetlenség,nem tudunk mit tenni.

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,mi bérl?k vagyunk szeretnénk felmondani a bérleti szerz?dést és a tulaj a tisztasági festés díját le akarja v

Barbi1 # 2017.02.02. 11:48

A bérleti szerződésben sajnos nem szerepel az,hogy kinek a feladata a tisztasági festés,sajnos nem figyeltünk erre.Hogy hogyan kaptuk retkesen ,sőt minősíthetetlen volt az állapot ezért nem értem az egészet.Akkor azt mondta kifizeti z anyag árát és ezt szeretné most visszakérni.Rossz volt a tűzhely,megjavíttattuk mert nem nagyon érdekelte, egy hétig takarítottunk,hogy tiszta legyen.
Bea 1
A felújítási alap havi 6 ezer forint és szeptember óta fizetjük,amikor 1 év után szeptemberben újra kötöttük a szerződést akkor én erre rákérdeztem azt mondta nem tud róla semmit,majd 1 hét múlva szerződés kötés után jött az email tőle,hogy havi 6 ezer forinttal emelkedik a közös költség az,hogy ez a felújítási alap mi derítettük ki.Ezért is nem értem.Mivel akkor fél évet írtunk alá így eddig nem mondhattuk fel a bérletet,nyilván ez most megtörtént.Szerintem nem akarja visszaadni a kauciót.Dühítő a hozzáállás és ez a tehetetlenség,nem tudunk mit tenni.

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni,mi bérl?k vagyunk szeretnénk felmondani a bérleti szerz?dést és a tulaj a tisztasági festés díját le akarja v

Bea1 # 2017.02.02. 09:27

A kaució nem arra van, hogy lelakják! Ez esetben pedig nem is volt, ami bizony nagy engedmény egy bérletnél.

Bea1 # 2017.02.02. 05:07

Megvan-e a hirdetés, amiben az alacsony rezsit ígérik?

MajorDomus # 2017.02.01. 20:00

Szerintem is ez a legjobb,rengeteg albérlet van!

matthiasi # 2017.02.01. 17:38

Barbi1 !

Mit tehettek ? Elmentek, sőt erről már szeptemberben kellett volna gondolkodni !!

matthiasi # 2017.02.01. 17:35

A 1.5 szobás lakásból a nagyszoba van kiadva, a kisszoba le van zárva részemre ha ott aludnék.
Ez a klasszikus albérlet, sőt nem is az hanem szoba bérlés.
Ha az ürge lecseréli a zárat ő követ el szabálysértést.
Birtok háborítást !!

matthiasi # 2017.02.01. 17:32

Ugye nem azt akarod mondani hogy 2 éve adót csalsz?

MajorDomus
#
Jelentem!
2017.01.09. 00:19

A 2016 -os év bevételei után 2017 májusáig kell adózni, de némi előleget kellett volna már fizetnie.

Bea1 # 2017.02.01. 14:45

Barbi1

A legfontosabb kérdés, hogy koszos-e a fal? Másfél év alatt sok minden történhet, egy ismerősömnél ferobbant a kukta a csülkös pacallal.

Mert ha bizonyítani tudja, hogy hogy adta ki,mondjuk lefényképezte, én le szoktam, és most is lefényképezi, és koszosabb.

Ez nem szégyen, pláne, ha gyermekek is vannak, de ha nincsennek, akkor sem.

Azonban a szerződésben nem szereplő tisztasági festés ÉS a felujítási alap egyben szerintem nem illő dolog.

Mondjuk ha jól értem csak 6 ezret fizettetek bele, ez esetben ezt le kellene vonja a tisztasági festés árából, ami mennyi is?

Az, hogy emelt, rajtatok is múlt, belementetek, ennek nincs köze a dologhoz, max annyi, hogy esetleg láthatta a lakás elhasználódását.

Mellesleg úgy gondolom, ezt az összeget visszatarthatja a kaucióból, ha tudja igazolni a jogalapját.

Bea1 # 2017.02.01. 14:37

Misa 86

Egy tipp: ha közműtartozásod van, kérheted, és ingyen felszerelik.

Ez kb olyan, mint a feltötős telefon: nem keletkezhet tartozásod, mert ha kezd lefogyni, csipog, majd ha nem töltöd fel, nincs áram.

Ilyen volt Mr Beannak is, csak ezek már digitálisak.

drbjozsef # 2017.02.01. 14:31

Misa, előrefizetősnél más a szerződés, ott eleve azt írod alá, hogy annyit fogyaszthatsz, amennyit előre feltöltöttél, tehát nem kapcsolják ki a szolgáltatást, egyszerűen az előfizetős mérőóra nem ad többet, tehát nincs szolgáltatás. Ott ilyen tartozás nem halmozódhat fel, legfeljebb az alapdíjak.

Barbi1 # 2017.02.01. 13:55

Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni ,mint bérlő ugyanis egy másfél éve bérelt lakás bérleti szerződését szeretnénk felmondani és a főbérlő a tisztasági festés díját ránk akarja verni.Mindig pontosan fizettünk mindent,és a bérleti szerződésben nem szerepel ezzel kapcsolatban semmi.Az albérleti díjat szeptemberben 15 ezer forinttal emelte és a kauciót is elkérte (a többletet).Majd kifizettette velünk a felújítási alapot ami 6 ezer forint,tehát gyorsan emelt 21 ezer forintot.Mit tehetünk?

Sziasztok!

Barbi1 # 2017.02.01. 13:55

Szép napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni ,mint bérlő ugyanis egy másfél éve bérelt lakás bérleti szerződését szeretnénk felmondani és a főbérlő a tisztasági festés díját ránk akarja verni.Mindig pontosan fizettünk mindent,és a bérleti szerződésben nem szerepel ezzel kapcsolatban semmi.Az albérleti díjat szeptemberben 15 ezer forinttal emelte és a kauciót is elkérte (a többletet).Majd kifizettette velünk a felújítási alapot ami 6 ezer forint,tehát gyorsan emelt 21 ezer forintot.Mit tehetünk?

Sziasztok!

Misa86 # 2017.02.01. 13:55

Köszönöm!

A 15e Ft tényleg nem olyan sok, pláne, ha éves maceráktól kímélhet meg... Meg akkor az előre fizetős órák lehetnek még jók. Ahogy néztem nem olyan olcsók, de ha valaki nem fizet ki 2 havi rezsit, már ott vagyok...
De, ha nem kapcsolják ki a szolgáltatást, akkor az előre fizetőseknél is ugyanúgy felhalmozódhat tartozás, nem?

Bea1 # 2017.02.01. 13:05

Zárcsere bűncselekmény + birtokvédelmi per, ami megint plusz 6 hónap.

Hiába minden más, Magyarországon a jog a bérlőt védi a magántulajdonnal szemben.

A közjegyzői kilakoltatási záradék 15 000 forint, annyit bőven megér!

Vizet nem kapcsolnak ki, csak korlátoznak, a visszaalakítása 25 000!

Gáznál szintén!

Villanynál szintén!

Mérőátírások sem működnek, mert a szolgáltatók trükköznek már az átírásnál, mindenképp behajtható a tulajon a tartozás.

drbjozsef # 2017.02.01. 12:59

Ismeros lehet jo, de lehet a legrosszabb is. Ha nem ugy kovetelsz tole (kozuzemi befizeteseket, idoben teljesitest, etc), mintha idegen lenne, es engedekenyebb vagy vele, akkor meg csunyabban megszivhatod, meg nagyobb hatralekot csinalhat...

drbjozsef # 2017.02.01. 12:56

Olvass vissza a berbeadassal kapcsolatos topikokban. Minden kerdesedre benne vannak a valaszok (bar oroulni sajnos nem fogsz nekik).

Misa86 # 2017.02.01. 12:27

Köszi szépen!

Tehát akkor hiába írjuk bele a szerződésbe, hogy köteles elhagyni az ingatlant, ha nem fizet, és élhetek a zárcserével is? Hiába mond le a szerződésben a birtokon belüli minőségéről, nem ér semmit?
És ha mégis megyek, és zárat cserélek, akkor mit tehet? Beperel, ami évekig elhúzódik, és megbüntetnek?
Vagy kikapcsoltatom a szolgáltatónál a vizet, gázt, villanyt, akkor nyilván elmegy...
Jó lenne ismerősnek kiadni, akkor nyugodtabb az ember, de ki tudja hogy sikerül a dolog, azért készülök rá a legrosszabbra...

Üdv, Misa

Bea1 # 2017.02.01. 10:57

nonolet

" éppen ezért fizet jobban a bérbeadás, mint a bankbetét."

Kiadó ingatlanjaimat bankbetétre cserélném! :)

Bea1 # 2017.02.01. 10:51

Az EGYETLEN módja a közjegyző előtt kötött kilakoltatási záradék, ami mellé ha lehet egy befogadói nyilatkozatot is lehet csatolni, esetleg egy inkasszózáradékot a bérlő számlájára, de az csak akkor ér valamit, ha azon van pénzmozgás, ezt meg meg lehet oldani, hogy ne legyen.

És még így is csak következő hónap végéig lehet EGYÁLTALÁN fizetésre FELSZÓLÍTANI adott hónap 15.-éig, hogy majd felmondod a szerződést, ha nem fizet!

Tehát sajnos így is több, mint három hónap, de inkább 5, amíg kirakják, ez viszont legalább nem 2-3-4-5-6 év!

Erre még hab a tortán, hogy max 3 havi kauciót kérhetsz törvényesen, vagyis a törvény a tulajdonosra hárítja a nem fizető bérlő 2 havi lakbérét, és akkor még nem is beszéltünk a felhalmozott rezsitartozásról, amit szintén a bérbeadón hajtanak be, kivéve az e-on.

Úgyhogy én, ha tutira akarnék menni, lecseréltetném az összes közművet feltöltősre, és még így is nagy rizikót vállalok.

Misa86 # 2017.02.01. 08:22

Kedves fórumozók!

Ahogy látom többen vagytok, akik lakást adtok bérbe, szeretném megkérdezni, hogy milyen bérleti szerződést használtok hozzá? Hogy lehet a legjobban bebiztosítani magát a tulajdonosnak? Mert sok olyat hallani, hogy kényszer kilakoltatás kell, meg hasonlók, ami hosszú folyamat, és persze azalatt is nő a tartozás a bentlakó részéről. Az ilyen dolgokat ki lehet védeni egy jó szerződéssel? Pl. ha belefoglalom, hogy a lakbér, illetve a rezsiköltség megfizetésének 30 napos elmaradása esetén 8 napon belül köteles kiköltözni, akkor mehetek 8 nap múlva egy lakatossal jogosan a zárat lecseréltetni, vagy akkor is jogi úton tudom az igazamat bizonyítani?
Ha valakinek van biankó szerződése, amit el tudna küldeni, azt nagyon megköszönném!

Üdv, Misa

MajorDomus # 2017.01.09. 19:19

Ha ez a szerződésben ki van kötve, akkor nincs gond, de ettől függetlenül előre kell jelezni, mert lehet éppen a heti szex orgia van abban az időben.

mgm32 # 2017.01.09. 11:30

A 1.5 szobás lakásból a nagyszoba van kiadva, a kisszoba le van zárva részemre ha ott aludnék.

ttip # 2017.01.09. 08:54

Ha az egész lakást bérli, akkor joga van lecserélni a zárat.

Bea1 # 2017.01.09. 04:30

mgm32

• jogos a felháborodása
  • nállam felmondási indok az értesítés nélküli zárcsere észlelése
  • Ha a szerződés részletezi, akkor aszerint, ha nem részletezi, akkor bármikor emelhet árat.
  • Csak a navnak kell fizetni, alapesetben a bérleti díj 90%-ának a 15%-át.
  • Törvényesen adott hó 15.-éig kell felszólítani a kiköltözésre, amire 30 napot kell neki adni, hacsak a szerződés másként nem részletezi
  • Nekem elromlott a mosógép, ami egy kiadott házban van, mivel régi, és nincs nyoma külsérelemnek, én állom, és természetesen nem az albérlő.