adásvétel, vagy ajándékozás a gyermeknek..


monalisa1 # 2011.01.01. 15:31

Ebben a pangó ingatlanforgalmi időben nemigen lehet eladni egy lakást, legfeljebb nem kis árengedménnyel csak.

A t.díj fizetés mentesülése alól szóba jöhet a lakás fele tulajdonának a közös gyermeknek ajándékozása, azaz vagyoni értéket adna át. (Ügyvéd és a gyámhatóság szükséges.)

Tessék leülni és számolni: a lakás fele értéke ma, ezzel szemben a t.díj kötelezésének összege mondjuk a gyermek 24. életéve betöltéséig még.

Aztán megéri-e ez az apának?!

Vagy ahogy MD javasolta: ha tudsz vegyél fel hitelt stb. és váltsd magadhoz az ő tulajdoni hányadát. (Őhelyette a hitelfelvételhez uj adóstársat kell tudnod állítani...)

Beszéljétek át a dolgokat, és csak ezeket, és ne "a" házasság megromlása legyen most a téma.

belyo13 # 2011.01.01. 15:16

Köszönöm szépen a segítséget!
Valóban az az egyetlen megoldás, hogy el kell adni az ingatlant. Sajnos...
De másképp nem fog menni...

Köszönöm még egyszer!!!!

monalisa1 # 2010.12.31. 12:09

Vagyis bár elváltok de a közös ingatlan miatt továbbra is egy fedél alá szorultok, akkor még mindig jobb mindkettőnek pl. albérletben ujra kezdeni, mintsem a mindennapi viták veszekedések a konyhában.

Ha a férj a bírósági lakásmegosztással megkapja a kisebbik szoba kizárólagos használatát, egy szavad se lehet ha viszi oda a nőket...

monalisa1 # 2010.12.31. 12:03

Ha az ingatlan alapterülete és beosztása lehetővé teszi a megosztott lakáshasználatot, valamint az apa nem adott okot hogy a bíróság távozásra kötelezze, akkor legjobb közösen eladni a lakást és a hitelt stb. visszafizetni, aztán ki-ki megpróbálhatja ujra felépíteni az életét.

MajorDomus # 2010.12.31. 08:28

az elméleti resze pedig az, hogy az apa helyében en sem költöznek ki a sajat házambol addig mig el sem váltam, a vagyonmegosztas sem tortent meg, mert kiköltözött minden elony azé aki birtokon belul van, o meg albérletben fizetheti annak a lakásnak a törlesztését amiben te laksz nem a te gyermekeddel, hanem a kozos gyermekkel ami nem mindegy.
A megoldas az, hogy vegyél fel hitelt, fizesd ki a szocpolt,meg a regi hitelt, s utana számoljatok el.
Ügyvédhez ajánlatos fordulni.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.12.31. 07:47

A gyakorlati része az, hogyha ketten kaptátok a kölcsönt a banktól és ketten vagytok adóstársak, akkor a bank egyik adóstársat sem engedi el a hitel megfizetése alól, kivéve, ha a férjed helyett olyan másik adóstársat, vagy kezest tudnál állítani, akinek a hitelképessége megfelel a férjed helyett.
Az ajándékozás esetén, maradna adóstárs a férjed.

belyo13 # 2010.12.30. 21:10

Kedves fórumozók!

Rengeteg hozzászólást elolvastam, de nem jutottam egyről a kettőre...
A helyzet a következő, amiben szeretnék tanácsot kérni..

Adott egy ingatlan, fele-fele részben a férjem és az én tulajdonom. Rajta, 450.000,- Ft fél szocpol, valamint jelzálogjog és annak biztosítására elidegenítési és terhelési tilalom a bank javára. A hitelt 2008-ban vettük fel.

Most szeretnénk beadni a válópert, az ingatlant szeretném én a feleség megtartani, hogy továbbra is itt tudjak élni a gyermekemmel.
A helyzet pikantériája az, hogy az Apa nem hajlandó kiköltözni semmi áron, amíg az Ő neve is tulajdonosként szerepel. Én a gyermek békéje miatt bármibe belemennék, hogy végre kettesben legyünk.

Mi lenne a megoldás?

  • Ha eladja ő a fele részét nekem, az elmúlt két év törlesztésének összegéért.. Az járható út? Kell a bank beleegyezése? vagy

Ha a gyereknek ajándékozza, cserébe nem fizet gyerektartást x évig...
Kérem válaszoljanak mert nagyon sürgős lenne már végre pontot rakni a végére, mert sajnos mindkettőnk idegei a kötélen táncolnak..
Köszönettel

Bea