forgalomból kivont jármű

monalisa1 # 2009.05.17. 13:51

Az az autó nem a te tulajdonod csak használatra van nálad. Vélem ha fizetsz a tulajdonosnak (...) csak hajlandó lesz átadni azt a fránya okiratot, és ő is megszabadul egy gondtól...

magdi671119 # 2009.05.17. 13:40

Szasztok!!forgalomból szeretném kivonni az autómat,de a törzskönyvet nem adják oda!!!mit tegyek????mert a tulajdonos szeretné megtartani a törzskönyvet viszont az üzemben tartó én vok!!aki tud segítsen mit tegyek!!!köszi előre is!válaszokat várok:SŰRGŐS LENNE!!!

monalisa1 # 2009.04.28. 20:43

Írd be a Google keresőbe a "gépjármű bontási díj" kifejezést - megjelenik x számú találat, aztán a széna kazalban próbáld megtalálni a neked megfelelő választ.

margaréta*** # 2009.04.27. 10:31

Nagyon-nagyon sürgős lenne választ kapnom!!! Köszönöm előre is, ha valaki tudja!

margaréta*** # 2009.04.27. 10:02

Sürgős lenne tudnom, hol találom meg azt az anyagot, kérem, ha valaki tud, segítsen!

margaréta*** # 2009.04.27. 09:44

Sziasztok!

Segítségeteket kérem. Munkámhoz szükség lenne egy korábbi jogszabályra, de sehol nem találom. A lényeg, hogy az kell, amiben a bontási igazolási díj 2.600 Ft-ban van meghatározva. a 91/2004. GKM rendeletben már a 2.950 Ft van, nekem korábbi kell, ami a 2007-2008-as évre vontakozik. Hol találom ezt meg, mint az említett GKM rendelet előzményét?

Pjotr # 2009.03.13. 17:55

Trélert vontatni csak E kategóriával lehet.

monalisa1 # 2009.03.13. 15:42

Ha a kormány és a fék működik, a lejárt műszaki ellenére a rendőrség kiadhatja az egyszeri alkalomra szóló útvonalengedélyt, és ebben az esetben az autó a saját lábán Á-ból B-be elvontatható.

Én már csináltam ilyent, tehát saját tapasztalásom.

Ha esetleg nem adnának útvonalengedélyt, trellelt lehet akár bérelni is egy napra.

websas # 2009.03.13. 09:38

Szerintem csak a tréler.

Nincs forgalmija, rendszáma, műszakija, kötelezője.
A fentiek egy sima utánfutóhoz is kellenek.

websas

monalisa1 # 2009.03.13. 09:01

Ha a kormány és a fék rendben van akkor vontatható - sebességkorlátozással, ellenkező esetben csak szállítható.

Ha még az index és a féklámpa is működik, a mögöttes haladó hálás lesz érte.

A vontatott kocsiban is gyakorlott autós üljön, mert nagy figyelmet kíván a dolog.

A tompított végig legyen bekapcsolva mindkét autón, valamint a vontatott hátsó ablakába kitenni az elakadásjelző háromszöget.

Honeybear # 2009.03.13. 07:28

Szép napot mindenkinek! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy miként tudnék egy személyautót Mohácsról Budapestre szállítani vagy vontatni. Az autó üzemképes, de a forgalomból már ki van vonva régóta. Útvonalengedéllyel vontatható-e vagy csak trélerrel szállítható??? Kérem aki tud segíteni az írjon. Nagyon szépen köszönöm!
Honeybear