gazdasági épület építése engedély nélkül

zotyo # 2008.07.16. 12:42

Sajnos az átminősítés nem jöhet szóba, mert a rendezési terv ezt nem teszi lehetővé. Már eléggé körbejártam a dolgot, és mindig oda jutok, hogy nem marad más választásom.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.07.16. 12:09

Elszállt amit írtam.

Szóval a zárt kert attól zárt kert, mert mezőgazdasági területként van nyilvántartva.
Az építési telek meg attól különbözik, hogy beépítésre szánt területen fekszik, közművekkel van ellátva és megközelíthető gépkocsival. Ezek a területek be vannak hálózva a helyi közlekedési útvonalakkal.

Kérhetsz átminősítést, engedélyt, azonban túlépítkezned nem szabad.

zotyo # 2008.07.16. 10:41

Az ötlet onnan jött, hogy költözni szeretnénk az Anyóstól. A pénzünk kevés, így vagy veszünk egy építési telket, amin sátorozhatunk, mert nem jut pénz építkezésre, vagy veszünk olcsón egy zártkerti telket, és azon építkezünk. A zártkerten viszont csak 3% a beépíthetőség, ami 20-30 nm-es házat jelent. Nekem viszont olyan nagyok az igényeim, hogy szeretnék egy 55 nm-es, két szobás házat, erre viszont nem ad engedélyt az építési hatóság. Úgyhogy lehet, hogy nyugaton engedély nélküli építkezés nem fordulhat elő, de gondolom az ottani jövedelmi viszonyok mellett kevesebben kerülnek olyan kényszerhelyzetbe, mint mi. Úgyhogy nem azért gondoltam az engedély nélküli építkezésre, mert jól esik kijátszani a hatóságokat, hanem mert nem nagyon látok más lehetőséget.

nanemaaa # 2008.07.15. 18:29

Mert az az 1997. évi LXXVIII. törvény 48. §-ában van!
A használatbavételtől számított 10 év az elévülés.
Szinte kizárt, hogy ezen időn belül valamely irígy szomszéd ne dobjon fel. Egyáltalán honnan jön egy olyan ötlet, hogy "megépítem engedély nélkül"? Ilyen nyugateurópában nem fordulhatna elő.... igaz, ott elkoboznák még a telket is.

zotyo # 2008.07.15. 13:32

A Kormányrendeletet már elolvastam, de az elévülési időre nem találtam választ.

laurea # 2008.07.15. 12:52

245/2006 (XII. 5.) Kormány rendeletben olvashatol a bírságról

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.15. 12:44

Miből gondolod, hogy csak bírság? Lehet, hogy le is bontathatják.

zotyo # 2008.07.15. 12:08

Egy idén engedély nélkül épült gazdasági épületre meddig vethető ki bírság? Mikor évül el?