Felfüggesztett büntetés

Bori Bori # 2015.08.23. 18:06

Jajmár Kelvin olyan izé vagy :)

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.08.23. 18:16

Jól van, elnézést kérek :))))

bolka # 2015.08.23. 18:43

Két vétség egy egy bűntett, az okozott kár megtérült, és az ügyész nem indítványozott mást, csak felfüggesztettet, igaz azt hittem itt hozzáértők vannak:) És mivel egy adás vétel amit két ügyvéd előtt írtunk alá, az az ügyészség szerint csalásnak minősül, csak azért, mert a kedves vevő nem boldogult azzal amit vett, és inkább feljelentett minket. Érdekes még az is, hogy polgári perben nekünk adott igazat a bíróság, és utána feljelentést tett. Nagyjából 12 éve minden forintot bevallva működtetjük a vállalkozásunkat

bolka # 2015.08.23. 18:45

Amúgy, ha akkora spílerek vagytok arra varrjatok gombot, hogy miként lehet az, hogy az egyik tanú az sértett is :-D

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.08.23. 19:07

Remélem most csak poénkodni próbáltál :D

bolka # 2015.08.23. 19:17

Jó lenne poénnak, de így van :) szerinted miért próbálok ilyen fórumon véleményt kérni? :) leírnám nagyon szívesen az egész történetet, mivel nem bűnözőként elég hihetetlennek fogom fel ezt az egészet

bolka # 2015.08.23. 19:23

Bocsánat :) tanú is vádlott is :)

Dr.Attika # 2015.08.24. 05:57

Ez így sötétben tapogatózás. A három ügy ismerete nélkül érdemi választ nem lehet adni.A vádlott az egyesített ügyben biztosan nem lesz tanú. Ez nem Amerika.

Lilla711 # 2015.10.01. 06:34

Tisztelt fórumozók!

Azt szeretném kérdezni, hogy abban az esetben ha rablás miatt kapott valaki 2 év felfüggesztett börtönbüntetést ,majd a felfüggesztett ideje alatt elkövetett több szabálysértést is, amit a rendőrség -mivel egy éven belül 4 ilyen eset is volt- már nem szabálysértésként hanem bűncselekményként terjeszti a bíróság elé.
Ebben az esetben elképzelhető, hogy egymás mellett, párhuzamosan két felfüggesztettet kapjon az illető?

Vagyis, hogy a jelen ügy esetén is felfüggesztettet ítéljen meg a bíró?

A választ előre is köszönöm

Lilla

kérdező23 # 2015.10.20. 16:23

Tisztelt Fórumozók!

38 éves nő vagyok. 2014 januárjában nagyobb értékű lopás miatt 2 év (4 évre felfüggesztett) börtönbüntetést kaptam.

Még ezen év augusztusában éjszakai zajongás miatt felmentem egy lakás tulajdonosához, szólni, hogy csendesebb legyen a buli kicsit. A tulaj vendége, egy 45 kilós híres! hölgy a szobából kirohanva, először a barátnője karja alatt hasba rúgott. Betudva az alkohol hatásának, még visszafogott voltam. A tulajjal némi szóváltás után megbeszéltük, hogy halkabbak lesznek és elnézést is kért.

Éppen mentem volna le a lépcsőn, amikor a dühöngő fúria a barátnő és a szintén ott lévő pasija kérlelése ellenére utánam vetette magát, hátba rúgott, ezután majdnem leestünk a lépcsőn. Ekkor elkaptam a torkát, mire a hajam nagy részét kitépte.A lakás ajtajába visszadulakodva adtam a nőnek az orrára a tenyerem aljával egy közepes ütést. Elesett, fejét beverte az ajtófélfába. Miután felpattant, folytatta volna, de ekkor a barátnő (a lakás tulaja)üvöltve kirakta őket a lakásból és belülről rájuk csapta az ajtót. Erre a pár futásnak eredt, hiába jeleztem nekik, hogy a párom és a szomszédok már kihívták a rendőröket. Miközben próbáltam visszatartani őket, a férfi többször is meglökött, majd vihogva rám tolták a társasház bejárati ajtaját és eltűntek.

A kiérkező rendőrök felvették minden jelenlévő vallomását. Közben, mivel jó az arcmemóriám és kaptam egy keresztnevet is, rájöttem, ki az illető. Őt hetek múlva előállították. Sértettként tettem több vallomást, az is kiderült, hogy a nő látleletet vetetett a bevert feje miatt. A mai napon kaptam egy levelet, hogy gyanúsított vagyok garázdaság bűntettében.

Mivel a sztori maga agyrém, csak a felfüggesztett büntetéssel kapcsolatban kérdezném;

Kihatással lehet a két ügy egymásra? Mert nem szeretnék börtönbe menni azért, mert megvédtem magam.

Köszönettel.