Eszmei érték

monalisa1 # 2013.10.03. 19:57

Mielőtt valaki kiköltözik egy házból átnézi annak minden zegét zúgát nehogy ott felejtsen bármi hasznosat, pótolhatatlant - ezzel szemben te nem ekként jártál el. A vevőd círka 4 évig "vigyázta" azokat a képeket, ezért mondjuk 5e Ft/hó "tárolási" díjat számíthatna... (Azt hogy közben netán megrágták az egerek vagy a nedvesség miatt valamelyest szétmálott, nos neki csak az őrzés volt a dolga és nem a családi képek állagmegóvása.)

Ha a szüleid valóban felbecsülhetetlen esküvői stb. képei megérnek neked mondjuk 100e Ft-ot, nos lépjed ezt meg. (A kettőtök közt lezajlott jogvita egész másról szólt.)

olorsi # 2013.10.03. 19:12

Szia!
Köszi, de az a baj, hogy a per, ami kettőnk közt folyt, pont pénzről szólt. Mert miután megvették a házunkat, négy hónap után többszázezres követelése lett, hogy az az én tartozásom. Perre vitte, elvesztette. Tehát érdekes lenne, ha most pénzt ajánlanék fel neki....

monalisa1 # 2013.10.03. 13:17

A képekért ajánljár fel egy tisztes összeget, különben...

olorsi # 2013.10.02. 21:25

Kedves Fórumozók!

Biztos, hogy az én kérdésem keveseket érint és talán nem is érdekel senkit.
De nagyon szeretném tudni, mi lehet a megoldás.

Még 2009-ben testvéremmel eladtunk egy házat. Mivel valamikor négy generáció is élt benne, rengeteg dolog volt, amit vagy kidobni vagy eltennünk kellett.
A lényeg. A vevő elmondása szerint is rengeteg, egy nagy doboz fénykép maradt a házban. Ebben a szüleim (akik már meghaltak) fiatalkori, esküvői és későbbi képei, valamint testvérem és a mi gyerekkori és későbbi fényképeink találhatók. Mivel a vevők és köztünk megromlott a kapcsolat (bepereltek és elvesztettek egy pert), nem hajlandóak visszaadni ezeket, nem reagálnak a kérésre. Tudom, ez másnak furcsa, de én ragaszkodnék ezekhez a dolgokhoz, hiszen számomra az eszmei értékük felbecsülhetetlen. Mit tudnék tenni?
Ügyvéddel szólítsam fel? És ha letagadja?
Ők, mióta megvették a házat, nem laknak és nem is laktak ott, most árulják.Tehát valószínű, ott vannak a fényképek (bár persze, lehet, azóta elrohadtak).

Köszönöm, ha valaki válaszol!
Orsolya