Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
A hatáskörét Pp. 22.§ 1.bekezdése szerint,illetékességét pedig Pp. 29.§ 1.bekezdése alapján határozta meg:
"(1) A mellékkötelezett a főkötelezettel együtt az előtt a bíróság előtt is perelhető, amely a főkötelezett elleni perre bármilyen címen illetékes."
Az még mindig nem világos, hogy a Ráckevei Járásbíróság meghozta a végzést melyben a pert megszünteti, mivel a felperes (Intrum) a számára nyitvaálló határidőben nem tett eleget a határozatban foglalt felhívásnak, nem tett eleget a peres eljárás illetékének lerovására, valamint a követelésének alapjául szolgáló tények és bizonyítékok előterjesztésére. A végzés záradéka 2016.december 30. napján jogerős és végrehajtható.
Alperesként mindenhol én szereplek, és Pest megyei lakcímmel rendelkezek.
Az is érdekes számomra , hogy a Ráckevei bíróság az internetes tartozást, mint telefon előfizetési szerződésből eredő közszolgáltatási díjként nevezi meg. Ami számomra korrekt is, ennek ellenére a Egri Járásbíróság már közüzemi szolgáltatás díja miatt indít pert, ez szerepel a lepecsételt idézésen és a végzésen is.
Egy kicsit elvesztettem a szálat a mostanra.
Hogy lehet jogerős végzés a kezemben egy bíróságtól, míg egy idézés a másiktól ugyanabban az ügyben?Ráckevei Járásbíróság per megszüntetése számomra megnyugtató volt, erre a 2017. márciusi idézés kicsit meglepett. A megszüntető végzésben, megtalálható az is, hogy a Ráckevei Járásbíróságnál lehet 4 példányban előterjesztve fellebbezni. Egyedül már csak arra, tudok gondolni, hogy az egri helyszínválasztással, csak megpróbálják ellehetetleníteni a személyes megjelenést, mivel a keresetben direkt kéri az Intrum, illetve Baltás, hogy a távollétükben is tartsák meg a tárgyalást.
Köszönöm szépen a segítséget újból, már sokkal előrébb vagyok önök segítségével, mint tegnap. Elnézést a zavaros és néhol bonyolult megfogalmazásért.
Márk