Intrum Justitia


Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.12. 18:48

14 nyert perem van,ez nem a sajátom
Ez most a zugírászat elkövetésének a beismerése?

ártatlan1 # 2017.12.12. 16:20

Burn Out!!

Ott szemed előtt minden, nyisd ki a szemedet,és rá jössz mi az ami hiányzik egy követelésnél!!!Mi az amit a felperes nem tud elővenni?..mi az a fontos papír ami nélkül nincs hitel?...ott van előtted!Ha most se jöttél rá akkor tényleg csak sajnálni tudlak!Még segítek!!! mi az amit 5 évig kell megőrizni,és mi az amit nem adnak tovább a bankok?

ártatlan1 # 2017.12.12. 16:16

Kezdjük el mert úgy látom a nagy tudású ügyvéd urak a DR attika,és a Dr KBS kicsit szereti a szart keverni!!!!!Ha végig olvassák és ha olyan nagyra tartják magukat tisztelt ügyvéd urak akkor nem írtak volna ekkora faszságot!!!!!Hogy megkérdezi mekkora költség igényem van az azért van,mivel a felperes elállt a pertől!!!!! és szokásához híven a kicsit elszállt magától KBS megint sem olvasni sem értelmezni nem tud,mivel oda van írva 14 nyert perem van,ez nem a sajátom kis okoska ha nem azoké a szegény embereké,akiket az ilyen tanácsadó ügyvédek mint itt egyesek, megvezetnek,és olyan embereket akik tudatlanok,és ezek az ügyvédek részre hajlók ezekkel a csaló behajtó cégekkel!!! До свидания!

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.12. 10:49

:O)

Burn Out # 2017.12.12. 06:29

14 nyert perem van” - oh :)

ha ekkora nagy májer vagy, akkor akár ide is írhatnád a nagy trükköt :)remélem nem az az alapvető hiba, hogy az adataidat nem adhatták volna át.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.12. 06:21

:)
De mennyire nem! Épp a múlt héten egyszer majdnem ki is bukott belőlem, amikor tőlem kérdezte a bíró, hogy "nem mindegy?".

Dr.Attika # 2017.12.12. 05:35

A bíró határozat hozatala előtt mindig megkérdezi a felektől, hogy mennyi a költség igénye. Mind két féltől, tehát ebből nem lehet a pernyertességre következtetni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.12.11. 20:00

Általad? Ne haragudj, a szöveged alapján nem tűnsz ügyvédnek.

ártatlan1 # 2017.12.11. 17:38

Vadsuhanc én bátran ajánlom vedd fel velük a kesztyűt ha netán fizetésmeghagyást kérnek,bármibe segítek,hogy hogyan kell ellenük bármelyik ilyen cég ellen pert nyerni,alapvető hibát az összes elkövette,és ez végzetes számámukra jelenleg 14 nyert perem van mind az Intrum és mind a dunacorp és az EOS ellen,a képlet egyszerű,úgy megyek tárgyalásra,hogy a bíró azzal kezdi milyen költség igényük van,ebből már mindig tudom a felperes be adta a derekát,nem kell elévülnie,hogy nyerjen bárki,de természetesen nem árt ha már túl vagyunk az 5 éven,volt itt is egy hölgy akinek egyes tagok mindenképp fizetésre buzdították,és lám általam pert nyert 1 tárgyalással,csak egy papírt kértem a felperestől,és itt vége is az ügynek :)

ártatlan1 # 2017.12.11. 17:31

Kedves Gerbera317 Váci ut 144-150 helyszínen keresve elköltözött ezen a címen nem tartózkodik,a telefon számon ilyen előfizető nincs se a vezetékesen,se a mobilon,aztán a következő cím Pap Károly ut 4-6 intrum székház az ügyvédi tábla kint de már 2 éve nem volt ott,egy kedves titkárnő invesztált és mint elárulta,ő gyártja a leveleket melyet az ügyvéd úr digitálisan szignóz, természetesen a telefonszám itt is ugyanaz az,de ki sem csörög,aztán a következő cím hungária krt 72,természetesen üres az iroda,már pár éve nem járt ott senki,telefonszám szintén ugyanaz,szóval kedves Gerbera mint megtudtam és van hang és képi bizonyíték is a megbízott titkárnő veszi át ha átveszi a leveleket,és ha van kedve el megy ezekre a címekre,de ezek szerint nincs kedve mivel 20 db levél nem kereste címzéssel vissza jött persze ha azt írnám Dr ártatlan lehet átvennék,így csak az én malmomra hajtotta a vizet a bíróságon.

Vadsuhanc # 2017.12.11. 16:10

Most belenéztem egy pár Baltás levélbe. ( van elég )

Egyszer sem kérte, hogy vele vegyem fel a kapcsolatot az Intrum tartozásokkal kapcsolatban.

Ettől függetlenül személy szerint köszönöm a tájékoztatást kedves ártatlan1 tudom, hogy a jószándék vezérelt csak sokan ezt akik egyébként alappal tartoznak teljesen félre fogják érteni.

gerbera317 # 2017.12.11. 16:00

A Baltás címe: 1138 Budapest, Váci út 144-150. 2. emelet. És mindig átveszi az iratokat.

ártatlan1 # 2017.12.11. 15:46

jó estét!

Ez a Dr Baltás Dániel Balázs ügyvéd úr,3 fiktív bejelentett irodai címmel rendelkezik,mindenhol ugyanaz a telefonszáma,néha megjelenik küld levelet,és mikor a válaszra kerül a sor a levél vissza jön NEM KERESTE jelzéssel,egyik címen se veszi át a leveleket,feljelentettem az ügyvédi kamaránál,ilyen ügyvédek ne képviseljenek senkit se,sőt arra nem érdemesek,hogy irodát működtessen,200 oldalas bizonyíték lajstrom van ellene,hogy hamis,fiktív bejelentett irodát működtet,ezek után felmerül a gyanú,hogy az ő nevével érkezett levelek az Intrumtól,hamis vagy hamisított levelek.....szóval aki az Intrumtól vagy a Dr Baltás névvel ellátott levelet kap,óvatosan kezelje ez egy újfajta eszköz a követelés kezelő cégtől!!!

gerbera317 # 2017.11.09. 12:42

Nem értem, mitől negatív a hozzáállásom. És attól "pozitív" lennék, ha megdicsérnélek azért, mert nem őrizted meg a teljesítésről szóló bizonyítékaidat? Jó, akkor megdicsérlek, tessék! Remélem, sikerült megszépíteni a napodat. Csakhogy tudd meg, ez a dicséret nem jogi tanács, míg a "negatív hozzáállás" az volt. Ez itt pedig egy jogi fórum. Szépnapot.

Boni1983 # 2017.11.09. 10:21

Nem értem a negatív hozzáállását, de ez már részlet kérdése.
Örültem, hogy anno megszabadultam ettől a hiteltől és fogalmam sem volt arról, hogy erről igazolást kellett volna kérnem.
Higgye el, ha tudomásom lett volna róla, akkor rég megtettem volna.
Mostmár okosabb leszek.
Hivatalos helyen dolgozom én is és ha tőlünk elvárják, hogy pontosan precízen dolgozzam, akkor jogosan várom el egy Intrumtól, hogy ők is ezt tegyék, mert itt azért nem kis dologról van szó.
Nem nem akarom fizetni a "neménhiteleimet", csupán mint zöld fülű érdeklődöm hová forduljak.

gerbera317 # 2017.11.09. 10:03

Bizonyítékot, ha neked az nem áll rendelkezésedre, már csak a munkáltató tud neked szolgáltatni.
Egyébként pedig, az adósnak elemi érdeke fűződik ahhoz, hogy a teljesítéseit bármikor, bárki előtt bizonyítani tudja, erre pedig nem utólag kell ráeszmélni, hanem a teljesítéseket módszeresen fel kell jegyezni, és a bizonyítékokat egyidejűleg el kell rakni.

Boni1983 # 2017.11.09. 09:27

Rendben, értem köszönöm!
Papírt nem kaptam az Intrumtól, hogy a tartozásom rendezésre került. A MÁK-ot vajon megkérhetem arra, hogy a 2014 év bérszámfejtéséről adjon igazolást (ebben lesz benne, hogy a fizetésemet ki és miért milyen jogcímmel vonta)?
Több kérdésem azt hiszem nincs :)

gerbera317 # 2017.11.09. 09:22

Az adós teljesítéseit a végrehajtást kérő köteles bejelenteni a végrehajtónak. Mulasztás esetén a bejelentés kikényszeríthető, feltéve, hogy az adós okirattal bizonyítani tudja a teljesítéseit.

Boni1983 # 2017.11.09. 08:54

Köszönöm szépen a válaszod, nem lettem tőle boldog.
De akkor tudomásul veszem.
Viszont az Intrummal mit tudok kezdeni? Végrehajtónak is írtam, hogy ez a tartozásom már le lett rendezve,de gondolom az Intrumnak kell megkeresnie a végrehajtót.
Vagy mit tudok ilyen esetben tenni, ha nem tudok a jogi csoporttal beszélni, mert csak ígérgetik napok óta a visszahívást?

gerbera317 # 2017.11.09. 08:49

Jogszerű. Ez végrehajtási kérdés, ilyenekre van egy külön topikfolyosó. Ott már számtalanszor ki lett tárgyalva, hogy lehet-e, és jogszerű-e egyszerre fizetést tiltani és bankszámlát inkasszálni. Lehet, és jogszerű.

Boni1983 # 2017.11.09. 08:44

Nem én kopasztottam meg, az én nevemen vannak a hitelek.
Nem ez a lényege, hisz nem azt írtam, hogy nem akarom kifizetni ezeket, hanem hogy jogszerűen tiltják e fizetésem 50%-át (olyanért, amit már egyszer kifizettem) és inkasszálják egyszerre.

gerbera317 # 2017.11.09. 08:18

Csak röviden: Az ellened folyó végrehajtás(ok) jogszerűek.
Hosszabban: Ha te jogszerűen megkopaszthattad a bankokat, miből gondolod, hogy utána ők nem kopaszthatnak viszont?

Boni1983 # 2017.11.09. 08:08

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, mert egyedül nem látok mindent tisztán.
Több hitel van a nevemen, 1 személyi kölcsön, 1 folyószámla hitel, 1 hitelkártya hitel, 1 diákhitel.
Ezek közül a diákhitel, ami az én "saram", a többit családtagjaimnak vettem fel (egyiket édesanyámnak, másikat páromnak, mind a ketten meghaltak 3 éve-egyik sem volt rendesen fizetve, és számítottam rá, hogy előbb utóbb ez számon lesz rajtam kérve)
Helyzet a következő:

  1. a diákhitel tartozásom miatt a NAV vonja a fizetésem 33%-át, ez tiszta sor, nem is hisztizem miatta.
  2. 2 hete értesültem, hogy folyószámla hitelem miatt "XY" végrehajtó inkasszót tett a számlámra. Nos itt már úgy érzem kicsit hibás a dolog, mert a végrehajtó az inkasszó költségeit/ vagy a végrehajtás költségeit levonatta a maradék fizetésemből plusz inkasszózta. Ezt lehet?
  3. Felkerestem az OTP Factoringot és a folyószámlahitelemet valamint a hitelkártya hitelemet megkértem részletre, ez tiszta sor. Emellett a végrehajtóval folyamatosan közöltem a dolgokat, hogy hogy áll az ügyem.

Oké, ezt még lenyeltem, bár én úgy tudom, hogyha már a fizetésem 50%-a tiltva van, akkor nem inkasszálhatja a számlámat. Vagy igeeen????(490.000,- Ft-ra szól az inkasszó). 2 havi részletet kell befizetnem az OTP Factornighoz azért, hogy az inkasszót levegyék a számlámról.
Nos 3 napja a munkáltatóm küldött egy emailt, mely szerint "XY" végrehajtó (ugyanaz a végrehajtó) tiltja a fizetésemet az Intrum megbízásából.
Felkerestem az Intrumot, hogy ugyan milyen tartozásom van feléjük??? Volt, 3 éve levonták a fizetésemből.
A felkeresésem eredménytelennek bizonyult. ígérgetik, hogy a jogi csoporttól felhívnak, azóta sem történt semmi. Annyit tudtam kiszedni belőlük, hogy nincs feléjük tartozásom, ami volt az ki lett egyenlítve. Kértem hogy legalább egy igazolás legyen arról, hogy ez behajtásra került annó, de semmi. viszont az idő telik, bérgazdálkodási osztály a héten bérszámfejt, a következő fizetésem odalesz és miből fizessem a 2 havi részletet, hogy az inkasszó le kerüljön a számlámról?
Tehát az Intrum nem állította le a végrehajtást ellenem? "elfelejtette????????"
Kérdésem a következők:

  1. jogosan jár e el "XY" végrehajtó? Tehát jogosan tiltatta le az inkasszó/vagy végrehajtás díját a fizetésemből és plussssz inkasszálta (alig tudtam felvenni a kártyámról vmit, de ez már lényegtelen)
  2. Valamint, ha az Intrum nem áll velem szóba, és a következő fizetésemből jogtalanul tilt le a végrehajtó (mivel ugye már nincs tartozásom), akkor mi a teendő?
  3. Mind emellett inkasszálhatja e továbbra is a folyószámlámat?

Bocsánat, hogy kicsit kuszára és hosszúra sikeredett a levelem, de egyszerűen nem ad senki semmilyen tájékoztatást!

Előre is köszönöm a segítségetek!

ártatlan1 # 2017.11.07. 07:45

Intrum új erőre kapott,megjelentek a zaklatók,mivel nem képesek 9 év alatt normális körülmények között behajtani egy jogszerűtlen tartozást,így Makkos István 06309933654 tel szám,személyében felkeresi az az adóst aki feltehetően azon alakcímen lakik,de pechjére az adós nem ott lakik,így ez már továbbiakban át ment zaklatásba,hiszen 1 héten belül ez már a második,amikor is egy vétlen idős hölgyet fenyeget,minden hova be tud jutni,különböző ürüggyel.ha meg jelenik valakinél is bátran hívják a Rendőrséget!

vi555555 # 2017.07.28. 08:53

Mennyi az elévülési idő ilyen esetekben?