Tanácsot kérek a következőkben;
Jelenleg testvéremmel élek egy házban, ami közös tulajdonunk ½ -1/2 arányban. 2010-ben költöztem haza hosszú távollét után. 2001-ben menekültem el előle. Elviselhetetlen, kötekedő, agresszív. A ház felújításai elmaradnak, mert megbízhatatlan. Nem beszélünk. Én meg már nagyon sok pénzt költöttem albérletre miatta, és anyagilag nem engedhetem meg ezt tovább, saját otthonom is mikor lesz így? Lassú így az előtakarékoskodás. Az utolsó hely a saját tulajdonom ahová menni mertem. Anyaotthonban előbb voltam. Félek tőle. Szabadulni akarok ebből a helyzetből, minden szempontból érdekünk. Sokszor volt már börtönben.
Előzmények
1996-ban édesanyám öngyilkos lett, örököltünk. Én 17 éves voltam. Alkoholista apám lett a gyámom, aki külön élt saját házában, az ügygondnokom pedig a testvérem lett (ekkor már többször elítélt volt a börtönben.). Ilyen körülmények között féltem a „kiemeléstől”. „Szerencsére” utolsó éves voltam az iskolában, gyorsan elmehettem dolgozni, de a testvérem eltarthattam, aki hazudozott, meglopott, erőszakos volt és pofátlan. Veszélyeztette az életfeltételeinket.
2001- ben elmenekültem pénz nélkül, mert minden pénzem ellopta. ÖT évig egyáltalán nem kerestem senkit, féltem hogy megtudja hol élek, azután is csak ritkán a szomszédos községben lévő rokonaimhoz mentem. Apránként szedtem össze magam, albérlet.
2010 –ben nehézségek, hazaköltözés. Minden lepusztult, az ingó vagyont elherdálta, és mindennel úgy rendelkezik, mintha a sajátja lenne. Adósságok vannak, kész helyzetek jönnek. Fenyegetőzik, egyedül akar lakni .A gyermekem meg itt van velem ebben a helyzetben.
- Mit tehetek, azért hogy
o a közös tulajdon megszűnjön?
o Ha perelek, ne törje csontomat (védelem)?
o Visszakapjam eddigi kiadásaimat, amik miatta keletkeztek attól kezdve, hogy eltartottam ? Ne kelljen többet fizetnem miatta?
- Mit jelent
o az elévülési idő ebben a helyzetben?
o a bizonyíték?
A szíves válaszokat előre is köszönöm !