Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy mit tehetek, ha a szomszédba a telekhatártól kb. 2.5-3 méterre hőszivattyút szereltek fel. Új építésű a ház, milyen esélyekkel indulok egy per esetén: birtokvédelem, szomszédjog. Az építés közben azonnal szóltam, hogy nagyon nem szeretném ezt a készüléket itt, mert zavarni fog a búgása a kertemben, a lakásomban is, de a beruházó könyörtelenül oda tette a készüléket a legközelebbi határhoz, hozzám, holott lett volna lehetősége 2 másik oldalon tőlem jóval messzebb helyezni azt. Ügyvédi felszólítás megtörtént, azzal nincs baj, de én nagyon tartok attól, hogy 40 decibel hallgatására mégis kötelezhetnek, pedig ezt igazságtalannak tartom, mert az életemet , nyugalmamat a működő készülék tönkretenné, hiába van mondjuk határon belüli az érték. 10-20 decibel már zavarhatja az alvást, a jog 30-40 -50 decibelt enged meg.Faluszerű helyen lakok, kimondottan a nyugalomért költöztem ide. Ezáltal a házam értékét is csökkenti, hiába van határon belül az érték. Lehet hogy meg fogja haladni, még nem tudom biztosra, de szeretném felmérni az esélyeket, lehetőségeket. Még a csövezés előtt kértük a beruházót, tegye át másik oldalra.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Ha tudom mindezt, 100%, hogy nem veszem meg ezt a házat, nekem ez rémálom.