TIGÁZ kötbér


garstig # 2012.05.07. 13:52

"Apró" nézeteltérésem van a gázszolgáltatóval. :(
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy nyíregyházi (vagy közeli) jogi képviselő elérhetőségével szolgálni!
garstig@freemail.hu

conen71 # 2012.05.07. 15:03

Szisztok!
Meg tudná valaki mondani,hogy pontosan melyik törvényben van,hogy a tigázos kötbér az számlatartozásnak minősűl?Vagy ez csak a tigáz véleménye??


A gázórán található karcolás,minimális festékhiány rongálásnak min?sül??

kovferi # 2012.05.07. 15:44

Ma reggel elvitték a gázórámat. Már kétszer volt nálam ellenőrzés, legutóbb szeptemberben és megúsztam. Ma gázóra cserére jöttek és most sikerült találniuk egy hajszál karcolást az óra elején. Amolyan nagyítóval láthatót. Ez persze elég volt arra, hogy becsomagolják és elvigyék mágnesesség vizsgálatra. Mivel egy éven belül kétszer is voltak, ezért tudtam, hogy utaznak rám, így bizonygatnom sem kell senkinek, hogy nem volt manipulált az óra, hiszen ezután csak a hülye piszkálta volna. Most viszont valahogy oda került az a karcolás, bár árgus szemekkel néztem, de ennyit bármikor oda tehettek, másrészt akár én is csinálhattam egy egyszerű kabát felvétellel is, amikor a cipzár hozzá ér, de lehettek a marslakók is. Ráadásul bent nem is látszott csak amikor kihozták a napra és a fény felé tartva forgatták, akkor lehetett észrevenni. Szerintem ilyet bármelyik órán találni.
A netet olvasgatva egy szemernyi kétségem sem maradt, hogy ha nem vigyázok, akkor "véletlenül" mágneses lesz az órám. Úgy látom ügyvéd nélkül nem szabad oda merészkednem, mert a becsületességükben nem bízhatok, hiszen arról azt sem tudják eszik-e vagy isszák.
Beszéltem egy ügyvéddel, de a nagy távolság miatt óriási lenne az utazási költsége, jóval több mint a tisztelet díja.
Tudnátok ajánlani egy ügyvédet Hajdú-Biharban? Természetesen olyat, aki ilyen esetekkel is foglalkozik.

nahagydki # 2012.05.07. 18:03

Üdv mindenkinek! Segítségre lenne szükségem egy egyszerűnek tűnő, ám mégis bonyolult ügyhöz! Felszólítást kaptam a TIGÁZ-tól elmaradt számlám pótlására, be is fizettem az összeget lejárat előtt 2 nappal .A befizetett csekk másolatát még aznap( 18.án el is küldtem e-mail formátumban) erre 20.-án reggel fél 8 órakor jöttek megszüntették a szolgáltatást. MUTATTAM A CSEKKET A TIGÁZ SZERELŐINEK, AZT MONDTÁK HÍVJAM AZ ÜGYFÉLSZOLGÁLATOT, EZ MEGTÖRTÉNT (ELHAJTOTTAK A PI..BA) AUTÓBA ÜLTEM ELMENTEM A GÖDÖLLŐI KIRENDELTSÉGRE OTT ELMONDTAM HOGY A PÉNZ IDŐBE BEÉRT! ELNÉZÉST KÉRTEK, ÉS IGÉRETET TETTEK RÁ HOGY EGY ÓRÁN BELÜL VISSZASZERELIK AZ ÓRÁT AMIÉRT NEM KELL FIZETNI!EZ ÍGY IS TÖRTÉNT MÉG AZNAP VISSZAKAPCSOLTÁK A GÁZT! ÁMDE , MA KAPTAM EGY LEVELET ÉS 2 DARAB 18000 FORINTOS CSEKKET KI ÉS VISSZAKÖTÉS JOGCÍMEN, MISZERINT A KIKÖTÉS DÁTUMA 2012 04 20. A VISSZAKÖTÉS DÁTUMA 2012 04 22. ÉS KÖTELEZNEK HOGY FIZESSEK BE 2 X 18000 FORINTOT.
MEGKÖSZÖNÖM HA VALAKI VALAMI OKOS MEGOLDÁST TUD MONDANI.! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

marcika # 2012.05.08. 08:29

segítséget szeretnék kérni a következőben:
Az éves leolvasásnál 185.000 forint-t különbséget kellett volna befizetnem. Kértem és kaptam részletfizetést, amit rendesen fizetek is a havi számlával együtt. Erre tegnap jött egy levél, hogy május 9-15.-e között tartozás miatt kikapcsolják a gázt. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol azt mondta az ügyintéző, hogy nem látja, hogy kértem és kaptam volna részletfizetést, miközben hivatalos levél és csekk van a birtokomban.

Van valakinek ötlete, hogy mit csináljak? Az ügyfélszolgálatnál (már bocsánat), de mindha hülyék társasága ülne. fújja a magáét mindenki.

szafika # 2012.05.08. 09:12

Fénymásold le a befizetett csekkeket 1 A4-re , a tőlük kapott levéllel együtt , biztosan van e-mail lehetőségük ahova elküldheted nekik csatolva , aztán kérdezz rá telefonon , megkapták -e , ne hagyd ennyibe , mert duplán fizettetnek , kikapcsolásért is , visszakapcsolásáért is !

szafika # 2012.05.08. 09:15

Marcika ! Meredek az is , h ilyen rövid határidővel küldték a levelet , az embernek alig hagynak időt reagálni rá !

marcika # 2012.05.08. 09:26

köszönöm a választ.
A levélben az áll, hogy ha nem engedem be őket, akkor elvágják a csővet. Ezt komolyan? 5 nap szabit vegyek ki ilyen rövid határidővel és várjam őket?

Egyjogász # 2012.05.08. 09:34

A gáztörvény szerint lakossági fogyasztó kizárólag az alábbi feltételek együttes fennállása esetén kapcsolható ki:

  1. a lakossági fogyasztó fizetési kötelezettségével 60 napot meghaladó késedelembe esett,
  2. a lakossági fogyasztó által, fizetési haladék adásáról vagy részletfizetési lehetőségről kezdeményezett egyeztetés esetén azok a lakossági fogyasztóval nem vezettek eredményre,
  3. a földgázkereskedő a tartozásról és a kikapcsolás lehetőségéről a lakossági fogyasztót legalább kétszer értesítette.

Így ha részletet kaptál, a kikapcsolás törvénysértő lenne, tedd azt amit Szafika írt és utalhatsz a fentiekre is. Ha mégis kikapcsol a TIGÁZ a fogyasztóvédelemhez fordulhatsz.

scriptor # 2012.05.08. 10:25

T marcika!

Javaslom, hogy haladéktalanul keresse fel a legközelebbi ügyfélszolgálatot és mutassa be a részletfizetést engedélyező okmányt a befizetést igazoló feladóvevényekkel együtt, egyben kérje a panaszának, valamint a fenti tényeknek a jegyzőkönyvezését.

Amennyiben igazát minden kétséget kizárólag sikerült bizonyítani, úgy kérje az ügyfélszolgálatot, hogy a kikapcsolási eljárást haladéktalanul állíttassák le.
(Ezen kérelmét is foglaltassa írásba.)

Kérje továbbá jegyzőkönyvezni, hogy az ügyfélszolgálat szóbeli panaszának érdemi megoldásától elzárkózott, valamint vetesse jegyzőkönyvbe, hogy a kikapcsolással kapcsolatos felszólítást túl későn kézbesítették, így nem biztosítottak kellő időt ahhoz, hogy érdemben intézkedni tudjon, ami viszont sérti a tisztességes eljáráshoz való jogot. (Az Ön telefonhívását a szolgáltató köteles felvenni, tárolni és panasz esetén előkeresni, visszahallgatni.)

Ezen jegyzőkönyvből kérjen egy másolati példányt.

Amennyiben ennek ellenére a TIGÁZ mégis kikapcsolja, majd a ki és bekapcsolási költségeket megpróbálja önnel kifizetni, úgy a fenti okmány birtokában sikeresen tudja a szolgáltató követelését elhárítani.

Az ügyfélnek joga, hogy a panaszát/kérelmét, valamint a megállapított tényeket kérésére írásba foglalják, továbbá, hogy ezen jegyzőkönyv egy példányt megkapja.

Sajnos a multinaciopnális szolgáltatók az ügyféljogok érvényesítésétől igen gyakran elzárkóznak ezért érdemes udvariasan, de határozottan ragaszkodni hozzájuk.

Amennyiben az ügyfélszolgálati ügyintéző kéréseit visszautasítja, úgy kérni kell a vezetőt.

Ha ez sem vezet eredményre hívja fel a TIGÁZ központi számát és panaszát szóban mondja el. Az elején hívja fel a szolgáltató munkatársának a figyelmét arra, hogy tekintettel az előzményekre a hanganyagot kéri rögzíteni, ill. archiválni, ugyanis a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságnál és a Magyar Energia Hivatalnál írásban panasszal fog élni, amely közigazgatási hatósági eljárásban ezen hanganyagot bizonyítékként kívánja felhasználni...

Amennyiben nem így jár el a szolgáltató könyörtelenül kikapcsolja a gázt és mind a kikapcsolási, mind a visszakapcsolási díjat is Önnel fogja megfizettetni, bárhogy tiltakozik ismét azt fogja tapasztalni- idézet Öntöl: mintha hülyék társasága ülne ott, fújja majd mindenki magáét....

Ez a mentalitás, valamint a jogszabályok nagyvonalú kezelése, be nem tartása, sőt annak kógens rendelkezései ellenére történő eljárási cselekmények lefolytatása sajnos tipikusan jellemzi a panaszolt szolgáltatót.

marcika # 2012.05.08. 11:11

nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeket.
Mit szóltok a lenti levelemhez? Ezt küldeném el email-ben nyomkövetéssel:

tényállások, ügyfélszám....stb....
"A kikapcsolás ellen fellebbezést nyújtok be a következőkre hivatkozva:
A Tigáz honlapján az üzletszabályzat amire hivatkoznak nem elérhető (lsd melléklet), ezért azt nem tudom figyelembe venni.
Továbbá hivatkoznak idézem: „2008. évi XL. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 19/2009. (I. 30.) Korm. rendelet II. sz melléklet 13. § (1) bek. „
Kérem, pontosítsák, hogy a 2008. évi XL törvény melyik rendelkezésére gondolnak. Az „egyes” rendelkezés nem létezik.
dátum, aláírás
”"
a melléklet tartalmazza azt a bizonyatást, hogy az üzletszabályzat nem megnyitható.

scriptor # 2012.05.08. 12:55

marcika

"A Tigáz honlapján az üzletszabályzat amire hivatkoznak nem elérhető (lsd melléklet), ezért azt nem tudom figyelembe venni."

Ez valószínűleg nem helytálló, mert nekem elsőre sikerült megnyitni....

http://www.tigazdso.hu/…%A1lyzat.pdf

A kikapcsolás ellen ne azért szólaljon fel, mert az üzletszabályzat nem érhető el, vagy mert a jogi hivatkozás hiányos, hanem mert Önnek engedélyezték a részletfizetést, amit határidőre teljesít, illetve amely tényeket bizonyítani is tud.....

Természetesen ezen kérdéseit is felteheti, de ne ez legyen a hangsúlyos, hanem az, amit szafika, ill. amit Egyjogász javasolt.

marcika # 2012.05.08. 14:07

scriptor, köszönöm válaszát. Azokat is beleírtem, de a lent említett részletet azért írtam bele, mert ezekre hivatkozik a kikapcsolással kapcsolatosan. A levelet elküldtem a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságnak is.
Majd beszámolok, hogy mit sikerült elérnem.

szafika # 2012.05.08. 14:56

Marcika , remélem a lemásolt csekk mellé a levelüket is lemásoltad , elküldted nekik , odadörgölni az orruk alá , ha már ők belenézve a szgépbe nem látták , h kaptál részletfizetési kedvezményt ! Ügyes légy !

Tuto # 2012.05.10. 04:34

Üdv Mindenkinek !
Volna itt egy probléma melyhez szeretnék segítséget kérni . Az egész sztori évekkel ezelött kezdődőt:
A Tigáznál volt fogyasztó Áposom és a ingatlan az asszonyé lett. Az óra cserére került Áposom baot.trá
és feleségem volt ott.Na A tigáz munkatársa megállapított ezt azt és vizsgálatot rendelt el ahol áposomnak megköllett volna jeleni .bot.trá feleségem jelent
meg mert nem lett volna gáz.
Elintézte.Késöbb rendőr hivta föl hogy elkapták a
Tigáz emberét mert csalt ,
áposomnak is küldözgettek valami tartozást na mindegy.
Ez csak az elő sztori.
Most mint fogyasztó feleségem fizet mint a köles.
Volt nállunk éves leolvasás de erre nem került sor.
Se nem kaptunk levelet se nem egyeztettek.Becsültek egy összeget majd feleségem kérte hogy ez túl nagy az óraállás kevesebb .Erre azt mondták rendben.Na egy kis ídő elteltével megjelent egy (ember ?)a ház előtt hogy leolvasson .
Mondom neki ,hogy talán egyeztessen a tulajdonossal és utána jelenjen meg.Aztán feleségemmel
beszélt ,hogy ő addig nem adja le a munkalapot amíg be nem engedi leolvasni .Azóta nincs sehol .Kisvártatva kijött a becsült összeg felszólítója .Asszony berágott legfeljebb túlfizetése lesz befizette.Még a helyszinen
monták ,hogy jólvan de az (ember?)jönni fog mert csak.
Na kérdésem abba az irányba menne ,hogy nem fogok idegent beengedni mert nem tudom a nevét és mert a tigázon belül is vannak bünözők meg mert elmulasztották
az évi egyszeri leolvasás időpontját meg be lett fizetve az általuk becsült érték úgy hogy jövőre a kitűzött egyeztetett ídőpontra melyet betartanak lehet leolvasni és még azt is rögzíteni fogom .
Mit tehetek és mit nem? ez a nagy kérdés .
Ha valaki tudja kérem írjon nem szeretném ha beengednék
ide egy jötmentet melyről nincs papírunk és esetleg megkárosít minket Tigáz névjegye alatt.
Üdv !

septem signis obsignatum # 2012.05.11. 13:18

A polgári jogviszony keretei között a felek kötelesek a jóhiszeműség és a tisztesség elvét figyelembe véve együttműködni.

A szolgáltatónak joga és egyben kötelessége, hogy a mérőt ellenőrizze, az óra állását leolvassa.

Önnek kötelessége, hogy ezt lehetővé tegye, ugyanakkor joga, hogy a megjelenő szerelőtől az igazolványát és a munkalapot (megbízólevelet) elkérje.

A TIGÁZ közlése szerint minden dolgozójukat ellátják ilyen igazolvánnyal és megbízólevéllel, vagy munkalappal.

Amennyiben a szolgáltató képviselője felszólításra sem igazolja magát kérje a rendőrség segítségét. (Hívja a 107-es, vagy 112-es számot)

Hasonló dolog történt Cibakházán, ahol gyanús külsejű személyekkel dolgoztatott a TIGÁZ DSO Kft., akik a fogyasztó kérésére ahelyett, hogy az előírásoknak megfelelően igazolták volna magukat megfenyegették a fogyasztót.
A fogyasztó ezt követően a rendőrség segítségét kérte.

Az ügyeletes tiszt sajtónyilatkozata szerint "helyesen járt el a házaspár, mivel minden esetben el kell kérni a szolgáltatók embereitől az igazolványt vagy a megbízást. Ha mindezek ellenére mégis kételyeik maradnának, kérjenek rendőri segítséget, ezzel megelőzhető, hogy trükkös tolvajlás áldozataivá váljanak — szögezte le a százados."

A cikket itt olvashatja:

http://www.szoljon.hu/…ukkel-438440

Természetesen jogos az igénye, hogy a szolgáltató előzetesen értesítse az ellenőrzés/leolvasás pontos időpontjáról.

Joga van különösen: a szerelők személyazonosságáról meggyőződni, joga van az ellenőrzésről kép és hangfelvételt készíteni, joga van a szolgáltató állításait vitatni, a jegyzőkönyvbe a saját észrevételeit leírni, joga van a jegyzőkönyvből 1 példányt kapni, joga van a helyszíni eljárás teljes tartama alatt jelen lenni, joga van a helyszíni ellenőrzésre tanúkat, vagy jogi képviselőt hívni, joga van az esetleges aggályos eljárás ellen panasszal élni, joga van a szolgáltató állításainak bírósági felülvizsgálatát kérni...

septem signis obsignatum # 2012.05.11. 13:18

A polgári jogviszony keretei között a felek kötelesek a jóhiszeműség és a tisztesség elvét figyelembe véve együttműködni.

A szolgáltatónak joga és egyben kötelessége, hogy a mérőt ellenőrizze, az óra állását leolvassa.

Önnek kötelessége, hogy ezt lehetővé tegye, ugyanakkor joga, hogy a megjelenő szerelőtől az igazolványát és a munkalapot (megbízólevelet) elkérje.

A TIGÁZ közlése szerint minden dolgozójukat ellátják ilyen igazolvánnyal és megbízólevéllel, vagy munkalappal.

Amennyiben a szolgáltató képviselője felszólításra sem igazolja magát kérje a rendőrség segítségét. (Hívja a 107-es, vagy 112-es számot)

Hasonló dolog történt Cibakházán, ahol gyanús külsejű személyekkel dolgoztatott a TIGÁZ DSO Kft., akik a fogyasztó kérésére ahelyett, hogy az előírásoknak megfelelően igazolták volna magukat megfenyegették a fogyasztót.
A fogyasztó ezt követően a rendőrség segítségét kérte.

Az ügyeletes tiszt sajtónyilatkozata szerint "helyesen járt el a házaspár, mivel minden esetben el kell kérni a szolgáltatók embereitől az igazolványt vagy a megbízást. Ha mindezek ellenére mégis kételyeik maradnának, kérjenek rendőri segítséget, ezzel megelőzhető, hogy trükkös tolvajlás áldozataivá váljanak — szögezte le a százados."

A cikket itt olvashatja:

http://www.szoljon.hu/…ukkel-438440

Természetesen jogos az igénye, hogy a szolgáltató előzetesen értesítse az ellenőrzés/leolvasás pontos időpontjáról.

Joga van különösen: a szerelők személyazonosságáról meggyőződni, joga van az ellenőrzésről kép és hangfelvételt készíteni, joga van a szolgáltató állításait vitatni, a jegyzőkönyvbe a saját észrevételeit leírni, joga van a jegyzőkönyvből 1 példányt kapni, joga van a helyszíni eljárás teljes tartama alatt jelen lenni, joga van a helyszíni ellenőrzésre tanúkat, vagy jogi képviselőt hívni, joga van az esetleges aggályos eljárás ellen panasszal élni, joga van a szolgáltató állításainak bírósági felülvizsgálatát kérni...

scriptor # 2012.05.14. 08:06

Tisztelt Panaszosok!

Tájékoztatásul közlöm, hogy az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala, egyben az ENSZ Nemzeti Emberi Jogi Intézménye (1051. Budapest Nádor u. 22.) 2012.05.09-én a TIGÁZ-DSO Kft. eljárásával kapcsolatban –egyedi panasz alapján- vizsgálatot indított.

Amennyiben úgy érzik, hogy ügyükben sérült a tisztességes eljáráshoz, illetve a határidőben történő döntéshez való jog, vagy bármely alapjog, úgy javaslom, hogy panaszukkal írásban keressék meg a fenti hivatalt.

A Ket., azaz a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 4. § szerint az ügyfeleket megilleti a tisztességes ügyintézéshez és a jogszabályokban meghatározott határidőben hozott döntéshez való jog.

A Magyar Energia Hivatal honlapján található tájékoztató szerint az ügyintézési idő 60 nap; a vizsgálat lezárását követően a Hivatal határozatot hoz.

Amennyiben úgy érzi, hogy ügye indokolatlanul (fél éve, vagy attól hosszabb ideje) elhúzódik az sérti az Alaptörvényben nevesített jogállamiságból levezethető jogbiztonságot, ezért azt célszerű jelezni az ombudsmannak.

Hasonlóképpen, ha a TIGÁZ által egyoldalúan kiválasztott szakértő eljárásával kapcsolatban kifogása, észrevétele van (pl. kérés ellenére sem kapott a jegyzőkönyvből egy példányt, nem küldték meg a szakvéleményt, előre, írásban nem tájékoztatták a szakértői vizsgálat során megillető jogairól, nem közölték a szakértő adatait, elérhetőségét, nem biztosították az irat betekintési, irat másolat készítési jogot, vagy kizárták a szakértő kiválasztásából, esetleg olyan pl. ujjlenyomat szakértő járt el az ügyében aki nyilvánvalóan nem kompetens a gázóra vizsgálatára, úgy azt célszerű írásban jelezni Alapvető Jogok Biztosának Hivatala felé.

Amennyiben a TIGÁZ a leveleire, beadványaira nem, vagy nem teljeskörűen válaszolt, vagy alapjogot érintő kérelmét elutasította, azaz nem tisztességesen járt el, úgy azt szintén érdemes jelezni.

A tisztességes eljárás fogalomkörébe tartozik az is, hogy a szolgáltató részt vesz a felek jogvitáját rendezni próbáló megyei napilap által szervezett fórumon.

Amennyiben Ön azon 200 fő közé tartozik, aki megjelent Nyíregyházán a Kelet-vitán, vagy nem tartozik bele, de nem ért egyet azzal, ahogyan a TIGÁZ-DSO Kft. a fogyasztóival szemben viselkeddik, úgy azt is érdemes jelezni az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala felé.

Az Alapvető Jogok Biztosa többek között jogosult mind a TIGÁZ vezetői, mind az illetékes miniszter felé kérdéseket intézni, javaslatokat tenni, szükség esetén jogszabály változtatásokat kezdeményezni, ezért célszerű élni a kínálkozó lehetőséggel.

lapidus # 2012.05.16. 08:16

Egy újabb cikk, amely felhívja a fogyasztók figyelmét a TIGÁZ DSO Kft. aggályos kötbérezési és tömeges rágalmazási gyakorlatára.

Nagyon sok Tigáz-ügyfél érzi úgy, hogy alaptalanul „vádolták” meg lopással, és az ebből fakadó erkölcsi és anyagi kárát nem téríti meg neki a szolgáltató.

A Magyar Közösségi Garancia Jogsegélyszolgálat az ilyen ügyfelek mellé áll, gyakran karitatív alapon. Kozma József, a jogsegélyszolgálat vezetőjének tapasztalata szerint mihelyst az ügyfél nem egyedül jelenik meg a gázóra szakértői vizsgálatánál, hanem jogvédő vagy ügyvéd kíséretében, a Tigáz nyomban eláll minden vádtól.

Ebből arra következtet, hogy valójában nincs is annyi lopás, amennyit a cég állít, hanem a valamilyen más módon „eltűnő” gáz árát igyekeznek az ártatlan és megijesztett fogyasztókon behajtani.

Kozma József jogvédő azt tanácsolja minden igaztalanul megvádolt fogyasztónak, hogy ne menjen bele a szolgáltató által erőltetett játékba, vagy ha mégis, akkor kérjen jogi segítséget, nehogy csőbe húzzák.

Bár a Tigáz folyamatosan „szabálytalan vételezésről” és kötbérről beszél, amivel ténylegesen gyanúsítja a fogyasztót, azt úgy hívják: lopás.

Márpedig a lopásért büntetés jár, büntetni pedig csak az államnak van joga.

Ebből következően, ha a Tigáz lopással vádolja az ártatlan fogyasztót, akkor hívjanak rendőrt, vegyenek fel jegyzőkönyvet és a vétlen fogyasztó ragaszkodjon a bírósági eljáráshoz.

Azért fontos, hogy a Tigáz bíróságon legyen kénytelen lefolytatni a bizonyítási eljárást, mert ez esetben a bíróság rendeli ki az igazságügyi szakértőt, nem pedig az egyik érintett fél, aki történetesen abban érdekelt, hogy beszedje a vaskos „kötbért”.

A 2012. március 12-én, hétfőn megjelent cikk itt olvasható:

http://www.tapioregio.hu/…i-sport.html

TIGÁZ, mert következmények nélkül megteheti...

lapidus # 2012.05.17. 10:27

Egy fogyasztói észrevétel a szolgáltató ellenőrzésével kapcsolatban.

Hat hónapon belül már másodszor rendeltek el szabálytalan vételezés gyanújával átfogó ellenőrzést a fogyasztónál, aki okulva az előzményeken és megfogadva a TIGÁZ aggályos kötbérezési, valamint tömeges rágalmazási gyakorlatával foglalkozó fórumokon olvasaható tanácsokat két családtaggal és három tanúval várta a szakikat, majd minden mozdulatukat dokumentálta.

Bár most is megpróbálták a jól bevált trükköket: Menjen be elzárni, megpróbálunk (gázszerelők) szétválni stb., azonban ez most nem jött be nekik.

A bejegyzés itt olvasható:

http://www.pertarskereso.hu/…el-vadolnak/#…

Kylexx:
2012. május 16. 09:22

DMA!Igazad van, és engem is kikapcsolással fenyeget a szolgáltató, vagyis most leálltak a MEH döntéséig, viszont a múlt héten volt éves leolvasás nálunk, és nem voltunk itthon, a leolvasó ránk küldte a tigázt megint, akkor sem voltunk itthon,- mert ugye dolgozni is kell- telefonon egyeztettem velük, hogy hétfőn reggel 8-ra várom őket.És bizony nekem nagyon sokat segített ez a blog, egy percig sem idegeskedtem, jöttek, én olyan voltam mint egy pitbull, +3 tanú, meg a férjem, és nem kispályás ellenőrzés volt ám, hanem kontrollmérés, tükrös, meg mit tudom még milyen vizsgálat, a lényeg, hogy az elejétől a végéig mindent rögzítettünk, szét nem engedtük őket válni, mondták, menjek kapcsoljak be ezt, meg azt, na azt a fiunk megtette, de engem egy percre le nem tudtak lerázni.Végeredmény: semmi problémát nem találtak, minden a legnagyobb rendben.A munkalapon pedig az volt, hogy szabálytalan vételezés gyanújával küldték ki őket!6 hónap alatt 2x akartak megvágni, vagy mire gondoljak?

Na ez most nem jött össze nekik!

Crystal # 2012.05.28. 10:41

Kedves bandus01!

A problémám ugyanaz, mint Balázs06-nak. Szívesen fogadnék egy pár jó tanácsot. Előre is köszönöm!

E-mail címem: koletti88@freemail.hu

bejuli # 2012.06.07. 13:12

Tisztelt Fórumozók!Az én kálváriám még aug.ba kezdődött..Gázóra mágnesezés,de tudni kell hogy a mi kazánunk olyan típusú,hogy ha nem jut megfelelő mennyiségű gáz akkor automatikusan letilt és nem indul el,ezáltal még ha akartuk volna se tudtuk volna mágnesezni...na mindegy...Írtunk az energia hivatalnak,de nem válaszoltak viszont eddig csend is volt...majd a minap kiküldték a csekket 615000 ft-ról,ami kötbér,bevizsgálási díj,május végi számla,(amit már befizettem)valamint a 6.hó végi számla,(amit még meg se kaptam)együttesen..VALAMINT KIKAPCSOLÁSI MÉRŐ!Voltam a Polgármesteri Hivatalba(KÓTAJ)és azt a választ kaptam hogy számlatartozásért kikapcsolhatnak,de másért nem,így mivel az ki van fizetve,nincs félnivalóm...Szerintetek hogyan tovább,mert lassan kezdek beleőrülni ebbe a Tigázos dologba??
!Piszkáljon olyanokat,akik tényleg lopták a gázt,ne olyanokat akik rendszeresen fizetnek...Tudni kell még azt is,hogy havi 30000-el fizetem a gázt minden hónapba és 75nm-es a házunk..Köszönöm a segítségeteket,előre is!!!!

szafika # 2012.06.07. 14:35

bejuli !
Olvass vissza , itt nem csak laikus emberkék fórumoznak , / akik már megszívták , v majdnem megszívták ! / itt kapsz olyan válaszokat is , amik mentén találhatsz megoldást a problémádra !

szafika # 2012.06.07. 14:37

Nagyon sok a számlátok, főleg így , h nem egy hatalmas hodályt fűtesz , a miénk 72 m2, ráfűtünk egy kandallóba fával , de a kettő együtt se jön ki ilyen sokra !

bejuli # 2012.06.07. 15:19

Hát ez az hogy sok a számlánk,pedig csak 21 fok van télen...Mégis gázlopással vádolnak bennünket..:(Keresgéltem de sok a hozzászólás,így nehezen találom ami ránk vonatkozik,ezért kérnék választ!!Előre is köszönöm!!!