TIGÁZ kötbér


s hufnágel # 2012.06.11. 07:07

Kedves bejuli!

Tudomásom szerint -a polgármesterük sajtónyilatkozata alapján- az Ön településén a szolgáltató quasi retorzióként azért rendelt el általános ellenőrzést, mert szolgáltatót kívántak váltani, ezért javaslom, hogy kérje a polgármester, illetve a jegyző segítségét. Ez utóbbi biztos, hogy hathatós segítséget tud nyújtani a beadványok megfogalmazásában.

A Magyar Energia Hivatal "hallgatása", valamint az indokolatlanul hosszú ügyintézési ideje miatt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalánál -címe: 1051. Budapest Nádor u. 22- kezdeményezhet vizsgálatot.

A Ket. szerint az ügyfeleket megilleti a jogszabályok szerinti, határidőben történő döntéshozatal. A MEH eljárására a jogszabály 60 napot ír elő. Amennyiben az ügye egy év alatt sem intéződött el úgy sérült a jogbiztonság, fennállt az alkotmányos visszásság, amely tényt az ombudsman jogosult megállapítani, egyben jogosult a MEH Elnökét felszólítani a jogszabályok betartására, továbbá jogosult fegyelmi eljárást kezdeményezni az eljáró (el nem járó) ügyintéző, valamint közvetlen felettese (jelen esetben a MEH Fogyasztóvédelmi Osztályának osztályvezetője) ellen.

A TIGÁZ Dso. Kft. levelét és az általuk küldött csekkeket másolja le és küldje el a Magyar Energia Hivatal Elnökének. Levelében kérje, hogy az új fejleményre való tekintettel -a Magyar Energia Hivatal érdemi döntéséig a szolgáltatót határozatban kötelezzék a kikapcsolási eljárását felfüggesztésére.

Tekintettel arra, hogy számlatartozása nincs kérje annak vizsgálatát, hogy a szolgáltató eljárása ennek figyelembevételével jogszerűnek minősül-e? Amennyiben nem kérje, hogy a szolgáltatót kötelezzék a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására.

Amennyiben már megtörtént a szakértői vizsgálat és annak tartalmával nem ért egyet, valamint ha olyan szakértő (pl. ujjlenyomat) járt el az ügyében, aki nem kompetens a gázórával kapcsolatos szakkérdésben szakvéleményt adni úgy panaszával a Magyar Igazságügyi Szakértők Szakmai Kamarájához ( Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara 1111 Budapest Sztoczek u. 6. J. ép. V. em. 507.) fordulhat kérve, hogy a kompetenciával nem rendelkező szakértő ellen kezdeményezzenek etikai vizsgálatot.

Bár biztosan ismeri a településével kapcsolatos cikket azért bemásolom.

Bosszúból túlszámláz a Tigáz Kótajon?

Tömegesen cserélik a gázórákat Kótajon. 2011. október 22 MTV Híradó 20:13

A riport itt tekinthető meg:

http://videotar.mtv.hu/…Kotajon.aspx

Egy családi házban élők 540 ezer forintos gázszámlát kaptak a Szabolcs megyei Kótajon. Pedig elmondásuk szerint pontosan fizetik a gázt. Arra gyanakodnak, hogy a Tigáz azért számlázott nekik ekkora összeget, mert szolgáltatót akarnak váltani.

A Tigáz szerint bizonyítékaik vannak a gázórák manipulálásáról, amelyek tömeges méreteket öltöttek a településen. Ezzel szemben Kótaj polgármestere azt mondta: 2003 óta folyamatos vitáik vannak a Tigázzal a településen áthaladó gázvezeték tranzitdíjáról, ezért egy másik szolgáltatóval kötöttek - kedvezőbb feltételekkel - új megállapodást. Orosz Mihály, polgármester szerint ezért és nem az órák manipulálásáért kapnak büntetést az ott lakók.(via MTV Híradó)

http://ingatlanmenedzser.hu/…tajon_BN039Z

A panaszlevelekben hivatkozhat ezen cikkekre, illetve a polgármester álláspontjára.

A TIGÁZ Dso Kft. visszaéléseivel kapcsolatban az egyik országgyűlési képviselő két hónappal ezelőtt már interpellálta az illetékes minisztert. Amennyiben úgy érzi, hogy a Tigáz eljárása jogtalan, úgy Őn is megkeresheti a problémájával az országgyűlési képviselőjét.

Amennyiben a Tigáz Dso Kft jogellenesen mégis kizárná a szolgáltatásból forduljon ügyvédhez.

Felhívnám a figyelmét az egyik jogvédő szervezet nyilatkozatára:

"Nagyon sok Tigáz-ügyfél érzi úgy, hogy alaptalanul „vádolták” meg lopással, és az ebből fakadó erkölcsi és anyagi kárát nem téríti meg neki a szolgáltató. A Magyar Közösségi Garancia Jogsegélyszolgálat az ilyen ügyfelek mellé áll, gyakran karitatív alapon. Kozma József, a jogsegélyszolgálat vezetőjének tapasztalata szerint mihelyst az ügyfél nem egyedül jelenik meg a gázóra szakértői vizsgálatánál, hanem jogvédő vagy ügyvéd kíséretében, a Tigáz nyomban eláll minden vádtól."

Ugyanez tapasztalható ha az ügyfél demonstrációt szervez a TIGÁZ, vagy a Magyar Energia Hivatal épülete elé. Lásd Zentai Mihály esetét. http://www.nyiregyhazinaplo.hu/…szerkesztseg

csacska67 # 2012.06.11. 12:47

Szép napot Mindenkinek!
Nekünk a Tigázos kálváriánk (mágnesezéssel gyanúsítottak)még tavaly kezdődött, akkor itt ezen az oldalon kértem segítséget. Kaptunk ügyvédi névsort, és külön e-mailben jó tanácsokat, hogy ki(k)hez fordulhatunk panasszal. Választottunk ügyvédet a névsorból, dr. Harmath Kadosa nyíregyházi ügyvéd urat, akit csak ajánlani tudok minden bajba jutott olvasónak, fórumozónak.
Mint már írtam, tavaly áprilisban kezdődött a kálváriánk, és a mai nap pont került az ügy végére!!!
Az Energetikai Hivatal újabb szakértői vizsgálatot rendelt el, ahol az új szakértők vizsgálata megállapította, hogy mágnesezés, ill. szabálytalan vételezés NEM történt!
Mondjuk amíg ennek hivatalos megállapítására sor került, több mint egy év telt el, s ez alatt az idő alatti idegességet nem kívánom senkinek. Mert az, hogy részünkről szabálytalan vételezés nem történt, ez nyilvánvaló volt, ehhez kétség nem fért! De azt az érzést nem kívánom senkinek, amikor értesítést kaptunk tavaly ősszel arról, hogy mikor jönnek kikötni bennünket a rendszerből....
De most már túl vagyunk rajta, győzött az igazság! :)
Köszönet az ügyvéd úrnak, köszönet az innen kapott segítségért, jó tanácsokért!!
További szép napot Mindenkinek, senki ne adja fel, pláne, ha tudja, hogy igaza van!!!!

Balázs06 # 2012.06.11. 15:48

Kedves Fórumozók!

Én azzal a problémával fordulok hozzátok hogy 2012.06.08-án a Tigáz munkatársai kikapcsolták lakásomban a gázt, 60nap-on túli számlatartozás miatt. A lakás albérletbe van kiadva, és nem is járok fel az albérlőimhez, így az ajánlott levélről sem tudtam, hogy elmaradás van. Sajnos volt már példa hogy késve fizették be a számlát, de ilyenkor legalább a Tigáz ügyfélszolgálata telefonon értesített az elmaradásról amit tudtam is rendezni még a kikapcsolás előtt. Ma hívtam az ügyfélszolgálatot és a kértem a visszakapcsolást ugyanis kiegyenlítettem a 21.000Ft-os elmaradást, és ekkor közölték hogy a lekötésnek 18.000Ft, és a visszakötésnek is 18.000Ft díja. Hát ez szerintem nem normális, a gázóra kint van bejárati ajtó mellet semmilyen plusz munkával nem járt. Hogyan kérhetnek el 36.000Ft-ot kb egy 5 perces munkáért?????

fifi12 # 2012.06.11. 16:54

Tisztelt Fórumozók!
Januárban velünk is próbálkozott a Tigáz a szabálytalan vételezés megállapításával, de hála az itteni és az ügyvédi segítségnek, bebizonyíthattuk, hogy nem követtünk el semmit. Erről írtam is itt akkor.
Most a következő dologban szeretnék tanácsot kérni.
Családtagunk ingatlan vásárlás előtt áll. Az ingatlanban van gáz, és hát gázóra...
Tudtommal a Tigáz csak az érvényes adás-vételi szerződés alapján írja át a gázórát, és akkor jönnek ki ellenőrizni, hogy minden rendben van-e? És mi van, ha azt állítják, hogy gond van (sérülés, plomba nem jó, stb.)? Akkor kezdhetjük az újabb kálváriát, netán indulásképpen fizessünk is be a Tigáznak kb.600.000 Ft-ot? Van erre fogyasztóbarát megoldás? Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de ugye "...akit a kígyó megmart, az a gyíktól is fél..."

Jani21 # 2012.06.11. 19:39

Kedves fórumozók!

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a Tigáz hivatalos levélben felszólított minket, hogyha az adóságunkat nem rendezzük 60 napon belül, ami a kötbér kifizetését jelenti, abban az esetben kikapcsolják a gázt.
Az üggyel már ügyvédhez fordultunk és folyamatban van a kötbér jogtalansága miatti.

Viszont ez a 60 napos határ elbizonytalanított, ugyanis azt olvastam, hogyha a kötbért nem fizetjük be de a közüzemi díjat normálisan fizetjük akkor nem kapcsolhatják ki, vagy csak nagyon sok hónap után. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy jogosan akarják-e kikapcsolni a gázt a házunkban? Vagy a 60 napos felszólítás nagyon kevés?
A válaszokat előre is köszönöm!

tarobi # 2012.06.14. 13:48

A trükkösöknél :http://www.facebook.com/…564308406988 ha visszaolvasol találsz egy csomó hivatkozást a kérdésedre.Érdemes végigszemezgetni a hozzászólásokat egészen a kezdetekig!

Én úgy tudom, hogy jelenleg nem egyértelmű, hogy a kötbértartozás nemfizetése miatt ki lehet-e kapcsolni a gáz- a bírói gyakorlat még nem egyértelmű, régebben csak díjtartozás miatt lehetett, de ezt ugye módosították az energialobbi nyomására...pl. itt van a -FOME 2011 decemberében megismert tájékoztatója:

"Nyomatékosan felszólítjuk ezért a Tigáz DSO Kft-t, hogy hagyjon fel az erőfölényével való visszaéléssel és a fogyasztói érdekeket súlyosan csorbító jogértelmezéssel! Felszólítjuk a szolgáltatót, hogy kizárólag egyértelmű, adekvát tényekkel alátámasztott esetekben számlázzon ki kötbért, továbbá tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy a tisztességes fogyasztókat megkímélje az igazságtalan meghurcolástól! Felszólítjuk továbbá a szolgáltatót, hogy kizárólag jogerős bírósági ítélet birtokában, végső megoldásként éljen a szolgáltatásból való kikapcsolás eszközével, és a közelgő télre tekintettel haladéktalanul állítsa le az ilyen okból megkezdett kikapcsolási eljárásait!A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi Bizottságához fordul a kialakult és immár tarthatatlan helyzet mielőbbi megoldása érdekében."

A fogyasztóvédelem erősítését kiemelt feladatának tekinti a Get,ill. a jogalkotó így indokolható, hogy miért a kisfogyasztó érdekvédelmét helyezte előtérbe a tékoztató kiadója --
  • A MEH nem túl fogyasztóbarát - egyre több a kritika a tevékenységét illetően, többen panaszolták, hogy kioktatták őket, hogy a "gázszolgáltatónak gyakorlatilag bármihez joga van"..a fogyasztónak ha nem tetszik pereljen- reméljük ez változni fog, és a MEH valóban pártatlanul látja majd el a feladatát, ahhoz , hogy a jogszályokat módosítás a vétlen kisfogyasztók védelmében- bizony írni kell, az illetékes minisztériumnak, a MEH-nek, a rendőrségnek, ügyészségnek (ha az a gyanú, hogy a szerelők- szakértők -szolgáltatók emberei is benne vannak a kötbérbuliban...)sőt az OMbudsmannak is erősen javasolt, hogy végre már ne dugják a fejüket a homokba az fogyasztók ezreinek rágalmazása ellen. Aki nem lopott ne fizessen, de a többiek és jövőbeni esetek megelőzése végett igenis írni, panaszleveleket küldeni kell!

Új lakás vásáslásánál nagyon észnél lenni, ha nem hajlandó a szolgáltató embere ellenörző mérést végezni, akkor szerepeltessük az átadási jegyzőkönyveb, hogy puszta szemrevételezéssel történt a vizsgálat, fényképezzek le a plombákat, mindent,A jogit (sárga szolgáltatói jogi zár)és az ólomplobát is- az órát minden oldalról- dátumkijelzőt beállítva a gépen, ha nem működik, akkor minimum tegyünk az óra mellé egy aznapi újságot:))(ezt a szőke hölgyeknek írom:)) és legyen +1 tanú legalább a mi oldalunkon. Az átvételt részletesen leírja a Szolgáltató Üzletszabályzata (a honlapjukon megtalálható) és a jogszabályban is van benne - bár nem sok utalás. Ezt is újra kellene szabályozni, mert jelenleg gyakorlatilag bármit megetetnek a laikus fogyasztóval...elvileg a minimum egy ellenőrző mérés lenne, de a gép ugye drága...A megjelent gázszakembertől is kérjünk igazolványt, jegyezzük fel a nevét is, ne elégedjünk meg egy olvashatatlan aláírással.

tarobi # 2012.06.14. 13:56

Jani21- http://www.fome.hu/hirek/219/
érdemes lenne a FOME jogászának a közreműködésését kérni, sikerült-e eredményt elérni az O.Gy illetékes bizottságánál és a közbenjárást, segítséget kérni a MEH- felé.

delén # 2012.06.15. 09:36

Tisztelt Sorstársak,

kötbér ügyben tud valaki egy jó ügyvédet ?
Minket ia megtaláltak egy 580 000 Ft-os követeléssel. Az óra 2003-ban lett felrakva (az építtető rskattafel), a ház 2004-ben lett kész. A lányom akkor vette meg. Akkor nem jöttek ki ellenőrízni, csak átírták az órát a lányomék nevére. Azóta minden évben egyszer kint voltak órát leolvasni. Most az óracserénél találták ki, hogy a plomba sérült.
A ház üres, gázszámlák fenntartó fűtés miatt folyamatosan vannak. Évente mindössze télen 1 hetet, tavasszal és ősszel 1 hetet és nyáron 2-3 hetet lakják, mert amúgy külföldön élnek.

Ezért kizárt, hogy megérné nekik az órát visszatekerni.

Ráadásul megajánlotta a TIGÁZ, hogy ha a szakvélemény előtt fizetnek, elengednek 20 %-ot.

Mi ez, ha nem zsarolás ?

Van valakinek ötlete, mit lehetne tenni ?

Mzs

tarobi # 2012.06.18. 18:59

Örület, hogy nem olvastok vissza..ez a süét galamb effekt.

Már írtuk, hogy
pl.
Dr. Szabó L. Zsolt.
http://www.pertarskereso.hu/…abo-l-zsolt/

Dr. Ivanics Éva 1149. Budapest, Nagy Lajos király útja 216. fszt. 2.

  • Telefon: +36 1 273 1631 Telefax: +36 1 273 1632

e-mail: ivanics.dr@t-online.hu
Dr. Lőrincz Andrea
Dr. Lőrincz Andrea (egyéni ügyvéd) §
Cím: 1141 Budapest (Zugló) Mogyoródi út 147/a.

Tel: (1) 4319342
Fax: (1) 4319342
Mobil: (30) 2416286
Web: lorinczugyved.p8.hu
Kapcsolatfelvétel: dr.lorincza@mitax.hu

ennyit elsőre, de ha visszaolvasod az oldalt találsz többet is.

tarobi # 2012.06.18. 20:05

A Biztos úrhoz panasz:
e-mail: panasz@ajbh.hu
http://www.obh.hu/
Az érdemi intézkedés érdekében szíveskedjék állandó lakcímét, illetve postai levelezési címét a beadványban megadni. Ennek hiányában az e-mailben érkezett panaszával nem foglalkozunk.
ill. a MEH -felé
http://egov.eh.gov.hu/(lu4rnc45psen5zbdpe13io45)/login.aspx

+a helyi parlamenti képviselőnek is érdemes jelezni,- a kötbér ügyek ugyanúgy, ugyanolyan forgatókönyv szerint folynak tovább, bár volt már interpelláció az ügyben - de az illetékes minisztérium még mindig nem lépett semmit- itt az ideje, de minél többen kell jeleznünk!

johndeerecombine8989 # 2012.07.02. 13:09

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a problémával fordulok hozzátok hogy nyugdíjas édesanyám elfelejtette bediktálni a gázóra állást. Előtte fával fűtöttünk, a lényeg hogy kiküldtek több mint egy harmincezer forintos csekket és mivel nehézséget jelent még ezt is kifizetni részletfizetést kérelmezett édesanyám és a levélbe beleírta hogy majd a következő számlát is vegyék figyelembe. Ez nem történt meg és következő csekken egy 103 000 Ft szerepelt. A részletfizetést megkaptuk arra a 30 000 ezres csekkre.Pedig az egészre kellett volna.Többször megkerestük őket, de azt mondták már adtak részletfizetést. Tehát nem vették ezt a 103 000Ft-ot figyelembe. Előtte voltak leolvasni és szétszedték a gázórát és az ember úgy tett:"maguk ezzel fűtenek?" Mire édesanyám megkérdezte hogy értette nem válaszolt. Válaszlevelükben azt írték hogy az alvállalkozónak nem állt érdekében hogy szétszedje a gázórát. Tartozásunkat elismerjük de mivel a szüleim nyugdíja a kettő nincs százezer forint kérdem én mit csináljunk. Ha valakinek van valami ötlete az jól jönne. Nem akarunk tartozni de nem is hagyják hogy fizessük. Két hónapig éhen szomjan minden számlát félretéve a két nyugdíjat teljes mértékben két hónapig félre téve tudnánk kifizetni. akkor most ha kikapcsolják akkor is ki kell egy összegben fizetni. Segítsetek mit csináljunk?
Segítségeteket előre is köszönöm!

tarobi # 2012.07.03. 13:55

A lakossági fogyasztó esetében a ki- és visszakapcsolással, számlázással, elszámolással, díjfizetéssel és méréssel kapcsolatos panaszok ügyintézése a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hatáskörébe tartozik. Ezen témákkal kapcsolatos panaszát az alábbi linken található oldalon teheti meg: http://www.nfh.hu/…csolat/irjon

+OLVASSATOK VISSZA a Hsz-ek között!! Ne mástól várjátok a csodát. Meló, utánajárás, higgadt panaszkezelés! Aki nem lopott az Ne fizessen, hanem tegyen az igazáért!

http://www.nfh.hu/…ejelent.html
KÖTBÉR/gázóra rongálásos ügyekben- ha alaptalan! a vád:
+MEH, ombudsman,+helyi parlamenti képviselő+minisztérium +feljelentés ismeretlen tettes ellen a rendőrségen, bejelentés ügyészségre...
Tessék intézkedni, utánajárni! MOST!

misso # 2012.07.04. 11:37

Üdv!

Tegnap kikapcsoltak kötbér tartozás miatt! Mágnesezés a vád. Én nem csináltam semmit, de ezzel a kikapcsolással ellehetetlenítenek. Se melegvíz, se főzési lehetőség és jön a tél is majd egyszer... 3 gyereket nevelünk. Most végül is van ehhez joga, hogy kötbér miatt kikapcsoljon? Írtam azóta nekik, hogy kapcsolják vissza, még nem jött válasz, de ha jön is gondolom elutasító lesz. Hát röhej, de kénytelen vagyok én ügyvédhez és bírósághoz fordulni, hogy bizonyíthassam ártatlanságom. Azt esetleg tudjátok meddig mutatható ki ha mágneseztek egy órát? Merthogy mi úgy vettük a házat 7 éve, mi van ha az előző család buherálta meg? Akkor senki nem ellenőrzött semmit amikor átírattuk!

Kenderice # 2012.07.04. 14:10

A mágnesezést nem tudják bizonyítani.
Valószínűleg pert kell indítanod.
Kötbér miatt nemigen szokták kikapcsolni a szolgáltatást, valami más lehet a háttérben.
Látogass el ide:
http://www.pertarskereso.hu/…el-vadolnak/

misso # 2012.07.04. 17:56

De csak a kötbér miatt kapcsolták ki. Ezt le is írták, hogy tartozom 540 ezerrel tehát az alábbi napokon kikapcsolnak és ott volt egy lista 4-5 egymást követő napot megjelölve.

Amúgy a kötbér tartozásom még tavalyra nyúlik vissza, majdnem egy éve hogy megvádoltak. Számlatartozásom nincs - egyébként ezt is leírták a levélben... Én is úgy tudtam, hogy kötbér miatt nem kapcsolnak ki, hát úgy látszik a kivétel erősíti a szabályt és ezúttal én vagyok a kivétel... Jövő héten keresek ügyvédet, mert kénytelen vagyok perelni és mindenki azt mondja, hogy ügyvéd nélkül nem fog menni (eredetileg nem akartam ügyvédet, mert hát nem 2 fillér, de családilag "összedobjuk"), hisz nincs más alternatívám a fűtésre (oké ott az áram, na de ahhoz eszközök is kellenek, vagy is meg kéne vennem villanyradiátort, bojlert, elektromos főzőlapot - hát ennyi meg nincs, hogy beruházzak ezekre).

misso # 2012.07.07. 15:12

Fejlemény: írtam nekik emailt, hogy kapcsolják vissza hiszen nincs fogyasztás utáni tartozásom csak a kötbér tartozásom áll fenn, amit továbbra sem ismerek el. Erre tegnap megjelent vki a Tigáztól, hogy jött visszakapcsolni mert teljesen jogtalanul kapcsolták ki. Eggyel jobb fokozatban vagyunk, hiszen legalább a gázvételi lehetőség visszaállt, gondolom a kötbér maradt, arról nem szólt a fáma...

scriptor # 2012.07.12. 07:17

"Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője szavaiból arra lehet következtetni, valami hiba csúszott a gépezetbe."- Írja a Blikk a 2012-07-07-i számában.

Hát igen, Száraz Gáboréknál az utóbbi időben túl sok hiba csúszik a gépezetbe. Hogy-hogynem ez a "hiba" mindíg a fogyasztók kárára csúszkálgat.

A cikk szerint a TIGÁZ az ügyvédi válaszlevélben leírt érveket nem vette figyelembe, sőt a fogyasztót hajnali telefonhívásokkal is zaklatták, szokásuknak megfelelően gázóra levétellel és végrehajtással fenyegették.

Majd ezek után még a számlát is "elnézték".

Úgy tűnik, hogy a TIGÁZ háza táján a jogszerűség és szakszerűség tekintetében valami nagyon nincs rendben.

Természetesen ez a szabályozó hatóságot nem nagyon zavarja.

"Gázlopással vádolták Bódy Magdit
2012-07-07 05:26:00

Üröm — Hétszázezer forintra büntette a Tigáz Zrt. Bódy Magdit (58).

A dzsessz királynője azért kapott ilyen irdatlanul súlyos büntetést, mert a szolgáltató szerint másfajta belső kerék forgott a gázórájában, mint amit tíz évvel korábban beleraktak.

Az énekesnő állítja: soha egy ujjal nem nyúlt az órához.

  • Tízévenként lecserélik az órát. Ezt a csere alkalmával találták ki.

Kérdeztem a szerelőt, mit tenne a helyemben, azt mondta, semmit nem tudok csinálni.

A legdühítőbb az egészben, hogy amikor kijöttek lecserélni az órát, még csak ki sem nyitották az elejét. Honnan a fenéből veszik, hogy másfajta kerék forog benne, ha még csak meg sem nézték!?

Szörnyű ez az egész – sóhajtott Bódy, aki nyolc éve lakik a házban. – Minden évben kijöttek ellenőrizni, soha semmi probléma nem volt. Esetleg az előző lakó csinálhatott valamit az órával, ha csinált. Esküszöm, én egy ujjal nem nyúltam hozzá!

BódiyMagdi már két éve csatázik a gázszolgáltatóval
Bódy már két éve harcol az igazáért a szolgáltatóval.

  • Azt írták a jegyzőkönyvbe, profi módon lett megbuherálva az óra. Azaz kevesebbet mutatott, mint amennyit fogyasztottam. Ez már csak azért sem igaz, mert egy fillérrel sem fizettem kevesebbet, mint korábban. Sőt...

Hihetetlen, hogy az ember ártatlan, és semmi védelme nincs.

Senkinek sem kívánom azt a rettegést, amit átéltem – mondta Magdi.

– 600 ezer forintra büntettek meg. Van egy kedves ügyvéd barátom, aki segített megírni a válaszleveleket. Figyelembe sem vették az érveimet, sőt a gázórám levételével és végrehajtással fenyegettek. Volt, hogy hajnalban telefonáltak.

Amikor látták, hogy nem adom fel, és végsőkig harcolni fogok az igazamért, azt írták, fizessem ki a felét. Kifizettem nekik több százezer forintot.

Aztán kaptam még egy papírt, hogy fizessek be még negyvenezret, mert elnézték a számlát. Hát nem... Elég volt!

Száraz Gábor, a Tigáz szóvivője szavaiból arra lehet következtetni, valami hiba csúszott a gépezetbe.

  • 2010. november 5-én volt egy szabálytalan vételezési eset. Ezzel kapcsolatban 2011 januárjában kiállítottunk egy kötbért.

A társaság saját hatáskörében szüntette meg az eljárást, mert nem volt egyértelmű, hogy szabálytalan vételezésről van szó – mondta Száraz, hozzátéve: sztornózták a számlát.

Visszahívtuk az énekesnőt, tudott-e a határozatról. Azt mondta, igen. Épp ezért nem érti, ha ártatlan, miért kellett több százezer kötbért kifi­zetnie.

Kolontár Krisztián"

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható: http://www.blikk.hu/…gdit-2095045

scriptor # 2012.07.12. 08:36

-Most akkor hogy is van ez? Ha biztos, hogy másfajta kerék volt az órában akkor a TIGÁZ miért nem tett büntetőfeljelentést?

Ha viszont nem történt szabálytalan vételezés, akkor a szolgáltató miért büntet, miért rágalmaz, miért fenyegetőzik?

Hol van ilyenkor a Magyar Energia Hivatal?

Nem kellene hivatalból vizsgálatot indítania?

A "becsúszott hiba" miatti nem vagyoni kárt nem kellene a Tiszántúli Gázszolgáltatónak reparálni?

Hogyan történhet meg az, hogy egy profitérdekelt, multinacionális magáncég sorozatosan és következmények nélkül sértheti meg a fogyasztók jó hírnevét?

szafika # 2012.07.19. 00:31

Engem végtelenül felháborított a gázosok levelében egy olyan részlet, h lehet egyezkedni , + telefonszám ?! ha nem vagyok sáros , miért egyezkednék, ha meg az volnék akkor ragaszkodniuk kellene a teljes összeghez ! De mindenki számára az lenne a megnyugtató, ha megtalálnák a valódi gáztolvajokat , ha vannak egyáltalán .

Kenderice # 2012.07.19. 07:12

Ebből is látszik, hogyha vitathatatlan lenne a követelés, akkor egy fillért sem engednének belőle és foggal-körömmel ragaszkodnának a kötbér összegéhez.
Gáztolvajok biztos, hogy vannak és lesznek is. Én személyesen ismerek jól menő vállalkozót, akinek a gázórát megkerülő vezetéke van.

zuzuapu # 2012.07.19. 08:58

Tisztelt Fórumozók!

A TIGÁZ kiküldött nekem 540 ezer forintos kötbért és 40 ezer forintos csekket a szakértői vizsgálatról, és az óra cseréről. A kérdésem az volna , ha nem fizetem be a 40 ezres csekket az számlatartozásnak minősül
kiköthetik a gázt miatta? A kötbér azt úgy tudom nemszámit számla tartozásnak.

Előre is köszönöm a választ.

szafika # 2012.07.19. 09:42

Én ismerni nem ismerek ilyet, csak pont olyanok , akik ebbe dolgoznak híresztelnek olyan visszásságokat , amit pedig csak egy hozzáértő szakember tud elvégezni ,mint pl a hatalmas belső medence fűtése , ahogy egy olyan villanyszerelési munkát , ahol a kocsifeljárót fűti villany télen , h még havat lapátolni se kelljen , mert elolvad rajta a hó ! Aztán , h ebből mi a valóság ? azt tényleg csak egy szakember képes eldönteni , de ha a páciensnek sok pénze van , lehet , h neki akkor szabad ! De h fűt-fát meggyanusítanak az azért meredek , mindenki nem lop !

misso # 2012.07.22. 05:43

Zuzuapu!

Bár nem vagyok szakértő, "csak" érintett :( nálam már kikapcsolás is volt (lsd. lentebbi hozzászólásaimat). Nekem is kötbér + szakértői díj tartozásom van, erre kikapcsolták, majd utána visszakapcsolták annak ellenére, hogy a mai napig nem fizettem be egyiket sem! Aki visszakapcsolta csak annyit mondott, hogy jogellenesen kapcsolták ki, azért kapcsolják vissza. Szóval ezek alapján azt gondolom joggal feltételezhetem, hogy a a szakértői díj azonos kategória a kötbérrel, végül is egyik sem fogyasztás utáni számla. De ahogy olvasgattam itt, a kötbér miatt tavaly óta már kikapcsolhatnak, csak ennek a bírói megítélése még vitás ha jól értelmeztem az itt olvasottakat.

kozkrisz # 2012.07.27. 09:36

Kedves Fórumozók!
Sajnos a Tigázal én is megjártam. Anyósom volt itthon amikor a szerelő leszerelte az órát mert 10 éves múlt.
Még a kedves mama a kertben tevékenykedett addig a bácsi a kazánházban...egyedül. Mire haza értem már az utcán a szerviz autó tetején mutogatta az órát, hogy a plomba a számlapnál nem egyezik és ő jegyzőkönyvet ír és nagy gondok lesznek...stb. A leszerelési jegyzőkönyvet az anyósommal íratta alá a vizsgálatit pedig velem, és az óra a férjem nevén van aki egyikönket sem hatalmazott meg, hogy eljárjunk helyette.
Ma megvolt a szakértői vizsgálata plomba eltérő, kézzel festett és fennáll az illegális vételezés ténye. Megjegyzem az óra felújítottan került föl 2002-ben. Azt is elmondták, hogy ez nem fordulhatott elő a felújításnál.
A büntetés 30 napra napi 18 ezer .
Évek óta kandallóval fűtünk, a gázóra számlapján a plombát most láttuk életünkben először.
Nem tudom mi tévő legyek, ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem...
Sajnos nincs 540 ezrem ilyesmire...

Kenderice # 2012.07.27. 20:46

A számlapnál lévő plomba száma (ha van ilyen) és állapota nincs dokumentálva az óra felszerelésekor, csak a gázóracsonkon lévő plombá(k)é, tehát annak "másságára" hivatkozva nem lehet kötbért kiszabni.
A szolgáltatónak hitelt érdemlően bizonyítania kell, hogy az a plomba nem úgy nézett ki az óra felszerelésekor, tökmindegy hogyan néz ki most.