Lakhatási engedély megszüntetése


obsitos # 2006.01.10. 11:08

Mivel a volt férjnek végül is volt hová mennie - és 10 éve azóta is -, így a bíróság bizonyára megszünteti a lakhatási jogosultságát.

(Bocs ObudaFan, csak korábban értem ide...)

Nofertiti # 2006.01.09. 23:16

A ház az asszony különvagyona, és mivel a férjnek nem volt hova költöznie a külön vagyonból, így a bíróság lakhatást ítélt meg, amit azonban a férj nem vett igénybe. A gyerekek is az asszonynál vannak elhelyezve. A férj az anyjához költözött. A munkatársam szeretné a házat eladni, ezért kellene a lakhatási engedélyt megszüntetni.

ObudaFan # 2006.01.09. 22:47

Mármint kinek a saját tulajdonú házában? Mert az szinte lehetetlen, hogy az asszonynál lettek elhelyezve a gyerekek, és az asszony különvagyonába beköltözhetett a férj. Egyébként az újraszabályozást a bíróságtól lehet kérni, de ha pontosítasz, akkor talán azt is meg lehet mondani, hogy érdemes-e.

Nofertiti # 2006.01.09. 19:06

A munkatársam a férjétől 10 éve elvált. A bíróság saját tulajdonú családi házában lakhatási jogot ítélt meg a volt férjnek. A volt férj a lakhatást soha nem vette igénybe, a három gyereke után tartásdíjat nem fizetett. Alkalmi munkákból él. Szeretném tudni, hogy a lakhatást meg lehet e szüntetni hivatalosan is. És ha igen, hogyan?

Köszönettel.