Valahol olvastam ezt az 5 napos határidőt, ez valós?
szabálysértés meghallgatás
Amikor jónak látja...
Ilyenkor ha a hatóság átveszi a meghallgatás iránti kérelmet, mennyi időn belül idéz be meghallgatásra?
Oksa, én is elfogadom. Csak azt nem értem, hogy egy ilyennel miért kell kivárni az utolsó pillanatig? Akár a határozat átvételétől számított egy-két napon belül is már lehet jelezni.
(Másodszor. :) )
KBS jól írta. ;)
imi6355
„az igent vehetem az átvétel napja+8nap -ra is?”
Ha te mindenáron az utolsó pillanatra akarod hagyni, lelked rajta.
Csak így pont azt kockáztatod, hogy lemaradsz a lehetőségről.
Elvégre éppen te írtad le a szabályt:
„Szabálysértési határozatban, meghallgatást kérni a döntés közlésétől számított 8 napon belül lehet.”
A közlés a levél átvételekor történt, tehát szerintem az már az első nap.
Ha mindenáron kockáztatni akarsz, akkor csak csináld bátran.
Bocsánat: vedd úgy.
A határidő számítására okot adó cselekmény napja a határidőbe nem számít bele. (Az a nulladik nap, nem az első.)
Ne vedd úgy!
Majordomus, akkor az igent vehetem az átvétel napja+8nap -ra is?
Igen
Szabálysértési határozatban, meghallgatást kérni a döntés közlésétől számított 8 napon belül lehet. A döntés közlésének a napja az a nap, amikor átvettem postán a határozatot? Valamint a 8 napot úgy számoljuk, hogy az átvétel napja + 8 nap, vagy az átvétel napja is már egy napnak számít?
Majd ha már meghallgatott.
Ki mondta, hogy köteles? :O
Ha 8 napon belül benyújtottad a kérelmet, akkor 5 napon belül meghallgatnak, ha egyébként a döntés ellen nincs helye kifogásnak.
Szabálysértési eljárásban meghallgatás nélkül hoztak határozatot, ezért meghallgatás tartását kértem. A kérdésem az, hogy ilyen esetben mi a szabály mennyi időn belül köteles meghozni a hatóság az új határozatot?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02