Banki hitelek


nandy # 2009.10.12. 11:33

Kereskedelmi banktól lett felvéve az a hitel?

Mert ha nem, akkor bizony sokminden elképzelhető... Sorra derülnek ki a hitelt nyújtó cégek stiklijei.

Györgyi1982 # 2009.10.14. 13:35

Tisztelt Hozzáértők!

Segítségre lenne szükségem. 1996-ban elhunyt a férjem. Előző év telén (1995) az egyik banktól 30.000 Ft hitelt vettünk fel. Ezt sajnos valami miatt egyáltalán nem fizettük, egy részletet sem. Sajnos nemtudom, hogy mi miatt, de nem emlékeztem erre a hitelre. 2001-ben a bank behajtójától kaptam egy levelet, hogy 100.000 Ft körüli tartozása van a férjemnek. Felhívjtam a rajta lévő telefonszámot, beszéltem az ügyintézővel, hogy ez nem az én hitelem, nézzenek már utána. Az ügyintéző megnyugtatott, hogy egy másik, a férjemmel megegyező nevű illetőről van szó(bemondta az adatait, amik nem egyeztek a férjemével)elnézést kért, és azt mondta, hogy tekintsem tárgytalannak a levelet.Így is tettem, már bánom. 2009-ben a lányomnak szerettem volna hitelt felvenni az ominózus banknál, amikor is kiderült, hogy tartozásom van. Nem hittem a fülemnek. 314.000 Ft.Újra telefonáltam, mondták, hogy az az ügyintéző már nem azon a részlegen dolgozik. Elmondtam a panaszomat, keresgéltek, keresgéltek, és elsőnek nem a férjem adatait diktálták be. visszahívást kértek, akkor meg már a férjem adatait mondták. Bementem a bankba, kértem, hogy mutassák meg a szerződést, ezt nem tudták, tájékoztattak, hogy átadták a behajtó cégüknek, és ezt ott tekinhetem meg. El is mentem. Megnéztem, megmutatták a szerződést, sajnos tényleg én és a férjem vettük fel, a mi aláírásunk szerepelt. Sajnálattal vettem tudomásul, és fizetési hajladóságot mutattam, elmondtam a telefonbeszélgetést, még azt is hogy kivel beszéltem, de elhárították, hogy nem készült hivtalos feljegyzés a beszélgetéssel kapcsolatban. Erről én tehetek? Kérdeztem.Kértem, hogy mutassák be az értesítő leveleket,amiket elvileg kiküldtek, (és elvileg átvettem, vagy nem vettem át), hogy azokat tényleg én vagy férjem vettem-e át, egyáltalán a mi címünkre küldték-e. Még csak meg sem mutatták. (egyébként a telefonban a férjemmel megegyező nevű férfi tényleg létezik, egy településen lakunk)A pénzt kifizettem, kölcsönt kellett rá felvennem. Kérdésem az lenne, hogy jogos volt-e, hogy nem mutatták meg az értesítő leveleket (szerintem nem nekem küldték) és egyáltalán van-e (volt-e) értesítési kötelezettségük. Hiszen ha ebben az évben nem akarok felvenni hitelt, akkor a mai napig nem derül ki. A végén meg kitudja mekkorára nőtt volna ez az összeg. Lehet ezzel az üggyel valmit kezdeni? Nekem sem lett volna mindegy, hogy ha időben megfelelően tájékoztatnak akkor csak 100.000 Ft-ot kell kifizeten, nem 300-at. Kérem a segítségüket! Előre is köszönöm!!

nandy # 2009.10.14. 14:17

Hát nem tudom, lehet-e még valamit tenni.
Az elévülés nem azt jelenti, hogy nem követelhető, hanem hogy nem lehet bírósági úton behajtani. De az önkéntes fizetés nincs kizárva, te pedig - sajna - pontosan ezt tetted.

Kár, hogy nem előbb kérdeztél, mert akkor azt tudtuk volna mondani, hogy nagy valószínűséggel elévült (a végrehajtáshoz való jog), így ne fizess. De most már...

monalisa1 # 2009.10.14. 15:36

A pénzintézettől kérni kell egy igazolást miszerint a tartozás időközben maradéktalanul rendezve lett - nehogy utólag egy másik ügyintéző esetleg másként "lássa" a dolgot...

Györgyi1982 # 2009.10.14. 16:21

Már kiállították az igazolást arról, hogy rendezve lett a tartozás. Azt nem tudom, hogy ki lehet-e kérni a papírokat, mert mi van akkor, ha az értesítő leveleket másnak (a férjemmel egyező nevű férfi) vette át? Szívesen megnézném, hogy hová, milyen címre szóltak azok a levelek! Akkor azokat nem lehet kézbesítettnek tekinteni, ha más címre küldik, és ott egy azonos nevű átveszi!? Ez így szabályos? - Gondolom nem. Azt nem tudja valaki, hogy van-e értesítési kötelezettsége a banknak, vagy a bank által megbízott behajtó cégnek? Dolgoztam közigazgatásban, ott is meg volt a menete, hogy miként, milyen határidőkkel kell értesíteni az ügyfeleket. Elképzelhető, hogy megtehetik, hogy éveken keresztül nem értesítik az ügyfelet? A behajtó cégnél azt is állították, hogy nem találták a címünket (közben költöztünk 3-szor.(Kekkh-nél át lett jelentve a lakcím) Érdekes 2001-ben meg megtalált a levél?
Mert ha azt nézzük, akkor 2001-ben jött az utolsó (és egyben első) levél hozzám, amit én, vagy bármely családtagom vett át.

Köszi

Kacsa1111 # 2009.10.16. 16:07

Kedves Györgyi1982,

ha tényleg tartoztál, és kifizetted, akkor már nem sok mindent tudsz csinálni.
maximum az összegen rugózhatsz, hogy tényleg ennyi gyűlt-e fel a hosszú évek alatt...


Kacsa11

Cartier17 # 2009.11.06. 19:01

Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.

Van két autom mondjuk amire a bank szerint fennmarado hátralék 2.000.000 illetve 4.000.000
Mi van akkor ha a banknak nem fizetem ezt vagy azt(csak az egyik esetet "dobnám" vissza).

akkor gondolom az autót eladják x összegért és a fennmaradó részt követelik a 2 vagy 4 miliós autóból..ez eddig tiszta sor gondolom..

De az apeh is belép a képbe és gondolom megnézik a múltamat hogy miből van nekem pénzem miből tudtam fizetni a havi csekkeket stb...
Ha nem tudok semmit felmutatni, tehát nincs bejelentet munkám stb...akkor mire számíthatok egy vagyonosodási vizsgálat végeként?

Köszönöm ha tudtok válaszolni nekem az orphelines17@yahoo.com-ra

végrehajtó1 # 2009.11.06. 19:21

Írd meg még 20helyre...