Banki hitelek

nandy # 2010.09.28. 09:32

A hitelre vásárolt autót simán lefoglalhatják és elárverezhetik.

nandy # 2010.09.28. 09:34

Annak ellenére, hogy a lakás tulajdonrésze úgy oszlik meg, ahogy leírtam és az én részem értéke nem éri el az adósság mértékét könnyedén végrehajtható? Ezt azért kérdezem, mert itt olvastam, hogy résztulajdonon nem olyan egyszerű a végrehajtás.

Kbs. azt írta, hogy lefoglalhatják, nem azt, hogy tutira el is megy az árverésen.

abené # 2010.09.28. 20:38

de hogyan mikor a bank tulajdona addig amig ki nem fizetem?még a törzslapja sincs nálam csak akkor lesz ha kifizettem, akkor más bank is elviheti nem csak az amelyknél az auto hitelem van?most jelenleg a cibnél van az autohitelünk amit fizetni tudunk, de a raiffeisen banknál nemtudjuk fizetni a személyi kölcsönt, és attol félünk hogy elviszik az autot, mivel semmi más nincs a nevünkön,se ház semmise.

beahargi # 2010.09.29. 18:13

Hitel felmondást követően mennyi idő után kerül bíróságra az ügy?Továbbá,ha felmondták a hitelem van még lehetőségem megegyezni a bankkal?Vagy már csak a bíróságon állnak velem szóba?

nandy # 2010.09.30. 14:58

Ha a szerződést közokiratba foglaltátok (pl. közjegyző előtt), akkor nem kerül bíróságra az ügyed, rögtön végrehajtásra adhatják.
A többiről kérdezd a bankot. Nem köteles veled egyezkedni, de egyes bankok megteszik.

bela2233 # 2010.10.01. 07:17

Üdvözlök Mindenkit!

Vázolom a problémámat, kérem aki bárminemű válasszal tud szolgálni, segítsen, köszönöm!
Néhány éve felvettem egy 2M-s nagyságrendű szabadfelhasználású lakáshitelt. A pénz nem nekem kellet, hanem a párom szülőjének, illetve a testvérének, mivel ők BAR listán vannak. Az ingatlanon, amelyet a bank leterhelt, már volt egy kölcsön (600e HUF) amelyet a kölcsön felvételekor azonnal ki kellet fizetnem. Ez a párom szülőjének hitele volt. Az ingatlannak három tulajdonosa van, ők voltak a biztosítéknyújtók, ezt közjegyző előtt is hitelesítették. Most az van, hogy nem akarnak fizetni, az egész kölcsön az én nyakamba szakadna. Én nyilván nem akarom kifizetni a kölcsönt, a szerződés szerint pedig ilyen esetben a házat viszi a bank.
Kérdésem: 1, Ha nem fizetem a kölcsönt, avagy felmondom a hitelt, ilyen esetben csak a biztosítéknak nyújtott ingatlant viszi a bank, avagy az én fizetésemet is terhelheti? (BAR listára kerülök én is , ezzel tisztában vagyok, nem ez a gond)
2, A biztosítéknyújtók megfenyegettek, hogy ha nem fizetem ki a hitelt, vagy ha el kell árverezni a házat, feljelentenek csalásért. Sajnos, azon a 600e forinton kívül nem tudok bizonyítani semmit, hová ment a pénz, de hát ők sem.
3, mivel az egyik biztosítéknyújtó a párom, aki már nem lakik az ingatlanban, és nagyon nem is érdekli mi lesz vele, azt ajánlotta, hogy átruházza a tulajdonjogát valamelyik másik tulajdonosnak, hogy ne illethessen minket a csalás gyanúja - hiszen nem nyertünk az ügyletből semmit sem, és ő a tulajdonjogára sem tart igényt. Ez mennyiben segítene?
Nagyon szépen megköszönök minden érdemleges választ!

Anikósza # 2010.10.01. 11:56

Tisztelt Fórumozók!
Abban kérek tanácsot, hogy mit lehet tenni akkor, ha egy refinanszírozott hitelnél a pénzintézet hibájából csúszik a folyósítás. Kötelesek-e kompenzálni? Illetve a hibájuk okán felmerülő költséget megtéríteni?
Köszönettel:
Anikó