Banki hitelek


rencsi0205 # 2010.05.09. 14:03

Tisztelt Szakértö!

Ha van egy kft amelyben 40 %ban tulajdonos vagyok, van még két tag 40 és 20 %ban van egy ügyvezetö igazgató akinek semmi pénze az egészben. Van nekem egy lejárt tagi kölcsönöm 24 millió ft. Ki szeretnék lépni a kftböl de nem tudnak kifizetni és most jön a lényeg az ügyvezetö igazgató fel akart venni 18 millió hitelt persze nem az én tagi kölcsönöm törlesztésére de ezt sikerült megállitanom addig hogy felfüggesztették részükre a hitelt. Az lenne a kérdésem hogy a beleegyezésem és tudtomon kivül ezt felvehették-e ugy hogy nem irtam alá semmit. Fedezetnek egy 6 millió ft értékü földet raktak rá amin még a jelzálog jog még rajta van mert már a bank rá rakta. Csak az az érdekes, hogy a 6 milliós földet a bank hogy értékelte fel 56 millióra ugy hogy semmi érdekes nincs a földön. Érdemes egy pszáf vizsgálatot küldeni. Vagy ez nem hitelcsalás véletlenül? Köszönöm

nandy # 2010.05.09. 20:26

mika76:

Bár nem vagyok jogász, de szerintem nagyon zűrös az egész ügy, mert ha a nejed nevére felvett hitelt ténylegesen a szülői ház felújítására fordítottátok, akkor a hagyatéki tárgyaláson hagyatéki teherként leltárba kellett volna vetetni legalább a felújítás értékét.

A másik az, hogy az APEH csak a sógornő részére jegyeztethette volna be a végrehajtási jogot. Így nem hiszem, hogy a bank jogosan mondta fel a szerződést - bár elképzelhető, ha a szerződésben konkrétan benne van.

Tehát szerintem valaki valahol nagyot hibázott, érdemes lenne utánajárni, mielőtt rajtatok csattan az ostor.

mika76 # 2010.05.09. 21:07

nandy

Sajnos a kisbetűsben benne van kerek perec.
A sógornőm holnap megy az APEH-ba,és kiegyenlíti a tartozást.Aztán megpróbáljuk kikönyörögni a hitel visszaállítást.Csak azt nem tudom merre kéne vennem az irányt.Szeretnék mihamarabb túllenni az egészen.
Az OTP a bank.Ha tud valaki segíteni bármi infóval,azt szívesen fogadom.
Üdv Mika76

mika76 # 2010.05.09. 21:11

nandy

Bocs!
Elfelejtettem megköszönni a hozzá szólásod!
Köszi!
Mika76

kriszpu # 2010.05.13. 19:57

Tisztelt Hölgyem/Uram!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a citi banknál van 180e forintos tartozásunk,és hát sajnos nem mindig tudjuk fizetni a részleteket.Most már sajnos ott tartunk hogy perelni akarnak állítólag!A múlt hónapban megegyeztünk hogy fizessek be 20e Ft-tot,május első hetében.Ezt követően rá öt napra megint felhívott a bank hogy ismét fizessek be 20e-ret május 14-ig amit sajnos nem tudok teljesíteni sajnos.És most nem tudom mihez kezdjek mert ha nem érnek el telefonon akkor az utcánkból valamelyik lakost felhívják és vele üzengetnek!A kérdésem hogy most mi fog ezután történni mennyi időbe telik ez az egész és hogyan zajlik?Válaszát előre is köszönöm!