Banki hitelek


sunbaluka # 2009.11.21. 16:28

Tisztelt Fórumozók!
Elég nagy bajban vagyok! Belekerültem 1 hitelcsapdába amiből csak 1 kiút van ha bedől az összes hitelem és hagyok veszni mindent. 140ezer a fizetésem a feleségem gyede 82ezer+26e családi.Ezt szinte 1az1ben megy a bankoknak. Azért vettem fel ujabb hiteleket hogy tudjam törleszteni a többit. De bedőlni készül a kártyavár. A kérdés az: van a nevemen 1 lakás amiben édesanyám él haszonélvezettel. Ha nem jelzálogosak a hitelek akkor is elárverezhetik a lakás a feje felül? Kerülhetek börtönbe a hitelek miatt? Van a nevemen 2 autó 1lizinges 1 hiteles azokat is viszi a behajtó? A lakásból is mindent elvihet? Mi van akkor ha a anyukám lakását átiratom Őrá. A lakáson nincs jelzálog nem fedezet semmire! Légyszives adjatok tanácsot mit tegyek. Előre is nagyon köszönöm!

végrehajtó1 # 2009.11.21. 16:38

van a nevemen 1 lakás amiben édesanyám él haszonélvezettel. Ha nem jelzálogosak a hitelek akkor is elárverezhetik a lakás a feje felül?

Igen de a mama marad benne haszonélvezettel

Kerülhetek börtönbe a hitelek miatt?

nem

Van a nevemen 2 autó 1lizinges 1 hiteles azokat is viszi a behajtó?

Csak a hitelest

A lakásból is mindent elvihet?

Ami a tied vagy közös vagyon azt igen.Kivéve a vh alol mentesítetteket

Mi van akkor ha a anyukám lakását átiratom Őrá

Ha közeli hozzátartozónak ajándékozod akkor az ingyenességet és a roszhiszemüséget vélelmezni kell.
Javaslom ne a közeli hozzátartozónak.(ptk)

sunbaluka # 2009.11.21. 16:44

Mi van akkor ha a feleségemtől elválok és mindenről lemondok a javára abiróságon. Akkor is vihetnek mindent? a hitelek csak az én nevemen vannak a feleségem nem kezes sehol sem. Az ő gyedéből is vonhatnak? Mennyit? És ha most iratom át a lakást amig még nincs se felszólitás se végrehajtás akkor is rosszhiszemü? Köszönöm!