Banki hitelek


Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.11. 06:17

A bíróságtól kell kérni a részletfizetést.

KiGya # 2010.06.22. 11:39

Üdvözlettel

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy 2008.október hónapban vettünk fel hitelt az OTP-től, megkaptuk a szerződést, majd rájöttek, hogy valamit elírtak és visszakérték a szerződést tőlünk.
Már voltunk bent az OTP-be jó párszor, hogy megkapjuk a javított szerződést, de még a mai napig nem tudták megcsinálni és nem is értesitenek minket, hogy mi van vele.
5 évere vettük fel a hitelt.
Az a kérdésem, hogy nem lehetne valahogy megszorongatni az OTP-t, hogy nincs élő szerződésünk de a hitelt persze vonják szorgosan.
Köszönöm előre is!

duit # 2010.06.23. 10:31

Üdvözlök mindenkit!

A Budapest Bank-nál van egy mikroexpressz hitelem és a tegi nap folyamán tudtam meg, hogy a törlesztőrészletem 90.000 ft, amiből 80.000 ft a kamat és 10.000 ft a tőke.
A kérdésem: Megtehet ilyet egy bank? A szerződésben mintha nem ez állt volna, persze a banki megfogalmazások és apróbetűk sokszor érthetetlenek, de nagyon túlzásnak tartom, hogy a törlesztőrészlet 90%-a kamat. Előre is köszönet a válaszokért.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2010.06.23. 10:34

Ez így elsőre durva, de ha először a kamatokat hajtják be rajtad és utána a tőkét, akkor valahogy így jön ki.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.06.23. 11:16

Egy hosszabb futamidejű kölcsönnél (mondjuk, tíz éven túlinál) a sajátos számítási módból (annunitás) következik, hogy a törlesztés kezdetekor egy-egy részletnek jelentős hányadát a kamat teszi ki.

Igaz, a 8:1 arány mindenképpen elég meredeknek tűnik.

bigdady # 2010.06.23. 11:48

Nem hinném, hogy apró betűs rész lett volna. Mi áll a szerződésben?

bigdady # 2010.06.23. 14:52

Én láttam már olyat is, hogy 99% kamat 1% tőke majd 98% kamat és 2% tőke és gy tovább.

pollito # 2010.06.29. 20:17

Kerdesem a kezesseget illetoen lenne: kezes voltam egy edesanyam ferje altal felvett svajci frank alapu hitelben, az en lakasom volt a fedezet. Soha semmilyen ertesitest nem kaptam a banktol, de felvilagositast sem, mivel nem en voltam a szamla tulajdonosa, ahova a hitelt folyositottak es ahonnan a reszleteket vontak. Akkor sem ertesitett a bank, amikor nem fizettek a hitelt, es a koveteleskezelohoz kerult a dolog. Kesobb szolt a csalad, hogy mar honapok ota nem fizetnek, a lakas vegul eladasra kerult. Kifizettem a hitelt plusz x%-ot (azt hiszem 6%) az esetleges penzvaltasi kulonbsegekre. A foldhivatali papirbol kiderult, hogy levettek a szeljegyzetrol a hitelt, igy a lakaseladas rendben megtortent. Ekkor sem kaptam semmilyen ertesitest banktol, hogy megszunt a kezessegem. sajnos a csalad sem hajlando megmutatni az o papirjukat a hitel megszunteteserol, bevallottan nem hajlandoak valamit elmondani az uggyel kapcsolatban (rakerdeztem, hogy a rafizetett %-bol visszajaro penzt nem akarjak visszaadni-e, mert akkor az nem szamit, csak hivatalos dokumentumot szeretnek, hogy nem tartozom, azt mondtak van meg egyeb is).
Kerdes: jogosult vagyok-e hivatalos ertesitest kapni a kezessegem megszuneserol? Bar listara tehetnek-e a tobb honapos nem-fizetesi herce-hurca miatt? a hitel tulajdonosa megvaltoztathatja-e egyoldaluan a dolgokat a szamlajaval kapcsolatban az en karomra (tartok tole, hogy valami egyeb tartozas all a dolog mogott, mivel azon a szamlan volt szemelyi hiteltartozas is).
Panaszt szeretnek tenni, de elotte tajekozodni szeretnek, hogy mihez van jogom es mihez nincs. A hitel kifizetese 2009 szeptembereben tortent.
Segitseguket elore is koszonom.

nandy # 2010.06.30. 11:41

Kérj a banktól írásos tájékoztatást.

Tomi92 # 2010.07.05. 17:00

Üdvözlöm!

Tavaly bátyám telket vásárolt devizahitelre, de mivel ő nem kapott kölcsönt én lettem az adós, nejem pedig az adóstárs. Bátyámnak ment a hitel és töle kellett volna vonni a részletet!
Most kaptam levelet hogy az ingóságaim és ingatlanom lefoglalják mert nem lett fizetve a hitel.
Saját lakásom is devizahitelre van vásárolva amelyet még 22 évig kell fizetnem.
Az a kérdésem hogy a másik bank lefoglalhatja-e és ha igen mennyi rá az esély?
Segítségét előre is köszönöm!